Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel Cinematic Universe (Spoiler Alert!)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Chadwick Boseman troubled young reign rolünü götürüyor ya onda sıkıntı yok da killgore baya kötü olmuş karakter ve oyuncu olarak. Adamın kaslı olmak harici bi numarası yok.

Fakat siyahların şu filmi biz wakanda gibi olabilirdik diye görmesi filmden bile kötü. Bi taraftan we wuz kings hayin kolonistler üstün ırçımızın önünü kesti kafası, hiç kendini eleştirmek yok, hiç aç sefil ve cahil bırakılmalarının altında yatan nedenleri anlamak yok. Yeni türkiye gerçekten dünyanın rol modeli
Sosyal ağlarda paylaş

çok beğendim ben filmi. Asgard'ı 3 filmde bi Wakanda kadar iyi gösteremedi Marvel. Şehir ve karakterler çok başarıylıydı bence.

en büyük eksisi filmin kısa kalmasıydı. Bi 20 dakka daha uzun olabilirmiş. Killmonger'ın screen time az kalmış böyle. Hani karakter başarılıda çok çabuk oldu her şey. Biraz daha uzun olabilirmiş.

bide zencilerin film hakkında bu kadar delirmesi duygulanması normal bence. Hani bu film kadar black empowerment başka bu bütçeli, bu kadar popüler başka film çıktı mı ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Black Panther afrikada geçiyor. Colonialism ve Kölelik olmadan siyahi bi ülke ne kadar gelişebileceğini gösteriyor. Üstüne kötü adamı direk afro american toplumdan dışlanmış hep ezilmiş ondan sinirli, intikam almak istiyor fln. Hani Blade'e göre çok daha uygun şu film milleti arkasına almak için.
Sosyal ağlarda paylaş

kolonilizimle ilgisi yok dünyanın en işlevsel madeniniyle ne kadar gelişilebilşeceklerini gösteriyor.

cizgiroman originlerinin mesajı gayet ırkcılığı hiç iplemeyen sahane bir mesaj. burda ainsanalrın almak istemeye calıstğı mesaj bir black suporiority mesajı ve gayet ırkcı bir tutum.

hele killmongerın son yorumu falan baya faciaaydı. benı geminde atlıyan atalarımın yanıya gomun falan...

senın ataların gemıden falan atlamadı senın ataların butun afrıka kolonilize edilirken kıclarını ustunde oturdu.

baya kötüydü film. ha kötülüğünün bu tarafla ilgisi yok. bazı yorumlamalarıda kötüydü ama genel olarak ritimi hikayesi falan kötüydü hep.

iyi bi film değişdi yanı cok basit bir sekilde.

bide 800 milyon afrıkada yasıyan zenci varken gidip kaliforniyada yardım destek biansıyla baslaması falan black pantehrin baya komediydi

Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

https://edition.cnn.com/2018/02/16/us/mother-son-black-panther-trnd/index.html

şunları gördükçe antipati oluştu bende filme karşı. süper kahraman filminde sosyal hak mücadelesi arayışı filan cidden ne kafalar bunlar.

Wakanda'nın leftist safe zone'uymuşçasına reklam yapılması cidden komedi.
gerçekte alt-right wet dream'i gibi bir toplum göstermişlerdi :D

https://i.imgur.com/T1pBxoK.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

progamer said:

Black Panther afrikada geçiyor. Colonialism ve Kölelik olmadan siyahi bi ülke ne kadar gelişebileceğini gösteriyor. Üstüne kötü adamı direk afro american toplumdan dışlanmış hep ezilmiş ondan sinirli, intikam almak istiyor fln. Hani Blade'e göre çok daha uygun şu film milleti arkasına almak için.

abi öyle bakarsan adam kraliyet ailesinden. ülkeyi üstüne yapmışlar, halkı tebaa etmişler, black panther olma motivasyonu tahta oturmak adamın. ne kolonizmi ne köleliği, sanki bana yoldaş lenin mübarek asdfg kendi krallığının zenginliği peşinde bir bakıma.

hayır madem herşey fantazi, senaryo icabı atıyoruz tutuyoruz, adam gibi demokratik, sosyal bir hukuk sistemi getireydi ülkeyi maden maden diye sağı solu cırmıklayacağına.

kaldıki bu amerikadaki zenci kitle baya bildiğin afrikayla bağı ve ilgisi neredeyse sıfır olan bir kitle. hani ruanda'da yüzbinlerce afrikalı sokaklarda kesilir umursamaz, afrikada açlığı pek umursamaz, yoldan çeivrdiğin 10 niga dan 9'u koca kıtanın yerini bile bilmez. kültürel bağ neredeyse sıfır. türkiye ile uygur türkleri gibi diyebiliriz.

o yüzden muthiş populist ve şımarıkça bir gösteriş şu yapılan zenci goygoyu. superkahraman dizi/film yapımlarında zenci her zaman çoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

ya eski altın çağı vakitlerinde hiç zenci kahraman yok neredeyse, ondan ötürü bugün beyazları zenciye çevirip kontenjan doldurmaya çalışıyor kıtıpyöz gibi yeni kahraman yapmayı beceremediklerinden. blade, black panther filan bayağı gerilerdedir aslında popülarite olarak, filmleri yapılmasa çok bilinmezlerdi bile. 70, 80'lerden itibaren oturup adamakıllı, düzgün, beyaz olmayan karakterler yapmaya başlamaları lazımdı işte. o yüzden bugün oturup bakıyorsun, marvel ve dc'de beyaz olmayan karakter yok gibi, kadınlar da bayağı azınlıkta.

1930-1980 arası çizgiroman kahramanları bugünün dudebro oyunlarının leadleri gibi, 20-35 yaş arası beyaz erkeği bas gitsin şeklinde yapmışlar. en popüler aklınıza gelen 10 kahramanı düşünün, kaç tanesi kadın, kaç tanesi beyaz değil?

sonra işte böyle bir tane kırk yılda bir film gelince mal bulmuş mağribi gibi abdurrahman çelebi tapınması.

10 tane sayayım direkt aklıma kimler geliyor mesela sırayla:

spiderman, batman, superman, iron man, wolwerine, punisher, flash, wonder woman, blade, mr fantastic

%80 white male çıktı aklıma ilk gelenler yani.
Sosyal ağlarda paylaş

wn boktan marvel filmi olabilir.

filmdeki tek iyi sey conflict iyi islenmis.

dovus sahneleri tirt, anti trump women black emp kasicaz diye boktan bisi cikmis oraya mlk gunu promosu olmus.

herkesin alakasiz guney afrika aksaniyla konusturulmaya zorlanmasi hic mi urban yok len coachella dosneylandi bil ama pamuk toplayan dedelerden kotu konus.
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar irkciyiz ki sadece bu filmin konusu ustunden konusmuyoruz.

gizli bir "duyulmasin, gorulmesin, zenciler guclu olmasin" dusuncesi aslinda.

basima bir sey gelmeyecekse ben filmi begendim.
eglenceli idi, killmonger kismi cok kisa geldi yaw, karakter gelisimi hic oturmadi ama kalani guzeldi.

arka caprazimda zenci hatunlar vardi filmi izlemeye gelmis. cicikleri de film kadar iyi idi.

7/10 veriyorum ciciklere.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...