Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dota 2 yeni başlayanlar(?)

wyhione

Öne çıkan mesajlar

gecen boyle bi topicte uzun uzun konusmustuk diye hatırlıyorum

ama onemli olan amac dota 2 den nasıl keyif aldıgına bakar insanın. onceleri pasif(yani cok creep e vurmayan oyle swap stun aıtp olen adamı) oynamaya baymıycaksanız vengeful spirit, crystal maiden, lich, lion, jakiro oynamakla baslamak iyidir. hepsinin bi tane ustune tıklama spell i var stun ı var bunlarla oynarken bi sure diger insanların naptıklarına biraz bakarak genel bi goruse sahip olabilirsiniz oyun hakkında.

Benim tavsiyem yukarda yazdıgım 3 4 heroyla bi 50-100 mac oynamak. ondan sonra diger heroları genel olarak gormus oyunda ne olup bittgini anlamıs olursunuz. Bu asamada da tavsiyem full random atarak 100 oyun falan oynamak. +250 gold genel oyun bakıs acısına sahip olunca oynamayı bilmediginiz heroların cogunu oyun basında cok ezilmeden oynayabilmenize yardımcı olacagı icin biraz daha degisik heroları denemis olup hem de cok ezilmezsiniz.

Bi yerden sonra ben su tip heroları oynamayı seviyorum diceksiniz ondan sonra onlardan picklermisiniz random mı atarsınız size kalmıs.

Mesela ben ilk oynarken 50 mac ust uste lich almıstım(honda) sadece ward atıp creep yiyip jungle dan pull yapıyodum. sonra yavas diger heroları denedim ozellikle bi de oha su hero cok kuvvetliymis dedigim heroları pickleyip beceremeyip kendimi got ettim falan. sonra carry idi invis idi denerken suan bence en iyi oynadıgım herolar uzak lane solo ve yakın lane de kasan herolar cunku kacak oynamayı seviyorum oyle engagement i beceremiyorum cogunlukla falan filan.

neyse cok wot oldu oynuycak olursanız ve yardıma ihtiyacınız olursa paticik chat kanalında ses edersiniz. oynarken picklediginiz heroyla napcagınızı anlatırım mac oynayarak gosteririm falan
Sosyal ağlarda paylaş

Zor ama karşı tarafa ve kendi takımına bakarak hero seç. Gerçi yeni başlayan biri nasıl yapacak bunu. Takımına bak; support yoksa al bi tane, alan etkili ulti, skill falan varsa onla kombine skilleri olan herolar al. Görünmez hero varsa ikinciyi alma, bir lane'e 2 tane farm yapması gereken hero gitmesin falan filan.

Bana göre, shadow shaman, tide hunter, lich ve crystal maiden tercih edilebilir ama aslında kolay hero yok.
Sosyal ağlarda paylaş

lion,vengeful spirit,lich,ogre magi,crystal maiden falan iyidir bence ama illa support alıcam diye kasma yani,zaten yeni başladığın için karşındakiler de aşağı yukarı yeni başlamış tipler olacaktır.

sniper,sven,tide,death prophet falan takıl işte.yenile yenile öğrenirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

S-H said:

lion,vengeful spirit,lich,ogre magi,crystal maiden falan iyidir bence ama illa support alıcam diye kasma yani,zaten yeni başladığın için karşındakiler de aşağı yukarı yeni başlamış tipler olacaktır.

sniper,sven,tide,death prophet falan takıl işte.yenile yenile öğrenirsin.

yeni başlayanlara bir öneri vereyim madem support önerilmiş. noob iseniz silencer seçmeyin. çünkü iyi silencer olabilmek için karşı heroları bilmek gerekiyor, kim nerede ne yapabilir, bunlar hep tecrübe.

ve en önemlisi support seçiyorsanız, support oynayın. batman değil robin olun.

hatta bunu okuyun kesinlikle çok şey katacaktır : http://www.dotafire.com/dota-2/guide/a-full-support-guide-beginner-to-intermediate-2094

hatta bu sitedeki herşeyi okursanız büyük ihtimal %1000 hızlanacaktır öğrenmeniz
Sosyal ağlarda paylaş

oyuna yeni başlayan birisinin yapması gereken ilk şey burada support oyna diyen hard noobları dinlememek.

Bu yurdum insanın genel sorunu hem cahiller hem kendinlerini adam sanıyorlar. Ruslardan kötü oyuncu kalitesine sahip olan tek ülke olmayı bu kifayetsiz adamlara borçluyuz.

Dotada oyunları support kazanır carry oynamak çoğu zaman beceri gerektirmediği gibi oyunun kazanılmasında çoğu zaman etkisizdir. 1500 critleyen phantom assasin in hükmü düzgün atılmış bir shackle kadardır. Bir ursa istedği kadar kassın karşı takımda derli toplu bir shadow shaman olduğu sürece mahallenin folloşu olmaktan kurtulamaz.

Yeni başlayan arkadaşlar bu alt tarafı bir oyun keyif alın ama başkalarının keyif almasını önelemek adına bir iki gün botlarla takılıp heroların özelliklerini öğrenirseniz makbule geçer, bir de oyuna girdiğinizde oyuna yeni başladığınızı söylerseniz yanınadaki adam size güvenip yada sizin bir hareket yapmanızı bekleyip combata girip durduk yere ölmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

oyuna yeni başlayan birisinin yapması gereken ilk şey burada support oyna diyen hard noobları dinlememek.

Bu yurdum insanın genel sorunu hem cahiller hem kendinlerini adam sanıyorlar. Ruslardan kötü oyuncu kalitesine sahip olan tek ülke olmayı bu kifayetsiz adamlara borçluyuz.

Dotada oyunları support kazanır carry oynamak çoğu zaman beceri gerektirmediği gibi oyunun kazanılmasında çoğu zaman etkisizdir. 1500 critleyen phantom assasin in hükmü düzgün atılmış bir shackle kadardır. Bir ursa istedği kadar kassın karşı takımda derli toplu bir shadow shaman olduğu sürece mahallenin folloşu olmaktan kurtulamaz.

Yeni başlayan arkadaşlar bu alt tarafı bir oyun keyif alın ama başkalarının keyif almasını önelemek adına bir iki gün botlarla takılıp heroların özelliklerini öğrenirseniz makbule geçer, bir de oyuna girdiğinizde oyuna yeni başladığınızı söylerseniz yanınadaki adam size güvenip yada sizin bir hareket yapmanızı bekleyip combata girip durduk yere ölmez.

Abi ne yapsin adam gidip spectre lvl 3 de 5 cs ile gank mi dolaşsın? Ayrica oyunu alanin carryler olmadigini savunmak çok garip olmuş adam gibi her carry karşıda disable çoksa bkb çıkar en başından zaten.

Şahsen benim tavsiyem Lich gibi oynamasi çok da zor olmayan bir heroyla support oynamak. Hem ultisi de gayet keyifli kill falan alması da kolay bence gayet keyifli olur. Nasılsa oyuna yeni başlayan kişi yeri gelecek paso ölecek hiç olmazsa carryi hiç itmesin çünkü bir çok carrynin gücü kasmayla paralel artıyor.

Hatta şöyle diyeyim çok hard carryler hariç diğer herolarla başlayabilirsin, mümkünse de skill bazlı herolar olsun lvl kasmak para kasmaya göre her zaman daha kolay

bold kısım: Beceri gerektirmemek? Tabiki o kadar skill bazlı herolar değil ama 12dk da 80-90 last hit yapmak da öyle boş durarak olmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

thor da carry alın diyor heralde.
yeni başlayan adam basit hero alsın bu kadar basit. lich, vengeful, slardar gibi

ayrıca carry yetenek gerektirmiyo demek değil. maçlarda supportların işi daha önemli ama carry ne zaman girip ne zaman çıkacağını ve kendi herosu dahil tüm heroların kapasitesini bilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...