Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Catastrophe Guild Başlığı - 2


Gangren

Öne çıkan mesajlar

Buradan devam.

Eski konu: http://forum.paticik.com/read.php?43,4210530,page=1

said:
Catastrophe Eu-Beta nın gelmesine yaklaşık olarak iki ay kala forumlar vasıtasıyla tanısan ufak bir topluluk tarafından internet sitesi üzerinde kurulan ve 11 şubat 2005 tarihinde oyunun çıkmasıyla beraber burning legion serverında o zaman ki adıyla Guardians of the nightfall olarak Alliance tarafında wow hayatındaki yerini alan bir vanilla guildidir. Guardians of the nightfall kısaltılmış haliyle GON'daki kalabalıkdan fazla geçmeden sıkılan ( Yaklasık 100 kişi civarındaydık ) ve daha düzgün samimi ortamda oynamak isteyen 12-13 kişi civarında bir topluluk ( GON un gm i ve bütün officerları dahil ) oyunun cıkmasından yaklasık olarak 2 hafta sonra kendi kurdukları guild olan GON dan ayrılarak CATASTROPHE guildini kurmuşlardır. İşte hikayemiz burda başlıyor fazla detay vermeden olayları elimizden geldiğince özetleyerek size Catastrophe un online oyun hayatında geçirdiği sekiz yılı anlatmaya çalışacağız.

Oyunun 2. haftasına dönmeden önce server seçimini kısaca anlatım. Wow-eu cıkmadan önce dönemin önde gelen oyun forumlarında bütün türk guildleri anlaşıp üstten ikinci serverı secmeye karar verdiğimizden dolayı ( O zamanlar eu server isimleri belli değildi ) burning legion serverında bir hayli yogun türk ve polonyalı popilasyonuyla beraber wow hayatımıza başladık. Hızlı bir level kasma döneminden sonra MC ve Onyx dan önceki raidlerden UBRS , Strat ve Scholo ( Evet o zamanlar raiddi bu yazdılarım )dan başlayıp oyunu ve ortamı tanıyıp anlamaya çalıstık. Serverdaki insanları tanıdıktan ve raid yapma istedigimizden dolayı Invadoria guildiyle birleşip o zaman 500 600 mslerle baya güzel işler yaptık, güzel zamanlar geçirdik. Horde tarafında revoluation la beraber dönemin önde gelen hatta rakipsiz olan 2 guildinden biriydik. Sonrasında Progressın daha ileri gitmeyecegine inandıgımızdan dolayı tekrar Catastrophe a geri dönerek bu iki guildi AQ 40 ın cıkmasıyla beraber yakalayıp AQ 40 -NAX arasında ki dönemde liderligi elde ettik. Nax ın cıkmasıyla beraber oyuna ara verip yaklasık olarak TBC ın son üc ayına kadar raidleri ve oyunu bıraktık.

Wrath of the lich king expansion ının gelmesine yaklasık üç ay kala Horde tarafında ve Grim batol serverında tekrar toplandık. Nax 25 contentinde, çoğunluğu level 60 döneminde oynayan oyunculardan oluşan bir kadro kurarak progress yarışında ki yerimizi aldık. Ulduar 25 heroic contentiyle beraber level 60 da bırakmadan önce ki yerimize dönüp, TOC 25H ara contentinde ilk sırada ki yerimizi sağlamlaştırdık. Sonrasında Icecrown Citadel le farkı iyice acıp o zaman için putricide 25 heroic de 156. sıraya kadar inip daha önce heroiclerde yapılmayanı yapmayı başardık. Contenti türk guildleri arasında ilk sırada tamamlasakta dünya sıralamasında baya asagılarda olarak bitirip level 85 expansion u olan Cataclysm in betasına başladık. Uzun ve daha önce tecrübe etmediğimiz bir beta dan sonra ( yaklasık 4 5 ay civarı beta oynadık ) Cataclysm e hızlı bir giriş yaptık. Kadronun gecen expansion dan oturmuş olması, bağlantıların oynanabilir sevilere gelmesi( LP ve WTS destegiyle beraber tabiki ) ve en önemlisi rekabet ortamından dolayı kısa zamanda ilk 100 e daha sonra 75 e ve delusion la birleşerek o zaman için imkansız gibi görünen ilk 40 a girip kendimizin bile şasırdıgı yerlere kısa zaman içinde gelmiş olduk.

Expansion sonuna dogru Starwars un mmo sunun cıkmasıyla beraber MOP releasından yaklaşık olarak 6 ay önce guildin bütün üyeleriyle beraber ( neredeyse bütün ) SWTOR a geçip 2 ay kadar bu oyunu denedik. Starwars başlangış olarak çok şey vaat etsede gerekli addon desteği olmadığından, ondan öte özellikle community sinin zayıf olmasından dolayı ( Log , yazılım , forum vbg ) mmo camiyasında beklenen etkiyi yapamadı. Adamlar o kadar rahattılar ki kendileri dısında addon yazmayı yasakladılar bununla beraber, forumlarda ki oyuncuların isteklerini görmezden gelerek birde dalga geçtiler. SWTOR la MOP release ından yaklasıp 3-4 ay önce ilişkimizi kesip tekrar wowa döndük. Eski kadromuzun tamamı elimizde oldugundan dolayı hızlı bir beta döneminden sonra ilk content iyi başlayarak ilk 15 de son bossu kestik. Expansion içinde ilk 14 ü görerek Mist of pandaria yı dünyada iyi bir sırada bitirip yeni paket için hazırlanmaya başladık.

CATASTROPHE guildi bir wow guildi olarak kurulsada düşünce ve yapı itibarıyle oyuncu yanlısı bir guild oldugundan dolayı asla bir wow guildi olarak kalmayacaktır. ( SWTOR da bunu net bir sekilde gösterdiğimize inanıyorum ) Level 60 zamanından bu zamana GM , officer , Raider olmak üzere guildin nerdeyse tamamı değişse bile ( 60 zamanından bu yana guildde oynayan bir kişi 70 den beri oynayan iki 80 den bu yana oynayan dört kişi bulunuyor ) guildin mantelitesi her zaman aynı kaldı. Bizim amacımız hardcore olarak raid yapmak isteyen, yetenekli olup zamanını bize ayıracak oyuncular için kendi seviyesinde insanlarla huzurlu bir sekilde raid yapabilecekleri ve raidden sonra mmo dısında ki aktivitelerde beraber birşeyler paylaşabilecekleri ortamı sağlamaktır. Catastrophe guildi hiçbir zaman sabit değişmez kurallara bağlı bir guild olmamıştır. Bunun tam tersine dönem içinde oynayan oyunculara göre esnek bir yapısı olan kendi kurallarını kendi oyuncularının koyduğu bir guild olmak bizim en çok övündüğümüz şeylerin başında gelmektedir. Guild kadrosunun % 80 inin her 1.5 yılda bir değiştigini varsayarsak şuanda 5. kusak oyuncularla CATASTROPHE guildi yoluna uzun zamandır lider olarak devam etmektedir.

Sizde bu ortam içinde yeni expansion larda veya yeni mmo larda yer almak istiyorsanız yapmanız gereken tek sey düzgün ve anlaşılır bir türkçeyle başvuru forumunu doldurup kendinizi bize tanıtmanızdır.

Bazı şeylerin lafta kalmaması için:

Anub'arak Heroic (25) TR First & Realm First

A Tribute to Insanity (25) TR First & Realm First

The Lich King (25) TR First & Realm First

The Lich King Heroic (25) TR First & Realm First

Cho'gall Heroic (25) World 39 TR First & Realm First

Sinestra Heroic (25) World 36 TR First & Realm First

Al'akir Heroic (25) World 38 TR First & Realm First

Ragnaros Heroic (25) World 88 TR First & Realm First

Will of the Emperor Heroic (25) World 25 TR First & Realm First

Grand Empress Shek'zeer Heroic (25) World 22 TR First & Realm First

Sha of Fear Heroic (25) World 15 TR First & Realm First

Lei Shen Heroic (25) World 17 & TR First

Ra-den Heroic (25) World 16 & TR First

Siegecrafter Blackfuse Heroic(25) World 24 & TR First

Paragons of the Klaxxi Heroic (25) World 26 & TR First

Garrosh Heroic (25) World 42 & TR First

Geçmişteki başarılarımızı sıralayabiliriz.

Başvurularınızı bekliyoruz. Unutmayın Catastrophe guildinde harcadığınız emeğin karşılığını fazlasıyla alırsınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başarılarınızın devamını dilerim. Umarım bir gün World First de yaparsınız. Başarınıza hiç bir katkımız olmadığı halde, sadece aynı ülke vatandaşı olmamız ve aynı foruma takılmamız bile sizlerle gurur duymamız için yeterli.

Güzel tanıtım yazısı ama guilde zeval gelmesin diye, SWTOR karalanmış. Addon yoktu itirafı da bizim yıllardır wow oyuncularını neden eleştirdiğimize güzel bir örnek olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne güzel ya hala devam ediyor oluşunuz başarılarınızın devamını dilerim. sizin yerinize biz ( shine ) tr firstleri toplayabilseydik belki hala sapık gibi wow oynuyor olurdum iyi yapmışsınız bir yandan da =)) hep yarım adım arkanızda kalmıştık aksilikler yakamızı bırakmıyordu bi türlü hehe. nice first kill ler =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...