Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sınıfta oynancak oyun

masa

Öne çıkan mesajlar

BabacumMostors said:

Top Kimde;

renkli içi mifyonlu (yumuşak) top alınır, oyuncular müzik eşliğinde bu topu birbirlerine atarlar, müzik bitince top kimde kalırsa o ebe olur ebeye sopayla girişilir

Ben Neyim;

orta boy kağıtlara nesne, ünlü kişi, film vs yazılır. kimde ne olduğunu bilmez ve diğer oyuncular o kişiye ne veya kim olduğunu tarif ederek bildirmeye çalışırlar, bilemeyen kişiye sopayla girişilir

Son Harf;

ilk oyuncu bir kelime söyler, diğer oyuncular sırayla o kelimenin son harfindn başka kelime üretirler, belirli sürede kelime bulamayan yada daha önce söylenmiş kelimeyi tekrar söyleyene sopayla girişilir

"Hayır abi bıraktım ben";

oyunculara esrar, oroğin, vs maddeler teklif edilir, eğer oyuncu kendisine ısrarla ikram edilen maddeleri kabul etmezse oyuncu taburcu edilir, kullanan sopayla dövülür

bu nerde vardı yaa? bi dergide vardı eskiden.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk başta ben de troll'ledim ama bu arkadaşlarımızın da bu tarz aktivitelere ihtiyaçları var, bizim için komik gibi gelen şeyler onları gerçekten çok eğlendirebiliyor(askerde birçok kez tanık oldum).

çünkü çoğu görmemiş yaşamamış, o yüzden ben biraz daha duygusallaştım, fikir üretmeye çalışıyorum,

mesela el koordinasyonu hareketlerini de bilmedikleri için eğlenceli geliyor onlara :)

bir elini göğsüne düz vururken diğerini aşağı yukarı yapmak gibi.. yapmaya çalışırken sandalyeden düşeni bile gördüm :)

origamiler keza aynı şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

madde bağımlısı olan herkesin severek oynadığı tek oyun vardır,

*halk mafya

*hırsız polis

*vampir köylü

ben adı halk mafya olanı anlatıyorum artık adını sen koy oynatırken.

en az 5 kişi olmak gerekiyor oyunun keyifli olması için. kişi sayısı kadar iskambil kağıdı oluyor, (kişi sayısına göre 5 kişi varsa 3 halk 2 mafya şeklinde olması için iskambillerden 2 tanesi papaz olsun)

kağıtlar kapalı şekilde kişilere dağıtılacak ve kimse kimsenin kartını görmeyecek. oyun yöneticisi herkes gözlerini kapatsın diyecek, herkes gözlerini kapatacak, sonra sadece mafyalar gözünü açsın diyecek. mafyalar birbirini görecek halklar mafyanın kim olduğunu bilmeyecek. sonra mafyalar gözünü kapatsın diyecek sonra da herkes gözünü açsın diyecek.

kimse mafyanın kim olduğunu bilmediği için birbirleriyle konuşarak mafyanın kim olduğunu tahmin etmeye çalışacaklar. herkes istediğine sen mafyasın deme hakkına sahip, eğer oyunda mafyaların elenmesine sayısal olarak imkan kalmazsa mafyalar kazanmış olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

hacıt al sana eşşek yüküyle oyun, rekreasyonel sınıf oyunları diye aratınca türkçe içerik yok, ama az biraz ingilizcen varsa buralardan seç beğen al

http://www.wilderdom.com/games/

icebreakers ya da group games for fundan giriş ,illa bişeyler bulursun. Eğitim bilimlerinde sınıf içi aktivitelerle ilgili bisürü kaynak var, ama şimdi kim tarayacak onları :P
Umarım bunlar işine yarar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...