Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spotify Türkiye'de

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ayrıca tekrar edeyim;
Arşivdeki bu sıkıntı sebebiyle sanırım radyosuda baya baya kötü. Bıktım aynı şarkıları arka arkaya yapıştırmasından, bayıyor bir süre sonra istasyon değiştirmekten gına geldi.

Beğendiğiniz ve uygun bulduğunuz şarkıları Like'lasanız ve Radyo geliştirildi diye yazmasına rağmen hiç bir değişiklik yok.

çok yolu var daha spotify'ın
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Benim dinledigim seyler cok genis, ne arasam buluyorum. Progressive olarak ozellikle epey epey sey var. Eksik albumler var ama dogrusu Last.fm'de coook daha fazla eksik var. Onu da uyeyim, yillardir para veriyorum diyorum iste. Lisans meselelerini epey iyi bilen biriyim. Last.fm Spotify'in yarisi kadar lisans'a sahip. Bana da tam tersi oluyor. Last.fm'de hep ayni sarkilar tekrarlaniyor, Spotify'da oyle bir sey yok.

Belki sorun Spotify'in Turkiye kolundadir. Spotify Turkiye'ye gecinde playlistlerin cogu kayboldu bende de ama yavas yavas geri geliyorlar. Anlasmalari genisletiyorlar sirketlerle orta dogu bolgesini de dahil etmek icin.

Deezer'a bakin mesela tam kiyas icin, onun arsiv tam. Spotify'da USA'deki tam haline olasirsa acik ara en iyi radyo ama, bu konuda eminim. Ama kullanim yontemi farkli. Sanatci radyosu diye dondururseniz 5-10 sanatcinin sarkilari donup duruyor gercekten. Playlist kuracaksini, mesela benim Progressive Metal playlistince bir suru farkli prog metal grubu var, sonra o playlistin radyosunu calacaksiniz. Yillardir bu turu dinleyen. ciken her seyi takip eden biri olarak benim bile duymadim gruplar caldigi oluyor o zaman. Gerci Turkiye'de tekrarliyor biraz ama yeni oldugu icin buyuk ihtimalle. Bu arada Last.fm'i kullanan radyolar var Spotify'in icinde, onlari kullanin yani istiyorsunuz. uDiscover oyle mesela.

Duz sarki ya da grup radyosu degil yani olay. Bir de bizim arsiv daha tamamlanmamis iste. USA'yi kapattim, bakardim yoksa ama gidenlerden biliyorum, acildigindan gelenlerin oranindan duzelecegini de biliyorum.

Bu arada arsiv sikintili, kotu, kullanilmaz demek garip geliyor bana. Dinlediginiz albumlerin cogunu bulabileceginiz bir yer, ayda 10 TL, Grooveshark gibi korsan degil, sorun ne oyleyse?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bu arada durust olmak icin yaziyorum, Deezer'a geri donecegim sanirim. Arsiv daha tam ve album tabanli gerek bana, genelde oturup album dinliyorum. Spotify ile mobile album sync edilmiyor, sadece playlist. Albumler icin tek tek playlist yapmak icin ugrasmaya degmez.

Iki ay almistim, bitene kadar deneyip tam kararimi verecegim.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Benim dinledigim seyler cok genis, ne arasam buluyorum. Progressive olarak ozellikle epey epey sey var. Eksik albumler var ama dogrusu Last.fm'de coook daha fazla eksik var. Onu da uyeyim, yillardir para veriyorum diyorum iste. Lisans meselelerini epey iyi bilen biriyim. Last.fm Spotify'in yarisi kadar lisans'a sahip. Bana da tam tersi oluyor. Last.fm'de hep ayni sarkilar tekrarlaniyor, Spotify'da oyle bir sey yok.

Bu arada arsiv sikintili, kotu, kullanilmaz demek garip geliyor bana. Dinlediginiz albumlerin cogunu bulabileceginiz bir yer, ayda 10 TL, Grooveshark gibi korsan degil, sorun ne oyleyse?

Simdi bu kisim baya goreceli bi olay, ben radio yu ve shuffle tercih algoritmasi ustunden getirdigi secimlerden komple spotify librarysini elestirmiyorum. Teker teker hep dinledigim albumleri mobil cihazda yer kaplmayacak sekilde nasil sync ederim sorusunun cevabini ararken bizzat araya araya buldum, dinlediklerimin kafadan 5 te 3 u spotify da yok. Cok nis, hic olmayacagini dusundugum seylerle de karsilasiyorum, inanilmaz populer 20 senelik seylerin yokluguyla da karsilasiyorum. Genelde biseyin yoklugu digerinin varligindan daha sasirtici, gidip ultra underground yerel bi saantcinin xyz mixini aratmal gibi gercekci olmaktan uzak sorgular da degil bunlar.

Spotify in digerlerinin x kati kadar lisansa sahip olmasi da beni ilgilendirmiyor, dr dre ve kankalarinin tum record label lisanslari ve tum yerel swedish popcularla o lisans digerlerinin 2 katina zaten cikar. Ben pek tabii aradigimda gelen sonuca bakiyorum, kullanicinin da daha fazlasini bilmesini beklemek ve buna anlayis gostermesini beklemek hayalperestlik olur. 10 lira verip yasal muzik dinliyorsun iste daha ne demek bunun baska bir soylemi.

Bandcamp gibi bir ortamda worldwide olarak ucretsiz/pay what u want ile satilan dijital albumlerin esamesi bile yok, lisans sikintisi mi bu mesela?

Library yaratamama, genre klasorleme , collaborative playlist gibi olaylar olmamasi tamamen yeni baslayan kullanici icin irgatlik ayrica. Ben library sort olayini cok severim komple bastan sona seneleriyle , turleriyle alt turleriyle sorted bi kutuphanem var. Playlist yapmak da keyifli biseydi 4-5 sefer icin. Ama ya her dinleyecegimiz sey mi? İnsaf.

Telefonumda devamli x cigazort muzik tasimak yerine kullanmaya devam edecegim, ama tatminkar bi servis oldugunu soyleyip kendinizi kandirmayin. Burada sorsak neden tercih edersin sorusuna herkesten birsuru 3 lu kambinasyon cikar.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
O dedillerin bu arada Deezer'da var, ona döneceğim ben de zaten. Arşiv de daha geniş. Playlist yaratmadan, şu albümü syncla diyebiliyorsun ki en çok aradığım Spotify'da. Klasörler, ortak playlistler filan hep var.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Radyosu ve ses kalitesi iyi dedim sadece, diğer yönleriyle Deezer daha iyi. Daha bu konunun başında albüm tabanlı olmamasının eksik olduğunu söylemiştim.

Rdio aslında favorim ama o bizde yok hala, iki katına geliyor fiyatı o nedenle. Geldiği anda atlarım ama. Hiç biri bizde yokken Rdio kullanıyordum, 1-2 yıl filan kullandım sanırım.

Pek radyo dinleyen biri değilim ben, discovery ile albüm bulup dinlemeyi tercih ediyorum. Spotify bu konuda da iyi ama Last.fm kullanıyorum genelde onun için.
Mesaj tarihi:
Ben artık sanırım sadece işyerinde "acaba ne dinlesem la" dediğim zaman açacam burayı. Hatta yok ya, o zaman da Radio Paradise açıyorum aslında.

Onun dışında bi yolda giderken dinlemek var, onu da yapmıyorum bayadır, metrobüste dinlediğim müzikten ezilirken bi bok anlamıyorum çünkü. Yeniden dinle(yebil)meye başlarsam tekrar bi şans veririm.

Evdeyken müzik dinleyişim de yine eskisi gibi "arşivdeki x şarkısının ses kalitesinden memnun muyum? memnunsam sıkıntı yok, değilsem itunes'da bu şarkı kaliteli bi biçimde var mı? varsa albümü satın al, yoksa p2p ortamlara bak. ordakiler kaliteliyse indir koy, değilse de canı sağolsun" şeklinde gerçekleşiyo.
Mesaj tarihi:
Spotify para vermeden dinlemek isteyenler için en iyisi. Dezeer bilgisayarda bile 2 saatlik dinlemeden sonra 30 saniyeye düşürüyor tüm şarkıları. İğrenç.
Mesaj tarihi:
abi heavy metal radyosunu dinliyorum 2 haftadır, galiba 150 tane falan parça var dönüp duruyor.

judas maiden ve dio dan başka bir şey de pek çalmıyor.
Mesaj tarihi:
Aynen öyle Liebe, sadece heavy metal değil diğer türlerin radyoları da aynı şekilde aynı şarkıları döndürüp döndürüp duruyor, hakkaten bunu insanlara "müzik platformu" diye sunmak bile rezillik. Hatta reklamsız, premium versionu için para istiyorlar bir de..

Tavsiyem sanatçı radyolarına bakın o biraz daha iyi tür radyolarına kıyasla en azından 3-5 şarkı daha çeşitliliği artıyor lol.
Mesaj tarihi:
abi ilk gün çalıyo arkada öyle radyo bir süre sonra dedim ki ulan bu program herhalde bilgisayarımdaki mp3leri buldu onlardan çalıyo, bi tane farklı bişi çalmaz mı ya lol. tamam mp3 arşivim baya geniş ama bana 1 tane farklı şarkı çalaydı yani.

kredi kartımı girmiştim ama silicem anlaşıldı yani. deezerı mı tavsiye edersiniz daha düzgün radyo olarak başka var mı baya yabancıymışım ben böyle şeylere =)
Mesaj tarihi:
sil abi kredi kartı falan verilmez spotify'ın şu haline para vermek sokağa atmakla eşdeğer, o derece kötü.

lastfm'in radyosunu türkiye'ye kapatmasaydı ah en şaheseri oydu ama şimdi deezer diyorlar bakacağım ona da bir.
  • Yeni Oluştur...