Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mecliste hizmetli maaşı 3,890 tl


fenn

Öne çıkan mesajlar

MECLİSTE HİZMETLİ MAAŞI 3 BİN 890 TL

Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, Meclis’te çalışan personelin maaşlarına ilişkin skalaları ve aldıkları net maaşları açıkladı. Meclis’in yeni teşkilat yasasıyla danışman maaşları 4 bin 60, sekreter maaşı 3 bin 566, şoför maaşı da 3 bin 87 TL olmuştu. Yükselen bu maaşlar diğer kamu kurumlarında tartışma konusu olurken, aynı teşkilat yasasıyla siyasi parti grupları ile diğer birimlerde çalışan personelin maaşları arasında uçurum oluştuğu ortaya çıktı. Parti gruplarında çalışan ilkokul mezunu hizmetlinin maaşı net 3.890 TL oldu. Meclis’te diğer birimlerde aynı işi yapan hizmetliler ise 2.637 TL alıyor. Meclis’in siyasi gruplarında görev alan hizmetliler, daire başkan ve yardımcılarından sonra geliyor, şefleri bile geçiyor. Sağlam’ın verdiği bilgiye göre TBMM ’de norm kadro çalışması sonucunda 1502 fazla personel tespit edildi. Bu çalışmadan sonra da 703’ü kadrolu 64’ü geçici personel olmak üzere 767 kişi emekli oldu. Sağlam norm fazlası personelin başka kurumlara gönderilmeyeceğini de, “Norm fazlası görülen personelin kurum dışına gönderilmesi yönünde başkanlık divanının herhangi bir kararı mevcut değildir” sözleriyle açıkladı. Sağlam’ın verdiği bilgiye göre; milletvekilleriyle toplam 507 danışman, 509 ikinci danışman ve 501 yardımcı personel çalışıyor. Siyasi Parti gruplarında ise toplam 122 büro görevlisi, 34 de danışman görev yapıyor.

http://www.61saat.com/haber/mecliste-hizmetli-maasi-3-bin-890-tl--16572.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

norm kadro çalışması sonucunda 1502 fazla personel tespit edildi.


yani kaç personel çalıştığını anca özel olarak araştırılırsa anlıyorlar. ne yapmışlar abi yastık altına, dolap köşelerine mi bakmışlar. Arkadaş bir ülkenin meclisi de muz olmaz ya yuh.

fazlalık 1502'e çıkmadan evvel aklınız nerdeydi. kimin köylüsünü, amcasının kızını, oğlunu zengin ettiniz bi açıklayın adam gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu tip işlerde gözün varsa halen okurken iktidarda olan/kalacak partilerin gençlik kollarına yanaşabilir kariyerinde bir gün böyle bir işe sahip olabilirsin elbet

kız almak lazım bunlardan ya da
direkt akraba ahbap bağları çok önem taşıyor olması lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu tarz kurumlarda çalışanların maaşı çok önemli değil açıkçası fazla olsun daha iyi. yani o adam orda emekli olana kadar çalışsın. asgari ücrete çalıştırıp zırt pırt yeni elemanın geldiği gittiği yerler olmaması lazım meclis gibi bir kurumun. Çok takılmamak lazım oraya.

Asıl önemli olan ulan arkadaş 1500 kişi fazladan çalışıyormuş bunu 1500'e gelene kadar nasıl farkedemediniz. Kimler doldurmuş bu kadroları acilen araştırılmalı ve akrabalık, hemşehrilik bağına bakılmalı. Baya bildiğin ahlaksızlık ve sahtekarlık dönmüş ortamda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

alın daha iyisi:

"Tokat Belediye Başkanı AK Parti'li Adnan Çiçek ile yaşadığı görüş ayrılığı nedeni ile pasifleştirildiğini öne sürerek, "3 yıldır bomboş oturuyorum, 4 bin 295 lira maaş alıyorum" açıklaması yapan Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, maaşına bu ay 315 TL zam yapıldığını açıkladı."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...