Shean Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 hadi ya tamam da hastaneye gitmiyorum diyorum. ne alaka peki? adamlar şimdi öylesine bile olsa sigortaya mı işliyorlar kafadan para. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Hastaneye git gitme, gss zorunlu eger calismiyorsan (sgkn yoksa) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 ne iğrenç bir sistemmiş ya. ödemeyince ileride 23423423 lira oldu buyur borcun var diye yakaya yapışırlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Ödemezsen, şimdilik, haciz maciz yok. Ama hastaneye gidersen önce borcunu öde diyolar galiba. Tedavinin parası neyse sadece onu ödeyim dersen, yiyor mu onu bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Silphatos said: gelir testi falan yaptırma hiç 2 ay için, askere gidince gss iptal olacak zaten dönünce de herhalde tekrar işe devam edecen kaldığın yerden. 2 ay maks. primden yazsın gelir testi yaptırıp her şeyini açmaktan iyidir. ben de öyle 7 ay civarı 2 iş arasında boş kalmıştım, gelir testi falan yaptırmadım. o 7 ay duruyor halen baktım şimdi faizi de 130tl olmuş anca 2 yılda. dursun katılsın öyle asd Hic gitmiyim ben o zaman dedigin gibi. 2 ay bile yok askerlige zaten 1 ay kaldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 sen simdi birsey yok diye sallarsin..2 sene 3 sene..o borc hem yazmaya devam eder hem de faiz isler..allah korusun birsey gelir basina hastanelik isin olur karsina kol boyu cikartirlar once sunu ode gel diye..o hengamede gorursun gununu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 eldar said: benjani said: nüfusa bağlı olduğun kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırıyorsun, ordan sgk ye gidiyorsun.ben yaptırmadım daha, 130 lira yazıyor aylık. gelir testi yaptırmazsan kendileri belirliyor.bana 25 yaşından sonra borç yazmamışlar ayrıca, öğrenciyim hala.ekim'de bir ay sigortalı çalışmıştım, ordan çıkınca borç yazmaya başlamış. hangi aylara yazdıklarını nereden görüyorsun? e-devlette yazıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2015 said: 21.12.2011 tarihinde işten ayrıldım. SSK’mın 99 gün daha geçerli olduğunu söylediler. Gelir testine bende dahil oluyor muyum? Zorunlu olanlar şemasında belirttiğiniz üzere, sigortasız işsizler yazmaktadır. Ben işsizim ancak SSK devam ettiğinden dolayı gelir testine dahil miyim? Yoksa SSK’m bittikten sonra mı yaptıracağım? Aksi halde ceza gelir mi? İşten ayrılma tarihinden önceki son 1 yıl içinde en az 90 gün prim ödemiş olanların sigortadan yararlanma hakları 90+10 gün devam edeceği için bu süre içinde GSS kapsamındadırlar. Benim işten ayrılma öncesi 1 yılım tamamen prim ödemeli. O yüzden 90 gün daha sağlık hizmetinden bedava yararlanabiliyorum. Zaten şubatta asker olduğum için bi problem olmayacak. Ben yinede bi uğrarım Pazartesi günü sgk'ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Temmuz 2013 de bitirdim okulu - Şubat 2014 de askere gittim. Okulu bitirdiğim andan itibaren gss lı yapmışlar beni. Bu kısma kadar olan borçlarım yapılandırmaya girdiği için onları yapılandırabildim hatta 100 tl indirim oldu tek seferde ödeyeceğim diye yapılandırdığım için. Neden tek seferde ödeyeceğim i seçtim? Çünkü 1 Haziran 2015 e kadar ödeyebiliyorsun ceza vs olmadan. Askerde olduğum dönemi de belge ile sildiler hemen. Askerden geldikten sonra işlemeye başlamış olan Ağustos-Aralık borcunu yatırdım sadece ki o bile 700 e yakın bir şey tuttu. Onlar yapılandırmaya girmediği ve ödeyince sigortam başlayacağı için yatırdım mecburen. Şimdi Hazirana kadar ödemem gereken yine bir o kadar borç ve de her ay ödemem gereken 136 tl para var. Hep bana bir şey olmaz sağlık sigortası işime yaramayacak modundayım fakat askerden geldikten sonra 3 tane fıtık görüldü. 4 aydır filan sıkıntım yoktu fakat yeniden sıkıntı yaptı. Şimdi ise 2-3 gündür yürüyemiyorum ayağım kasılıyor. Şu an sigortalıyım bakalım devlet neleri karşılayacak ben şifa bulana kadar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smyrnas Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Gelir testi yaptıktan sonra benim 1000TL civarına düşmüştü,Hiç bir zaman da ödemedim! Bi ara tekrar baktım sıfırlamışlardı borcu :) geçen gün tekrar baktım aylardır ödemediğim için gene 1000TL civarı olmuş. Halen daha da ödemiyorum ve ödemeyeceğim! Ödemenizi de tavsiye etmiyorum. Zaten sigortan olunca ödemen de gerekmiyor babalar gibi gidip bakılıyorsun. kimse de ödenmemiş borcun var deyip geri çevirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 smyrnas said: Gelir testi yaptıktan sonra benim 1000TL civarına düşmüştü,Hiç bir zaman da ödemedim! Bi ara tekrar baktım sıfırlamışlardı borcu :) geçen gün tekrar baktım aylardır ödemediğim için gene 1000TL civarı olmuş. Halen daha da ödemiyorum ve ödemeyeceğim! Ödemenizi de tavsiye etmiyorum. Zaten sigortan olunca ödemen de gerekmiyor babalar gibi gidip bakılıyorsun. kimse de ödenmemiş borcun var deyip geri çevirmiyor. Öyle deme, belli bi süre ödemedikten sonra vergi dairesine düşer borcun ve faiz işlemeye başlıyor, sonra da her bir işlemde hep karşına çıkar, elbet ödetiyorlar. (yurt dışına çıkarken, ev alırken, araba alırken vs..) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 freelance çalışıyorum diyelim, maaş hesabı yok üzerime ev araba vs bişide yok 4bin küsür borç var, kaça düşer lan bu gelir testi vs yaptıktan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Abi sen kağıda gelir olarak ne yazıyorsan onun üzerinden hesaplıyorlar. Resmi gelirin yoksa 600 den az bir rakam yaz ailem yolluyor diye. Direk sifirlaniyor prim. Eve falan adam yollamıyorlar artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 eve gelirlerse sıkıntı olur ya 3 tane bilgisayar bi sürü ipad, projeksiyon, 2 tane tv laptop macbook falan inandırıcı olmaz akshgdaskdhgas gelmesinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Ver ben saklarim onlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Ben daha gecen hafta yaptırdım kadın kağıda ne yazdıysam onun üzerinden belirledi. 600 den üstüne aylık 45 lira. Altına Sıfır ödüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Babamın baskıları sonucunda gelir testine girdim. Yalnız nüfusta bağlı bulunduğunuz kaymakamlığa gidip halletmeniz gerekiyor. Atıyorum ikinci adresiniz İstanbul ilki Ankara olsa bile illa ki Ankara'ya gidip yaptırıyorsunuz. İlk gittiğimde sistemleri yoktu ertesi güne yaptırabildim, sonucu da ertesi hafta belli oldu. SGK'ya da diplomayla giderek öğrenci döneminden olanları sildirdim, şimdi kalanı ödeme kısmı var 8-) Bu arada her ay GSS ödemek zorundaysanız bence isteğe bağlı sigorta yaptırmayı da düşünebilirsiniz. Birazcık daha pahalıya geliyor ama en azından günler işliyor diğer yandan sağlık hizmetlerinden de faydalanabiliyorsunuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 müjde, bu zımbırtı asgari ücrete bağlıymış. Şimdi asgari ücrete zam gelince buna da gelmiş :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Chemical GSS mss birşeyler dedi, git bak dedi. Sorgulattım GSS Prim diye birşey. Borçlu Dönem Sayısı, 36 Toplam Ana Borç Tutar, 4343.10 Toplam H. Faiz Tutar, 754.09 Toplam 5097.19 diyor. Ne ki bu? Freelance Reji'yim, set olduğu sürece yapım şirketleri birşeyler ödüyor sigortayla ilgili, hiç anlamam sigorta olayını. Nedir bu şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 lathspell, bu ssk işte, sosyal güvenlik. Eğer ki part-time veya proje bazlı çalışıyorsan ve sigortan gün hesabı yatıyorsa eksik günleri senin tamamlaman gerekiyor. Mesela ayda 15 gün primin ödeniyorsa kalan 15 günü de senin ödemen gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 şunun ne olduğunu insanlara anlatsak, bilmeyenlere; iki güne hükümet devrilir. binlerce lira borcun girdiğinin farkında bile olmayan tonla insan var. haberi olana ben rastlamadım iş hayatımda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Ben gittim bugün sgk bürosuna. İşten ayrılmadan 1 yıl öncesine kadar en az 90 gün sigortalı olma şartını sağladığımdan 100 gün daha sigortalıymışım, ücret ödemeden. Zaten şubatta askere gideceksin, orda da tsk halledecek dedi. Askerden sonra hemen buraya uğra ama dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 lathspell ggnormk asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2015 yahu tesadüfen birine bak bakalım borcun var mı diye girmişken, kendime de bakıyım dedim. 3000 küsür 14 dönemlik mi ne borcum vardı, 5 dönem faiz dahil 380 lira gözüküyor şimdi. Ne iş, beni vezneye çekip "aa, yanlışlık oldu" diye tamamını mı alacaklar? 3000 küsür biraz fazlaydı gerçi ama hiç test mest yaptırmadım 60 liradan 5 dönem hesaplamışlar. Böyle bir değişiklik olan var mı hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar