Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

µTorrent alternatifi: qBittorrent


Bone

Öne çıkan mesajlar

utorrent son zamanlarda baya bir bozdu. adware (conduit search) eklemek, 25 dolarlık utorrent plus felan derken iyice tuhaf bir hal aldı.
bazı problemleri de çok sıkıntı veriyor. örneğin en çok rastladığım olay, büyük dosyaları indirirken bir süre sonra hız aniden düşüyor, 0.1-0.5 kb/sn gibi bir sayıda takılıyor. utorrent'in harcadığı ram gittikçe artıyor. programı kapatsam da task managerda halen açık gözüküyor. bazen task managerdan kapattığımda torrent listesi gidiyor, baştan torrentleri dizmek zorunda kalıyorum (bu yüzden sık sık utorrent data dosyalarını yedeklemekte yarar var).
bir de yeni versiyondan kaynaklandığı söylenen flushing to disk problemi var ki karın ağrısı.

utorrent'in problemlerinden sıkıldım, tamamiyle qbittorrent'e geçtim.
utorrent alternatifi olarak oldukça iyi bir program, ki anasayfasında bile "Polished µTorrent-like User Interface" diyor. utorrent kullanıyorsanız kolay alışılacak bir client.
utorrent'in desteklediği magnet, upnp, dht, nat gibi özelliklere sahip.
gönüllüler tarafından geliştirilen ücretsiz bir yazılım.
windows, macos, linux, freebsd, os/2 altında çalışıyor.
dosyaların content tabında klasör seçme imkanı var (utorrent'te klasörleri sadece torrent eklerken görüyoruz, ekledikten sonra dosyalar teker teker sıralanıyor).

utorrent'e alternatif arıyorsanız, denemenizi tavsiye ederim: http://www.qbittorrent.org/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2makinede 2 degisik baglantı 7/24 kullanıyorum sanırım utorrentı, ilk cıktıgı gunden beri.Daha sıkıntı yasamadım ne downloadlarda dalgalanma oldu 0.5 lere dustu falan nede kapattıgımda arkada acık kaldi.sanırım 3-4 senedir sıfır sorun

bide ustteki msgi alintilamioduk dimi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam sıkıntı yaşamıyorsan o zaman topic seninle ilgili değil, niye bu kadar kasma gereği duydun onu anlamadım agali.

ha bi de sen problem yaşamıyor olabilirsin de yaşayan çok kişi var.
%100 karşılaşılacak bi hadise değil ama, karşılaşıyor insanlar ki internette birçok sitede bu konuda şikayete rastlayabiliyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben genel olarak torrent+chrome+youtube üçlüsünde çok sıkıntılıyım. torrent açık olunca streamlar sapıtıyor. dolmuş gibi yapıp ilerlemiyor. falan.

bir tek vuze kuramadım onun dışında baya client denedim ama qbittorrenti kurduğumu bile hatırlamıyorum.(derken pek bir pasif birşeydi böyle)(sıkıntıdan yapılan torrent programı sanki dfs)

en çok deluge kullandım mesela, güzel gibiydi ama eninde sonunda o da aynı youtube sorununu yaptı ve kızıp sildim. aslında silmeseydim iyiydi ya sonuçta utorrente döndüğüm halde hala aynı geyik..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...