Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interstellar (2014)

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Spo

Film aşırı derecede saçma ve sıradan geldi bana. Fiti fiti gezegen gezliyor. Gezegenlerin biri su kaplı, biri buz kaplı. Ohaaa ne yaratıcı. Bana verdiği his aynen şöyle oldu; önce filmin son yarım saati yazılmış. Sonra da, "oha bu harika bi fikir, biz bunu mümkün mertebe de uzatalım ve A Space Odysseyleştirelim ki külte yakın olsun" denmiş.

Sosyal ağlarda paylaş

Filmi anlamadan 6/10 (çoh bile) veren sözelci hipsterlara uzay mühendisinden astrofizik, quantum ve yörünge mekaniği dersi verebilirim cidden. 8/10'u var gerçekten filmin hakkıyla.

Önşartlar: Diferansiyel denklemler Min. DD

Şaka bir yana singularity havacılık ve uzay bilimlerinde baya sık karşılaşılan bir hadise, baya araştırma da yapmıştım zamanında da, kepler ve euler açılarının sonsuz olma durumlarında quaternionların 4. boyut analizlerini yapmıştım. Hey gidi.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk 45 dakikayı izledim ara verdim

kaç gündür ne tartıştınız hiç bi fikrim yok. ilk 45 dakikayı yorumluyorum.

bazı filmler izleyen kitleye bazı filmler izleyen tek bir kişiye bazı filmler ise kendi kendine konuşur. bu film için kendi kendine konuşurkeb azcıkta izleyen tek bir kişiyi dahil ediyor gibi diyebiliriz. anlatım açısından farklı bir deneyim sunuyor bu.

merak uyandırma notası filmin en başından hissettiriyor kendisini ve sanırım sonuna kadarda devam edecek. uyandırdığı merak hazmedilip keyfi çıkarılabilecek olgunlukta bir merak. yani bir sabırsızlık hissettiren filmin sonu gelsin ay nolacak dedirten türünde değil. bu da filmin izlenilirliğini artıran en büyük etken.

ve filmde çok iyi kotarılmış bir başka şey ise zor durumlarda espri yapan başröl klişesinin izlediğim en güzel örneklerinden birini vermesi. gravity filmini izleyenler hatırlar o filmi boktan yapan en boktan şey bu klişenin çok boktan bir şekilde kullanılmasıydı. bu filmde de aynı klişe kullanılıyor ama yapılan esprilerden zeka fışkırdığı hiç hiç rahatsız etmiyor gördüğünüz gibi.

izledikçe yorumlarımı ekleyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

ilk 45 dakikayı izledim ara verdim

kaç gündür ne tartıştınız hiç bi fikrim yok. ilk 45 dakikayı yorumluyorum.

bazı filmler izleyen kitleye bazı filmler izleyen tek bir kişiye bazı filmler ise kendi kendine konuşur. bu film için kendi kendine konuşurkeb azcıkta izleyen tek bir kişiyi dahil ediyor gibi diyebiliriz. anlatım açısından farklı bir deneyim sunuyor bu.

merak uyandırma notası filmin en başından hissettiriyor kendisini ve sanırım sonuna kadarda devam edecek. uyandırdığı merak hazmedilip keyfi çıkarılabilecek olgunlukta bir merak. yani bir sabırsızlık hissettiren filmin sonu gelsin ay nolacak dedirten türünde değil. bu da filmin izlenilirliğini artıran en büyük etken.

ve filmde çok iyi kotarılmış bir başka şey ise zor durumlarda espri yapan başröl klişesinin izlediğim en güzel örneklerinden birini vermesi. gravity filmini izleyenler hatırlar o filmi boktan yapan en boktan şey bu klişenin çok boktan bir şekilde kullanılmasıydı. bu filmde de aynı klişe kullanılıyor ama yapılan esprilerden zeka fışkırdığı hiç hiç rahatsız etmiyor gördüğünüz gibi.

izledikçe yorumlarımı ekleyeceğim.

tam olarak 42. dakikada bırakmıştım filmi. izlemeye başlar başlamaz son paragrafta bahsettiğim şeyle ilgili bir sahne başladı. demekki baya iyi bir yorumcuyum yorumlarımı dikkate alın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...