Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gözü açılmamış yavru kedi / yardım - tavsiye

Sufi

Öne çıkan mesajlar

dün apartmanın arka bahçesinden ses gelmeye başladı. önce kuş sesi zannettik. sonra baktık 2 tane minicik şey miyavlıyor. bir kadın gidip geliyor bişeyler yapıyor. biberonla falan bakıyorlar herhalde diye dert etmedik. bu sabah hala acı ile sürekli miyavlıyorlar olunca kadını yakalayıp sorduk, biberondan falan habersiz kadın. hiçbir şey yemiyorlar falan diyor. hemen gittim biberon aldım toz mama aldım. sonra kedileri balkonuma getirdim, 2 tane minicik kız.

durum şu an şu:

mamayı suya ıslatıp veriyoruz biberonla. videoda görüldüğü gibi biraz zorlanıyoruz ama oluyor sonuçta. poposunu ıslak pamukla tıpışlayarak ve karnını sıvazlayarak tuvaletini yaptırmamız gerektiğini de öğrendik.

ölmemeleri için elimden geleni yapıcam. ancak bu konuda tecrübeli olup da gönüllü olarak işi devralmak isteyen olursa istanbul içi ulaştırırım kedicikleri. olmazsa kendim bakıcam 3 aylık olana kadar falan.

şunu yap şunu yapma diyecekleriniz varsa yazın. sadece bilenler lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

inek sütünün çok ağır geldiğini duymuştum. zaten o yüzden direk suya ıslatılan toz mama aradım.

muhtemelen çocuklar falan korkuttular anneyi. dediğin gibi değip ettilerse anne o yüzden terketmiş olabilir. geçen senelerde falan bir sürü yavru büyüttü aynı kedi.

sabah 2-3 saat izledim. annesi hiç gelmiyor yanlarına.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada gördüğüm kadarı ile dil kullanma yetileri var parmağını yalıyorlar çünkü. Emzirme zor oluyorsa eline mamayı döküp içmelerini sağlayabilirsin. Gözleri de bu evreden sonra max 1 hafta içinde açılır. Çünkü dil kullanımı için önce koku duyusu gelişiyor sonra o kokuya gidip yalıyor ya da meme alışkanlığı olduğu için direk ağzında geveliyor. 1 hafta içinde de gözleri açılmış oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dillerini kullanabiliyorlar evet. mama vermeye çalışırken yalıyorlar gayet elimi. ama biberonda sorun yok alıştık.

ama esas sorun kaka. çişlerini yaptırabiliyorum ama ikisi de henüz kaka yapmadı. sanırım 2 gündür ilk defa bugün öğlen boğazlarından bişey geçti. uzun süreden sonra ilk yemekleridir diye mamayı çok duru yaptım. belki hanüz kaka yapacak bişey yoktur karınlarında. ya da bilemiyorum 2 gündür kabız olmuş olabilirler mi?

az önce biraz daha fazla mama katarak kıvamı artırıp tekrar doyurdum. yarın sabaha kadar bekliycem hala kaka yapmazlarsa galiba veteriner yolu gözükücek.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ilk postta linkini verdiğim mama ana sütü değil kalsiyum takviyesiymiş. neyse ki erken farkettik catmilk ismiyle esas ana sütü maması aldık.

aslında yetkili bi arkadaş ilk posttaki linki silse fena olmaz. ufak kediye bakmak zorunda olan birileri olursa yanıltmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

inek sütü olayını biliyorum. en başından beri hep suya eritiyorum mamayı.

1,5-2 gün sokakta beton üzerinde uyudular, aç durdular. sanırım ishal o dönemdeki zayıflığın sonucu. flagyl şurup veriyorum şimdi ishal için. iştahlarını falan kaybetmediler daha. bakalım, belki erken müdahale falan kurtarırız böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

sicak suçantasini havluya sarip yanlarina koyun
kulak temizleme çöpünü islatip anüse masaj yapin dişkilamasi için veya tikanirsa aynı sekilde açin
biberon yerine siringaylada damlatarak verebilirsiniz
gözleri capaklanirsa islak pecete veya pamukla alin

yapacak çok sey yok diski rengi ve kivaminda absürd degisiklik görmezseniz

çok güzel adammissin sufi bu arada tesekkürler yaptigin sey için
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...