Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: The Force Awakens (2015)

mokoko

Öne çıkan mesajlar

abi 3'te adamın bacakları kolları kesiliyor üzerine komple alev alıyor yaşıyor. padme kalbi kırıldığı için ölüyor.

obiwanla tartışma sahnesi ÇOK KÖTÜ mesela. onlar evil yok hayır sensin evil hayır sensin evil falan. çok çok kötü ya.

ha 25 kere izledim sırf order 66 sahnesi ve sidious'un reveal olduğu sahne için. 1-2'de count dooku kurtarıyor yine. bide ikide işte jango fett vs obiwan inanılmaz bir sahne. iki fena değil aslında ya düşününce dsfjh
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

abi 3'te adamın bacakları kolları kesiliyor üzerine komple alev alıyor yaşıyor. padme kalbi kırıldığı için ölüyor.

obiwanla tartışma sahnesi ÇOK KÖTÜ mesela. onlar evil yok hayır sensin evil hayır sensin evil falan. çok çok kötü ya.

ha 25 kere izledim sırf order 66 sahnesi ve sidious'un reveal olduğu sahne için. 1-2'de count dooku kurtarıyor yine. bide ikide işte jango fett vs obiwan inanılmaz bir sahne. iki fena değil aslında ya düşününce dsfjh

diğer filmler de boktan abi bu bakış açısıyla öyle müthiş diyaloglar kurgular vs yok yani yani böyle tek başına film olarak alıp objektif olarak eleştirirsek.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

benim favorim Mace Windu'yu öldürdükten sonra ki "AH! NE YAPTIM BEN! HAYDİ BARİ KARANLIK TARAFA GEÇEYİM!" olayı o filmdeki saçmalıklar arasında
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

sw'yi cok baska bisey zannedenler var. basindan beri disney filmi lan zaten.

hatta türk filmi,

bazı türk filmlerinde gördüğümüz üzere, iki kardeş çocukken ayrılıyorlar (cami olsa cami önüne bırakacaklar o derece), yıllar sonra karşılaşıyorlar, evlenmeye kalksalar "durun! evlenemezsiniz siz, kardeşiniz çünkü" diye dalardı biri içeri garanti.

çoğu türk filminin klişesi zengin kız ve fakir oğlanımız da mevcut, bakınız han solo adam direk uzay kamyoncusu (millenium falcon kargo gemisi), zengin kızımız da prenses leia.

hatta kötü adam babaları olduğu ortaya çıkar, yine klişerlerimizden biri olan ben senin babanım yavrum, sen küçükken bizi ayırdılar durumu da mevcut. luke babasına lightsaber sallarken eli taş olsa tam olacaktı (onun yerine elini kaybetti, aynı şey) :P
Sosyal ağlarda paylaş

Luxor said:

aquila said:

sw'yi cok baska bisey zannedenler var. basindan beri disney filmi lan zaten.

hatta türk filmi,

bazı türk filmlerinde gördüğümüz üzere, iki kardeş çocukken ayrılıyorlar (cami olsa cami önüne bırakacaklar o derece), yıllar sonra karşılaşıyorlar, evlenmeye kalksalar "durun! evlenemezsiniz siz, kardeşiniz çünkü" diye dalardı biri içeri garanti.

çoğu türk filminin klişesi zengin kız ve fakir oğlanımız da mevcut, bakınız han solo adam direk uzay kamyoncusu (millenium falcon kargo gemisi), zengin kızımız da prenses leia.

hatta kötü adam babaları olduğu ortaya çıkar, yine klişerlerimizden biri olan ben senin babanım yavrum, sen küçükken bizi ayırdılar durumu da mevcut. luke babasına lightsaber sallarken eli taş olsa tam olacaktı (onun yerine elini kaybetti, aynı şey) :P

Sinema, hatta modern edebiyatın temeli zaten totalde 12-13 hikayeye dayanır. Ortaya koyulanların hepsi bu temel üzerinden çoğaltılarak türemiş şeyler ki bu hikayelerde yanılmıyorsam Shakespeare'in hikayeleriydi. Görmüştük bunun derslerini de unuttum şimdi, Lathspell hatırlıyordur belki :D

Yani dünyanın çoğu yerinde en klişe senaryolu filmlerin hep benzer hikayeleri barındırıyor olmasının sebebinin gayet basit sebebi var.

Star Wars'ta zaten ana hikayesi değilde modern toplumdaki imgeleri ve arka planı sayesinde yıllarca ekmek yemiş bir yapımdı. Ha tabii ama asıl ittiren de uzay yarışının başladığı yıllarda çuvçuvbombom,cıuvcıuv oldu. O dönem çekilen çok daha kaliteli bilimkurgu filmleri olmasına rağmen Star Wars zaten pazarlanabilir olmasından dolayı feci derecede yürüdü gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

çocuklar avm oyuncakçılarından 20 liralık lightsaber alıp viun viun diye gezecekler bikaç ay. biz de beğenirsek o gazla battlefront falan gireriz en güncelinden. old republic newbieleri artar. kötü değil bunlar işte bi süre ekstra eğlence vakit geçirmece. jedi academy falan da girilir şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...