NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 axedice said: Yemek yemiyor değilim de, sabahları yumurta falan yenilmez ya. Yulaf bile fazla geliyor =/ shake hazırla. süt koy. içine yumurta at işte bi kaç tane. muz fln at. yumurtalar hissedilmiyor bile o karışımda. iç gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Yumurtayı çiğ yemekten bahsetmiyorsun dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 çiğ evet. o karışımda yumurta diye birşey hissetmiyorsun içerken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 protein tozu o kadar kötü ve yapay tatlandırılmış ki çiğ yumurta şokella gibi kalabilir yanında. o yüzden mantıklı aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 çiğ yumurtadan mikrop vs kapma riski yok mu ben mi yanlış hatırlıyorum protein şeysi daha mantıklı gibi bu durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 yıllardır öyle yapıyorum. 150ml fln sütle karıştırıyorum hiçbişey anlamıyosun işte biraz daha yoğun bir protein tozu içiyorsun. çok yoğun olursa da şişirmesin diye su ekliyorum biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 mikrop kapma riski varsa büyük ihtimalle tutmuşumdur yıllardır yapıyorum çünkü. başka çarem yok ama sabahları ben katı birşey yiyemiyorum 2-3 saat kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Eksis said: şey sorcam ben bu öğlen 160g ton balığını sade mi yiyorsunuz yoksa tam tahıllı ekmek arası falan mı? ben sade yiyorumda hiç doymuyorum :D sabah 7 yumurta +100g lor peynir +yulaf yiyince öğlen yediğin 160g sek ton balığı zaten gitmiyor zar zor yiyorum sırf yemek için ve amaç doymak değil, öğleni protein ile geçiştirmek çünkü akşam 300g et yiyorum spordan önce ha ben profesyonellik amacında değilim ama yaptığım işi yapılması gerektiği gibi yapmayı severim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 yağ vermek ne zor iş ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 spordan önce 300gr et yiyorsan, doğru yapamıyorsun demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 aynaya bakınca görüyorum doğrumu yannışımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 sabahları 2 yumurtadan fazla yiyen insanları anlayamıyorum. 16 tane yiyenler var bizim spor salonunda. cidden büyük mallık, allah akıl fikir versin lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 16 yumurta ne ayıp valla 1 yumurta bulamayan bodyciler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 30 tanesi 5 tl yemeyen ölsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Çiğ yumurta yemeyin salmonella olacaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 la korktum ben yıllardır yiyorum. napsam şöyle bir kaynar suda tutsam mı önce yumurtaları mikrobu ölsün diye pişmeden alsam hemen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 pisirince proteyin sekere mi donusuyor aga olay ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 aynen çig yumurta zarar. birde ek bilgi vereyim yumurtayı kırmadan önce mutlaka sudan geçirin çok pis olurlar olmaz olmaz sürekli tüketim halindeyiz bi olursa mokoko oluruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Fly said: pisirince proteyin sekere mi donusuyor aga olay ne sabahları iştahım sıfır oluyor şeykin içinde içebiliyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Çiğ yumurta zararlı. aha kaynak Çiğ yumurtanın Zararları İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açabileceği belirtildi Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Aksoy, çiğ yumurtanın faydalı olmadığını, aksine içinde bulunan 'salmonella' mikrobu nedeniyle zararlı olabileceğini söyledi. Halk arasında yumurtayı çiğ tüketmenin daha faydalı olduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu belirten Doç Dr. Aksoy, salmonella mikrobunun bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ölümcül hastalıklara dahi neden olabileceğini vurguladı. B7 VİTAMİNİ ENGELLİYOR Çiğ yumurta tüketmenin iki sakıncasının bulunduğunu belirten Dr. Aksoy, "Birincisi salmonella denilen mikrobu alabilirsiniz. Bu mikrop bağışıklık sistemi güçlü olanlarda ishal olarak kendisini gösterir fakat bağışıklık sistemi düşük olanlarda daha fazla etkisi var. Amerika'da yaşlı ölümlerine neden oluyor. İkinci olarak da yumurtayı çiğ tüketirsek ?avidin' denilen madde yumurtanın içinde bulunan biyotini yani B7 vitaminini engelliyor. Bu nedenle yumurtanın pişirilerek yenmesi daha doğru" diye konuştu. DÜNYANIN EN KALİTELİ GIDASI Yumurtanın dünyanın en kaliteli gıdalarından biri olduğunu söyleyen Aksoy, "Türkiye'de demir eksikliği çok fazla. Yumurta demir eksikliği için en faydalı gıda. Bir yumurtanın proteininde 60 gram ete eşdeğer protein var. 60 gram et ortalama 1 TL, bir yumurta ise 20 kuruş. Fiyatı ekonomik olan tavuk eti de protein açısından çok zengin. Özellikle yaşlılar için çok uygun. Ayrıca kalorisi çok düşük. Bu nedenle kalp hastalarına bile haftada 2 yumurta yemeleri öneriliyor" dedi. YILDA 300 YUMURTA TÜKETMELİYİZ Kırmızı ette bulunan demir, fosfor, protein, vitaminler ve yağ asitlerinin tavuk ve yumurtadan da alınabileceğini kaydeden Aksoy, "Türkiye'de tavuk eti ve yumurta sektörü çok gelişmiş olmasına rağmen yeterince yumurta tüketmiyoruz. Türkiye'de yılda kişi başına 140 yumurta tüketilirken, Amerika ve Avrupa'da 200-250 yumurta tüketiliyor. Üstelik Amerikalılar ve Avrupalılar bizden çok daha fazla et tüketiyor. Bu nedenle bizim kişi başına yumurta tüketimimizin 300'e çıkması gerekiyor" dedi. ORGANİK YUMURTA REVAÇTA Son zamanlarda özellikle Avrupalıların organik yumurtaları ve tavuk etini tercih ettiğini belirten Doç. Dr. Aksoy, "Organik yumurta ve normal yumurta arasındaki fark, lezzeti ve hayvan refahı. Organik tavuk eti üretiminde hayvan serbest yetiştiriliyor ve hayvanlar daha az stresli oluyor. Normal üretimde bir tavuk 5-6 haftada kesilirken organik üretimde 81 günde kesiliyor. Bu nedenle organik yumurtaların fiyatı daha fazla. Normal yumurta 20 Ykr'dan satılırken organik yumurta 4-5 katı daha fiyatlı satılıyor" şeklinde konuştu. kaynak http://whatscookingamerica.net/Q-A/EggPasturization.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 salmonella oluveririz napalım artık en kötü. valla başka yiyemiyorum sabahları. olmadı bi kaynar suya sokar çıkarırım kırmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eksis Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Abi sey var pastorize likit yumurta aki eger ondan bulabilirsen onda salmonella riski falan yok diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 NaturalSpringWater said: la korktum ben yıllardır yiyorum. napsam şöyle bir kaynar suda tutsam mı önce yumurtaları mikrobu ölsün diye pişmeden alsam hemen? wtf ahahah. bu nasıl bir mantıktır? kaynar suda tutiim pişmeden aliim, mikrobu olsun. dafuq? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NaturalSpringWater Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 abi içi steril yumurtanın kabuğunda salmonella diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 lan kaynak da verdik içindeki mikrop 70 derecede ölüyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar
NaturalSpringWater
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş
Eksis
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş
sabonis
wtf ahahah. bu nasıl bir mantıktır? kaynar suda tutiim pişmeden aliim, mikrobu olsun.
dafuq?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş
NaturalSpringWater
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş
Wolas
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş