sabonis Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Mr_Hand said: sabonis said: ufak bir kesim de olsa oyunları 10 sene sonra açıp oynayabiliyor tekrardan ama 60 dolar bayılırken "ben bu oyunu 10 sene sonra oynayamacam, o yüzden almam" diye düşünen o ufak kesimin %0.00001'i falandır. simcityde yapılması büyük gerzeklik. sc4 bile grafik dışında güncelliğini yitirmiş değil. halen oynanıyo. nfs falan desen neyse. GERGE said: Netflix uyeligi gibi olmus yani, en azindan orada ayda 15 lira verip ne izlersem izliyorum ama. Burada o da yok. 150TL ver, iki ay oyna, 5 sene sonra tekrar oynayayim dediginde oynayama. Sanki 5 yilligina oyunu oynama hakkini kiraliyorlar... MMO gibi yapsinlar o zaman, 15 dolar alip bir yillik sunucuya erisim satsinlar, alti ayda bir de 15 dolara yine DLC cikartsinlar. MMO tarzi single oyun ne demek yani? Ya da adam gibi 50-60 dolara single oyun satsinlar. mantık doğru ve prensip meselesi yapıp, EA'ye sinirlenip almamak falan da gayet doğru. DRM için almamayı tamamen anlayabilirim yani. ama "ben bu oyunu 8 sene sonra oynayamayabilirim, o yüzden almamayı tercih ettim" diyecek kişi kaç tanedir? bunu soruyorum ben sadece... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 online satılan tüm oyun film vb de var o, satın alınan şey kullanım hakkı çünkü, dijital alınan oyuna yada filme gerçekten sahip değilsin aslında yani :p x yada y firma aldığın şeyi kendi arşivlerinden dolayısı ile seni arşivinden silme hakkına sahip hep, steamden amazona hep böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 2 :P hocam haklısınız ama olmaz o iş. değil EA kimse yapmaz onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 O mantıkla bakan çok kişi yoktur. Öyle olsa oyunları satın alamadığımız sadece kiralayabildiğimiz steam'e kimse rağbet göstermezdi. Bende beleş oyun verirler belki diye oyunu aktive edicem ama bir iki hafta sonra oynayacam =/ Her şey yatışır o zamana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 arada amazon fala yapıyor işte onda da dava açıyorlar, ama işte next next diyip geçtiğimiz user agreementlarda var bunlar hep :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Steam'in sunucudan cekip oynama olayi farkli, bunun sunucuya baglanip oynama olayi farkli. Age of Wonders'i hala oynuyorum ben, HoMMIII de ayni, daha da eski o. SimCity de bu tarz bir oyun olmaliydi. SimCity 4'u oynadigim oluyor hala, 9 yillik o da. Steam'de olup olmamalari bunlarin bir fark yaratmaz ama online sunucu gerektiyseydi hepsi... Boyle olacaksa tamamen OnLive'in sistemine gecsinler hizi yavas olanlara offline caching gibi bir sistemle. Bu olay oyun kulturunu oldurur, tum oyunlari 4-5 yilda tuketilip atilacak bir hale cevirir, sonuc olarak da kaliteyi epey bir dusurur, eskiyle rekabeti kaldirir, her sekilde korkunc. Evet yani, sirf bu yuzden almiyorum. Ancak Starcraft II gibi amaci online oynamak olan, single esantiyon olan oyunlar bu sekilde gelebilir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 mainstream oyun kültürü zaten 1 senede tüketilip atılacak hale geldi sen neden bahsediyorsun arkadaş ehueh. civ 4 oynuyorum dediğinde anlamak lazımmış. hocam bitti o devir. modern warfareler diablolar falan devri artık. blizzard'ın yapmadığını EA mi yapacak yani. alışmaya bakın derim. bir de şu var bak eşantiyon demişsin. bu oyunda niyet single'ı eşantiyon yapmakmış, o apaçık belli. becerememişler orası ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Myshkin said: abi parasını ödeyip aldıgım şeyi nasıl ne zaman oynayacağımı adamlara mı soracağım? yıgınla örnek var yani GERGE said: Bu olay oyun kulturunu oldurur, tum oyunlari 4-5 yilda tuketilip atilacak bir hale cevirir, sonuc olarak da kaliteyi epey bir dusurur, eskiyle rekabeti kaldirir, her sekilde korkunc. Evet yani, sirf bu yuzden almiyorum. Ancak Starcraft II gibi amaci online oynamak olan, single esantiyon olan oyunlar bu sekilde gelebilir bence. günümüzde çıkan hiç bir AAA oyun 10 yıl götürsün diye yapılmıyor, gelip de simcity için yakınmaya gerek yok. ha burdaki isyan online only olmasına, ama belki 10 sene sonra işletim sistemi bile online only olacak. bi geçiş dönemindeyiz belki de. demek istediğim ileride ne olacağını bilmek imkansız, o yüzden 10 sene oynayabilecek miyim diye düşünmeye gerek yok. hadi mod desteğiyle ve ek paketlerle haritalar genişletilmiş, hala kendini oynatıyor olduğunu varsayalım. 10 sene sonra sunucular mı kapanıyor, bi zahmet çıkartırlar offline patch. veya warez gruplar onu çoktan yapmış olur vs. ha çıkartmazlarsa da zaten ea'in gözünden baktığında bi oyununun 10 sene oynanıyor olması onlar için zarardır. apple'ın telefonlarının 10 sene götürdüğünü ve milletin tekrar telefon almadığını düşünsene? artık her oyun firması dlc yapıyor, yaptıkları işin amacı para kazanmak çünkü. bunlar oyun dünyasını zaten öldürüyor, yani çoktan değişti herşey. o yüzden eskisiyle kıyaslamaya da gerek yok. bizim söz hakkımız yok, milyonlar satan oyunun alıcılarının %90'ı bunları aramayan kişilerden oluşuyor. onların söz hakkı var. o yüzden herkese sesinizi duyaracak bir devrim yapmayacaksanız burada ağlamanın bir anlamı da yok. malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Şöyle bir şey var. 10 sene sonra steam zarar ediyoruz diyip kapatsa, insanların oyun arşivlerinin tamamı(şu anki sözleşmeye göre) uçup gidiyor. Amazon'da aynı şekilde. Zaten satış noktasından oyunun bize aidiyetini kaybediyoruz. Bu zorunlu online oyunlar bu geyiğin ikinci basamağı. Diablo 3 mesela işte. En başta ubisoft denedi ama yetemedi. Çünkü serverlarından sadece oyunun yeni bölümüne geçme izni veren kodlar geliyordu. Korsancılar sabırla her bölüm için o kodları topladı. Sonunda single'da çalıştırabileceğin emülasyon server koydular ortaya. Bu onlara çok ağır vurdu. Sonra oyun çıktıktan çoook uzun bir zaman sonra bile serverla ilgili sorunlar yaşadılar. O nedenlerle vazgeçtiler. Ama işte D3 ve bu oyun falan daha oturaklı deneme çalışmaları. Artık adamlar oyun içi mekanikleri serverda işletip pc'ye yolluyorlar. Korsanlar D3'te çuvalladılar mesela. Bunun yanında D3'te ilk hafta hiç oynanmıyordu. Onu çözdüler ve AC2 vakası yaşanmadı. Gerçi ondan sonra da her pazar serverlar downdı. Ben ilk ay sonunda bir kere dönüp oyunun yüzüne bakmadım ama çok kişi devam etti yani. Büyük firmalar hızla bu işe yönelecek gibi hissediyorum. MMO yapmak yerine her oyununun altyapısını MMO'ya çeviriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Para vermezsiniz olur biter. "Alışın buna" bilmemne diye kralcılığını yaptığınız firmalar tekel değil piyasada. İnsan gibi firmalarda var. Onlardan yapın alışverişinizi. Simmahale de oynamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 GERGE said: Steam'in sunucudan cekip oynama olayi farkli, bunun sunucuya baglanip oynama olayi farkli. Age of Wonders'i hala oynuyorum ben, HoMMIII de ayni, daha da eski o. SimCity de bu tarz bir oyun olmaliydi. SimCity 4'u oynadigim oluyor hala, 9 yillik o da. Steam'de olup olmamalari bunlarin bir fark yaratmaz ama online sunucu gerektiyseydi hepsi... Boyle olacaksa tamamen OnLive'in sistemine gecsinler hizi yavas olanlara offline caching gibi bir sistemle. Bu olay oyun kulturunu oldurur, tum oyunlari 4-5 yilda tuketilip atilacak bir hale cevirir, sonuc olarak da kaliteyi epey bir dusurur, eskiyle rekabeti kaldirir, her sekilde korkunc. Evet yani, sirf bu yuzden almiyorum. Ancak Starcraft II gibi amaci online oynamak olan, single esantiyon olan oyunlar bu sekilde gelebilir bence. senin mantığınla steam'den X oyun almak ile EA'den simcity almanın çok bir farkı yok. evet EA %99 ihtimalle kapıcak simcity server'larını 10 sene içine. Ama Steam'in de 10 sene içinde kapanma ihtimali %0.1 falan değil, çok daha yüksek. arcane said: mainstream oyun kültürü zaten 1 senede tüketilip atılacak hale geldi sen neden bahsediyorsun arkadaş ehueh. civ 4 oynuyorum dediğinde anlamak lazımmış. civ4 hala oynayan arkadaşlarım var ama gerge genel olarak biraz hipster o ayrı :D "oyunlar 4-5 yılda tüketilip atılacak bir hale döner" nasıl bir cümledir gerçekten ya. kaç kişi gerçekten dönüp 5 sene önceki oyunları tekrar tekrar oynuyor? benim çevremde yok çünkü. devamlı 80-85/100 kalitesinde oyunlar çıkıyor, piyasa artık çok büyüdü. eskileri tekrar oynamak yerine yenilerini oynamayı tercih ediyor insanlar haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 olm şu EA'ye siz böyle para yedirmeye devam edin, sonra da aptal aptal şikayet edersiniz EA ÇÖK RERÖRE diye. hem bi ton sövüp hem de ağzı açık 70 dolar bayılırsan EA de seni pek tınlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Abi resmen küfürlüksünüz, oyunun bok olduğunu bile bile para verip alıyorsunuz ya. Buraya gelip ağlamayın bundan sonra, yasaklıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Benim sıkıntım yok açıkçası. EA'yi sevmiyorum ama simcity şu anki haliyle bence gayet güzel. Küçük alanı efektif kullanmak için kasmak ve diğer şehirlerden destek almak falan benim için güzel artılar. Eğer güzel dlcsi çıkarsa da acımadan alırım yani. EA boktan ama hiç simcity çıkmamasındansa böyle çıkması daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 blackops topiklerinden mesajlarınızı derler gelirim ayağınızı denk alın sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 razzRaziel said: bunlar oyun dünyasını zaten öldürüyor, yani çoktan değişti herşey. o yüzden eskisiyle kıyaslamaya da gerek yok. bizim söz hakkımız yok, milyonlar satan oyunun alıcılarının %90'ı bunları aramayan kişilerden oluşuyor. onların söz hakkı var. o yüzden herkese sesinizi duyaracak bir devrim yapmayacaksanız burada ağlamanın bir anlamı da yok. malesef. akplilerin mitinglerdeki insanlara verdiği tepki. her şey istediği kadar değişsin tepki gösteren insanlar oldugu sürece bozulma durmasa da en azından yavaşlar. 10 yılı falan geçtim parasını verip aldıgın oyunu resmen sadece adam isterse oynayabiliyorsun böyle bir mantık var mı ya, hani başka oyunlarda yine kabul de simcity be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 qq yapanlarin 90% i oyunu almayanlar zaten, oyunu alanlardan bir kisi begenmemis sanirim asdjoasd. para verip de aglamiyor insanlar, para verenler zaten (cogunlukla) ne oldugunu bilerek aldi. sahsen 50 dolar vereceksem en azindan birkac saat twitch de izler ne oldugunu bilerek alirim. hicbir arastirma yapmadan oyunu alip da sonra `ALAN COK KUCUK QQ` yapmanin anlami yok. sagir sultan duydu drm`in rezaletini ve alanlarinin kucuk oldugunu. neden hq binalarini bu kadar buyuk yaptiklarina anlam veremedim ya. trade, electronicsm, petrolium hq`larini attigimda industry nin yarisini kapliyor zaten. sanirim trade yapacaksan industry e dokunma diye yapmislar. abi 10 yil once oynadiginiz hangi oyunu bugun oynuyorsunuz da 10 yil sonra bu oyunu oynama gibi bir fanteziniz var, neden yani, amac nedir ki? 10 yil boyunca bu kategoride hicbir seyin cikmayacagini mi varsayiyorsunuz, yoksa 50 dolar verirsem 10 yil oynarim mantigi mi? bu kadar ucuz olmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 benim en buyuk problemim oyunun 60 70 dolar olması. mesela yoksa online only den rahatsız degilim mesela. diabloda da rahatsız olmamıstım. server problemleri dert tabi ama problem gectikten sonra 500 saat oynuyunca yetiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 ahaha gamespotta birini trolluyolar twitch de. baska birinin sehrini ziyaret edince park yapabiliosun residential alanlara o kisinin parasıyla. ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Myshkin said: razzRaziel said: bunlar oyun dünyasını zaten öldürüyor, yani çoktan değişti herşey. o yüzden eskisiyle kıyaslamaya da gerek yok. bizim söz hakkımız yok, milyonlar satan oyunun alıcılarının %90'ı bunları aramayan kişilerden oluşuyor. onların söz hakkı var. o yüzden herkese sesinizi duyaracak bir devrim yapmayacaksanız burada ağlamanın bir anlamı da yok. malesef. akplilerin mitinglerdeki insanlara verdiği tepki. her şey istediği kadar değişsin tepki gösteren insanlar oldugu sürece bozulma durmasa da en azından yavaşlar. 10 yılı falan geçtim parasını verip aldıgın oyunu resmen sadece adam isterse oynayabiliyorsun böyle bir mantık var mı ya, hani başka oyunlarda yine kabul de simcity be 3-4 farklı sitede online petition imzalıyorlardı, hiçbirine katılım gösterdin mi? ha pardon tepkini paticik üzerinden gösterip yavaşlatıyorsun bozulmayı doğru :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 İyi oyunun ömrü olmaz, hele böyle tycoon falan diyorsak hiç olma çünkü grafik ikinci plandadır. Ben hala Pharaoh, Railroad Tycoon 2 oynuyorum. Simcity 4 10 yıllık bir oyun keza. Millet hala Age of oynuyor. Homm 3 oynayanlar, bilimum eski adventure oynayanlar, çok örnek verebiliriz. Ama bu oyunun ömrünün çok olacağını sanmıyorum. Anlamadığım ise burada sanki EA çalışanı gibi, zaten AAA'la böyle falan diye savunma yapanlar. Kötü örnek örnek olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 http://www.twitch.tv/nicz_dk adam sevimli sehirler yapıyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 screwy said: benim en buyuk problemim oyunun 60 70 dolar olması. mesela yoksa online only den rahatsız degilim mesela. diabloda da rahatsız olmamıstım. server problemleri dert tabi ama problem gectikten sonra 500 saat oynuyunca yetiyor. 54 dolar abi. ama ederi 30 sdfsdf screwy said: ahaha gamespotta birini trolluyolar twitch de. baska birinin sehrini ziyaret edince park yapabiliosun residential alanlara o kisinin parasıyla. ahah abooov ahah. durum sandığımdan da vahimmiş. neyse ki private oynuyorum tanımadığım adamlar giremesin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 razzRaziel said: - 3-4 farklı sitede online petition imzalıyorlardı, hiçbirine katılım gösterdin mi? ha pardon tepkini paticik üzerinden gösterip yavaşlatıyorsun bozulmayı doğru :) hiçbir yerde imzalamadım haberim olsa imzalardım, paticik dışında 4chan, reddit, metacriticte yazdım. boş laf atma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 işte ruscuya gelirse tekrar 40 dolara(77 lira mi ne iste) ozaman alıcam. bneim gonlumdeki fiyatta 30 dolardı bu oyun icin ama 10 dolar da benden olsun asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar