Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Efsanevi Paragraflar Arşivi v2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
O kitabı ben yazdım.

sostizm said:

applev0dka said:

aboooo patinin en fail baslıgı herhalde su.

önce spor konusu gidip kişisele açılmış,

sonra yetmez gibi yüzmek sıkıcı denmiş, sorunlumusunuz arkadasım, dünyanın en zevkli şeyi olabilir yüzmek.

Su aptal yaz okulu için istanbulda olmasam her gün yüzüyordum ne güzel çanakkalede :(

yüzmek sıkıcı diyeniniz de tatava, ne bir deniz görmüşlüğü ve güneşlenmişliği vardır tamam mı

Sayende Patinin en fail'ı oldu bu haklısın...

Deniz görmemiş dedin ya bana ne diyim kardeş sana ben.

7 yıl uzak yolda çalıştım, kaptanım, denizcilik fakültesi öğretim üyesiyim, lisanslı yüzücü/yarışçı geçmişim var, yelken yarışçısı/eğitmeniyim, dalgıcım,Bu kitabı ben yazdım şu anda su sporları pazarlaması üzerine çok sayıda bilimsel makale yazdım, TV'de sık sık deniz/su sporları etkinlikleri ile ilgili olarak yorum yapan kişi olarak da görürsünüz beni.

Ama tatavayım ve deniz görmüşlüğüm yok...
Mesaj tarihi:
Rotweiler said:

BabacumMostors said:

ya amına koyim sanki tarım toplumuyken yada dah geriye gidelim tarih öncesi toplayıcılık döneminde daha özgürdük, ulan o zamanda "ağaçtan bir şey düşsede akşam açıp sikimizi yemek zorunda kalmasak" diye tırım tırım yiyecvek bir şeyler arıyorduk, sonra bir şekilde nasıl akıl edildiyse alet edevatla hayvan avlamağa başladık "bi mamut vursak da akşama kendi sikimizi değil onun sikini yesek ma-aile doyarız" demeye başladık

akıllının biri çıktı (avcılığı bulandan daha akıllı değil) ekin ekmeyi çözdü bitkileri izledi fln tarım toplumu olduk da ne oldu peki? bu sefer de yaz kış bağa bahçeye bakmaya başladık ki "şu buğday baş verse, hıyar olgunlaşsa da eve gidince akşam kendi sikimizi kaynatıp yemesek" demeye başladık

e peki yarram binlerce yılda ne oldu da köle satıcılarına düşmediğimiz halde köle olduk? karnını doyuracak kadar yemeğin, başını sokacak bir sığınağın varsa o kadar özgürsün, evsiz adam da özgür, sende özgürsün tek fark sen daha iyi şartlar sağlamak için doğal oalrak daha çok emek veriyorsun.

lan toplayıcı olsan bile eğlenmeye vakit ayıracsk kadar "zaman" kaynağı biriktirebilmek (tasarruf etmek) için bir dönem daha fazla "yiyecek" lkaynağı biiktirmek zorundasın

sermaye birikim mekanizmasını bir profesör robinson üzerinden anlatmış.

bu robinson denizcisi günlerden bir gün (hikaye ya hani, hah işte konuyu alayabilek için yiyeceğiz bunu enlemesine menlemesine artık onu sen düşün, devam) bir ısız adaya düşmüş, adada havyan var bitki var dağ var kum var elizabet var ama bir allağın kulu yok. robinson önce sığınacak bir yer buluyor kendine sonra bakıyor ki sikini o akşam yese ertesi gün götünü kesmesi gerekecek diyor ki "en iyisi gideyim ben bi balık tutayım da karnımı doyurayım

bu iniyor sahile, çıplak elleriyle sabahtan akşama kadar uğraşıp bir balık yakalıyor onu yiyor ama bu uzun süre böyle gidiyor, aynı gün iki balık birden yakalayamıyor her ne hikmetse tuttuğu her balığn da boyu aynı, hiç büyük balık yok hepsi tek boy ama buna karşılık siki yerinde duruyor, ne uzuyor ne kısalıyor. en sonunda diyor ki "bu böyle olmayacak, en iyisi yarın ben balığın yarısını yiyeyim kalan yarısını da ertesi gün yerim bu sırada arta kalan zamanla bir olta yaparım.

ne yapmış oluyor robinson? sermaye birikimi, ne ,ç,n? olta yapmak i,çin yeterli süreyi biriktirip üretim etkinliğini artırmak için pek ine fed ediyor? tam doymuş bir mide, yarım marım idare edecek işte.

biriktirdiği (daha doğsrusu aktardığı) kaynağı olta yapımına kullanan robi (robi olsun bu artık hani o kadar muhabbetimiz var) 2 günlük yarı aç yarı tok gezmenin ardından oltasıyla artık 2 balık yakalamaya başlar. iyi güzel hoş daha çok doyuyor ama yine bütün günü balıkta geçiyor, diyor ki "ya ben eskiden tek balıkla idare ediyordum, varsın bir süre tek balıkla takılayım bu sırada bir ağ öreyim" diyor. yakaladığı iki balığı iki gün yiyen adam iki günde bir de balık ağı örüyor artık günde 4-5 balık yakalamaya başlıyor. artık balıkla karnı doymaya başladığından balık yakalamaya harcadığı zamanı diğer gıdalara erişmeye harcamaya başlıyor, drken zamanla gıda ihtiyacını yeteri kadar biriktireildiği için kendine ufak bir kulübe yapacak zamanı buluyor, sığınacak düzgün bir kulübe, eşyaları taşımak için el arabası vs derken öyle bir zaman geliyor ki elde ettiği sermaye birikimi sayesinde artık daha fazla "boş zaman"ı olaya başlıyor ve kendini sanata veriyor.

gel gelelim bu da kola ydeğil, cickelerden pigment toplaması, karıştırması, ilkel yollardan kumaş üretip o kumaşı tuvale çevirmesi derken ortada yine bir emek gerekiyor ama başarıyor.

maslow prensiplerine göre temel ihtiyaçları olan güvenlik ve fizyolojik ihtiyaçları karşılanmış olan robi en sonunda resim yapabilecek kadar boş zaman kaynağını sağladığında çizdiği resimlere de bakıp bakıp 31 çekerek son temel ihtiyaç olan sevgi ihtiyacını da gideriyor, gliştirme ihtiyaçlarını da artık cuma mı gelir, atkinson mu gelir kim gelirse onunla giderecek ama sikini kesip yemeyecek

http://www.acikbilim.com/wp-content/uploads/2013/05/2415_02_sek_2_1.gif

tl; dr: sistem içinde özgürüz annem biz sadece çalışmayı sevmiyoruz, ha "e ama yarram gece 10 dan sonra bira alamayacak" derseniz de bkz: devletlerin oluşumu (aktarılan serbestiyet) ki bu başka bir hikayenin konusu

AHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA

mükemmel ahahahaahha
Mesaj tarihi:
abi.

NoTwisT said:

Soris said:

Valla benimde köpeğim olsun istedim. Ama sonra hatırladım ki birilerinin köpeği olmak istemezdim işte o yüzden bir köpek de almak istemediğimi fark ettim.

Kankut bende hep kiz arkadasim olsun isterdim. Ama sonra hatirladim ki birilerinin bana cakmasini istemezdim iste o yuzden bir kiz arkadas bulmak istemedigimi farkettim.
Mesaj tarihi:
bunun unutulması beni üzer.

http://forum.paticik.com/read.php?73,6883828,page=7#msg-6884870

Popeye said:

siteye bakmadim ama hepsi hetero mu o sitenin? hic yok mu "harrynin parlak kalcalari dolunay gibi karsimda parliyordu. benim 25ligi cikardimm hfmmpss..." diye yazan birisi?

Daesu said:

abi neler diyorsun
Mesaj tarihi:
Sequo said:

Yeni Q:
Kopek boku yemece.

Yapiliş şekli: kopek yada kedi boku bulun. Minimum 1 yemek kaşığını dolduracak ölçude olacak. Bir kaba koyun uzerine 1 yemek kaşığı nutella dokun iyice karıştırın.

Yanında soğuk bir ayranla servis yapıp afiyetle yiyin. Hazırlanışından itibaren videoya çekin.

Ödul: 250 TL

http://forum.paticik.com/read.php?62,7066174,page=1#msg-7066204
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bi muhabbet vardı deepweb le ilgili. burda mı değil mi onu hatırlamıyorum..

deepweb de hackerlar şifre kırıyor mu tarzı bişey sormuştu biri

diğeride "adamlar sen pc başındayken , mutfakta soğan doğruyan anneni silkiyolar pc den , adam hala facebbok şifresi kırarlar mı diye soruyo " tarzı bişeydi. neydi o ya.
Mesaj tarihi:
diaboliq said:

bi muhabbet vardı deepweb le ilgili. burda mı değil mi onu hatırlamıyorum..

deepweb de hackerlar şifre kırıyor mu tarzı bişey sormuştu biri

diğeride "adamlar sen pc başındayken , mutfakta soğan doğruyan anneni silkiyolar pc den , adam hala facebbok şifresi kırarlar mı diye soruyo " tarzı bişeydi. neydi o ya.

https://eksisozluk.com/entry/31150053

İnci sözlük efsanelerinin yeri yok burada, lütfen.
Mesaj tarihi:
Konu kilitlenebilir bence, asfhkasfafdafga

sessizkelebek said:

Arkadaş ayıptır günahtır ya.... hiçmi onur şeref diye kavramınız yok ?

Ben gece gündüz forumda taso ariyorum acaba mesaj atan varmı ? sayfayi güncelliyorum birisi gelip taso satmak isteyen kişiyi burdan okuyup ayartmış..
hiç adalet insanlık duygusuna yakışıyormu allah aşkına !!
yani baskasının hakkını gasp etmek tamam bende biliyorum serbest piayasa ama benim konumdan adam almak nemdek elinizi vicdanınıza koyun...

o tasoalrı satın alan kahpeye evet türk ahlakında o kişiye kahpe deniyor... şimdi soruyorum size ben bu adama o..çocugu desem ben suçlu olucam dimi ?
haklıyken haksız duruma düşmek ....ama insan dayanamiyor be kardeşim yeter bu kitapsızlıklar..

-------------------------------
özel mesaji yayınlıyorum...

Holy said:

sessizkelebek said:

Holy said:

sessizkelebek said:

Kardeş sendne cevap bekliyorum tasoları almak istiyorum cevap verirmisin lütfen
benim istediğim fiyata alıcı çıktı konudan, senin fiyattan satmıyorum doğal olarak. kolay gelsin sana.

kardeş rica etsem kim olduğunu soylermisin yani benim konumda taso ilanından görüp sana mesaj atan kim merak ettim
Arkadaşım niye olay çıkmasına mahal veriym. sattım ben tasoları sağolasın.

kardeş konuyu açan benim taso arayan benim birisi gelip benim konumu okuyup zor bulduğum taso satan kişiyi ayartıp elimden aliyor....

ben gece gündüz forumlarda taso bulcam diye kendimi paraliyorum..

sen benim yerimde olsan ne hissederdin ? yani bu yapılan etikmi ? şereflice birsey mi ?

sen şimdi diyeceksin... parayi veren düdüğü çalar.. bu 2 kurus fazla alicam diye başkasına satmişsın şimdi bana etik değil isim vermem diyorsun.. !

kardeşim biraz allahdan korkun lan maneviyat şeref diye birsey var sanada diyorum o gelip benim konumdan taso kapan o..çocugunada söylüyorum beş dakika insna olun lan !! gelip birde erkeklikden bahsadersiniz sizin gibi insanı sırtından vuran kahpeler olduğu sürece kimse adaletten insanlıktdan bahsetmesin !!
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...