Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MMO Yok

nordlydian

Öne çıkan mesajlar

ben olaya yatırımcı gözüyle bakmıyorum ya :)

eğer oyun sunduğu şeyi laiği ile oyuncuya sunabiliyor ve oyun "canlı" hissettirecek kadar oyuncuya sahipse benim için 7m ile 250 bin arasında fark yok. üreticiye yetiyorsa üretim veya servis yavaşlamıyorsa sorun yok.

darkfall pvp konusunda fazlasıyla tatmin ediyor, wildstar'da pve eksiğimi giderirse casual adam olarak mutlu mesut yaşarım.
Sosyal ağlarda paylaş

MMO kötü artık tür olarak kötü, hala gelişemedi tür olduğu yerde kaldı. Arada düşük subslu ilginiç olayların olduğu oyunlar var fakat onlarda amatör firmalar tarafından yönetildiği için bir süre sonra keyifin tadı kaçıyor, onlarda kendi içlerinde yenilenmiyor.

SP'ler daha keyifli en azından şu dönemlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

@Gangren

Ncsoft zararda değil tam tersi 2012 yılında herifler şirketin gelmiş geçmiş en büyük kar oranlarını elde ettiler. Ki 2014 yılında da aynı şekilde yüksek bir kar oranı bekliyorlarmış. Çünkü Guild Wars 2'nin uzak doğu serverları açılacak ve ek paket çıkacak.

Bu saatten sonra theme park mmolar iş yapamaz. Theme park sürekli güncel tutulması gereken ve sürekli yeni content isteyen bir sistem. Ki bir süre sonra oyun istediği kadar güzel olsun böyle bir sistemle monoton bir düzene bağlamaya mahkum. Eğer pve baz alınacaksa başarı için adam gibi(ArcheAge'miş şuymuş buymuş geçin bunları...) sandbox şart. Bu sayede content güncelliği bir dert olmaktan çıkıp oyuncu elinde sürekli olarak canlı kalmış olur. E böyle bir oyun yakın zamanda imkansız olduğuna göre benim için bu saatten sonra adam gibi patlama yapabilecek bir mmorpg massive pvp bazlı bir oyun olmalı ve görünen o ki Camelot Unchained ve Warhammer 40k var bir tek bu yönde ilerleyecek. Onlar tutarsa tutar. Diğer türlü ı ıh umudum yok...
Sosyal ağlarda paylaş

UO'ya dönsek dönülür aslinda. World building'ten anlayan biri böyle güzel bi map yapsin. Zamaninda ögretmisti bi arkadas beraber temple, mage tower filan yapmistik :P bak gene canim cekti. Ben gönüllü gm olurum. Player char filan da acmam hakkini veririm. Hadi basliyak
Sosyal ağlarda paylaş

ya abi tutturulmuş bir skill craft muhabbeti gidiyor. symbian cep telefonu döneminde kaldık resmen. sende üç snake var bende beş snake var. sıkıldım ben aynı teranelerden.

neymiş kasmışım kasmışım kasmışım %3 daha süper vurmuşum. lan yapsana bir mekanik de elimizdeki kılıcı iyi handle edelim adamın hayati yerlerine doğru sallayalım. bloklayamazsa tek yesin.

yok.

neymiş SÜPER SİKİL SİSTEMİ. AMAN NASIL DALLANIYOR.

sistem gömücüğünden beyinlerimiz akacak.
Sosyal ağlarda paylaş

yazuach said:

Bu saatten sonra theme park mmolar iş yapamaz. Theme park sürekli güncel tutulması gereken ve sürekli yeni content isteyen bir sistem. Ki bir süre sonra oyun istediği kadar güzel olsun böyle bir sistemle monoton bir düzene bağlamaya mahkum. Eğer pve baz alınacaksa başarı için adam gibi(ArcheAge'miş şuymuş buymuş geçin bunları...) sandbox şart. Bu sayede content güncelliği bir dert olmaktan çıkıp oyuncu elinde sürekli olarak canlı kalmış olur. E böyle bir oyun yakın zamanda imkansız olduğuna göre benim için bu saatten sonra adam gibi patlama yapabilecek bir mmorpg massive pvp bazlı bir oyun olmalı ve görünen o ki Camelot Unchained ve Warhammer 40k var bir tek bu yönde ilerleyecek. Onlar tutarsa tutar. Diğer türlü ı ıh umudum yok...

hayır
Sosyal ağlarda paylaş

mmorpg oyunlarının üzerinde "yapıldığı zaman artık ultimate mmorpg o olması lazım kimsenin şikayet edip oyunu bırakmaması ve herkesin o oyunu çook severek oynaması lazım" sorumluluğu var.

Çünkü biz UO'dan bunu gördük.

UO zamanı tek mmo vardı bilinen, haliyle herkes onu oynuodu. Kimse şikayet etmez, deli gibi oynar.

Bir de internet dünyası da gelişmemişti bilgi akışı daha yavaştı, her şeyi kendin keşfediyordun, arkadaşından öğreniyordun. Bi uostratics vardı heyecanla okuduğun. Healing çalışmıyor mu panpa tamam salla devam et. Oynadığımız free serverlarda skillerin yarısı çalışmıyordu. Şimdi bug çıksa oyunu başlarına yıkarsın, patladı abi bu oyun diye.

E böle olunca bir oyun çıkyıor, deli gibi review okuyorsun sen de oynuosun arkadaşların oynuoyr, birileri söylenmeye başlıyor, sen diyorsun güzel "fanboi" oluyorsun, öbürü "hater" olyuor. İnsanlar büyüdü iş güç sahibi oldu biri oyuna giremiyor, diğeri manita yapmış onu kovaliyor, biri oyundaki buga sinirlenip bırakıyor falan etrafındaki insanlardan etkileniyorsun soğuyorsun. Bunu herkesin mass levelda yaşadığını düşününce de bir mmorpg daha yalan oluyor.

Öle fazla umut bağlamadan, betalara girerek 1-2 ay oynayarak, aynı single player gibi oynayacaz bırakıcaz. Yani artık bir UO, bir WOW beklemeyin sizi senelerce götürecek.
Sosyal ağlarda paylaş

yazuach said:

Rift harbi leş yanlız. Ya seven oynar bu zevk meselesidir birşey diyemem ancak o animasyon ve karakter modellemelerine dayanamıyorum ben kesinlikle. Ne kadar denediysem olmadı oynayamıyorum kaldırmıyor bünyem...

@Myshkin

Hayır ne? (:P)

orasından burasından alev fışkıran saçma sapan armorlar arıyorsanız rift leş tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

@Khiran

Ne alakası var canım. Benim en nefret ettiğim şeylerden biridir. Ki ben burda armor tasarımlarından filan bahsetmiyorum. Direk ırkların tasarımlarından ve karakter animasyonlarından bahsediyorum. Acayip odun animasyonları var karakterlerin. Irklar desen kusura bakmayın ama daha çirkin yapılamazdı heralde.

Ki armor konusuna gelecek olursak ben orasından burasından alev fışkıran armorlardan nefret ederim ki WoW'dan zamanla soğuma nedenlerimden biridir.Ve şunuda söylemeden geçemem bunca yıldır mmorpg oynuyorum hala bir Warhammer'daki kadar iyi armor tasarımlarına herhangi bir oyunda rastlamadım ve kolay kolayda rastlamam heralde...

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...