Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi tırmık attı diye kuduz aşısı olunur mu ?

SmithWesson

Öne çıkan mesajlar

çocukken kendi kedimi sokak kedisinden kurtarmaya çalışırken sol kolumu sokak kedisi ısırmıştı, ama öyle böyle tırnak ve dişlerini geçirmemişti. kanayan yere TÜKÜRDÜM. neden bunu yaptım bilmiyorum, ama aklımda insanın kendi tükürüğü panzehirdir diye kalmış (11 yaşında falandım galiba) hiçbir şey olmamıştı.

ta ki şu ana dek.

az önce şu hale döndüm,

Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

çocukken kendi kedimi sokak kedisinden kurtarmaya çalışırken sol kolumu sokak kedisi ısırmıştı, ama öyle böyle tırnak ve dişlerini geçirmemişti. kanayan yere TÜKÜRDÜM. neden bunu yaptım bilmiyorum, ama aklımda insanın kendi tükürüğü panzehirdir diye kalmış (11 yaşında falandım galiba) hiçbir şey olmamıştı.

ta ki şu ana dek.

az önce şu hale döndüm,

ORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORAORA
Sosyal ağlarda paylaş

daha önce de yazdım başka bir kuduz başlığına, buna da yazayım.

şimdi normalde salya, kan, vs yoluyla bulaşan bir virüs kuduz. tırmalayarak geçmesi için kedinin 5 dakka önce falan yalamış olması lazım patilerini ve tırnağında salyası kalmış olması lazım. ikinci olarak derin olması lazım çiziğin, yani kanamayıp sadece kızardıysa pek bir problem yok. üçüncüsü kuduz aşısının yanında getirdiği abuk subuk riskler, gereksiz vücuda, beyine zararları var diye biliyorum. o yüzden ciddi bir şekilde derin değilse tırmık olmamak daha mantıklı gibi.

ama "kediye baktım gayet normaldi" de büyük yalan. niye çünkü nasıl bizde kuluçka dönemi 2 ay civarında ise, kedi/köpeklerde de 1-2 hafta yanılmıyorsam. yani şu anda gayet normal olan kedi kuduz virüsünü taşıyor olabilir ve 1 hafta sonra delirebilir. size de bunu 1 hafta önce bulaştırmış olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

ta ki şu ana dek.

az önce şu hale döndüm,

yalan söylüyorsun o benim fotoğraf lan.
2-3 sene önce çektirmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

Esrk said:

Yuh, korkaklarla aptallar bir aray gelince boyle oluyor demek ki. Kedi tirmalamasindan, elini parcalayacak derecede olmadigi surece kuduz felan gecmez.
ahhaha tipi kes.

saçma sapan örnekler vermişsiniz ben tırmalandım vs diye de sizi trmalayanlar kuduz değilmiş demekki ki bişey olmamış size. ama bu arkadaşı tırmalayanın kuduz olup olmaması sizin istatistiklerinizle belli olmuyor. ben de çok tırmalandım 1 kere kedi de garip garip davranan bişey olduğundan gittim 2 gün iğne yaptılar sonra kedi sağlam çıktı kestiler iğneyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...