Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #3


AthleT

Öne çıkan mesajlar

Eksis said:

şey sorcam ben bu öğlen 160g ton balığını sade mi yiyorsunuz yoksa tam tahıllı ekmek arası falan mı? ben sade yiyorumda hiç doymuyorum :D


sabah 7 yumurta +100g lor peynir +yulaf yiyince

öğlen yediğin 160g sek ton balığı zaten gitmiyor zar zor yiyorum sırf yemek için

ve amaç doymak değil, öğleni protein ile geçiştirmek

çünkü akşam 300g et yiyorum spordan önce

ha ben profesyonellik amacında değilim ama yaptığım işi yapılması gerektiği gibi yapmayı severim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çiğ yumurta zararlı.

aha kaynak

Çiğ yumurtanın Zararları İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açabileceği belirtildi Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Aksoy, çiğ yumurtanın faydalı olmadığını, aksine içinde bulunan 'salmonella' mikrobu nedeniyle zararlı olabileceğini söyledi. Halk arasında yumurtayı çiğ tüketmenin daha faydalı olduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu belirten Doç Dr. Aksoy, salmonella mikrobunun bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ölümcül hastalıklara dahi neden olabileceğini vurguladı. B7 VİTAMİNİ ENGELLİYOR Çiğ yumurta tüketmenin iki sakıncasının bulunduğunu belirten Dr. Aksoy, "Birincisi salmonella denilen mikrobu alabilirsiniz. Bu mikrop bağışıklık sistemi güçlü olanlarda ishal olarak kendisini gösterir fakat bağışıklık sistemi düşük olanlarda daha fazla etkisi var. Amerika'da yaşlı ölümlerine neden oluyor. İkinci olarak da yumurtayı çiğ tüketirsek ?avidin' denilen madde yumurtanın içinde bulunan biyotini yani B7 vitaminini engelliyor. Bu nedenle yumurtanın pişirilerek yenmesi daha doğru" diye konuştu. DÜNYANIN EN KALİTELİ GIDASI Yumurtanın dünyanın en kaliteli gıdalarından biri olduğunu söyleyen Aksoy, "Türkiye'de demir eksikliği çok fazla. Yumurta demir eksikliği için en faydalı gıda. Bir yumurtanın proteininde 60 gram ete eşdeğer protein var. 60 gram et ortalama 1 TL, bir yumurta ise 20 kuruş. Fiyatı ekonomik olan tavuk eti de protein açısından çok zengin. Özellikle yaşlılar için çok uygun. Ayrıca kalorisi çok düşük. Bu nedenle kalp hastalarına bile haftada 2 yumurta yemeleri öneriliyor" dedi. YILDA 300 YUMURTA TÜKETMELİYİZ Kırmızı ette bulunan demir, fosfor, protein, vitaminler ve yağ asitlerinin tavuk ve yumurtadan da alınabileceğini kaydeden Aksoy, "Türkiye'de tavuk eti ve yumurta sektörü çok gelişmiş olmasına rağmen yeterince yumurta tüketmiyoruz. Türkiye'de yılda kişi başına 140 yumurta tüketilirken, Amerika ve Avrupa'da 200-250 yumurta tüketiliyor. Üstelik Amerikalılar ve Avrupalılar bizden çok daha fazla et tüketiyor. Bu nedenle bizim kişi başına yumurta tüketimimizin 300'e çıkması gerekiyor" dedi. ORGANİK YUMURTA REVAÇTA Son zamanlarda özellikle Avrupalıların organik yumurtaları ve tavuk etini tercih ettiğini belirten Doç. Dr. Aksoy, "Organik yumurta ve normal yumurta arasındaki fark, lezzeti ve hayvan refahı. Organik tavuk eti üretiminde hayvan serbest yetiştiriliyor ve hayvanlar daha az stresli oluyor. Normal üretimde bir tavuk 5-6 haftada kesilirken organik üretimde 81 günde kesiliyor. Bu nedenle organik yumurtaların fiyatı daha fazla. Normal yumurta 20 Ykr'dan satılırken organik yumurta 4-5 katı daha fiyatlı satılıyor" şeklinde konuştu.


kaynak

http://whatscookingamerica.net/Q-A/EggPasturization.htm



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...