applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 film 10 uzerinden 100 itiraz edenin cukunu keser uzaya atarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 direk 10/10 du film ya yorumlara baktımda goof dediğiniz ve geçen sayfada ingilizce bıkbık eden dallamaya verilcek bi ton mantıklı cevap da var ama ugrasmıcam keyifsizlik içinde sürünebilir isteyenler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Sen o kadar kasi ingilizce bik bik eden adamin soylemlerine mantikli cevaplar uretmek icin mi yaptin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2014 ya birak mantikli cevabi filan da yok zaten verebilicek, sallamis oyle nasilsa kimse ver ulan hadi demicek. bak var ama vermem! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 gören de astrofizikle biceps çalıştırıyo sanacak =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Jaegerjaquez said: geçen sayfada ingilizce bıkbık eden dallamaya verilcek bi ton mantıklı cevap da var benim bu cevapları verebilecek yeterliliğim olmadığı için veremeyeceğim Düzelttim ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 eve geldim. 20 sayfa spoilerları tek tek açıp okudum. sizin cevap bulamadıgınız şeylerin coğunun cevabı filmde var aslında. belki 1-2 sey mantıksız gelebilir. onun dışında core fizik konuları zaten bu film çekilmeden bile kesin bilinen şeyler değildi ki şimdi nolan'ın dusundugunun aksi doğru olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 slm arkadaşlar aratamıyorum da bir sorum olacak. sam veya goldbaren filmi beğenmiş mi ona göre gitmeyeceğim de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 applev0dka said: belki 1-2 sey mantıksız gelebilir. onun dışında core fizik konuları zaten bu film çekilmeden bile kesin bilinen şeyler değildi ki şimdi nolan'ın dusundugunun aksi doğru olsun hangileri mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 mesela uzayda osursan kokusu yayilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 spoiler kafama takılan bir kaç şey birincisi o robotun tipi neydi lego gibi, korkak zencinin 23 yıl gemide yalnız beklemesi, ilk gezegende parçalanmış vericinin sinyal göndermeye devam etmesi, patlamada aldıkları hasarla son gezegene gidip koloni kurması, mat reyizin beyaz ışık sayesinde saturn'e gitmesi ve orada ultra tech geminin olması. tüm bunların cevabı var filmde. solucan deliği ayrıca bu konu daha tam açıklığa kavusmamıs bişey. Bilim insanları bile üstünde tartısıyor hala, ama Nolan'ın uygulamasına, yok olmamıs sacma bu ya falan seklinde yaklasılması komik. dönme olayı ha bi de 68 rpm ile dönen zımbırtıya gelip çotank diye attach etmeleri. baya harikaydı. denmiş mesela. O halkanın dönüş hızını hesaplayıp,kendi gemilerini de o hızda döndürmeye baslamadılar mı bunlar. Sürtünmesiz ortamda aynı hızda dönen 2 cisim birbirine göre duruyor değilmidir ? nesi sacma film sonunda Cooper'ın kücük bir gemiye atlayıp kızı aramaya gitmesi eleştirildi. Bu adam 32 yaşında uzaya cıktı, 124 yaşında geri döndü. 92 sene eder. bu 92 senenin 40 senesinden fazlasında karadelik ile ilgili quantum verileri dünya insanlarının elinde vardı. cok tabi ona göre yeni gemiler üretilmesi mümkün. zaten ilk uyandıgında cıkarken hala yapımı devam eden gemilerin önünden gecti falan. o yüzden burda üstünde durulan cogu sey bence film tarafından cevaplanıyor. Bence mantıksız olan Wormhole'un ucunun nereye cıktıgını biliyorsun fiziğe göre, A noktasından B'ye gidiyor, ve A'dan 15 kere girsen 15 kere B'ye cıkarsın. o yüzden gittikleri galaksiye 10 kişinin ardından gitmelerinde sorun yok. Fakat gittikleri yerin merkezindeki black hole, wormhole sisteminden farklı calısan bişey. onun içinde düştükten sonra evrenin neresinde ne sekilde cıkacagının belirsiz olması gerek. Cooper'ı uzarda sürüklenirken saturn yakınlarında buluyorlar dimi ? Dünya o zaman terk edilmiş, bence tekrar wormhole'un ucundan cıkacak kadar sanslı olması sacmaydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Blackhole vs... Black Hole'un bilimkurgudaki mantığı bildiğim kadarıyla farklı bir boyuta herhangi bir yerden kapının açılıyor olması, filmde aslında güzel bir şekilde betimlendi. Neden kızın kitaplığı kullanıldı, duvar arkasından kitaplara vurdu vs. mesaj yolladı? Çünkü Black Hole'larda evrenin duvar boşluğuna açılan kapılardır, yani öyle düşünülüyor ki ben de destekliyorum asdfsda 3 boyutlu zamanda yaşıyoruz. 3 boyuta hükmediyoruz. Dördüncü boyut zaman diyoruz, hükmedemiyoruz. Beşinci boyut ise zamana hükmedebileceğimiz boyut olarak gösteriliyor. Black Hole'un bir yanından girip, zaman içinde yüzerek geçmişe dönebileceğimize inanılıyor. Kanıt tabii ki yok, bu da zaten ekstrem bir teori ama inanılan bu. Filmde işte hep uber insanlardan bahsediliyor. Black Hole'a hükmetmeyi başarmış insanlar işte Cooper'ı işi bitince geri gönderiyor. Bunda bence "bilimkurgu tabanında" hiçbir sorun yok. Asıl sorun, bilim kurguya bile aykırı zaman teorisinde patlıyor. Geçmişi değiştirirsen, geleceği değiştirirsin. Ama o geleceği yaşaman için önce geçmişi yaşaman gerekir. Cooper, Black hole içinde geçmişe mesaj gönderip insanlığı kurtardı tamam ama onun yeni Nasa'yı bulmasını sağlayan, işte olayları tetikleyen gelişmelere yol açan da bizzat kendisiydi. Eğer kendisi gelecekten ona NASA'nın koordinatlarını vs. atmasaydı belki de hiç uzaya çıkmayacaktı ve insanlıkla birlikte yok olacaktı. Cooper uzaya çıktığı için ve geriye veri yolladığı için insanoğlu yer çekimi problemini devasa yapılarda çözdü ve uzaya açılabildi. Cooper ise uzaya çıkmasını gelecekteki kendisi sayesinde yapabildi vs... Burada işte büyük hata var. Paradoksa bağlıyor bunu ama paradoksta bile bir başlangıç noktası vardır. Bu hikayede yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 applev0dka said: Bence mantıksız olan Cooper'ı uzarda sürüklenirken saturn yakınlarında buluyorlar dimi ? Dünya o zaman terk edilmiş, bence tekrar wormhole'un ucundan cıkacak kadar sanslı olması sacmaydı. şanslı değil, oraya bırakılmış, zaten o sırada solucan deliği de yok oluyor görevini tamamladığı için. Nolan'ın ağzından:So the idea with the film was that it was a wormhole that leads us to a place that creates an opportunity for us and then disappears. By the end of Cooper's journey, the wormhole is gone o kadar teori yarılacak bir mevzu değil aslında, filmin karadelikleri açıklamak gibi bir misyonu yok. Hayalgücünü kullanarak yazılmış bir senaryo nihayetinde. @darkrider zaman mekanın ötesine geçiyor cooper, o yüzden bir paradoks yok diye düşünüyorum. Gelecekten geçmişteki kendine mesaj yollamıyor, zaman-mekanın ötesinden yolluyor, önce ya da sonra değil. En azından ben böyle yorumladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 saat kısmı zorlamaydı ya baya. bi de mutlu sonla bitirmeye kasmasalarmış keşke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 eldar said: hole hole kayboluyorsa bu kızın yanına tekrar nasıl gidicek. satürnün ordan tekrar hole ordanda kızı takip edicek diye düşünmüştüm ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 adamın gittiği hole başka hole. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 gelişen teknolojiyle delik ihtiyacı kalmamış sfsdf, valla orasını ben de merak ettim ama sorgulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Film çok güzeldi ve verdiği mesaj da çok sadeydi. Filmde üzerinde durulan ve işlenen konu sevgi. Uzaydı muzaydı karadelikti bunlar hikaye esas anlatmak istediği şey sevginin ne olduğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 http://www.academiadancart.com.br/site/imagens/galerias/jazz7.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Abi zaten filmde işlenen veriler hep teorilere dayanan gerçek dışı şeyler, kimse öyle değil böyle olmalıydı diyemez. Yarın bir daha gidicem sanırım, kurgu çok süperdi. Epey etkiledi film beni. Birde artık gravitye tapıcam hemen kilo veriyorum. Şişmanlar çabuk yaşlanıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
niggaknow Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Hans Zimmer gene müziklerde coşmuş. Etkisi çok büyük film üzerinde bence. 2 hafta bekledim youtube'a düşmesini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 güzel filmdi. ama çok uzatmışlar. dramayı biraz kıssalar daha da güzelleşirmiş. 9/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 o drama kısmı biraz Holywood gereklilği gibi bişey sdsaf keşke olmasaymıs, sonra sinemadan cıkan ergenler ''sevgi içimizde,içimizde, sevgi yıldızlar arası'' falan gibi salak geyikler yapıyordu. dönüp kürekle vurcaktım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 abi asıl hatayı ben yaptımi bu filmden sonra gravity i izledim. kahretsin o kadar kotu bir filmin imdbsinin 8 olması beni yıktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 yani gravity 8 se bu 11 falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar