Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Black Desert

sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

Quo-Vadis said:

Valla Kungen umurumda değil neyi ne anlattığından. Seyretmedim zaten.

Oyunun rus sitelerinde, bir iki açıklamasını okuyunca oynayasım geldi, fishing, crafting, PVP si çeşit çeşit. Loot filan var. Baya ilgimi çekti.
Oyun open world diyorlar doğru mudur ? Bölge bölge loading ekranı gelmiyor umarım.
Albion online da open world yazıyor da, pek oyle değil.
Birde oynayanlar bir feedback verin bakem nasıl dir fishingi craftingi , PvP si filan.

abi oyunun dünyası bi skyrim bi wiçır gibi yani. housing, node management, trading-worker sistemleri de bi stronghold oynuyormuşum gibi. sıfır loading hatta fast travel, teleport bile yok. auto movement var, yollara çıkıp haritada bi yer belirleyince, afk kalsan bile karakter otomatik gidiyor oraya.

combatı fena değil. ama blade & soul kadar iyi değil, boss/mob mekanikleri falan da vasat.

p2w olayı da one-time purchase şeklinde almanız gereken şeyler var yani. auto loot yapan petler birde şu name tag'i gizleyen 30$'lık kostüm için baya shitstorm dönüyor forumda ve redditte. gvg'de herkes bunu kullanıyor. armor diversity de düşüyor dolayısıyla hatta başka zonelara uygun bu çeşit kamuflaj outfitleri de gelicekmiş. yani yapımcı firma bunu sağmaya çalışıyor.

https://gfycat.com/FrenchDistantEmeraldtreeskink
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bu sabah baya bi oynadım tunnelbear ile girip vpn i kapatıp. Yalnız akşam geldim girdim, şimdi vpn'i kapatınca bi süre sonra atıyor oyundan connection lost diye. Denedim açık bıraktım programı, sorunsuz oynadım. Ücretsiz vpn baktım yine bir iki ama işe yaramadı onlar TB gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

PvP ve trading/crafting işini sevmiyorsan çöp. Eğer onları seviyorsan şu an için iyi gibi. Ama powerleveling yapanla yapmayan arasında dağlar kadar fark var. Günde bir kaç saat oynayan adamı, hardcore oynayan adam one shot öldürüyor, hardcore oynayan adamı no-life oynayan adam one shot öldürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

trading-housing-crafting node management systemi yani stronghold gibi oyunları seviyorsanız güzel baya. baya third person stronghold oynuyormuşum gibi. kaç gündür level atlayamadım. story yok gibi bişi oyunda. full grind gibi gözüküyor ama grind yaparken de zevkli şuanda eyegasm yaşıyorsun oynarken.

quest log'ta sağ üstte crafting, fishing, and trading questlerini All'a basıp açın.. default olarak açık değil ve npc'e gidince questi alamıyorsun açmazsan

https://embed.gyazo.com/4131cdc3b95feb0090da7ed5d327f46b.png

hardcore vs casual arasında dağlar kadar fark olduğu doğru ama. birde oyunda skill cap yokmuş. 50'den sonra lineage tarzı bi grind başlıyormuş. 10000 mob kesip level atlayabildiğin cinsten. dolayısıyla 54 level no lifer adam gidip 50-51 level adamları patates gibi kesebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

DeviantSun said:

Abi oyuna başladıktan sonra kapatmayacaksın VPN'i. VPN'i aç, oyuna gir, oyun içinde Channel (Sunucu) seçtiğin ekrana gelince VPN'i kapat. Bağlantından emin olunca sunucu seçip gir. O zaman kopma sorunu olmuyor, hem de VPN'siz oynuyorsun.

Hah bu olabilir işte çünkü bi bunu denemedim, ayrıca ilk seferinde de aynen o ekranda kapatmıştım Xenus öyle demişti ondandır büyük ihtimalle...
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

vpn'le oyunu alabilirsin. cbt'ada vpn ile launcher'dan oyunu başlattıktan sonra server selection'da vpn'i kapatabiliyordum ben

Xenus said:

sadece launcher'ı başlatıp, server selection'a gelene kadar vpn gerekiyor. server selection'da kapatıyorum vpn'i.

Xenus said:

oyuna girerken, launcher'dan server seçme ekranına kadar vpn ile geliyorsun, orada kapatabiliyorsun. yani oyunu oynarken vpn kullanmaya gerek yok.

abi kaç defa kere server seçimine gelince kapatıyorsunuz diye yazdım yapma
Sosyal ağlarda paylaş

at tameledim aw yiss

biraz questin verdiği eşek ile gezmem gerekti. çünkü trainingi level 5'e getirmeden tameleyemiyorsun atları. baya çalıların arasında at çıkınca heyecan yaptım ahaha
https://www.youtube.com/watch?v=4ja1Ejq9fG0

şunu uyguladım birde bug gibi bişi sanırım. normalde şeker yedirmek gerekiyor, tutorial'da falan da öyle. hatta şekerleri hazırlamıştım. ama adam bugını bulmuş atın cinsine göre x saniye bekleyip basarsan 100% tameliyorsun lol
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu VPN kullanarak satın alıyosun sitesinden.

https://www.tunnelbear.com/ işini görür. Aynı şekilde bu VPN'i kullanarak login olup oyun içinde sunucu seçtiğin ekrana gelince sunucuya bağlanmadan VPN programını kapatıyosun ve bağlanıyosun. Sorunsuz oynuyosun yalnız oyunu indirmek için VPN'e gerek yok, indirirken açma zaten 500 mb bişe veriyor ücretsiz...
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

ABİ AHAHAHAHAHAAHAHHA
AHAHHEADAWSGAAHAA

ben vpn siz girebiliyorum irandan. dssafasgaedqw2132
ulan hürriyet.com.tr bile çalışmıyo burda nası becerdınız acaba adamlara kendınızı bloklatmayı

yok site açılıyor zaten, ama vpn'siz oyunu aldırmıyor :D

https://www.blackdesertonline.com/shop/GamePass.html

middle east'e komple kapalı oyun. bizi boşver de, oyunu araplara açmamaları baya embesillik bence, para batıyor herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

ne zamandır denemek isteyen beni şu video ne kadar olumlu olsa da soğuttu. yahu oyun çok fazla şey içeriyor bu bir artı da bir o kadar da komplike. insan o kadar şeyi öğrenene kadar yorulur ya.

öyle vallahi. cok fazla ince detay dusunulmus hem iyi hem kötü. mesela yurudugun yol nasil yapilmissa ona gore yurume hizin falan bile etkileniyor. iste pokedex tarzi bisey var sadece fishing icin mesela ahah. tuttugun balik turlerinin ozelliklerini gosteriyor, en buyuk boyunu kim tutmus (ifade icin özür asdjsf) onun rankingi var ayri ayri falan. boyle ince detaylarla dolu butun oyun. ama non-combat videosundaki bollugu gormussunuzdur. meraklisi cok begenir bence.

edit: cicibeybe bende guest pass vardi fazladan, gonderiyorum sana bitanesini. girip bak abi istedigin gibi
Sosyal ağlarda paylaş

abi mekanige alismak degil mesele de optimum seviyede tum detaylara dikkat ederek oyunun sunduklarini kullanabilmek. simdi trade yapacaksin mesela o pathleri acmazsan %75 kesiyor, pathlerin acilip acilmayacagini da oyun sana kendisi soyle yap falan diye gostermiyor mesela, senin biliyor olman lazim.

ya da en ufak ornek senin soyledigin quest dalgasi abi. tamam cok basit tek bi tikla tum questleri aciyosun da gereksiz ince bi detay mesela. quest log'da oraya tiklamak ilk dusunecegim sey degil oyunu actigim zaman.

user-friendly bi ui yok genel olarak. herşey heryerde, çok karman çorman. tooltipler mesela yapisi geregi bazi bilgileri gozden kacirmana sebep olabiliyor. bunlar komplike hale getiriyor. ancak tabii en nihayetinde herseye iyice alistigin zaman oyunun sundugu cok fazla sey var o gercegi de yadsimamak lazim.

kesinlikle bns bu oyuna rakip olamazmis yalniz xenus, onu soyliyim :D
Sosyal ağlarda paylaş

user friendly olmasin abi biraz biz kesfedelim.
ne ettiyse o XXX-head gibi siteler etti zaten quest olayinin icine.

adam orda 10 satir yazi yazmis yeri tarif edio, orayi aramak bile questin parcasiydi, bulamayinca millete soruyodun falan.

simdi zikko bi ok var oraya gidion zaten isaretlenmis yaratiklarin yanina gidip 1-2-3 e basip donuosun.

herseyi otomatize edince boku cikiyor. Biraz karisik olsun zor olsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...