µh Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 gelecek ayın 18'i? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2018 Evet. 9 unda yaplim dediler, ise donmem gerek diyince bi cuma o bos varmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Eylül 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2018 diş 1 gitti 3 kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Eylül 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2018 bu lingual tellerin fiyatı ne kadar ya özelde veya devlette? lisede takmıştım tel inci gibi olmuştu dişlerim sonradan gene bozuldu. 20likleri çektirdikten sonra bir daha mı tel taksam diyorum. abim içten tel taktırmıştı baya iyiydi onun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2018 dis hekimi plz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ekim 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2018 serbest piyasa, ile göre de dr a göre de değişir fiyatlar. lingual (dişlerin dil ya da damak tarafına braket ve tel takılan) ortodontik tedavide dişe yapıştırılan braketlerin kişiye özel üretildiği sistemler de var, fabrikasyon olanları da var. buna göre bile değişir tedavi fiyatları. Ankara'daki ortodontist arkadaşlardan ve eşimden bildiğim kadarıyla 12-13k civarlarından başlıyor fiyat. ama anladığım kadarıyla sen daha önce de bir ortodontik tedavi görmüşsün ve sonrasında bir miktar (?) geri dönüş olmuş. arka dişlerde pek bir bozulma yoksa sadece ön dişlerin lingualine braketleme yapılarak düzeltilebilecek bir durumdaysan fiyat düşebilir (tedavi süresi kısalacağı için ve malzeme masrafı azalacağı için). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpelvis Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 ya ben gerizekalı gibi gittim kanal tedavisi öncesi live doktor videosu izledim şimdi ufak bir sorum var sayın dişçi kardeşlerim. doktor abi dişin kanalına bir iğne yapıyor (interpurpal injection mı ne) tam uyuşma için fakat başka bir sunumda bu acı veren bir uygulama diyor. o doğrudan dişin içine yapılan iğne öncesi de bir uyuşturma yapılıyor değil mi? (doktor çocuğu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 yetiskinlerde igne oncesi sprey e gerek duyulmuyor, aci dedigi 1 sn lik bir irkilme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpelvis Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 WaNTeD said: yetiskinlerde igne oncesi sprey e gerek duyulmuyor, aci dedigi 1 sn lik bir irkilme cunku ben daha once dolgu ıcın gıttıgımde doktor ne olur ne olmaz dıye anestezı yapmıstı fakat dısın ıcıne degıl de arka tarafa yapmıstı cene kemıgınden gırıp sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 detayini bilmiyorum izlemedigim icin ama 4-5 kanal tecrubemde de tamamen uyusmustu igneler sadece en fazla 1sn lik bir irkilme yaratti. 1 den fazla kez igne yapiyor ama bir kismi foreplay sonra asil uyusturma mi bilmiyorum. tldr; disci okuz degilse uyusturmadan cok aci verecek islem zaten yapmaz, aci hissettigin anda da durup yine uyusturuyor. bu cevaplar acidan cekindigini baz alarak yazildi. arastirma icin soruyorsan cop tamamen sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpelvis Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 WaNTeD said: detayini bilmiyorum izlemedigim icin ama 4-5 kanal tecrubemde de tamamen uyusmustu igneler sadece en fazla 1sn lik bir irkilme yaratti. 1 den fazla kez igne yapiyor ama bir kismi foreplay sonra asil uyusturma mi bilmiyorum. tldr; disci okuz degilse uyusturmadan cok aci verecek islem zaten yapmaz, aci hissettigin anda da durup yine uyusturuyor. bu cevaplar acidan cekindigini baz alarak yazildi. arastirma icin soruyorsan cop tamamen sdf yok zaten doktor dersi gibi sunumda diyorki often acı veren bir olay hasta için haha kendi aralarında konuşuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 kingpelvis said: ya ben gerizekalı gibi gittim kanal tedavisi öncesi live doktor videosu izledim şimdi ufak bir sorum var sayın dişçi kardeşlerim. doktor abi dişin kanalına bir iğne yapıyor (interpurpal injection mı ne) tam uyuşma için fakat başka bir sunumda bu acı veren bir uygulama diyor. o doğrudan dişin içine yapılan iğne öncesi de bir uyuşturma yapılıyor değil mi? (doktor çocuğu) Kabaca özetlemek gerekirse; Kanal tedavisi yapılacak her diş için tedaviye başlanmadan önce anestezi yapılacak diye bir zorunluluk yok. Dişin semptomlarına ve muayeneye göre karar veriliyor. Örnekle açıklamak gerekirse; kanal tedavisi olacak olan dişin içindeki sinir canlılığını yitirmişse anestezisiz ve hasta hiç bir şey hissetmeden de tamamlanabilir kanal tedavisi. Dişin kanalları içindeki sinirin halen canlı olduğu dişlere kanal tedavisi yapılacakken ise işleme başlamadan önce anestezi yapılır. Bir çok vakada bu anestezi işlemi yeterli olur ancak bazen tam uyuşmanın sağlanamadığı dişlerde (neden tam uyuşma sağlanamıyor nedenlerine falan da girersek uzar o yüzden girmiyorum) o sinirlerin olduğu "pulpa odasına" ulaşıldığında direkt olarak o bölgeye anestezik madde verilmesiyle tam uyuşma sağlanabilir (intrapulpal enjeksiyon denen budur) ve evet bir miktar acı veren bir uygulamadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karatan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 Birçok kez yaptırmış biri olarak diyebilirim ki normal ete batan iğneden daha fazla acı vermeyen bir iğne ve 15 dk. sonra gelen uyuşma ile çok rahat halledilebilen bir operasyon kanal tedavisi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2018 kanal tedavisinden korkmak kuru fasulye yemekten korkmak gibi bisey, ilginc yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2018 Ilk 20'lik disimi disci cekti. Cok zorladi. Travma yasadim nerdeyse. Diger 3 20'lik disi cerraha cektirdim. Tereyagindan kil ceker gibi aldi disleri. O yüzden cekim olayinda bir cerraha gidilmesi taraftariyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smyrnas Mesaj tarihi: Ekim 9, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2018 valla ben 3 tane 20 lik aldırdım . hepsini normal dişçi çekti ama adam 30 senelik dişçi. baya iyide bir dişçi hepsini sorunsuz aldı. tabi 20 lik bu cerrahın alması daha mantıklı yada benim gibi bildiginiz tanıdıgınız tecrübeli bir dişçi bulacaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 10, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2018 Kardeşim ağız ve çene cerrahı (sayılır, doktora tezini yazıyor hala sdf), yönlendireyim isteyeni. Benim yirmilikleri de o çekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 10, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2018 abov, orada otururken her şeyi yaptırabilir sana kardeşin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 10, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2018 benim de gidiyo haftaya alt 20 likler cekilcek, cok tirsiyom ya. doktora ben kulaklik takip oyle gircem diyip, o cekerken ben de gumbur gumbur playlist calsam sacma mi olur? motive ederim kendimi diye dusunuyom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 10, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2018 sorun olmaz da biraz vakit alacaksa gayri ihtiyari ağzı kapanıyor insanın, adam aç der duymazsın işte başka ne olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karatan Mesaj tarihi: Ekim 11, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2018 Bana doktor sürekli olarak gözlerimin içine bak diyordu. Sanırım bayılırsam filan anlamak içindi. Ama sonra ben de ne bakışacaz lan adamla dedim bıraktım sdfsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2018 Gözlerimin içine bak, bana doğruyu söyle! Dişlerini en son ne zaman fırçaladın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 15, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2018 Ben de üç tane 20'lik aldırdım. Dördüncü hala gömülü ve röntgenden gördüğümüz kadarıyla 45 derece açıyla duruyor. Onu ağrı sızı olmadıkça çekmek riskli, daimi hissizlik, uyuşma yapabilir dediler. Sinirlere çok yakınmış. Çektirdiğim üçü de "çene cerrahisi"nde, ya da öyle sayılır. Tam çekiş öncesi öğrendiğim üzere çeken de öğrenciymiş daha, mezuniyet için belli sayıda diş çekmesi lazımmış. Ama çok güzel çekti. Bir tanesi bayağı sıkıntılıymış, onu hatta parça parça kırarak çekti. Sonuncusunda başka doktora gitmem gerekti yer itibariyle ve aciliyetten. O da normal dişçiydi, bi bakıp "bunu cerrah çeksin" dedi, o diş de yine parça parça çekildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 Doktor Hanım, Diş beyazlatıcı olduğunu kendi kendine iddia eden diş macunlarını market raflarında sıkça görmüşsünüzdür. Hani tepe taklak, baş aşağı duran paketleri olan, kapakları paketlerinin altında altlık gibi duran, düşük mililitreli paketlerde satılan, ekseriyeti ingilterede üretilen, holywood smile gibi isimleri olan beyazlatıcı diş macunlarından bahsediyorum. Bunların diş minesine dişe diş etlerine zararı var mıdır? Diğer diş macunlarından farklı olarak zarar/fayda oranları ne olabilir? Saygılarımla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2018 kac dis hekimine soralim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar