Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme

Killer

Öne çıkan mesajlar

diyetisyene gittim ben bu hafta. öncesinde kan tahlilleri de yaptırmıştım. netice kolesterol yüksek, d vitamin düşük ve HOMA-IR yi dengelemek gerekiyor.
Bu arada bu insülin direncini araştırmaya başladım baya baya sorunların kaynağı gibi duruyor. neticede kötü beslenme ile başlasa da illet kötü beslenmeyi dayıyor sana. göbekte yağ birikimi, sürekli açlık hissi hep buna bağlıymış gibi.
Şimdi HOMA-IR ve D vitamini için sonuçları bir dahiliye doktoruna göstereyim devit yazdırayım mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

yeahh1986 said:

Kepeği salla, yulafın kendisini ye. Bulktaysan kepek yemene gerek yok zaten. Deli gibi lif giriyordur vücuda zaten bağırsakları aşırı zorlamamak lazım.

chia tohumu için ne dersin ? Herşeyin içine döküyorum ben azar azar. O kadar yemesi kolay ki... Crispy pirinç patlagi gibi zaten.

Chia tohumunda yüksek oranda yağ var, zaten susam, keten tohumu gibi birşey. Diyet döneminde bayanlar fln kullanıyor.
Bulktaki adamın bunlarla ne işi olur göm pilavı yulafı :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

diyetisyene gittim ben bu hafta. öncesinde kan tahlilleri de yaptırmıştım. netice kolesterol yüksek, d vitamin düşük ve HOMA-IR yi dengelemek gerekiyor.
Bu arada bu insülin direncini araştırmaya başladım baya baya sorunların kaynağı gibi duruyor. neticede kötü beslenme ile başlasa da illet kötü beslenmeyi dayıyor sana. göbekte yağ birikimi, sürekli açlık hissi hep buna bağlıymış gibi.
Şimdi HOMA-IR ve D vitamini için sonuçları bir dahiliye doktoruna göstereyim devit yazdırayım mı?

insülin direnci ile ilgili bir durum kan testlerinde çıkar normalde. İstersen Metformininin bilinen bir yan etkisi yok reçetesiz de satılıyor (glukofen, diaformin)

Deviti de reçetesiz satıyorlar, ekmeğe döküp yemiştim kapsülü o da reçetesiz.

Doktorlar ne yazacağını bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

Abi 3-4 hafta şeker tüketme hiç bir şekilde, insülin direnci falan kalmıyor. İlk 2-3 gün sigarayı bırakmak gibi oluyor, can çekiştiriyor ama sonra şekerin kendisi iğrenç geliyor. Derken bir bakıyorsun takır takır kilo veriyorsun yiyip içmene rağmen. Ben yaklaşık 1 haftadır hiç bir şeker türünü vücuda sokmuyorum, it gibi yememe rağmen 3 kilo verdim. Son bir yılda ve özellikle son 4-5 ayda bayağı çer çöple besleniyordum ve çok kilo almıştım. O yüzden anında farketti şekeri kesmek.

Yalnız çocukluğunda kiloluduysan o göbek, memişlerdeki son yağ kırıntısı falan gitmiyor. Onun için bayağı acı çekmek gerekiyor ve kilo aldığında ilk oralara alıyorsun tekrar. Ben kurtuluşu liposuction sanıyordum ama geçen bir iki yazı okudum, vücut liposuction'la alınan yağ hücrelerini tekrar yerine koyuyormuş 1-2 sene içerisinde. Yani lipo yaptırdın, yağ hücreleri gitti. Sonra vücut onarıyor, kilo aldığında tekrar eski hallerine dönüyorlar gibi bir olay var.
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

keto ne ya?

ketojenik diyet.

carb almadiginda enerjiyi yag ve protein yakarak almaya calisiyor vucudun. yag yakinca da keton ortaya cikiyor. sidigin amonyak gibi kokar boyle. keton da zaten amonyagin bir eksik bilesenlisi.

asiri sivi alip ketonu vucuttan atmaya calisirsin ama bu sefer de bobrekte sodyum potasyum dengesi de sasabilir.

etkilio bi yontem gibi gozukse de sakat.

atkins bazli diyetlerin (dukan, o ekmegi yere birak teyzesi diyeti gibi) hepsi carbi sifirlatmaya dayali.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...