Holy Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Yok ben de mesajına tamamen katılıp onu ekledim zaten. Moba'ya eğlencelik diyen CS'ye de aynı şeyi demiş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 selam, hepsi oyun, kendinizi kandirmayin cok yetenekliyim diye. saygilar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Her oyunda seni yenerim şükrü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 canin saolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 LathspeLL said: Merhaba ben geldim, şimdiiii; Öncelikle MobA'nın SC2'ye göre dumbed down olduğu tabi ki doğru, so what? SC2 ile Moba'yı karşılaştırmak ne alaka onu hiç anlamadım zaten.(SC'yi tartışmaya sokan karsı taraf, hilarite "dota oynayamıyorsunuz, sc'de de çok skoll lozom dogol'den basladı) İkisi farklı kulvarlarda, birbirinden tamamen alakasız iki oyun. İkiside pro-gaming camiasının bir parçası.(MobA sadece para bastırılarak competetive süsü verilmiş bir camia. Tamamen PR yüzünden daha çıkmamış oyunun turnuvası mı olur?) Turnuvalarda kemikleşmiş oyunlar vardır. CS, Quake 3, SC falan vazgeçilmez competitive oyunlarıdır. Son senelerde Dota'da buna dahil oldu, çünkü oyun yapısı gayet buna elverişli.(Dünyada böyle saçma şey duymadım) SC2 ile Moba'yı eleştirmek, CS ile Quake 3'ü eleştirmek gibi birşey yani.(Hallelujah) Boş tartışma yani.[b](Preach it to me sister)[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 sc mevzusu araya tyrannusun postuyla katildi http://forum.paticik.com/read.php?34,5593514,page=182#msg-6006848 ve xunn hic oynamadigi oyunu elestirmeye devam eder edit: said: (MobA sadece para bastırılarak competetive süsü verilmiş bir camia. Tamamen PR yüzünden daha çıkmamış oyunun turnuvası mı olur?) PARAYI BASTIRDILAR VE WARCRAFTA CUSTOM MAP YAPTILAR OHOOOOO said: (Dünyada böyle saçma şey duymadım) sirf cile olsun diye 10 senedir var o turnuvalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 ya şimdi dotanın yıllardır competetive scene'i var, öle bu yıllarda değil yanı. y5 yıldır cinde deli gibi oynanıyo turnuvalarıda düzenleniyo. wc3'ün gerisinden gelen bir akım ordada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 progaming nedir bi onu oturup düşünelim bence. üzerine neden tartışıyoruz onu bi düşünelim. nasıl her sporun bir ilgineni yapanı varsa oyununda var. bu casual gamer işte. halısaha kafası. bide nasıl her sporda pro var oyunda da var. başkasıyla yarışabildiğin her dalda bir pro kavramı doğuyo. sc progamingin futboluysa dünyada, dota olimpiyatlarda bir dal olur maksimum. cs futbolsa cod'un amerikan futbolu olması falan gibi örnekler çoğaltılabilir. belki tetrisinde vardır progamer'ı ama bir körling gibidir. Sonuçta kazandığın şey 'tekrar oynama hakkı' falan gibi bişeyken cs oynayan adam para kazanır. sc oynayan adam para kazanır. bu şekilde bakınca aslında dota 1milyon dolar verdi lan. artık oda progamingin basketbolu falan heralde. adamlar pr ile oldurdu hakkaten. (izlenme açısından diyorum şimdi gelip biri BASKETPOLDA PİS İYİ SPORDUR LAN falan demesin lütfen) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 yukarıda olabildiğince objektif yazmaya çalıştım bu arada. ama bence moba e-sport falan olmaya yakışmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 ders calismiyo muydun sen? sc'nin arkasinda blizz vardi, dotanin simdiye kadar kimse yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 çalışıyodum. ara verdim muhtar kellesi sananediryaninedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 allah sifa versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 e adidasın arkasındada alman teknolojisi var, nenanaoy plastik üretimi terliklerin arkasında kimse yok. bizde adidas alıyoz işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 gule gule giy kardes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Ving gayet temiz anlatmış. Dota'nın oyun cıkmadan verdigi turnuvanın kazananına 1 milyon dolar veririken dünyanın en prestijli turnuvası GSL'in ödülü 50k, 80k dolar mı neydi. Sizin gibi düz mantık yürütmeye devam edelim, dota'nın e-sports payı daha büyük. Derp. Tyrannus klasik troll postunu atmış, gelen cevap ciddi. SC'nin girişi öyle, okulda nasıl bir edebiyat ögretiyorlar size bilmiyorum hiç. Sparkcaster said: sc2 ile tamamen farklı mecralar, ben sc2ye yetemiyorum kabul, sizde mobalara yetemediğinizi, lolle kendinizi avuttuğunuzu itiraf edin Yüce isa, posta gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 bizim eglenmek icin oyun oynamamizla ne alakasi var oyunun espor olmasinin, oraya nerdne geldiniz ben onu kacirmisim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Yok böyle Lol'ün daha iyi yada daha kötü bir oyun olmasının, zaten casualitesi yüzünden oynanan genre'da zorluk yada kolaylıkla ölçülmesi hilaritesiyle başladı. Baya eglenceli şu düşünce akışını izlemek. Phyx said: rastgele unite bas grupla 1 attack move 2 attack move 3 attack move hem unite targetlamana da gerek yok :( BRONZE LEAGUE GENERAL. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 "hilariti"lik bi durum yok, ayni tur 2 oyun karsilastirilmis, saniyorum biri yediremeyip omo bon sc oynoyorom demis, emin degilim, alakasiz sekilde de gelismis olabilir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 hayır sc skill gerektiriyo mobalar gerektirmiyo tarzı saçma bi argüman var ondan girdi sc işin içine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 skill lafi cok anlamsiz, daha cok kontrol, zamanlama ve dikkat gerektiriyo, bunlara da itiraz eden olmaz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Hala sc2 deniyor konuda ya HILARIOUS CLINTON MobA competitive bir oyun türüdür, uzun yıllardır arkasında bir destek olmadan kendi başına bu alanda yer edinmniştir. SC2'nin yada Age Of Empires'ın yanına dahi yaklaşamaz kişisel gereksinimler dolayısıyla. Zaten hiçbir oyun bence RTS genre kadar competitive değildir ama kendince özellikleri vardır. WCG'de Need For Speed turnuvası bile var ama kimse gelip "o acaip competitive bir oyun, niye laf ediyön?" demiyor. (gerçi zamanında Türkiye ayağında diyen vardı, tartışıyorduk adamlarla sds) Bence Ahmedinexunn'a dota2 key vermemişler o yüzden böyle davranıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 xunn said: Yok böyle Lol'ün daha iyi yada daha kötü bir oyun olmasının, zaten casualitesi yüzünden oynanan genre'da zorluk yada kolaylıkla ölçülmesi hilaritesiyle başladı. Baya eglenceli şu düşünce akışını izlemek. yoo? sadece lol'e kotu dendi? cok oynamasinin nedeni olarak da bayadir beles olmasini soyledik hatta? xunn said: Phyx said: rastgele unite bas grupla 1 attack move 2 attack move 3 attack move hem unite targetlamana da gerek yok :( BRONZE LEAGUE GENERAL. off karsilikli sacmalamayi quote diye koymus buraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Sparkcaster said: hayır sc skill gerektiriyo mobalar gerektirmiyo tarzı saçma bi argüman var ondan girdi sc işin içine aynen zaten asıl hilerıyıs olan bu , tenisle futbol ne kadar birbirine benziyorsa dotayla sc de okadar benziyor . meta gameler okadar farklıki , birebir comparison yapmak tamamamen idiocracy baska bisey degil. birinde butun yaptıgın actionlardan sen sorumlusun ve oyunun outcomeını oyunun basında yaptıgın actionlar belirliyor. digerinde x kisisinin yaptıklarındanda gene sen sorumlusun o adamın yaptıklarıda outcomeı etkiliyor. biri takım oyunu digeri kisisel. moba eger casualsanız sizin icin minik yaratık oldurup qwer basmaktan ılerı gıdemeyecektır. sc2 de yapabıldıgınız tek build 6 pool gibi dusunun , iste siz moba a da o oyuncuya denk geliyorsunuz. genre nin ozunde , complar metayı zenginleştırıyor. ve learning curve cidden ağır . yani 100 oyun oynamış bi adamla 500 oyun oynamış bi adamın oyuna ve takım kompozisyonuna bakış acısı cok farklı. lutfen bunu uzerınıze alınıp bıdı bıdı yapmayın , genel soyluyorum kesınlıkle... dipnot: lutfen dediklerimden kılçıklama yapıp sc ye bok attıgımı dusunmeyın , scye kalkan el kırılır :) bende gonul verdım 2 oyunada. argumanım 2 oyununda karsılastırılamayacak konumlarda olması , hepsinin farklı skiller gerektirmesi , sen cocukca argumanlarla gelirsen karsımıza , AGA Q YA BAS TAMAM GENRE BU , bende barracks inşa et marine bas derim genre budur , teknik olarak karsındaki adamı proxy rax veyahut 6raxle sadece marine basarak yenebılırmısn ? evet .. sc bundan ibaretmidir ? hayır.. mobada sizin bahsettiginiz bullshitlerden ibaret degil . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Arada canınız sıkıldığında kafa dağıtmak için girin ezsinler mobada. SC'ye falan bişey diyemem oynamadığım için. Ama Dota'yı 2005'ten beri sıkılmadan oynuyorum tabi son yıllarda Hon oynuyorum mh leave derdi yüzünden. Bunca zamandır oynuyorsam takım oyunu, oyun içinde sürekli değişen stratejiler çeşitli, combolar vs hiç sıkılmıyorum. Ha bireysel oynayan adamlar bayıyor bazen ama Dota 2'de takımları oluşturan motor daha dengeli ayarlayabilirse tadından yenmez. Yani hiçte öyle kafa dağıtmalık oyun değil. Sana öyle başkasına öyle değil. Ha mal adam çok. 50 dk nc keser. Yada kdr kurtarmak full hp full mana avantajlı durumda bile kaçar sora gelir 5 hp ye lion ultisini atar ks yapar. Sürekli carry alır herkes bana çalışsın ward al tavuk al şurayı stackle takılcam orda sonra bi çay getir, sonra takıma yardım lazımdır bu carry abi bekler herkes gebersin canı az olanı alır çıkar aradan. Böyle adamların olmadığı 5vs5 oyunlar efsane kaliteli olabiliyor. Hatta 1 oyunla o gün oyna doyuyorsun. Böyle mal kafasıyla oynamayan adama moba her zaman güzeldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 dotayı baya yerden yere vuruyolar bu arada çok yavaş diye, gerçekten 2. bir lol vakası mı yaşayacaz casuallar oynayabilsin diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar