Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interstellar (2014)

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

applev0dka said:

bir film çekte izleyelim be vallahi.

ama insanlığın hiç tecrube etmediği bişeyi fantasy ögeleri katmadan gerçekçi anlatmalısın

hiç asimov okumamıs, hiç ursula okumamıs gibi yazıyosunuzya. okumussunuzdur dimi.

insanlık ne zaman güzel bilimkurgunun nası bişi olduğunu unuttu?

yok abi zerre alakaları olmadan yazıyorlar ki bu bi suç değil dedim, açıklamaya çalısıyorum dedim, edebiyat parçalama dedi bana ya.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

quixef said:

Yahu o karadeliğin oraya pancar motoruyla mı gidiyor bunlar, wormhole un da fantasy olduğunu niye görmezlikten geliyorsun itinayla?

Abi gelmiyorum o da fantasy lan. Bunu nasıl inkar edeyim.

Bak şu yukarıyı diyorum.

Sonradan fantasy olduğunun anlaşılması bir şeyin özde fantasy olduğu gerçeğini değiştirmez. Dediğim gibi açan mühim değil, wormhole açılması olayının kendi kendine gerçekleşemeyeceği film gerçekliği içerisinde film kahramanlarına söylettirilmek suretiyle vurgulanıyor. Bu noktadan sonra Interstellar daki wormhole u Quixef açtı deseler ne olur? Biri açtı, bunlar da Satürn e güç bela götüren teknolojileriyle evreni keşfe çıktı.

İnsanlık - sci-fi (bile tam değil, terraforming haricinde pek bir şeye kafa yormamışlar, düz adam hepsi)

Wormhole, Blackhole - fantasy

Baştan itibaren establish edilen bu diyorum, tutarsızlık yok diyorum sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sonradan fantasy olduğunun anlaşılması bir şeyin özde fantasy olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yok, değiştirir. Anladım ben senin bütün fallacy buradan çıkıyor. Ve sen bunun neden yanlış oldugunu kavramadan önce ben sana neden bu filmin çok kötü bir sci-fi oldugunu anlatamam.

said:
Dediğim gibi açan mühim değil

Neler desen ya.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:
Filmin basında neden wormhole'un orada oldugunu, nasıl acıldıgını bilmiyorlar. Orada fantasy yok ki, sci-fi var. Anomali o sırada.

Ve bu anomalynin nedeninin bilinmemesi onu sci-fi yaparken, bilinmesi fantasy yapıyor? Mevcut bilgi birikimimiz bu tür anomalylerin kendi kendine oluşamayacağını söylemesine ve filmde bunun altının çizilmesine rağmen?

xunn said:

Alien aid olsa yine sci-fi. Ama filmin sonunda bunu "META-HUMANS"la açıkladıkları anda fantasy'ye kayıyor terazi. Çünkü açıklamaları olan, berraklıgı olan bir öge değil filmde metahumanlar.

ALIENZ olsaydı nasıl bi berraklık olacaktı? Teknolojileri bizden o kadar ilerde ki anlatmaya kelimeler yetmez... Plot device olarak meta-humanlardan farkı ne bunun? Elaborate.

said:
Onlar oldugunu bile şu an beyan etmenin tek sebebi kıçı kırık orada ne işi oldugu belli olmayan THE ALL KNOWING ROBOT.

Tabii ki "onlar" tarafından rust a, aman cole a yardım etmesi için gönderiliyor robot.

xunn said:

Ve "us from the future" dedikleri için time travel giriyor işin içine. Geçmişini manipüle ettigin anda dünya kadar plothole açıyorsun, bunu inkar edemezsin yani.

Eternal recurrence diye o yüzden yırtınıyoruz sayfalardır. Tam tersine adamlar bütün plot holeları tek temayla tıkıyor. Time is a flat circle, hooop everything we've ever done or will do, we're gonna do over and over and over again. Bayık mı? Bayık. Ama kullandıkları tema bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sagan'ı eklemeyi unuttum pff

Neyse 46. Sayfadan 60'a kadar hızlıca geldim. Çok şey yazarım. Wall of text'leri eleyip özetlersek sonuçta filmin hikayesini beğenmeyip "film boktan" diye nitelendirmenin ötesine gidilmiyor. Sağda solda öğrendiğiniz sinema kalıplarını zorlayarak filmi kötü çıkarmaya çalışıyorsunuz ama olmuyor çünkü kalıpları yanlış uyguluyorsunuz.

Filmi hatırlamıyorsunuz bile ama çok emin konuşuyorsunuz. Blackhole'a "içinden hiçbirşey çıkmaz diye establish ediyor film ama sonra çıkıyor" falan diyorsunuz. Amacı bu filmin zaten. "Sürpriz son" yapmaya çalışıyor, bunu da beğenmemeniz normal ama bu filmi kötü yapmaz. "Mission to mars"ın sonunda ben filme aşık oldum, ama başkası "rezalet" diyebilir. Bu film de aynı mantık. Beklentiniz farklıymış, karşılamadı; bu kadar basit.
Love conquers all teması da iddia ettiğiniz gibi ön planda değil. Hatta film bu söylemi kullanmasına rağmen işaret ettiği bütün olaylar "chance" ile oluyor aslında. Film söylemi haklı çıkarmıyor, çıkarmaya uğraşmıyor.
Sadece bir tool. Tek gözle görülen love baba-kızın arasında oluyor, etki eden tek love onlarınki ama film o love conquers all söylemini cooper, hathaway ve astronot üçgeni arasında anlatıyor. Bunu da nolan illaki insan psikolojisini inceletmeyi sevdiğinden yapıyor.

Bakın, film süper iyi de demiyorum. Daha önce ortaya attığınız veya başkalarının attığı farklı senaryolar/sonlar falan çok daha iyi sonuç verebilirdi, çok epic olabilirdi ama olmadı. Çok zorlanmış film.
Filmle ilgili duyduğum en iyi yorum "film çok büyük olmaya çalışıyor" cümlesi idi.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

böyle vizyon filmlerinin başlıklarında sam ve goldbarenin mesajı var mı diye aratıyorum. ikisinden biri beğendiyse filme gitmiyorum. ikisi de beğendiyse filmi ömür boyu izlemiyorum. çok zaman kazandım tavsiye ederim.

bu mini çakal da xunn'a yetemem diyip direk bize dalmış.

peki sam beğendi ben beğenmedim ne yapacaksın bunu ??? : D

http://i.imgur.com/HxkISNt.gif
Sosyal ağlarda paylaş

hayır bi de love conquers all QQ diyen arkadaşlar. 3 trilyon gezegen arasından gezegen aşk sayesinde bulunmadı. 3 seçenek vardı, 1 tanesinde kadının sevdiği var ve tesadüf onda çıkıyor. tamam bu biraz öne çıkarılmış eyvallah ama zaten seçme şansları %33.333333 yani. bir gezegen zaten baştan eleniyor. ee? geriye 2 gezegen kalmış kadının sevdiceğinin olduğu gezegen olması çok mu abes kaçtı. ha tamam kuantum'dan anlamayan mal kitlenin de filmden etkilenmesini sağladı bu klişe ama varsın o da oluversin.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

quixef said:

xunn said:

DarKRideR said:

abi savunmak zorundasın, çünkü filmin fiction kısmıydı orası

Interstellar belgesel değildi ki kara delik içinden adam çıktı diye yerden yere vuruyorsunuz.

Dostum rollercoaster'a ortasından geldin hoşgeldin de, bi 15 sayfa önce neden sci-fi'ın böyle birşey yapmaması gerektigini açıkladım. Biraz sci, biraz fi değil dedim. Hep scifi. Hep açıklama olmak zorunda.

Filmini baştan sona fiction yaparsan dedigin okey zaten. Kips.

Wormhole un fantasy olduğunu inkar etmiyorum

ile

Karadeliğin içine kadar her şey sci-fi hep sci-fi gitmediği için de tutarsız

RECONCILE

Filmin basında neden wormhole'un orada oldugunu, nasıl acıldıgını bilmiyorlar. Orada fantasy yok ki, sci-fi var. Anomali o sırada. Alien aid olsa yine sci-fi. Ama filmin sonunda bunu "META-HUMANS"la açıkladıkları anda fantasy'ye kayıyor terazi. Çünkü açıklamaları olan, berraklıgı olan bir öge değil filmde metahumanlar. Onlar oldugunu bile şu an beyan etmenin tek sebebi kıçı kırık orada ne işi oldugu belli olmayan THE ALL KNOWING ROBOT.

Ve "us from the future" dedikleri için time travel giriyor işin içine. Geçmişini manipüle ettigin anda dünya kadar plothole açıyorsun, bunu inkar edemezsin yani.

Tutarsız, üzgünüm.

ortada metahumans falan yok. filmin başındaki anomalide adam diğer boyuta geçiyor. sonra projeksyon olarak üç boyuta wormhole açıyor kendisi için. metahumans falan açmıyor yani wormhole olayını. fantastik bir öğe yok. filmde metahumans yok.

anlamadan saldırmayın böle. filmin sayınsıyla fikşınıyla alakalı bir sorun yoktu zaten. 12 tane fizik profuyla çalışılmış toplamda gidip daha iyi biliyormuş gibi iddia edilmesi falan eeeeh oluyo.

filmde saçma olan şey bisiklet çalar gibi uzay aracına binip gitmesi ve aaaa lan bizim uzaysal arabayı gitmiş lan gibi bakan hangar hemşiresi abi falandı. vardı saçmalık yoktu değil.

ha yine şöyle ki be amınakoyayım yani sıfırdan insan yetiştirebilecek biyoloji var. sıfırdan koyun yetiştirin sonsuza kadar et yiyin sokmuşum mısırına buğdayına yani. filmin en büyük tutarsızlığı insan gibi komplike birşeyi tüpte kendi kendine yetiştirecek teknolojiye sahip olup aynı şartlarda bitki veya hayvan yetiştiremiyor olmalarıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

Meta-humans yoksa portalı -pardon wormhole u kim açtı? Natural occurence değil. Filmin başında geçip nasıl portal açıyor bambaşka bi boyut kattın olaya anlamadım.

Bide mass production için atmosfer lazım, blight bütün dünyaya yayıldı vurgusu yapıyorlar, senin dediğin anca chosen few için yapılabilecek bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...