Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interstellar (2014)

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

film çok uzun olmuş ya. Bide devamlı bi IMAX bi normal bi IMAX bi normal şeklinde filmin bi büyüyüp bi küçülmesi rahatsız etti.

ya hani film böyle ne güzel uzaya gidin, keşfedin, yardır NASA mesajı veriyorda, bu kadar fantastik olmasaydı sonu. Aşkın gücü, 5. boyut filan. İnsanlar kendileri bulsalardı yolu daha hoşuma giderdi. Fazla duygusal olmuş böyle.

Yani bi yerde kendileri buldular tabii çözümü de, 5. boyutu görmeye evrimleşmiş gelecekteki varlıklar geçmişe wormhole atıp üstüne Matthew'ü oyunda glitche girmiş gibi mekana sokup, blackhole da zamanda geriye mesaj göndertmeleri. o kadar fantezi yapmasalardı keşke.

bide konuşuldu mu bilmiyom eski sayfalarda ama paradox yok mu filmde?

Hani o wormhole gelmeseydi saturn'ün yanına baya insanlık ölecekti dünyada. O wormhole'u oraya koyanda gelecekte evrimleşmiş insanlarsa
en başta onlar nasıl kurtuldu dünyadan da evrimleşmeyi başarıp wormhole'u gönderdilerde Matthew işte yardırdı böyle.

Sosyal ağlarda paylaş

progamer said:

film çok uzun olmuş ya. Bide devamlı bi IMAX bi normal bi IMAX bi normal şeklinde filmin bi büyüyüp bi küçülmesi rahatsız etti.

ya hani film böyle ne güzel uzaya gidin, keşfedin, yardır NASA mesajı veriyorda, bu kadar fantastik olmasaydı sonu. Aşkın gücü, 5. boyut filan. İnsanlar kendileri bulsalardı yolu daha hoşuma giderdi. Fazla duygusal olmuş böyle.

Yani bi yerde kendileri buldular tabii çözümü de, 5. boyutu görmeye evrimleşmiş gelecekteki varlıklar geçmişe wormhole atıp üstüne Matthew'ü oyunda glitche girmiş gibi mekana sokup, blackhole da zamanda geriye mesaj göndertmeleri. o kadar fantezi yapmasalardı keşke.

bide konuşuldu mu bilmiyom eski sayfalarda ama paradox yok mu filmde?

Hani o wormhole gelmeseydi saturn'ün yanına baya insanlık ölecekti dünyada. O wormhole'u oraya koyanda gelecekte evrimleşmiş insanlarsa
en başta onlar nasıl kurtuldu dünyadan da evrimleşmeyi başarıp wormhole'u gönderdilerde Matthew işte yardırdı böyle.

Paradoks işte. Yumurta tavuk modeli. Ha bi başlangıcı var diyorsun, onunla ilgili de matematikte ismini asla hatırlamadığım bi teori vardı, bir işlem sürekli kendini tekrar ederse eninde sonunda farklı birşey ortaya çıkma ihtimali vardır. Filmi lineer zaman kavramı içerisinde düşünme, tüm zamanlar ve boyutlar aynı anda var oluş içerisinde. Sonsuz dögü içerisinde bir tane evrende insanlar karadeliğin hesaplarına ve datalarına
Tesadüfi bir şekilde erişmesi diğer zaman boyutlarda matthew'in yaşadıklarını tetikleyebilir pekala.

Yada çok az insan kurtulup asırlar sonra, 5. Boyuta geçip, geçmiş insanları kurtarmış da olabilirler.

Sosyal ağlarda paylaş

Aklıma takılanları yazmak istiyorum. Filmde gördüğüm hatalar ve boşluklar bunlar.

Filmin ilk 1 saati sıkıldım sonraki 2 saat uçuşa geçtim.
İlk önce toz bulutunun nedenini öğrenemedik. Bir boşluk olarak kaldı benim için. Post-Apokaliptik bir ortamdı anladığım kadarıyla o yüzden açmamışlar.

Sonra Cooper'ın NASA'yı bulmasıyla mekiğe atlaması bir oldu. Hızlı geçmemelerini beklerdim başlangıç aşamasını. Sonra mekikte saçma saçma, bilimsel sorular soruyor Romilly'de açıklama yapıyordu. Bu da biraz basitleştirmiş Cooper karakterini. Bir de ilk başlarda ortam gergindi nedense Brand'in tavırları yüzünden.

Son olarak adam gözünü açtığında Cooper Station'da uyandı. Ne ara geldin be moruk, tesseract'ı kapattıklarında Cooper Station'a mı düştün? Garip geldi bana sonu.

Ama ana tema açısından Nolan kardeşlerden çok şey öğrendik.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...