Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nessy :(

Nessaftw

Öne çıkan mesajlar

Adaletin bu mu dünya ?!

Tatlılar tatlısı kedimiz Nessy sabaha karşı bizi uyandırdı nefes alamıyordu neredeyse, hemen veterineri arayıp dediklerini harfiyen uyguladık ama ne çare. Kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.

Duvarları parçalayasım geliyor. Daha dün bizimle oturup pırr pırr pırr diye durmaksızın pırlayıp usluca ve pür dikkat dizi izleyen kedi bugün yok. Nelerimi vermezdim onu şimdi canlı bir şekilde görebilmek için.

Offffff offffff.

http://i.imgur.com/BVhu3EL.jpg

http://i.imgur.com/iusjefh.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

kaç yaşındaydı, hiç anestezi aldı mı? solunum sorunu var mıydı?

benim kalk krizi geçiren kedim hem yaşlı hemde kısırlaştırma sonrası operasyonda aldığı anesteziden çok kötü etkilenmişti. zaten iran kedisiydi onların yapısal olarak solunum yetmezliği oluyor. herhalde hepsi üst üste geldi.

off çok kötü bir şey ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Tşk ederim baş sağlığı dilekleriniz için.

Ben bu konuda sanırım aşırı şanssız biriyim. Gözümden sakınıp ne denli elimden gelenin en iyisini yaptığımı çevremdekiler hep bilir. Nessa parvo virüsünden dolayı ölmüştü Nessy'yi ilk aldığımızda kristal kum yiyip zehirlenmiş 1 haftayı veterinere git gel yapa yapa geçirmiştik ve kurtulmuştu.

Bugün epey bir vaktimizi veterinerde geçirdik, Nessy'nin ölüm sebebi Tromboemboli. Kalp krizi ise bunun sonucu olarak yaşanan bir durum. Pıhtı önce bacaklarda güçsüzlüğe, akabinde işlevini yitirip kısmi felç geçirmesine sebep veriyor. Arka bacaklar fonksiyonelliğini yitirdikten sonraysa pıhtı beyne ya da kalbe ulaşıncaya kadar çok vakit geçmiyor. Sonrası ise kalp krizi.

İlk yaptığım kalp mesajı ve suni teneffüs ile hayata döndüğünü sanmıştık ama olmadı, sıradan bir kalp krizi olmadığı için ve pıhtı söz konusu olduğundan veterinerler bile çoğu zaman çaresiz kalıyorlarmış. O çaresizlik ve yaşamın gözlerinizin önünde bedenden çekildiğini görmek çok acı bir şey. Ölüm karşısında öylesi aciz ve çaresiz kalıyoruz ki, bir şey yapamama duygusu insanı yiyip bitiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...