Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyeye geri dönücem ama ...


Uzun

Öne çıkan mesajlar

5 yıldır avrupanın bir şeyrinde yaşıyorum ve okulum bu sene biteceği için karar verme aşamasındayım. Türkiyeye dönsem mi, yoksa buralarda bir iş mi bulmaya çalışsam diye düşünüyorum.

5 yıldır önceki ve sonra türkiye benim gözümde büyük ölçüde değişime uğradı.

Bana sanki;

- Az önce okudum, otobüste öpüşüyor diye adamın teki oğlanı dövmeğe kalmış. Bu nasıl bir davranıştır. Belki bir çok insana böyle haberler normal gelebilir ama bu kadar cahil insanlardan utanıyorum.

- Fetoş gibi dini derneklerin konuşdugu. Ya insanlar mars ın yüzeyini inceliyor, Biz hala salak salak yok türban üniv e gelsin mi gelmesin mi tartışıyoruz.

- Hergün 10larca insanın sadece tetörden öldürülmesi. ( Terör, oda ne ?) Bu kadar saçma bir şey var mı ya.. 30 yıldır hala terör de törer . Bıktım artık insanların terörden ölüm haberlerini duymaktan,

- Erkeklerin bir değeri malesef yok, Damsız alınmaz gibi salakça bir kuralın olması. Erkeği yanındaki kıza göre değerlendirmeler. '' İyi bir 'kalça' sahibi olmanın, İyi bir 'kafa' sahibi olmaktan daha fazla pirim yaptığı bir ülkede, hiçbirşey ileri gidemez '' can dündarın bu sözü açıklıyor sanırım.

- Bu yaz bir arkadaşım söyledi; Bazı üniv öğrencileri para biriktirip Marlboro sigara içmeleri. Nedeni ise; eğer marlboro içerlerseymiş insanlar başka şeyler düşürlermiş haklarında.

- Marka sevdalısı bi millet, Marka giymiyorsan adam olamıyorsun. Bu yaz bir arkadaşımdan şöyle bir laf duydum. '' Armani gömleğimi çekicem ve restorana gidicem. '' Belki bir çok insana normal gerelibir ama benim kulağımı tırmalıyor. Armani gömlek ne ya..

İşletme okuyan bir arkadaşım derste gördüğü bir konu ile ilgili bir söz söylemişti bana. '' Sadece az gelişmiş yada gelişmekte olan ülkelerde marka takıntılarına sahip olan insanların olması çok normal. '' Bence acıklıyor türkiyeyi.

- Tikky ( bilmiyorum nasıl yazıldıgını ) olan kız - erkek ler var. Kendi aralarında toplanıp ben şu çantaya 2000TL verdim, Dün disco ya gittik 2500TL hesap ödedim gibi saçma sapan şeylerden gurur duyarcasına konuşan insanlar var.

- Yolda yürürken, eğer saç modelin biraz değişikse bazı insanlar sana laf atar. Sırf onlar gibi değilsin diye.

- Herkes bir telaş içinde ordan oraya koşuşturuyor, durmadan bir curcuna, herkes herkes hakkındaki herşeyi bilmek istiyor. Mahallen eger evine kız gelmişse tüm mahalle bunu öğreniyor ve sana tavır alıyor ( arkadaşım söylemişti )

- Arabaların çok pahalı olduğu, içki fiyatlarının uçtuğu, herşeye verginin oldugu,

- Bir sürü magandanın olduğu, herkesin kendini '' Polat Alemdar '' sandıgı.

- Kız ve erkekler ilişkilerinin çok garip ve tutucu oldugu.

- Yobaz insanların oldugu ve değişmek için birşey yapmadıgı. Yapacagın herşeyin günah sayıldıgı.

- Herkes her konuyu biliyormuşcasına davrandıgı, bilmiyorum kelimesini kullanmayı akıllarından bile geçirmegen insanların oldugu,

- Hala beşikkermesi yada 4. karısı almış insanların oldugu.

- Televizyonda evlenme programlarının her kanalda oldugu.

- Erkekler kız arkadaşlarını uçan sinekten bile kıskanmaları ve evlendikte sonra kadınları eve kapatmanın ve hatta kadınları dövmenin normal oldugu,

- Tarihiyle övünüp geliceğinin umrunda oldıgı,

- Geçen yaz bi kafede oturuyordum. Üstünde takım elbisesi olan bi adam gelmişti. Elinde - Cep telefonu - Ev anahtarlıgı - Araba anahtarlıgı - Sigara ( Muhtemelen Marlboro ) - Cüzda - taşıyan bir adam geldi. Arkasından 3-4 arkadaşı geldi. Ellerinde gene saydıgım şeyler. Ve bunların hepsinin masananın üstüne düzenli bir şekilde kondugu bir ortam vardı.

Geçen babam söylemişti. Adamlar 800 TL maaş alıyor, ceplerinde 2000 TL lik cep telefonlarının oldugu insanların olduğu

..vb ..vb .. vb ..vb ..vb ..vb ..vb ..vb ..vb .. vb ..vb ..vb

... bir ülkeymiş gibi geliyor türkiye. Tabikide sadece olumsuz yönlerini yazdım. Ama içimde devamlı bir özlem var türkiyeye karşı. Eğer yurt dışında çok uzun zaman yaşayan insanalar varsa yada belli bir süre yaşayıp tr ye dönmüş olan insanlar varsa, onların tecrübelerinden ve bu konu hakkındaki düşüncelerinden yararlanmak isterim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya cevap attiktan sonra okudum yazdiklarini da soyledigin her sey dogru. Gunluk hayatta gozlemlenebiliyor. Cidden cok tehlikeli bir yer oldu turkiye. Egitim seviyesi gozetmeksizin insanlarin cogu aptal. Aptal yetistiriliyor cunku. Otobuste arkaya ilerlemek, karsidan karsiya gecmek icin dugmeye basip beklemek gibi 33 iq isteyen seyler cok rare su an ulkede.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anan baban burada. o kadar hakkı geçmiş insanlar sana bunca sene de okutmuşlar.
onlar dön oğlum derse dön. dönme derlerse dönme. artizlik yapma yok döncemde bilmemnede. burası da ülke burada da yaşanıyor yani. ama anan baban evladım sen bilirsin derlerse. yada bizce kal derlerse ve sen gelirsen. onca sene yurtdışında ilkokul okuduğunu düşünürüm. çünkü avrupada kızlar çok güzel ve tekilf ediyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:

anan baban burada. o kadar hakkı geçmiş insanlar sana bunca sene de okutmuşlar.
onlar dön oğlum derse dön. dönme derlerse dönme. artizlik yapma yok döncemde bilmemnede. burası da ülke burada da yaşanıyor yani. ama anan baban evladım sen bilirsin derlerse. yada bizce kal derlerse ve sen gelirsen. onca sene yurtdışında ilkokul okuduğunu düşünürüm. çünkü avrupada kızlar çok güzel ve tekilf ediyorlar.


ne olcak la artık
uçak var her saat başı
eskisi gibi değil
telefon desen ara internet desen skype var hani iletişimde ulaşımdada sıkıntı yok
niye gelsin abi adam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki dönme de

yukarda mevzu bahis konuların hepsi yaşadığın sosyal statü ye ve sınıfa göre değişir
buna göre işin arkadaşların semtin falanda değişeceği için. yani hepsi hem doğru hemde yanlış. daha berbatlarını yaşayacağın yerlerde var bunlarla hiç karşılaşmayan yaşamlarda. ha ortasınıf günlük yaşam içinde e az buz hepsinden tadacaktır ama büyük şehirlerde çok da hehangi bi alanın önemli ölçüde daraldığını yada bi grup, anlayış, inanç tarafından esir alındığını göreceğini sanmıyorum. sistemin ihtiyaçları bunu engelliyor çünkü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla dönmek ya da dönmemek arasında ne karar vereceksen çabuk ver derim ben, türkçeyi unutmaya başlamışsın yavaştan. "dövmeğe" "şeyri" gibi kaymalar hoş değil :)

Konuya dönersek şu saydıklarının hemen hemen hepsi 5 sene önce de vardı şimdi de var. Bir evlilik programları sayıca arttı, bir de araba-içki vb gibi şeylerin zammı ve vergisi. Geri kalanlar eskiden beri olan şeyler hep. Ha, hükümetten yüz buldukları için gençlere öpüşenlere saldıranlar daha rahat yapıyorlar bunu evet. Ama yine saydıklarının çoğu da etten püften saçma sebepler. "Abi adam Malboro içerek hava atıyo, pahalı cep telefonu alıyo" diye "sabah tv'de evlilik programı var yaw" diye Türkiye'ye dönmemek bayağı komik yani eheh

Tikisi de, cep telefonuyla parasıyla sigarasıyla hava atmaya çalışanı da hep vardı hala aynı oranda var. Hatta bunlar Avrupa'da da var. Her yerde var. Damsız girilmezden öte "ırka" bakarak bara adam almamak da Almanya Hollanda gibi pek çok Avrupa ülkesinde de var. Bunu direkt yüzüne vurmuyorlar ama pek çok taktik geliştirmişler yeri geldiğinde "ırkçılık" sayıp dava açma diye.

Avrupa'da yaşamayı gözüne kestirebiliyorsan, aile ve maddiyat gibi dertlerin yoksa, orada da iş bulup tutunabileceksen dönme, kal derim ben. Ben mesela ailevi bağlar dolayısıyla gitmiyorum sırf. Ama son 5 seneye bunu bağlamak manasız, çünkü eskiden olsa yine bunlar vardı, ve eskiden de olsa tavsiyem buydu. Belki Avrupa'da orayı görüp bir de buraya dışarıdan bakınca vizyonun genişlemiştir, bazı şeyleri daha rahat görüyorsundur artık, daha çok rahatsız oluyorsundur, o da mümkün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...