Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tsk uçakları şırnak uludere'de kaçakçılık yapan konvoyu vurdu.


Hao

Öne çıkan mesajlar

Orduya karşı rage olan konuda Taraf gazetesi linki verilmediği için eksiklik hissediyorduk zaten iyi oldu xD

Bahçeli gayet iyi konuşmuş. Bunun millet birbirinin yağlamasını yapacak diye ordunun ülke sınırlarını koruma izni bile meşruyetini yitirmiş halde. Siz komutan olduğunuzda sınır ihlali yapan pkk bölgesindeki 40 kişilik grubun üstüne dağlık alana yeni yetme tertipleri yollarsınız. Gidip sorarlar "pardon siz terörist misiniz acabağğ?" diye. Ertesi gün gazetede ölen kaçakçılar yerine ölen askerleri okurduk. Herkes mutlu olurdu. Ertesi güne bu konuyu hatırlayan kimse kalmazdı.

Kılıçdaroğlu'da bildiğin zekadan yoksun biçimde muhalefet olsun diye muhalefet yapıyor. Dinlemiyorum bile ben şahsen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

devlet yardakçılığı ve ahlak

Gülten Kışanak Uludere Konuşması


neyse bunlar önemli değil, bence ölenlerin aileleri özür dilesin, bombalayanlara da madalya takılsın, olay kapansın.



Bombalama emrini verenlere eski gözyumma politikalarını bir tarafa bırakıp askerin canını tehlikeye atmadıkları için evet madalya verebilirler sorun yok yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beyler bazılarının cidden gücüne gidecek ama,kusura bakmasın kimse,chp dersimlilerin eline geçtiğinden beri eski çizgisinden dtp çizgisine kaydı,ve chp çok tehlikeli bir oyun oynuyor,emin olun bu çizgisiyle %5 lik kesime hitap etmeye doğru kayıyor,ve kayacak oylarda mhp ye gidecek bence,düşünsenize kamer genç bile döndü dolaştı,kılıçdaroğlu chpnin başına geldi diye geri döndü chp'ye yanlış anlaşılmasın alevi v.s muhabbeti değil buradaki olay öyle olsa sarıgül de bir dakika durmazdıki epey mesafeli chp ye şu anda çünkü gittiği istikamet apaçık belli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Kılıçdaroğlu'nu biri durdursun cidden. Devlet özür dilemeli, tazminat vermeli nasıl diyebilirsin?


Zaten tazminat ödenecek ki, yani hükümet bile verceğiz dedi Bülent ARınç çıkıp açıklama yaptı.

O ölenlerin aileleri zaten dava açsa tazminat almaya hak kazanacaklar merak etmeyin olmadı AİHM de dava açılır yine tazminat alırlar.

Ha o öelnlerin hepsi PKK lıydı saldırı için geliyorlardı veya sınırı geçip ülkeye giriş yapıyorlardı gibi bir kanıt varsa elinde TSK nın veya Hükümetib zaten ortaya çokdan sürmüşlerdi bunları.

Tazminat veriyosanız adama zaten bu özür dilemektir. Yani hükümet el altında zaten aynısı yapıyor. Aslında hükümetde yanlışl yapıyor derseniz orası ayrı tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tazminat almaları bence zor,hangi devlet kanununda kaçakçılık yapanlar sınır hattında,heleki yasaklanmış daha önce kanunlarla belirlenmiş bölgelerde ölenlere tazminat verilir yazıyor merak ediyorum,devletin yaptığı sadece kan parası vermek gibi birşey işte,nasıl olsa bi 35 tane doğurur yollarlar kaçağa tekrar merak etmeyin 10 sene içinde..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.finansgundem.com/haber/Uludere-de-olenlere-tazminat-odenecek/77211

NAsıl zor işte açıklama yapmış adam bir kaç güne "tazminat" vereceğiz demiş.

Zor olan ne ?

Hükümet açıkalamsınde bile ölen sivillerin ailelerine diye geçiyor. Sivil oldukları resmen hükümetçe de devlet eliylede onaylandı işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olay karışık ve bilgi eksikliği var. Mesela yanıtlanması gereken sorular

1- Ordan daha önce kaçakçılık için kalabalık konvoylar geçmiş mi, geçmiş ise askerler bunu bildiği halde izin vermiş mi?

2- Askerlerin buna izin vermesi için önceden o grubun askere geleceklerini bildirmesi mi gerekiyor, bu konvoy bu bildiriyi yapmış mı?

3- Askerlerin bu grubun geleceğinden haberleri var mıydı vardıysa bu bombalama bir istihbarat hatası mı?

4- Askerlerin haberleri olarak bile bile ateş edeceğini hiç sanmıyorum olay da çok yüksek ihtimal bir yanıltma var dediğim gibi bu istihbarata da olabilir değilse PKKnın veya başka bir grubun provakasyon için düzenlediği bir olay olabilir. Bunun tahmini kaynağı nedir?

Bu soruların cevabına göre suçlu taraf tamamen değişebilir ama eğer askerlerin elinde o kişilerin sivil olduğuna dair bir bilgi ya da doğru istihbarat yok idiyse ateş açmaları normal karşılanabilir öyle bir bölgede (daha önce olan olaylar göz önüne alındığında vs). Savaş hali bu sonuçta. Hatırlarsanız daha önce tek başına gelen bir adamın vurulmasını eleştirmiştim. Onu hala eleştiririm ama tek başına gelen bir adamla 40 kişi eşşeklerle konvoy olarak gelen bir grup arasında oldukça fark var.

Terör örgütü bu sonuçta, gidip de konuşma anlaşma yapma gibi bir seçeneğin var mı çok emin değilim. Adamlar askerlere tuzak kurma, baskın yapma ve gerilla taktiği uygulama üzerine eğitiliyorlar ne de olsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

http://www.finansgundem.com/haber/Uludere-de-olenlere-tazminat-odenecek/77211

NAsıl zor işte açıklama yapmış adam bir kaç güne "tazminat" vereceğiz demiş.

Zor olan ne ?


Bu olaya ılımlı yaklaşılması yerinde bir hareket olmuş. Neden derseniz bence bu olay bariz provakasyon kokuyor. O insanların oraya girmesi ya direk kendilerinin yanlış şekilde bilgilendirilmesi ya da askerlerin istihbaratının bozulması sonucu olmuştur gibi geliyor bana. Belki de askerin elinde o bölgeye yakın bir zamanda kalabalık bir terörist grubunun gireceğine dair yanlış ya da doğru bir istihbarat vardı bunlar açıklanmadan ne olduğunu tam olarak anlamak ve değerlendirmek zor. Ama sonuçta Asker bu olaya karşı sert ve rerörö bir tavır takınsaydı ortam çok daha fazla çalkalanacaktı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

ahmet altan iyi QQ lamis gene




Ahahahahah gerçekten de ya bune allahım deli etcek bu adam beni. Ya gerçekten saf ya da zamanında adamı desteklemesini haklı çıkarmaya çalışıyor sdf

said:
Sen milletin bir parçasıydın işbaşına geldiğinde, devletin bu millete yaptıklarına karşı çıkıyordun, gidip milletinle konuşuyor, milletine danışıyordun, devletin suçunu saklamaya çalışmıyor, devletin suçlarını aydınlatmaya, engellemeye uğraşıyordun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi ki ben de öyle bir şey olacağını düşünmüyorum, o dönemleri atlattığımızı umuyorum. En azından toplumsal duyarlılık var biraz bu konuda. O yüzden bir istihbarata hatası veya çarpıtılması çok yüksek ihtimal. Gerçekten yani sonuçta oraya kalabalık bir pkk grubunun gireceğine dair sahte bir istihbarat oluşturmak çok zor değil hatta oldukça kolay olsa gerek. Yanlış istihbaratları ayıklamak doğru istihbarat bulmaktan daha zor ne de olsa. Ama tabi o kaçakçıları oraya izin almadan girmeye nasıl yanıltmışlar (eğer öyle bir durum varsa) onu bilemiyorum. Aklı olan hiç bir sivil bence askerlere haber vermeden o bölgeye girmez özellikle böyle gerilimli dönemlerde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

law,ben sivil değil demiyorumki,ben orada kaçakçılık yaparken vurulan adamları diyorum sen daha sivilden askerden bahsediyorsun wtf


Güzel arkadaşım, kaçakçılık bölgede olan birşey yıllardır var. ama nbunu bahane olarak söylemiyorum. Sen nasıl ki evine giren hırsızı alnının ortasından çat diye vurudğunda adam öldürmekden ceza alabilirsen, bu durumda aynı, nasıl ki banka soyan adamın arkasından ateş edip öldüren güvenlik görevlisi şu an cinayetteden içerdeyse. Bu durumda aynısı, suç vardır, o suça öngöreülen ceza vardır. Hırsız elinde silah ile evi,ne girerse ve sana doğrultursa onu vurursan bu meşru müdafaa ama aynı hırsızı kaçarken vurusan bu cinayettir.

Bak sınırdaki adamlar kaçakçıalr, sınırı ihlal ediyor, hadi diyelim teslim ol çağrısına ve uyarısına ateş ile karşılık verse ve bombalansalar yine anlaşılır terörist sandık ve vurduk hani bu anlaşılır.

Ama sen bu sınırı geçme bak ateş edeceğim demen birşey ifade etmez, ateş etme hakkın vardır ama haksızsan adamda sana yine bu devletin anaysasında olan idarenin her türlü eylem ve işleminden dolayı yargı yolu açıktır maddesinden hareketle devlete tazminat davası ikame eder. O adamlar PKK lıda olabilirdi doğrudur ama kaçakcıda olabilirdi. Ama gelen istihbarat PKK lı bunlar şeklinde yorumlanmış ve öldürülmüşler. PKK lı olsalar bu duurm meşru müdafaadır.

Ama adamlar kaçakcı ve kaçacılığın cezası bombalanmak değil, yan iadamalr sivil bu hem TSK hemde Hüküğmet yani devleti temsi leden yetkili kurum hükümet açıkca doğruladı.

Dolayısı ile adamlar PKK lı sanıalrak öldürüldü olay bu. Bombalanma nedenleri PKK lı olmaları ama değillermiş yani hatalı bir eylem var. Yan iadamalre kaçakcı olsa bombalanmayacak bölgeye asker sevkedilir, teslim ol çağrısı yapılır havaya uyarı ateşi açılır sonrada adamların tavrına göre ya çatışma çıkar yada teslim olurlar ki, hiç bir salak kaçakcı arazide TSK ile çatışmaya girmez.

Tazminat verme sebebimiz bu, 35 kişi PKK lı sanıalrak öldürüldü. Ama PKK lı değillermiş bunuda diye Hükümet ve TSK.

Umarım anlatabilmişimdir, bir istihbarat hatası sonucu yani öyle olduğunu düşünüyorum, bir karar almış yetkili kimse ve PKK lı sanıalrak onlar öldürülmüş yani adamalr diyor PKK sandık ve dvurduk vurma sebbei bu. Ama resmi ağız hükümet hayır diyor, yani kaçakcı olsalar vurmayacakdık. Tazminat sebebi bu işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

1- Ordan daha önce kaçakçılık için kalabalık konvoylar geçmiş mi, geçmiş ise askerler bunu bildiği halde izin vermiş mi?

2- Askerlerin buna izin vermesi için önceden o grubun askere geleceklerini bildirmesi mi gerekiyor, bu konvoy bu bildiriyi yapmış mı?


bu yüzden sınır güvenliği yapmak ordunun işi değildir, özel sınır polisleri kurulur, kim girdi kim çıktı onlar denetlerler.

askerler polisçilik oynamaz,
sonra hatalı bir istihbahrat olunca o kaçakçılar bombalanınca

"masum sivilleri öldüren devlet" diye konuşur insanlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bence tazminat verilmesini çok mantıklı ve doğru bir hareket olarak görüyorum, alın size para dan ziyade sembolik anlamı çok önemli yoksa para ile elbette adamlar geri gelmeyecek.

Ama böylece hükümet ve aynı zamanda devleti temsile eden resmi ağız, olay bir kaza bir hata yaptık ama niyetimiz bu değildi özür dileriz diyor. Ayrıca bu durum devleti küçük düşürmez, aksine çok samimi ve doğru bir hareket. Devleti temsil edenler sonuçda kurumlar yani insanlardır ve elbette hata yapılır devlet niyetinde kutsal, tanrının yer yüzündeki temsilcisi, kusursuz ve hatasız bir yapı değil.

Bu olay örtbas edilse emin olun PKK nın eline çok daha fazla koz verilirdi ve dış basının.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

Forumdaki liberallerin aksine TSKyı beğeniyorum .

bugün öğlen yemekte

çorba
pilav
sulu et (adam başı bir kuşbaşı)
şekerpare x2
salata
muz x1

çıktı. Bugün bu yemeği babalar oğluna vermez. biraz kıymet bilin.


2 şekerpare lan, of. ömrümde yemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...