Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game Dev Tycoon

moriarty

Öne çıkan mesajlar

peki o halde, izah edeyim madem anlamamışsın hala:

pc bilg oyunları bölümü olarak android umrumuzda değil, orada ne oyunlar olup olmadığı da. o oyunları konuşmanın yeri de ayrıca değil. ilgi gördüyse bile bu bölümde bulamazsın kısacası. pc'de bir oyun çıkmış ve konuşulmuş, oynanmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

peki o halde, izah edeyim madem anlamamışsın hala:

pc bilg oyunları bölümü olarak android umrumuzda değil, orada ne oyunlar olup olmadığı da. o oyunları konuşmanın yeri de ayrıca değil. ilgi gördüyse bile bu bölümde bulamazsın kısacası. pc'de bir oyun çıkmış ve konuşulmuş, oynanmış.

Sen benim dediğimi anlamadın sanırım. Ben "orjinal oyunu android bunun, gidin orda konuşun" demiyorum, şu üstteki mesajında öyle bir tavır takındın. Diyorum ki Game Dev Story diye bir cep telefonu oyununu (iOS ve Android'de var) birebir kopyalayıp (grafikleri farklı, gameplay ve mekanikler aynı) PC'ye aktarmışlar. Bir sene önce çıkan bir oyun bu. Bu ay çıkıp da birçok siteye "biz zavallı indie geliştiricileriz, bizim oyunu korsanladılar, para kazanamıyoruz" diye ağladılar, ancak o zaman viral bir şekklde oyuncular arasında yayıldı. İnsanlar sırf korsan üstünden reklam yaptı diye ilgi duydu. Adamlar bir oyunu birebir taklit etmelerine rağmen böyle ucuz bir numarayla popülerleşmeye çalıştılar, bunu iğrenç buldum ben. Bundan bahsediyorum da anlamadın sanırım o mesajımı.
Sosyal ağlarda paylaş

Warhero said:

Bu oyun Android'deki oyunun birebir kopyası değil mi? Nasıl bu kadar popüler oldu oyun? Sadece bazı internet sitelerine "ühühühü korsanlar, satamadık biz" diye ağlamaları mı yeterli oldu insanların bu kadar ilgisini çekmeye?

oyun pc'ye çıktı, sen de dediğin gibi birşey belirtmiyorsun, soru soruyorsun. demek istediğini son yazdığın şekilde söyleseydin o anlamı taşırdı.

yukarıda şekilde yazınca "ohooo bu oyun çoktan var da siz çakmasını mı oynuyorsunuz" anlamı çıkıyor ancak. cep telefonunda çıkmış birşeyin tamamen alakasız bir platformda benzerinin popüler olması ne yadırganacak, ne de şaşılacak birşey.

neyse, demek istediğini yazdın nihayetinde. ona karşı bir yorumum yok.
Sosyal ağlarda paylaş

çok sığ oyun ya en fazla 1 gün oynanır (he diyceksiniz sonlara doğru bir sürü ayrıntı açılıyor, da sonlara doğru işte), replayable bir yanı da yok. Engine yaz 3 development stage geçir sat mantıksız 3 design verimliliğini ayarla başka bir şekilde müdahale edemiyorsun. ilk gün dediğim gibi baya zevkli ama sonrası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

bliksem said:

bu oyun game dev story'e kıyasla bariz eksik ve kötü ya. masaüstünde oynanabilen bir oyunun mobil bir oyundan özellik olarak geride olması absürd ve kabul edilemez.

Cok hakli bir yorum olmus. Eklemeyi unuttugun buyuk bir nokta da bu oyunun SONRADAN cikmis olmasi, ona ragmen yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...