Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Warlords of Draenor" - WoW Expansion

emre3877

Öne çıkan mesajlar

Aslında adamlar oyuna olan sevgilerinden yapıyor bunu hani çocugun olur sen çocuguna istediğin yada ilgilendiğin şeyi öğretmeye çalışırsın ama çocuk başka bir yöne gider,başka bir şeyle ilgilenir sende deli olursun kudurursun aha aynen olay bu adamlar wow u okadar çok benimsemiş oyun olduğunu unutmuş ,zamanında deli gibi ,bir çinli gibi kasmış etmiş işte şimdi oyun kolaylaştıkça uyum sağlamak yerine bıdıbıdbıbdıbdıbdıdbıdbıdbıdbıdb amaaan lan aynı karım gibi konuşuonuz hiç bir şey kabul etmiyonuz niye anlatıyorumki ben ya :(
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben attıgım postta eskiden bu oyun mmo iken şuan arkadaşların bahsettigi gibi single player'a dönmenin kösesinde.. bunu söylemeye çalıştım.
Ordan oraya zangır zungur ısınlanıp duruyoruz. Orgrimmar'dan Stormwind'den çıktıgımız yok.. Hep dönem dönem bide bunlar o beni ayar ediyor.
Bi ara Herkes Ironforge ve Orgrimmar'daydı..
Bi ara Shattrat'mı ne vardı terrokar'ın orda
Ora bitti Dalaran'da takıldık.
Dalaran bitti X'de Y'de Z'de ha boyna yer degiştiriyoruz.
Geride kocaman bomboş diyarlar.Böyle ortam mı olur.
Şimdi Ironforge'un halini görün içler acısı koca bir dwarf dünyası. " E sen git abi o zaman oraya seni tutan mı var "
mantıgıyla, birader o zaman wow'u single yapsınlar biz heryere gidelim SKYRİM gibi eglenelim ister atla gezelim ister donla .. bizi tutan mı var.. böyle bir cevap sekli mi var kardeşim. =)
Sen yap abi istedigini..
Ben atla geziyorum'da yerde bitane adam yok applevodka'nın dedigi gibi.. Yine Instance'a koşarım ama millet küfür eder , kickler nerdesin lan sen 3.boss'u kestik diye.

Bu oyun eskiden çok daha (sosyal açıdan) dinamik
ve başarılıydı.
Şimdi bu oyunun içine ettiler. Herif bile iki gün önce dedi.
Blizzcon'da geçmişten bugüne çok sey degişti hesabı Tarrenmill'den bir ss göstererek.
O zamanlar tek derdim flight master'a gidip quest yapacagım yere uçmaktı diye.
Ne efsane bir world pvp vardı şu oyunda eskiden. Sinir krizine sokardı millet birbirini.. Adam cagıranlar mı dersin , corpse campler mi .. anlat anlat bitmez burda.
Şimdi yerini ne aldı bas tuşa 3dk bekle , kapının önünde 25 adam hazır kıta.. makinalı tüfek gibi koştura koştura ne bi selam ne bi sabah robocop gibi wow oynuyoz.

Bunun hardcore'la softcore'la casual'la falan alakası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

En son ne zaman char kastınız merak etmeye başladım, şu cross serverlar geldiğinde meraktan bir char kastım, sonra dur bir de monk kasayım dedim 1 ay önce. Her iki charda da haritaların ana baba günü şeklince olması sebebi ile doğru dürüst quest yapamadığım için 5 günde kasacağım char, 1 aydır level 40 olamadı. Diğer charda level 82de gandkan kusmuş vaziyette bekliyor.

Outland zaten heralde tBC ilk geldiğinde ancak bu kadar kalabalıktı diye hatırlıyorum. Hijal resmen adım başı birileri ile dolu, quest yapamıyorsun o haritada, mecbur vashj'ir de quest yapmak zorunda kalıyorsun. Hala gelmiş yok world boşş, yok silsinler vs konuşuyorsunuz ya hayretle okuyorum yazdıklarınızı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim oynadığımız dönemde adam yoktu, dolayısıyla bugünkü eleştirilerimiz o gün üzerinden yapacağız.

4 ay önce cata bölgelerinde quest yaparken 1 tane bile ally göremedim genkleyecek. Wow bitmiş BİTMİŞ :(

Bu arada mmo-champ recap

said:
Q: "Typically after you announce something it is another year, but we are at Patch 5.4 now. What content do you have planned for between now and then?"

A: "Any content we do now will delay the expansion by the same amount of time it took us to make that content. We are completely focused on making the next expansion and will try to deliver that as soon as we can, hopefully on a shorter cycle than players are imagining, but you never know, we will have to see."

Q: "Typically that would be in the Winter of next year. Does that mean it is a goal to bring it in to Summer or Spring?"

A: "Well certainly the goal is before that, but we'll see, it is very hard for us to predict."

http://www.mmo-champion.com/content/3548-Blizzcon-2013-Recap
Sosyal ağlarda paylaş

Eternal said:

abi hangi realm'desin sen.. Ben hayret ediyorum suan asıl anlattıklarına..

Ben Twisting Nether serverındayımda gördüğüm insanların çok azı benle aynı serverdan genelde. Aramızda hiç item alış verişi yapayoruz ordan biliyorum. Yani sürekli 4-5 kişi geziyorum zaten, yoksa quest yapmak iyice işkence oluyor. 10 tane mob kesecem, ortamda 15 kişi var, 7 tane mob var spawn olan, grupsuz 2 saate bitmez o quest zaten.

Harbiden mümkünse daha kalabalıklaşmasın world yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

yani ben bıraktıgımda ole bı haldeydıkı oyun
su an diablo 3 multiplayer neyse oydu yani
giriyodum oyuna
tek basıma quest yapıodum
questler guzeldı

sonra battle grounda queue oluodum ya da instance a
Ne BG de , hadi BG yi geçtim
instance larda, tek kelime etmeden bıtıodu oyun.

giriorm
isntance queue
sora konusmadan instance yap

saçma sapan bi haldeydi saçma sapan iyileştirmeler yüzünden.
oyunun o chat kısmını kaldırdılar resmen.
"0" ingilizceyle hardcore raider olabilirm resmen
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela bende monk kasıyorum bu aralar.Azeroth ta çok gank yemedim belki 1-2 kere tanariste yedim. sonra darkportal dan hellfire a geçince gank manyağı yaptılar . hani heryer de öle kalabalık değil ama işte bahsetiğim gibi hellfire epeninsula falan pvp konusunda ana baba günü. bende TN deyim bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

yazuach said:

Bunu yeni gördüm ben. Hele şükür akıl edebilmişler...

ya şunun başında bi muhabbet yaptılar şimdi açıp bulurumda üşendim..

bunları böle yazıyolar alt alta işte şu kadar bin hp şu kadar bin intelligence.. sonra fireball 250k vuruyor..
ve altada

LUL .. WHAT ?

yazıyor ..

lul what mı.. a be salaklar siz yaptınız lan bunu.. aylarca yıllarca oynadık.. şimdi mi geldi aklınıza lul what..
bide kendi yaptıklarıyla kendileri dalga geçip düzelttik diyolar.

tam bir gerizekalı ya ekip.
Sosyal ağlarda paylaş

abi dönüp dolaşıp her kelimeyi pvp'ye baglıyorsunuz.

bu sistemin tek olumsuz yönü world pvp falan degil.

oyunun mmo yapısını kaybedip resmen bir single rpg'ye dönüşmesi.ve wow'u böyle görmek üzüyor.

cogu zaman botlarla oynuyormus hissi alıyorsun dungeonlarda. millet aglıyor diye nerf'de gelince ne cc konusması ne en ufak taktik konusması, vur geçe döndü oyun resmen hack&slah oldu lol.

mmo oynadıgınızı hissettirecek en ufak şey kaldi mi oyunda. sistem herkesi öyle esiri yaptı ki,bunun dısında cıkmaya calısan insanlar daha da sıkıldı ve büyük kitle bırakmak zorunda kaldı.

sen town'da 4-5dk dungeon sırası bekleyene kadar zıplaya zıplaya gezerken sıkılcagına 10dk o yolu kendin gitsen, oyunda görmedigin farklı atmosferler ile karsılasıyorsun ama kalmadı işte o.

dediğim gibi lore falan önemli degil arık, kimsenin umrunda degil, cıkarsınlar 10 tane dungeon 5 tane raid, insanlar ne de olsa townda bekleyip sıraya girip, hiç bilmedikleri taktikler ile kesicekler

hiç konusmadan sosyalleşmeden
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

oyunun mmo yapısını kaybedip resmen bir single rpg'ye dönüşmesi.ve wow'u böyle görmek üzüyor.

cogu zaman botlarla oynuyormus hissi alıyorsun dungeonlarda. millet aglıyor diye nerf'de gelince ne cc konusması ne en ufak taktik konusması, vur geçe döndü oyun resmen hack&slah oldu lol.

mmo oynadıgınızı hissettirecek en ufak şey kaldi mi oyunda. sistem herkesi öyle esiri yaptı ki,bunun dısında cıkmaya calısan insanlar daha da sıkıldı ve büyük kitle bırakmak zorunda kaldı.

sen town'da 4-5dk dungeon sırası bekleyene kadar zıplaya zıplaya gezerken sıkılcagına 10dk o yolu kendin gitsen, oyunda görmedigin farklı atmosferler ile karsılasıyorsun ama kalmadı işte o.

dediğim gibi lore falan önemli degil arık, kimsenin umrunda degil, cıkarsınlar 10 tane dungeon 5 tane raid, insanlar ne de olsa townda bekleyip sıraya girip, hiç bilmedikleri taktikler ile kesicekler

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

CusTodeM said:
Hala eleştirilerimin arkasındayım ama dediğim gibi expansion değil biraz patch kıvamında hala ama lore iyi eskiye dönüyoruz güzel.. ama loreu kim ne kadar sallıycak ? Umarım devam ettirirler sözlerinin arkasında durup ama bu oyunu level 150ye uzatmalarını da istemiyorum..

Bu kadar eleştirinin arkasında yeni birşey arayışı var, o wowun ilk çıktığı zaman ki heyecanı arayış var.. bende öyleyim açıkçası.. bu expansionın verdiği heyecan kısa sürecek ya da hiç olmayacak gibi gibi..

Ayrıca gelip buraya siz oynamayı bilmiyorsunuz, lise fantezilerinizi istiyorsunuz tarzı yorumlar çok ama çok ilginç kimin ne yaptığını nerden biliyorsun merak konusu, eleştiri yapan herkes gerizekalı zaten, illa beğenmemiz gerekiyor.. birşeyi eleştirmek en doğal hak açıkçası, hani vardır ya zevkler ve renkler olayı..

Geri sayfalardaki kötülemeleri görmezden geliyorsun.

Lorela ilgilenmiyor diye casuallar suçlanıyor, ama lorela en çok ilgilenen, mapleri dolaşan, questloglardan en çok keyif alan kişiler casual. Hardcore adam aynı questleri defalarca yaptığından, ya da yeni ek pakette maximum levela ilk varanlardan olmak için yarış içine giriyor, questloglar ona külfet oluyor.
Eğer haritalar boşsa, bunun tek sebebi LFR değil. Sorun, oyuncuları dungeonlara mahkum eden gameplay sistemi. LFR olmasa da insanlar dungeonlara yığılcak, mapler boş kalacaktı.
Eskiden şehir meydanında random toplanıp rahatça raidlere girebiliyorduk. Şimdiyse random grupla girmek istediğin zaman oyuncular önüne item level, achievement gibi engeller koyuyorlar. Az oynayan veya yeni bir oyuncunun bu gruplara girmesi bu yüzden çok zor. Bu tip oyuncular için LFR sistemi gelmesi gerekti. Düzgün bir raid grubu varsa zaten oyuncuyu ilgilendirmiyor.
Bazı oyuncular onlarca lvl 90 karakter kasmış durumda. Oyuna yeni başlayacak oyuncular en azından 1 karakterini lvl 90'da açıp o bölgeyi tatma imkanı elde eder. Zamanında çalışıp her karakterini lvl 90'a çıkarmadı diye feryat figan kızmak bana anlamsız geliyor.

Yazarken yoruldum, söylemek istediğim mevzu, WoW'da sevmediğiniz bazı şeylerin suçunu casuallardan çıkarmak yanlış, hardcore oyunculardan kaynaklı çok mesele var.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

herkes orgrimmarda beklerken sen koşarak gittiginde bir halta yaramiyor.

world pvp 0
herkes ucan bineklere bindiginde senin atta olman bir halta yaramiyor.

outland'de quest yapıyorsun 58-70 arasında 1 tane player görmeden outland bitiyor böyle sacmalık mi olur.

World PVP'den anladığınız, maximum itemları donandıktan sonra, dungeon yapıp item elde etmeye çalışan lowbielerin önünü kesip reskille bağlamak mıdır yani? Uçan binek ve LFR var diye tonla laf ediyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Vanilla WoW'da beri böyleydi. Kısıtlı karakter rollerimiz vardı, DPS-Tank-Healer'dan ibaretti. Hardcore oyuncular için Battleground ve Arena onlar için geldi. Kapalı ve kontrollü alanlardan oluşan bir PvP sunuldu. Arena içinde classlar tamamen dengeli olsun diye, klasik D&D taş-kağıt-makas sisteminin yerini her şeyi yapabilen hybrid classlar aldı. Yeni class getirmekte zorlandılar, çünkü classların 1v1 dengesini oturtmakla uğraşmaları gerekiyordu. Yeni class yerine, çareyi her ırkın her class (Gnome Warrior baştan beri saçmaydı) olmasında buldular. WoW'a sosyal yenilikler getirmektense, oyunu turnuva oyunu haline çevirdiler. Ne ev yapma sistemi getirdiler, ne de gemi savaşları, çünkü core oyuncular (casual+hardcore) sürekli güçlenen yeni itemları lootlayıp sürekli yeni set item kasıyor olmaktan zevk alıyordu.

Dungeona girdiğin zaman, classın için en ideal buildi kullanmadığın ve o builde uygun item giymediğin için azarlanıp kicklendiğin bir oyunda, 4 dakika ışınlanmayı beklemek yerine 10 dakika yürümüyor olmamızı eleştiriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Warhero said:

applev0dka said:

herkes orgrimmarda beklerken sen koşarak gittiginde bir halta yaramiyor.

world pvp 0
herkes ucan bineklere bindiginde senin atta olman bir halta yaramiyor.

outland'de quest yapıyorsun 58-70 arasında 1 tane player görmeden outland bitiyor böyle sacmalık mi olur.

World PVP'den anladığınız, maximum itemları donandıktan sonra, dungeon yapıp item elde etmeye çalışan lowbielerin önünü kesip reskille bağlamak mıdır yani? Uçan binek ve LFR var diye tonla laf ediyorsunuz.

adam hala lowbie diyor ya, 2 gündür yazılandan 1 kelime anlamamak budur yani.

ne cok kesmiş sizi yüksek lvl adamlar gözyaslarınız dinmedi ya

ben diyorum oyun single player oldu, dungeonda bile botla oynuyorsun gibi his var. adam hala lowbie sayıklıyor ya
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse üstüne alınmasın arkadaşlar, kimseyi rencide etmek istemem ama bu thread deki kadar gerizekalıca bir tartışmayı görmedim diyebilirim. Defalarca artık oyun öyle değil, boş değil denildiği halde belli insanlar gelip verilen cevapları hiç okumadan aynı şeyleri söyledikleri yeni birer WoT dayayıp gidiyorlar. Trollüyorsanız helal, yok trollemiyorsanız ciddi problemleriniz var benden duymuş olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...