Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interstellar (2014)

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

ben horace'ın dediği gibi düşünüyorum bu konuda, film setting'indeki belli kavramları oluşturup bunu sunuyorsa sorun değil ama sunduktan s onra kırıyorsa sorun. superman gözlüğü takınca herkesin clark kent sanması olayı.

lau'nun koyduğu resim mesela daha vahim durum kara deliğin içindeki ortamdan heh. kara delik de sci-fi içinde nereye çeksen oraya giden konsept zaten, ne teori yazsan oluyor kimse "yok böyle bişi gittim gördüm" diyemediği için heh.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ben horace'ın dediği gibi düşünüyorum bu konuda, film setting'indeki belli kavramları oluşturup bunu sunuyorsa sorun değil ama sunduktan s onra kırıyorsa sorun. superman gözlüğü takınca herkesin clark kent sanması olayı.

lau'nun koyduğu resim mesela daha vahim durum kara deliğin içindeki ortamdan heh. kara delik de sci-fi içinde nereye çeksen oraya giden konsept zaten, ne teori yazsan oluyor kimse "yok böyle bişi gittim gördüm" diyemediği için heh.

Hah işte olay bu.

Gerçekçilikle tutarlılık arasındaki fark bu.

Filmin sorunu gerçekçi olmaması değil kendi içinde tutarlı olmaması.
Sosyal ağlarda paylaş

filmin tutarlı olması konusunda tek kelime etmedim bu arada, konusulan konu ''wormhole'' üzerinden geldi şimdiye kadar, xunn'un ışık cıkmayan yerden adam cıkıyor yeaa demesi sorunun başlangıcı.

en başta söylediğim şeyi savunuyorum, filmde eleştirilecek en son şey wormhole konusu, onun dışında love teması falan geri kalan herşey için bişeyler denebilir de, wormhole konusunda filme bu kadar eleştri gelmesinden başladı zaten tartısma.

hala resimler atarak kendini haklı sanmaya devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

filmin tutarlı olması konusunda tek kelime etmedim bu arada, konusulan konu ''wormhole'' üzerinden geldi şimdiye kadar, xunn'un ışık cıkmayan yerden adam cıkıyor yeaa demesi sorunun başlangıcı.

en başta söylediğim şeyi savunuyorum, filmde eleştirilecek en son şey wormhole konusu, onun dışında love teması falan geri kalan herşey için bişeyler denebilir de, wormhole konusunda filme bu kadar eleştri gelmesinden başladı zaten tartısma.

hala resimler atarak kendini haklı sanmaya devam ediyor.

CHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU~
http://i.imgur.com/IvcHkwO.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Quel-Thul said:

applev0dka said:

şu filmde en son eleştirilecek şey karadelik konusu.
Teoriler dışında bu konuda elimizde bilgi yokken, ama ışık cıkmayan yerden adam cıktı demekle olmuyor işte.

karadeligin ici m&m'le dolu olsa savunacaksınız, nası bi akıl terazisi abi bu

abi savunmak zorundasın, çünkü filmin fiction kısmıydı orası

Interstellar belgesel değildi ki kara delik içinden adam çıktı diye yerden yere vuruyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Interstellar belgesel değildi ki kara delik içinden adam çıktı diye yerden yere vuruyorsunuz.

Dostum rollercoaster'a ortasından geldin hoşgeldin de, bi 15 sayfa önce neden sci-fi'ın böyle birşey yapmaması gerektigini açıkladım. Biraz sci, biraz fi değil dedim. Hep scifi. Hep açıklama olmak zorunda.

Filmini baştan sona fiction yaparsan dedigin okey zaten. Kips.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

DarKRideR said:

Dostum rollercoaster'a ortasından geldin hoşgeldin de, bi 15 sayfa önce neden sci-fi'ın böyle birşey yapmaması gerektigini açıkladım. Biraz sci, biraz fi değil dedim. Hep scifi. Hep açıklama olmak zorunda.

Wormhole un fantasy olduğunu inkar etmiyorum

ile

Karadeliğin içine kadar her şey sci-fi hep sci-fi gitmediği için de tutarsız

RECONCILE

(Yani işi ciddiye bindirdin, bir şeye dediğimi genele yorarak, başkalarıyla bir tutarak. Ama kendin tutarsızlık yapıyorsun öncelikle)

ETA: Uyduruyorum dediğim kısım, gravitational wave ler ve iletişimin karadeliğin içinde daha iyi olabileceği kısmı. Evet onu uyduruyorum, ama filmin kendi yapısı içinde ipe dizilebilecek en iyi osuruklardan biri
Sosyal ağlarda paylaş

baştan sona yapmasına gerek yok hacı, kurgu sonuçta istediği yere istediği şekilde çeker. İstediği yere realist unsur koyar istediği yerde fiction çeker.

Adam sana kendi kafasındaki hikayeyi, dünyayı sunuyor. Sen gidip bu benim/bizim sevdiğim şey değil o yüzden KÖTÜ diyemezsin.

Hani filmin çok fazla zayıf noktası vardı onları eleştirmek doğal ama çıkıp fiction öğeleri üzerinden eleştirilmesi saçma geliyor. Adam sana bana %100 gerçekçilik sunacağım demiyor ki. Öyle olsaydı gidip belgesel çekerdi. Cosmos'u çekerdi Nolan falan...

O postunu da gördüm önceden de sinemada hatta edebiyat kurgularında öyle olacak, böyle olacak diye kısıtlama veya kurallar vs. yoktur. İsteyen istediği dünyayı kurgulayıp sana bana sunar.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

bir film çekte izleyelim be vallahi.

ama insanlığın hiç tecrube etmediği bişeyi fantasy ögeleri katmadan gerçekçi anlatmalısın

hiç asimov okumamıs, hiç ursula okumamıs gibi yazıyosunuzya. okumussunuzdur dimi.

insanlık ne zaman güzel bilimkurgunun nası bişi olduğunu unuttu?
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

xunn said:

DarKRideR said:

Wormhole un fantasy olduğunu inkar etmiyorum

ile

Karadeliğin içine kadar her şey sci-fi hep sci-fi gitmediği için de tutarsız

RECONCILE

Filmin basında neden wormhole'un orada oldugunu, nasıl acıldıgını bilmiyorlar. Orada fantasy yok ki, sci-fi var. Anomali o sırada. Alien aid olsa yine sci-fi. Ama filmin sonunda bunu "META-HUMANS"la açıkladıkları anda fantasy'ye kayıyor terazi. Çünkü açıklamaları olan, berraklıgı olan bir öge değil filmde metahumanlar. Onlar oldugunu bile şu an beyan etmenin tek sebebi kıçı kırık orada ne işi oldugu belli olmayan THE ALL KNOWING ROBOT.

Ve "us from the future" dedikleri için time travel giriyor işin içine. Geçmişini manipüle ettigin anda dünya kadar plothole açıyorsun, bunu inkar edemezsin yani.

Tutarsız, üzgünüm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...