Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ertesi gün GG?

katliamci

Öne çıkan mesajlar

Anelor said:

Amacı yanlış olsada yapılması gereken birşeydi bu. Anca bizim gibi 3.cü dünya ülkelerinde eczaneden asprin alır gibi alabiliyosun çünkü ertesi gün haplarını. basit ilaçlar değil bunlar reçetesiz satılması büyük hata zaten.

şu olay yalan. Avrupada (italya / hollanda) ve amerikada kullanımına şahit oldum bizzat.

Bu tip ilaçların olayı olabildiğince erken almak cinsel ilişkiye girdikten en iyi ihtimalle 12 saat içinde kullanılması gerek. %85 civarı etkili olan olay 12 saat gectikten sonra etkisi giderek azalmaktadır.

Ilacın olayı kabaca vucuda hormon yuklemesi yapiyor yalancı hamilelik hissi veriyor vucuda o sayede hali hazırda olusmakta olan gebeliği baskı altına alıyor gercekleşmesini önlüyor cunku hamileyken birdaha hamile kalınmaz. (tibbi bir anlatım değildir kabaca)
Sosyal ağlarda paylaş

Aşırı kilo aldıran gereksiz bir ilaç. Zaten bayanlar bunu bir yılda 2 veya bilemedin 3 sefer falan kullanıyorlar. Ülkemizde genellikle kondom ve doğum kontrol hapı ile korunma oranı yüksek.

Ama ilacın gereksiz olduğu satışının reçeteli hale getirilmesini veya yasaklanmasını gerektirmiyor. Her zaman ki gibi yine gündem yaratılıyor. Klasik akape politikası.

YA DA

http://www.kadinlarkulubu.com/aile-planlamasi/170744-norlevo-kullananlarin-paylasim-alani.html şu konuyu takibe aldılar hahaha
Sosyal ağlarda paylaş

olorin84 said:
şu olay yalan. Avrupada (italya / hollanda) ve amerikada kullanımına şahit oldum bizzat.

Bu tip ilaçların olayı olabildiğince erken almak cinsel ilişkiye girdikten en iyi ihtimalle 12 saat içinde kullanılması gerek. %85 civarı etkili olan olay 12 saat gectikten sonra etkisi giderek azalmaktadır.

Ilacın olayı kabaca vucuda hormon yuklemesi yapiyor yalancı hamilelik hissi veriyor vucuda o sayede hali hazırda olusmakta olan gebeliği baskı altına alıyor gercekleşmesini önlüyor cunku hamileyken birdaha hamile kalınmaz. (tibbi bir anlatım değildir kabaca)

şuna değinmek istedim bu oran korunmasız hamile kalma ihtimalini kattığınızda %98-99 gibi bi şey. 100 kadından 15i kullanıp da hamile kalmıyor yani
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

Ertesi gun hapi receteye baglanirsa ne anlami kalir ki? Tek care onceden yazdirip depolamak olur evde. E amacindan tamamen sapar o zaman..

'Kimsenin yasam tarzina karismadik' lolo

çünkü kafaya göre alınmaması gereken bi ilaç direk hormon alıyorsun bünyene ki bütün endokrin sistemini alt üst edebiliyor. kaza durumunda yapılması gereken doktora gitmek hap almak değil doktor muayne eder eğer gebelik tehlikesi varsa ilacı yazar gidersin yandaki eczaneden alırsın. olması gereken bu çoğu ülkedeki prosedür de bu ha hollandada italyada eczaneden reçetesiz alabiliyo olabilirsin ama eczacı verirken o ilacı sana uzun uzun aldığın şeyin aspirin olmadığını yan etkilerini vs anlatıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Anelor said:
çünkü kafaya göre alınmaması gereken bi ilaç direk hormon alıyorsun bünyene ki bütün endokrin sistemini alt üst edebiliyor. kaza durumunda yapılması gereken doktora gitmek hap almak değil doktor muayne eder eğer gebelik tehlikesi varsa ilacı yazar gidersin yandaki eczaneden alırsın. olması gereken bu çoğu ülkedeki prosedür de bu ha hollandada italyada eczaneden reçetesiz alabiliyo olabilirsin ama eczacı verirken o ilacı sana uzun uzun aldığın şeyin aspirin olmadığını yan etkilerini vs anlatıyor.
kafaya göre alınmaması gereken bir ilaç, o doğru da, sen de çok az şey biliyormuşsun.

bu ilaç ilişki olduktan sonraki 12-24. saatlerde kullanılmalı. 48'deki etkisi bayağı düşük mesela. kaldı ki, bu ilacı alırken türkiyedeki eczacılar da uzun uzun açıklıyorlar ne olduğunu, nasıl kullandığını vs, merak etme. doktor 12-24. saatler arasında gebelik olup olmadığını anlayamaz. ilişki cuma akşam olmuşsa cumartesi aciller dışı doktor çalışmadığından bu ilacı yazdıramayan hasta 9 ay 10 gün sonra çocuk doktoruna mı gitsin ?
Sosyal ağlarda paylaş

Anelor said:

fizban said:

Ertesi gun hapi receteye baglanirsa ne anlami kalir ki? Tek care onceden yazdirip depolamak olur evde. E amacindan tamamen sapar o zaman..

'Kimsenin yasam tarzina karismadik' lolo

Yeni char ac sen bu karakteri heba etmissin
Sosyal ağlarda paylaş

doktorlar muayene edip gebeliği kontrol etmiyor zaten vajinadan muayene ederek canlı sperm var mı yok mu diye gebelik riskine bakıp ona göre reçete yazıyorlar ben türkiyede elimi kolumu sallayarak aldım kimse bi açıklama yapmadı kendim araştırdım internetten adam nasıl kullanılacağını bile söylemedi. baya bilgim var ne olduğu hakkında burdan uzun uzun anlatmak istemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

1- e iyide hastaneye gittin
muaeyene oldun hadi acilden girdin doktor buldun
o sırada odemenı aldılar
sigortan onay verıomu baktılar cunku ozel hastane bulman lazım haftasonu
sonra cıktın ılac aldın

kafadan 2-3 saat kaybettin.
saniyeler önemli yani bunda

2- hastaneye gittin
doktor gerek yok dedı
ve hamıle kaldın

nolcak sımdı?
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

Anelor said:
kafaya göre alınmaması gereken bir ilaç, o doğru da, sen de çok az şey biliyormuşsun.

bu ilaç ilişki olduktan sonraki 12-24. saatlerde kullanılmalı. 48'deki etkisi bayağı düşük mesela. kaldı ki, bu ilacı alırken türkiyedeki eczacılar da uzun uzun açıklıyorlar ne olduğunu, nasıl kullandığını vs, merak etme. doktor 12-24. saatler arasında gebelik olup olmadığını anlayamaz. ilişki cuma akşam olmuşsa cumartesi aciller dışı doktor çalışmadığından bu ilacı yazdıramayan hasta 9 ay 10 gün sonra çocuk doktoruna mı gitsin ?

ohannes doktora gidersin ilacı yazar ne demek??? hamilelik 12-24 saati geçtim, 3-4 günü geçtim, 7-12 gün içinde belli oluyor lan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...