Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Para karşılığı tez yazdırmak

Mortis

Öne çıkan mesajlar

hahah çok tatlısınız ya
benim tezim falan değil ama üzgünüm

burda sağlık ile ilgili bir sorun var
tezini yazamayan bir arkadaş var sağlık sorunlarından ötürü, 1 sene boyunca sürekli rapor ile uzattı. Ama artık sona geldi bitirmesi gerekio ama olmuo, master derecesini de almassa askere gitmek zorunda vs. Son çare adama dedik yazdır birisine.

o yüzden size soriim dedim ama sizden de ekmek çıkmadı tabi.

benimle alakası yok olayın yani ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Sonra türkiye neden bilimde geride? Böyle adamlar yüzünden hep. Sözde master yapıyorlar doktora yapıyorlar ama hep kopya hep intihal. Bari onu da kendin yap, ama yok. BEN PARAMI BASAR MASTIRIMI ÖYLE TAMAMLARIM!!

Master of puppets seni..

askerliği kaldırdırlar da biz mi gitcez dedik...
Sosyal ağlarda paylaş

beyler bi haber vereyim mi size

tez yazılır diyen kırtasiye vs'ler, oturup tez yazmıyorlar. yazılmış "yazı" ları tez formatına uyarlıyorlar. Çok ince kurallar var ya malum puntoydu fonttu satır arası kaç mm idi paragraflar bölümler içindekiler bakınızlar vesaireler nasıl akademik hazırlanırdı falan biraz mesai istiyor hani fazladan hah o adamlar bu işleri yapıyor aslında yahu
Sosyal ağlarda paylaş

Master tezinden bahsediyorsunuz yahu. En az bir sene boyunca literatür taramasıyla, mümkün olduğu kadar çok deneyle yazılması, benzer çalışmalarla örneklendirilmesi, karşılaştırılması gereken bir şey o. Senin yazdığın tez konusunda Türkiye'deki en yetkili kimse olman gerekiyor bir kere. Hemencecik tez mi yazılırmış? Başkasına yazdırılan tez jüri önünde nasıl savunulacak? Her şey oldu diyelim böyle havadan bir tezi kabul eden kurumun ciddiyeti olur mu?

Çok sakat, çok yaş bir iş bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Tez savunmasında da artık,

VOLKAAAN YAPMA BUNUUU!

O tezleri okuyorlar ya, okunmasından öte yök'ün tez veritabanında halka açık olarak duruyorlar.

Ha ama bir üst mesajda belirtildiği gibi 1 sene literatür taramak vesaire gerekmiyor. Hatta yurtdışında master tezine 6 ay veriyorlar sadece, bizim ülkede bir bok olmadığından, danışmanlar danışmanlık yapmadığından 1 senede bile bitmiyor ama bizim tezler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde jüriler çok dikkat ediyor bitirmelere hatta danışman her sayfasına karışıyor. Fakat diyelim çok tırt bir akademik kadro var ve yapılan tezi hiç bakmadan kabul ettiler, danışmanda yüksek lisans değil anaokulu öğrencisine danışmanlık yaptığını düşünüyor. Bir şekilde yazılmamış tezi kurulun önünde savunmayıda başardın. Yinede tezler sadece jürideki adamlar tarafından okunmuyor ki? Aynı konuda bitirme yapacak adamlarda okuyor onu. Literatürde o konu hakkında ne yazılmış diye merak eden akademisyenlerde okuyor. Kıytırık lisans bölümü bitirmiyorsunuz sonuçta. Seneler sonra bile başınıza iş açması olası bir durum bu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Diyorum ki master seviyesinde yazabildiğin tezi yazabilmek için aslında 6 ay yeterli.

Araştırma yapan akademisyenler falan genelde yök veritabanından araştırma yapmaz; gider senin kaynak gösterdiğin, yazdığın tez 150 sayfaysa 70 sayfasını falan bir şekilde alıntıladığın kaynak araştırma/kitaplara yönelirler.

Ben de tez yazıyorum, daha alanımla ilgili yök'ün veritabanından açıp baktığım tek bir tez baştan aşağı yeni bir bakış açısı/teori vesaire geliştirmiyordu. Zaten master öğrencisinden bu beklenmez genelde.

Bir de tez intihal yapılmadıktan, düzgün yazıldıktan, kaynaklar vesaire güzelce belirtildikten sonra eğer juriden falan geçtiysen sonra baş ağrıtmaz.

Tez gördüm kendi tezim için araştırma yaparken, 150 küsür sayfa, en az 90 sayfası alıntı (adam ders kitabından tanımları copy/paste etmiş direk) ve kullanılan metodun açıklanması, ki kapağı, kaynakçası, indeksi falan var bunun daha. Tez veritabanında öylece duruyor, kimse de gık demiyecek o adama hayatının sonuna kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani bende bu sene tez aşamasındayım. Uzmanlığımı alıyorum yüksek lisans bitince. Tezimde tabi ki belli bir uzmanlık göstermemi bekliyorlar haliyle. İster 6 ay olsun ister 1.5 sene olsun.

Benim önceki tezleri açıp bakmam gerekiyor şahsen. Yaptığım şeyi örneklemem gerekiyor çünkü. Bak bu adam bunu yapmış, benim sonuçlarımda şu şekilde ona benziyor diyebilmem lazım tezde. İçeriği tek tek sıfırdan yazılmıyor tabi ki. Başkalarının vardığı sonuçlara da yer vereceksin, kitaplarda yazan şeylere de yer vereceksin vs vs. Her tez böyle olmak zorunda olmayabilir.

Ama yüksek lisans tezini o dediğin şekilde paçoz biçimde vererek bitirebilen yerler varsa da(bu ülkedeki rektörlerin çalıntı tezlerle mezun olduğu ortaya çıkarken pek şaşırmıyorum gerçi) yazık yani. Ne diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...