Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 senede bitirme zorunluluğu


Mithat

Öne çıkan mesajlar

Bu aralar RTE dolanıyor şehir şehir bu 6 sene mevzusu şimdi çıkmış onu habire konuşuyolar , 4 senelik okullar 6 senede bitti bitti yoksa mezun olamayacak kimse falan diye takmış üniversitelere , bizde asker ayağına uzatıyoruz baya bir koyar bu muhabbeti gerçekleştirmeyi başarırırsa , nedir aslı astarı konuya hakim kimse var mı? Bi anda kapıda askerleri bulmayalım :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2011de torba yasa ile geldi sınırsız okuma hakkı. önceden atılan herkese de genel af çıktı. zaten 4 yıllık bölüme 7 yıl hak vardı 2011den önce, bitiremezsen güle güle diyorlardı.

kendileri değiştirdi bu yasayı daha 2 sene önce. şimdi de külhanbeyliği yapıyor ögrenci ögrenciligini bilecek diye. adam geziden bu yana taktı üniversite gençliğine. önce reyhanlı, sonra kızlı erkekli şimdi de 6 yılda bitir yoksa şutlarız diyor.

onbinlerce öğrenci var belki şu an 7+ seneyi geçmiş. kolay değil sizi atıyorum demek. kazanılmış hak var bir kere, adam aihm'e kadar gider. üstüne bir de bu atılan insanlar direk olarak işsizler kümesine katılacak büyük rakam demek. ekonomide bahar havası balonunun nedenlerinden biri de birçok işsizin öğrenci olmasından dolayı işsizler kervanına dahil edilmemesinden.

tayyip zaten bu konuya spontane girmiş. miting meydanında 2 kişi af isterük diye bağırmış konu oradan açılmış.

tayyipin fevri çıkışlarından biri işte, uygulanabilir olması çok çok zor. son zamanlarda bana karşı geleni ezerim kafasında hala. takılmış gidiyor sandık da sandık diye. sultan süleymana kalmamış bu dünya lan.

mart ola hayrola.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana kalsa bende 10 yıl okurdum üniversite. fakat yetişkinlik böyle bir şey değil ki, ulan günüm gün böyle takılayım diyebileceğin.

üniversite sonrası ne olacak? iş hayatı, gerçek hayata atılma vs?

hani çok zor bölümlerde okuyan insanları anlayamıyorum çünkü ben yabancı dil edebiyat okumuş biriyim, hiç teknik derslerle cebelleşmedim ama ne bileyim 6 yıl bence yeterli gibi. fazlası zarar sanki.

27-28 yaşında mezun olup, askere gidip iş hayatına girmek iyi sonuçlanacak bir şey gibi görünmüyor asdasd. hele ki okuduğu dönemde staj/iş deneyimi yoksa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben 1 yılı üniv. değiştirerek kaybettim 1 yılı da erasmus ile kaybetmekteyim mesela
2009'dan beri aynı bölüm'ü okuyorum 2 senesi 2.sınıf 2 senesi 4.sınıf olarak geçmiş olacak

okuduğuım bölüm de kıçı kırık iktisat, elin avrupalısı 3 senede bitiriyor falan. bazen düşününce koyuyor, ablam aynı yaştayken yüksek lisansını bitirip çalışmaya başlamıştı falan.. öte yandan tuzum kuru olduğu için hayatı da yaşadığım için seneleri de boşa kaybetmediğimi düşününce tekrar keyifleniyorum ^_^ stajı yabancı dili dünyayı gezmesi seksi otu boku var çok şükür üniversite kariyerimin.

ama şu avrupa'daki sistemi entegre etmemiz lazım. okuduğuım bölümün müfredatı lisans seviyesinde taş çatlasa 5-6 dönemlik bir şey, çok gereksiz ders tekrarı var.
bizim 4.sınıfta aldığımız derlseri adamlar M1 diye görüyor ve master bitirmiş oluyor aynı süre içerisinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MasterHapLo said:

haytalıktan bitmiyor. okul bitince askerlik is guc vs yogun tempoya girmeye zorlayacaklar cunku ogrenciyken takil kafana gore


en büyük nedeni bu benim de 6. yılım.
exchange, yandal, parttime iş falan derken uzattım. ortalamam 3.0 hiç dersten kalmadan uzattım mis gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yemin billah ne ara o kadar sene geçti anlamadım şu an 8. yılım. hazırlıktan da muaf oldum ingilizcem iyi diye bir direk 8 yani sfdsf. hala dün gibi sanki okula kaydolduğum zamanlar, sabahleyin annem gelip kalk hadi treni kaçırcaksın dese hay telefonun ak yine çalmadı alarmı der kitaplarımı toplarım o derece.



bi yerden sonra sarpa sarıyor okul, derslerden uzak kaldım zaten bilgim çok azdı onlar da uçtu gitti. kopya çekecek sınavdan önce yardım edecek arkadaşlarım da kalmadı, bir sürü kız arkadaşım vardı kafamın etini yiyolardı sınavlardan önce şuna çalış buna çalış bak bu kesin çıkar bari şunu oku 2 dk. diye. allah belamı versin şımarıklığımdan hiç birini sallamadım. şimdi de iş güç hayat koşturmacası 3 senedir naptığımı bile bilmiyorum okulu halletmeme imkan yok :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben askerlik ayağına uzatıyorum valla , tek ders kaldı napılır edilir verilir o ders bir şekilde , hani tamam kolay değil işe güce girdik ben bu dersten okurken kaldım bi de çalışırken vermek zor olur falan ama ucunda mezun olamamak varsa tek bi tane ders verilir illa , benim derdim ya veremezsem diye korktum ondan soriim dedim , şuan için görülen torba yasa da yok boyle bi muhabbet , konuşması sırasında bi delikanlılık yapmaya kalkmış ondan olmuş gibi duruyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
2007'de girdiğim çevre mühendisliği bölümünü 2014 başı itibariyle halen bitirememiş durumdayım ben de ahahhah. öyle bi hal aldı ki hani ufak bir şey için ormana girdim sanki ama ne aradığımı da unuttum, çıkış yolunu da kaybettim, nereden girdiğimi de kaybettim. Öyle dolanıyorum :) Askerliği ertelemek için ders bırakmayı planlıyordum ama padişahın sağı solu belli olmaz, bu sene bitirmeye oynayacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...