Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Gaming #2

axedice

Öne çıkan mesajlar

rip stadia ?

Currently Nvidia GeForce NOW is available in North America, Western Europe and Asia Pacific. Currently, Steam users will need to download the GeForce Now client and connect their Steam account to the GFN service to play their Steam Library. The user may pay a subscription cost to use the GFN service. Customers will continue to acquire games on Steam the same way they do today, and partner payouts will remain the same.

These cloud services enable Steam users to play their Steam library in the cloud, one game at a time, like they can on their local PC. Developers must manually opt-in the games they wish to make available on GeForce NOW.

Sosyal ağlarda paylaş

actiblob yıllar önce çekildi ama bungie'nin ayrılmasından sonra sadece cod ve bliz oyunları eksik steam'den. bethesda gene steam'e geri döndü en son fo76 ile. 2k ne zaman çekildi ki? en son xcom, nba filan steam'de.

oyunlarını steam'den epic'e çeken tek büyük dağıtımcı ubisoft. diğer çekilenler zaten kendi client'larında ea origin gibi. bethesda'nın macerası da hüsran oldu.

Sosyal ağlarda paylaş

30 dakika önce, GERGE dedi ki:

Fazla dağılım iyi değil ama gerçek bir rekabet olacaksa GOG, Epic, Steam, Windows Store gibi 4 ya da bir tane daha eklense 5 satıcı olması gerekli bence.

şimdi burada şöyle bir sıkıntı var, rekabetten hizmet kalitesi doğması lazım mantıken ama yaşanan bu değil. adam rüşvetle oyunu çalıyor, sonra korsandan kötü hizmet kalitesiyle "rekabet yapıyorum ehiehi" diyor. eleştirilince tufanzedelere tuvalet kağıdı atan trump gibi oyun atıyor. böyle rakip olacaksa rekabet hiç olmasın.

bütün oyunlar bütün platformlarda olursa o zaman müşteri iyi hizmeti tercih eder, rekabette gelişim yaşanır. şu rekabet ise "x oyununu istiyorsan ayağımıza geleceksinnnn, köpeeekhhh" kahpe bizans oyunu.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

boşu boşuna rekabet müşteriye yarar demeyin.

epic'in izlediği yol TEKEL.

örnek verelim; control mesela yapımcı firmaya basıyor parayı epic sadece ben satıcam diyor. bunun adı tekelcilik abi rekabet falan değil. birde Servisin ''S'' si bile olmayan firma üzerinden yok ''rekabet bize yarar'' diye boş yapmayın abi.

Sosyal ağlarda paylaş

30 dakika önce, Silphatos dedi ki:

tamam abi adamları 15-20 yıllık clientla kapıştırınca her şekil kaybediyor, public roadmapleri var adamların böyle kalmayacak her halde sonsuza kadar

bugün sen oyun alırken 20 yıl önceki oyunla aynı olsa “e ama bunlar yeni şirket, normal” mi diyeceksin?

dahası o roadmape gelene kadar bazı şeyleri ASLA yapmayacaklarını, tüketici düşmanı, kodaman dostu kalacaklarını avaz avaz bağırdılar, şunu da 2 yılda 20 kere yazdım sanırım burada.

kötüyse batsın yani banane, hissem mi var, anam babam mı çalışıyor, niye acıyayım? hiç yararı yok, safi zararları var.

ya da desin ki “storeumdan alın, client mlient yok” o da gene birşeydir. steam olamıyorsa gog olsun.

Sosyal ağlarda paylaş

istemiyorsanız kullanmayın zorla yükletmiyorlar (henüz asdf) ?   sadece epic exclusive çıkan oyunları da yok farzet gitsin. gerçi benim bildiğim getirdikleri her şey süreli kalıyor galiba, en geç 1 yıl sonra diğer tüm platformlara düşüyor zate ona rağmen ağlanması saçma geliyor bana

gog olsun bari demişin. onlar benim favorim de öyle iyi hizmetle falan olmuyor bu işler. cdpr 2019 finansal raporu var gog'dan karları neredeyse yok gibi bir şeydi, cdpr olmasa arkasında çoktan patlamıştı bu kadar müşteri odaklı iyi hizmet ve drm-free olmasına rağmen (her şeyi steamde oynamak isteyen insanlar ve tekel gaben yüzünden dolaylı olarak). bi şekilde müşterilerin kafalanması lazım

Silphatos tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce, Silphatos dedi ki:

istemiyorsanız kullanmayın zorla yükletmiyorlar (henüz asdf) ?   sadece epic exclusive çıkan oyunları da yok farzet gitsin. gerçi benim bildiğim getirdikleri her şey süreli kalıyor galiba, en geç 1 yıl sonra diğer tüm platformlara düşüyor zate ona rağmen ağlanması saçma geliyor bana

Anno gelmedi 1 yıl sonra, 3-5 yıla gelir belki.

Bence steam'in bazı yönleri fazla küçümseniyor. Ben ısrarla yazıyorum oyunlar hakkında fikir edinmek için steam kadar pratik başka bir platform yok. Oyun yapımcıları için de fanları dışındaki ortalama oyuncuya ulaşmak için kullanışlı.

Öte yandan mesela Tabletop simulator epic exclusive çıkmış olsa şu anki haliyle alakası olmazdı. İsterse epic 10 milyon dolar koysun cebine. Steam workshop sayesinde süper bir şey oldu. Tüketicinin kaybı somut olmayınca göz ardı etmesi daha kolay olabiliyor. Bence Steam'e gelmeyen birçok oyunun gerçek potansiyeline ulaşması zor.

Sosyal ağlarda paylaş

7 dakika önce, Silphatos dedi ki:

bi şekilde müşterilerin kafalanması lazım

neden? neye iyi geliyor egs denen bir oluşumun olması şu dünyada? tüketiciye yaramıyor, e açları mı doyuruyor? kodaman beslemekse bu oluşumun maksadı zaten onlar da aç değil. elektrik gitmeyen köye elektrik mi götürdü epic? yetimleri mi okuttu? pazar payı kazanmasından kendi hissedarı hariç kimin ne kazancı var?

gerek yok bir şirketin çalışmasına dünyaya fayda değil, sadece zarar getiriyor ve kendi kesesini dolduruyorsa. "buradan bir su akıyordu ve biz bunun başına değnekçi diktik, komisyon alıyoruz, hiçbir katma değerimiz yok daha önceden akan suyla birebir aynı" diyorsa adam ben neden "evet ya müşteri kafalaması lazım" diyeyim buna?

Sosyal ağlarda paylaş

abi hepsi para kazanma odaklı şeyler bunlar, dünyaya yarar vs ne alaka aehuaeu. senin istediğin gog gibi olsun, hobi olarak %0.0001 karla devam etsinler ama müşteriler mutlu mesut olsun mu? belli ki tencent cdrp gibi hobi işi görmüyor böyle agresif bir marketingle girdiler. ben açıksası verdikleri bazı beleş oyunlardan memnunum, bi de ilk geldiğinde güzel bi indirim yaptıydı 20-30tlye control, sinking city, detroit falan aldıydım. benim için platform önemli değil, beğendiğim istediğim oyun neredeyse ordan alırım oynarım. birden fazla yerdeyse de en uygunundan alırım oynarım sıkıntı yok bence. 

Sosyal ağlarda paylaş

herkes para kazanıyor da para kazanırken ne değer üretiyorsun insanlara, insanlar sana parayı verirken ne kattın onlara, benim sorduğum bu. steam, gog vs bunlar birşey katıyor, epic değnekçi şu ana dek. origin, uplay de hadi fabrika satış mağazası, aracı istemiyor onu da anladık. bu neci? değnekçi park alanı sunmuyor, var olan park alanına gelip komisyon alıyor. bütün çalışma hayatları boyunca bedava tuvalet kağıdı fırlatacaklarını sanmıyorum, kaç yıl sübvanse edeceklerse o kadar süre koymuşlardır kendilerine. o süre bitince görürüz zaten ne olduğunu.

avm açtık diyorlar, herşeyi yığmışlar koliyle üstüste. tezgahı birşeyi yok. çocuğun kayboluyor bulamıyorsun. park yeri yok. ama girişte bedavaya 2 sezon öncesinin gömleğini, pantolunu veriyorlar.

Sosyal ağlarda paylaş

aga gog örneğini verdik işte zaten, cdpr hobi olarak işletiyor gog'u karı yok adamların. 2020'de steamin olduğu piyasada gerçekten rekabet edebilmek ve yeni müşteri çekebilmek için illa bir şeyler yapılması lazım. yoksa banane epicten, çinli evil conglomerateden. sadece adamları anlayabiliyorum ben, he sonunda bence de patlayacaklar ama denemeler esnasında 1 yıl daha böyle devam etseler verdiği 3-5 şeyi oynasam yeter bana sdf

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...