Frostbite Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2019 Bilinçaltının gücü-joseph murphy Eski kız arkadaşımdan yadigar kitap.savcılığa vermekle tehdit ettiğinden korkumdan geride veremedim.Tamam olumlu düşünmenin elbetde bir etkisi vardır ama kitapda öyle örnekler varki anlatamam.bu tarz kitaplara neden bu kadar mesafali olduğumu hatırladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2019 Aylak Adam'i ve Fahrenheit 451'i bitirdim yeni. Simdi Tutunamayanlar'i bir daha elden gecirecegim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2019 Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları 2: Şirketokrasi ve Ondan Kurtulmanın Yolları; The Secret History of the American Empire: Economic Hit Men, Jackals & the Truth about Global Corruption; John Perkins; 2007 https://www.goodreads.com/book/show/61117.The_Secret_History_of_the_American_Empire Sonunu STKlara bağladığı için 7/10. Yoksa 10/10 would bang. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2019 (düzenlendi) Mossad - İsrail'in Gizli Servisi'nin İlk Kez Gün Yüzüne Çıkan Büyük Operasyonları, Nissim Mishal, Michael Bar-Zohar, 2012. 8/10. İyiydi, çevirmen Ebru Sürmeli'nin türkçesi gayet güzel, çok akıcı. Kitap, kapağındaki kadar iddialı bir konuya sahip değil. İfşa olmuş operasyonları, başarısız operasyonları ve başarılı operasyonları derleyip ustaca okuyucuya sunmuşlar. Eğer İsrail gizli servislerinin operasyonlarıyla ilgili filmleri seyretmeyi seviyorsanız, operasyonların sonuçlarını geçmişte gazetelerde-haber sitelerinde okuduysanız, zaten kitaptaki bölümlerden pek çoğundaki kişiler ve olayları daha önceden izlediğinizi/okuduğunuzu farkedeceksiniz. Bu kitap o olaylara ve sonuçlarına başka bir bakış açısıyla yaklaşmanızı sağlıyor. Taraflı bir anlatımı var ve kitabın kapağındaki isimlerden tarafı hemen anlayabiliyor okuyucu. Kitabın iyi olmasının sebebi iyi bir derleme olması. https://www.goodreads.com/book/show/13623874-mossad Ağustos 29, 2019 Mc_Lovin tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2019 Karanlık Orman - Cixin Liu İthaki Yayınları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Eylül 2, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2019 (düzenlendi) Franz Kafka, Babaya Mektup, Brief an den Vater Yorum yapmayacağım. Kafka'nın yazdığı diğer tüm her şey gibi bu da bizim okumamız (gözlerimiz) için yazılmamış ve üstüne özel bir yazışma. Annesine teslim ediyor babasına iletilmesi için ancak annesi bunu yerine getirmiyor. https://www.goodreads.com/book/show/998006.Brief_an_den_Vater?from_search=true Eylül 2, 2019 Mc_Lovin tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 2, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2019 (düzenlendi) The Lost City of Z : Benim icin epey bilgilendirici bir kitap oldu, hem amazon kulturu ve dogasiyla ilgili, hem de 1900 lerdeki kesif arastirmalariyla ilgili. Surukleyici epey. Oneririm. **** We should all be feminist: Bir arkadasim gecen gun onerdi, yazarin TED konusmasi da var bununla ilgili. Cok kisa bir kitap zaten 60 sayfa. Cok carpici ornekler iceriyor cinsiyet ayrimciligiyla ilgili. Nijerya'dan Amerika'ya kadar uzanan orneklerle. Nijeryadaki ornekler, yasananlar Turkiye ile epey ama epey benzer. Yazarin bazi yerlerdeki cumlelerini okuyunca "Ya bu cumleler tanidik ama nerden?" demistim. Beyonce' nin yeni albumundeki Run the world sarkisinin son 1 dakikasi bu yazardan alinti yapmis. Bunu da herkese oneririm. Next: Robert Jordan Wheel of Time serisine basliyorum! heyecanliyim. Eylül 2, 2019 zeper tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 2, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2019 Az önce, zeper dedi ki: The Lost City of Z : Benim icin epey bilgilendirici bir kitap oldu, hem amazon kulturu ve dogasiyla ilgili, hem de 1900 lerdeki kesif arastirmalariyla ilgili. Surukleyici epey. Oneririm. **** We should all be feminists: Bir arkadasim gecen gun onerdi, yazarin TED konusmasi da var bununla ilgili. Cok kisa bir kitap zaten 60 sayfa. Cok carpici ornekler iceriyor cinsiyet ayrimciligiyla ilgili. Nijerya'dan Amerika'ya kadar uzanan orneklerle. Nijeryadaki ornekler, yasananlar Turkiye ile epey ama epey benzer. Yazarin bazi yerlerdeki cumlelerini okuyunca "Ya bu cumleler tanidik ama nerden?" demistim. Beyonce' nin yeni albumundeki Run the world sarkisinin son 1 dakikasi bu yazardan alinti yapmis. Bunu da herkese oneririm. Next: Robert Jordan Wheel of Time serisine basliyorum! heyecanliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akirafes Mesaj tarihi: Eylül 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2019 The Narrow Corridor: States, Societies, and the Fate of Liberty Daron Acemoğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2019 On 17.08.2019 at 15:28, deadwoll dedi ki: Aylak Adam'i ve Fahrenheit 451'i bitirdim yeni. Simdi Tutunamayanlar'i bir daha elden gecirecegim. Fahrenheit 451'de acayip sıkılmıştım ben ya. Çok kısa bi kitap olmasına rağmen mevzuyu anladıktan sonrası zor geçti resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2019 Su gibi aktiydi o, uzerine oturup bayagi bir insanla tartisma sansim da oldu hatta eheh. Bir tek sonu zayifti bence ama benzer sekilde coskulu giden pek cok kitapta ayni sey oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Neanderthal Mesaj tarihi: Eylül 18, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2019 Sapiens - Yuval Noah Harrari Çok güzel derleyip toplayıp eklemeler yapmış, su gibi aktı gitti çok hoşuma gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Eylül 25, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2019 Şehvetiye Tarikatı, İsmail Saymaz. https://www.goodreads.com/book/show/47495727-ehvetiye-tarikat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Saraybosna Marlborosu 10/10 Müthiş bir kitap. Bosna'da yaşanan insanlık ayıbını ve katliamı tadına doyulmayacak öykülerle anlatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 abi biraz garip bi tanımlama olmamış mı asdf katliam hikayelerini okumaya doyamadım insanların canice katledilişlerinin anlatıldığı hikayelerin tadı damağımda kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Neanderthal Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Biraz abes olmuş evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Bana şöyle baslamalik güzel bir fantastik kitap serisi ismi verebilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 ne kadar fantastik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 3 saat önce, Valvyn dedi ki: Bana şöyle baslamalik güzel bir fantastik kitap serisi ismi verebilir misiniz? Sis soylu - Brandon Sanderson (eger tercih edersen, ingilizcesini oku derim - Mistborn) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Bir Ömür Nasıl Yaşanır - Yenal Bilgici (İlber Ortaylı) Birkaç sene evvel İlber Ortaylı söyleşiye bizim şirkete gelmişti. Değişik bir aurası, bir "her şeyin üzerinde" bakış açısı vizyonu var adamın, konuşurken belli ediyor. O yüzden merak edip aldım. Zaten bütün kitap söyleşi şeklinde, karşılıklı diyalog gibi yazılmış. Direkt İlber Ortaylı'nın sesi kafanızda yankılanarak okuyorsunuz. Çok keyif aldım. Her görüşüne katılmıyorum, bazı yerlerde hatta çok zıt düşünüyorum, ama görüşünü anlamak açısından o kısımlar bile güzeldi. Bir de adamın daha çocuk yaştan tüm hayatını nasıl detaylıca planladığını, nasıl bambaşka bir bilinçle yaşadığını görmek gerçekten çok farklı. Karşıt da benzer de gittiğiniz yerler olsa tamamen keyifli okunacak kitap. Zaten kısa, 280 sayfa civarıydı galiba, büyük font, 2 günde bitiyor temiz. Vaktiniz olsa bi günde de biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2019 28 dakika önce, zeper dedi ki: Sis soylu - Brandon Sanderson (eger tercih edersen, ingilizcesini oku derim - Mistborn) Aynen bu, yalniz edebi degil, cizgiroman tadinda akiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 28, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2019 12 saat önce, Rewendor dedi ki: Bir Ömür Nasıl Yaşanır - Yenal Bilgici (İlber Ortaylı) Birkaç sene evvel İlber Ortaylı söyleşiye bizim şirkete gelmişti. Değişik bir aurası, bir "her şeyin üzerinde" bakış açısı vizyonu var adamın, konuşurken belli ediyor. O yüzden merak edip aldım. Zaten bütün kitap söyleşi şeklinde, karşılıklı diyalog gibi yazılmış. Direkt İlber Ortaylı'nın sesi kafanızda yankılanarak okuyorsunuz. Çok keyif aldım. Her görüşüne katılmıyorum, bazı yerlerde hatta çok zıt düşünüyorum, ama görüşünü anlamak açısından o kısımlar bile güzeldi. Bir de adamın daha çocuk yaştan tüm hayatını nasıl detaylıca planladığını, nasıl bambaşka bir bilinçle yaşadığını görmek gerçekten çok farklı. Karşıt da benzer de gittiğiniz yerler olsa tamamen keyifli okunacak kitap. Zaten kısa, 280 sayfa civarıydı galiba, büyük font, 2 günde bitiyor temiz. Vaktiniz olsa bi günde de biter. nassi yasamamiz lazimmis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 28, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2019 Valla geç kalmışız, 15 yaşından hepsini planlamamız lazımmış. Hele 25 yaşını aştıysak geçmiş olsun çer çöp olduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 28, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2019 Turkiye'de 15 yasinda hayatini planlamaya kalksan ense kokune yersin tokadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar