Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şişmanlık ve askerlik: Bilgi başlığı


Mino

Öne çıkan mesajlar

Çok askerlik geyiği dönüyor bu aralar (celp geldi tabi) ben de hikayemi anlatayım, belki tutorials a da taşınabilir size kalmış.

Neyse önce şubeye gidiyorsunuz orj. diploma ya da mezuniyet belgesi, orjinal ve 5 nüfus cüzdanı fotokopisi, 24 fotoğraf, (GATA için de alacaklar, bulunsun o kadar fotoğraf) orada yazıyorsunuz bilgilerinizi , ameliyatlarınızı, ağır hastalık geçirdiniz mi vs boy kilo verileri klasik şeyler.

Şişko olduğum için (lol) obezite yazdım, zaten GATA'ya egzostos ameliyatı olduğu içim sevkim vardı üstüne endokrinoloji (kısaca endokrin) sevki veriyorlar. Zarfı veriyorlar gidiyorsunuz arka kapıdan (Marmara üniversitesi ara yolundan iniyorsunuz aşağı) Baştabipliğe gidip damgayı vuruyorsunuz sonra endokrine gidiyorsunuz.

Şişkolar ve aşırı zayıflar (kilo +30, -20) endokrinde bekliyor, kağıdınızı veriyorsunuz, boy kilo ölçümü alıyorlar. Boyu genelde daha kısa ölçüyorlar. Beni 181 cm, kiloyu da 118 ölçtüler +30 fazlası kontrole giriyor. Sonra doktor çağırıyor sizi, ailede kilo var mı, tansiyon var mı, şeker var mı vs, ona göre tahlil istiyorlar. Sonra ayaktan sağlık kuruluna yolluyor sizi, detaylı kağıt çıkartıyorlar size.

Sonra kan tahliline gidiyorsunuz, (benim tam kadro 2 tüp alındı tahlil için) Standart kan ve hormon testlerinin yanısıra açlık şekeri için aç alıyorlar, "vasat" bir kahvaltı yedikten tam 2 saat sonra tokluk şekerini alıyorlar. Sonuçları daha sonra sevk kağıdınıza ekletiyorsunuz (kendiniz için istediğiniz kadar kopya da alabilirsiniz TC kimlik verip)

Sonuçlarla beraber endokrin sekreterliğine gidiyorsunuz, bırakıyorsunuz, numara veriyorlar, uygun günde arıyorsunuz ve heyet için gün alıyorsunuz. Sonuçları cuma bildireceğim. 20 yaştan itibaren 5 sene alıyorlarmış ama daha geç başlayanlar 25 yaş ve sonrasında daha az giderek (2 ya da 3) çürük alabiliyormuş. Ben kesin neticemi bildiririm heyet raporu sonrası.

Ortopedide dizimden ameliyat olduğum için (fazla kemik dokusu alındı) eklem ağrısı teşhisi koydu, komando olamaz kararını aldım. :)

Kan testinde kolestrol normal düzeyde çıktı, testosteron alt limitin biraz üstü, büyüme hormonu neredeyse üst limitte (oeh), limiti %20 aşan üre (bir öğünde iki tam piliç yemiştim önceki günü, 10 lt su içsem de illa fazla kaçmıştır) ve amino transferaz (karaciğerle alakalı) çıktı. Onlardan çürük verirlerse zil takıp oynarım zaten.

Cuma günü kesinleşecek gibi gözüküyor, bakalım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yüzüme söyle lan yüzüme!!!!! :D :D :D :D

O değil de, uzunu kısası, "Abi, gelmeyebiliyorsan GELME" diye hep bir ağızdan tavsiyeyi verdi yani. Ben de o kilo olacaktı, abanırdım yemeğe diyenler de vardı.

Bu arada alındınız diyelim, yine kontrole gidip hava değişimi alıyorsunuz (kısalara 45 gün, uzunlara 3 ay) 3 hava değişimi = çürük.

3 ay ellerinizden öper diyip diğerleriyle makara geçen de vardı hani. :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

şişmanlıktan (hastalık, hormonsal bozukluk vs dışında aka boğazına sahip çıkamayan) insanların çürük raporu için çırpınıp sevinmeleri çok vahim lan.



abi zaten bi süre sonra boğazına sahip çıkamama kısmının dışına çıkıyor olay kontrol edemiyorsun. gene iş hormonal, bijolojik bi duruma dönüşüyor.

o yüzden hastalık olarak tanımlanıyorya şişmanlık. belli bi oktayı geçtikten sonra normal diyetle, kendine hakim olmakla çözülemiyor.

Neyse benim gittiğim zaman böyle uzun bi prosedür yoktu valla. hatırlıyorum bi çocuk vardı kilolu. Aşırımıydı değilmiydi bilemiyorum açıkçası askere gidip gitmemek için. Sadece boy kilo ölçümü yaptılar. 2 gün sonra heyete girdi. Heyet dediğim kapıdan 5-6 doktora 15sn ya görünüyorsun ya görünmüyorsun. çürük almıştı. Öyle tahlil, ıvır zıvır. Uğraşmıyorlar sen zorlamazsan.

Bu arada ilk "like a boss" deneyimimi şubenin komutanı önünde yaşamıştım. Dosyayı imzalayacaktı işte heyet raporundan sonra. bi açtı dosyayı içinden hakkımda valiliğe yazılmış ve gönderilmiş yoklama kaçağı belgeleri. tutuklayın getirin falan gibi şeyler yazıyordu. işte o an kendimi criminal mastermind hissettim fuck yeaah dememek için zor tuttum. Sonra tabi komutanın homurdanıp sivil olduğuma aldırmadan ayar vermesiyle "fısssss" diye bi ses gelmedi değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 3 seneyi gectim direk geldigi gibi curuk almakta mumkun
eger verilmicek gibi bi obeziteyse
direk ilk seneden veriyolar
ama obezite cile

ayrica 2 dana yicek adamda asker olabiliyo
bizim arkadas 180 boy 135 kilo idi aldilar
adamin vucut yapisi onemli
benim soz ettigim arkadasin gogus kafesi varil boyutlu bi adamdi
komutanlarda zaten bu herifi askere almicaksan bixileri roketleri kim tasicak demis kafadan eauheauh

zaten geelde ilk muayenede sole bi azini yokluyolar
gitmek istiyo musun gidebilir misin felan
ben gittigimde mesela
onumde gozden curuk alicak bi adam wardi
abi ben evlencem gecmem lazim dedi
normalde curuk almasi gerekiyodu direk saglam raporunu aldi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica ben katilmiyorum abi sismanligin genetik felan olduguna
350 kilo deilsen
girtlagini tutarsan kilo veriliyo
ben en son lise 2 de 90 kilo olmustum (1.80 e 97 kilo kapi modelli bi insanim)
almanyaya gittim geri geldim 84 kilo olmusum yemek yemeyi unuttugumdan i aksam yemeklerinde hayvan gibi yememe ragmen

cayina seker atmayinca kilo vericeni zannederek kilo verilmiyo

cayina seker atma
salata yiyorum de
sonra git burger kingde hayvan gibi soslu salata ye
sirf sos 550 kilokalori
kilo vercem kahvalti en onemli ogun diyip 1 ekmek yiyen adam war
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...