Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk iş falan filan

asfaloth

Öne çıkan mesajlar

Yeni mezun oldum, çok şükür iş aramak zorunda kalmadan (burası kritik) bir işim oldu. Bir süredir gidip geldiğim, eskiye dayanan bir ahbaplık sonucu ayarlanmış bir iş. Hoşuma gidiyor, ortam çok iyi ve rahat. Yazılım işinde ufak bir firma, çalışanların hepsi çok kafa dengi adamlar. Bugün teklif geldi, ki geleceği bayadır belliydi de.

Önerilen ücret nete vurulunca benim diğer arkadaşlardan duyduğum başlangıç ücretlerinin %75i civarında. Dedim abi böyle böyle, Ocak'ta performansına göre aklındaki ücrete yükseltiriz dediler. Sodexho vs. de var tabi.

Şimdi ortam gerçekten çok iyi, herkes çok yardımcı oluyor ve çalışma saatleri gayet güzel. Haftada en az 1-2 gün evden çalışma şansım oluyor.

Ama işte şu ücretin düşük olması beni düşündürdü. Bir yandan diyorum ki iş aramak zorunda kalmadan işe girdim, ortam iyi iş güzel ama diğer yandan da para konusu.

Çalışanlar, iş hayatını bilenler fikirlerini bir söyleyebilir mi, parayı ne kadar kafaya takmak gerekir?
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar kariyer/kendini geliştirme hırsın var onu belirlemen gerek.

rahat falan güzel şeyler ama rahat ortamda, ufak işletmelerde belli bir noktaya kadar kendini geliştirirsin sonra loopa bağlarsın gelişimin ya durur yada inanılmaz yavaşlar.

diğer yanda competitive canavar gibi adamlarla aynı ortam çalışırsan seni kamçılar, motive eder kendini geliştirirsin çok zorlanır ilerde meyvesini yersin.

para açısından bakma yani sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Sıkıntılı olabiliyo ilk bikaç işte maaş konusu. Yüksek de alıyo olsalar etrafındakilerin maaşlarını çok da fazla kafaya takmamaya çalış, onlardan ne kadar daha iyi olursan ol. Sen işi öğrenmeye, kendini geliştirmeye bak, öbür türlü aşırı derecede demoralize oluyosun, çaresizlikle kendi çare bulma arasında gidip gelip, hatalı kararlar verebiliyosun.

O yüzden hiç gerek yok, elbet düzelir maaş.

Edit: Bi de kulaktan dolma bilgilere güvenme pek, her ücret herkes için geçerli olmuyo, sen çalıştıkça piyasayı ve senin bu piyasada alman gereken miktarı kestirmeye başlıyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

ortamın iyiyse ucret o kadar da onemli degil. ben kendimden ornek vereyim; iyi denecek bir mayısım var ama calıstıgım adamların neredeyse tamamı vizyon sahibi olmayan, gereksiz adamlar, eski kafalılar ve ise giderken ayaklarım geri geri gidiyor.

ayrıca esnek calısma saatleri cok onemli. kendine vakit ayırabiliyosan calısırken harika olur.

tabi bunların yanında da kurumsal bir firmada calısmak da onemlidir. bu sonraki adımın olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Ortam güzelse, işin rahatsa, keyfin yerindeyse bir 6 ay 1 sene bekle. Askerliğini yapmamışsın heralde, yapana kadar bekle veya. Sonuçta onlar da ahbap usulü adam almışlar işe, nedir ne değildir bilmeden bir deneme olarak düşük ücret teklif etmeleri normal. Beklediğin sürede de tatmin edici bir zam almazsan o zaman bakarsın. Hem de yeni mezun değil tecrübeli eleman olarak şansın biraz daha artar.
Sosyal ağlarda paylaş

daha yeni mezun olmuşsun. senin için en önemli şey işi öğrenebileceğin, kendini geliştirebileceğin bir iş yeri bulmak olmalı. para geri planda kalmalı.

gayet iyi bi maaşım var ama mutsuzum. iş yerinden de çalıştığım insanlardan da nerdeyse nefret ediyorum. huzursuz olduktan sonra paranın amk diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

benim kız arkadaşım da aynı senin gibi girdi işe, 6 aylık eğitim gibi ama çalışarak öğreniceksin dediler maaşın da asgari ama 6 ay sonunda hakettiğin maaşı veririz dediler. ilk başta çok tereddüt ettik girse mi girmese mi diye ama şu an çok memnun işinden. dünyanın en büyük firmalarıyla çalışıyorlar ve projelere katılıyorlar maaşı az olsa bile hem işi öğreniyor hem cvye katkısı oluyor. o yüzden para meselelerini kafaya çok takmıcaksın, keyfin yerinde ve işin iyiyse parayı ilerde kazanırsın zaten. yeni mezunum diyorsun taş çatla 23-24 yaşındasındır uzattıysan okulunu, napıcaksın çok parayı acele etme =)
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni mezun, tanıdık ve küçük şirketse otomatik olarak geliyor galiba düşük ücret olayı. Senin taraftan bakınca dışarıda neyle karşılaşcağın belli değil, beğenip beğenmeme riskin var, onlar seni ne kadar tutarlar bilemiyorsun vs. Bu gibi çekincelerin olduğunu şirket senden iyi bilir. Sen onlar için kritik bi adam değilsen sana fazla para vermelerinin zaten bi anlamı yok, kritik adam olsan bile şirketten ayrılmayı düşünmediğin sürece artmaz o para.

Para düşükken başka artılar insanı cezbeder bazen ama bi yerden sonra düşük ücret can sıkmaya başlar. Sonra da iş işten geçmiş olur biraz. Onun için kafanda böyle bir düşünce varsa git bak başka şirketlere.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...