Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mount&Blade: Warband

Nosfe

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...
ya selam
ilk oyunu oynamıştım zamanında güzel güzel, şimdi gene gaza geldim warband indirdim kurdum, iyi güzel her şey

yalnız şimdi vaegirlere katıldım ve anında script error vermeye başladı oyun
oyun gene devam ediyor normal şekilde ama sürekli sol altta script error uyarısı çıkıyor bikaç saniyede bir.

googleladım şöyle bi topic buldum http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=120550.0 ama bi çözüm getirmemiş kimse

burdan kimsenin başına geldi mi, çözümü filan var mı? direk daral geldi error spamden
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
abi şu oyuna texture pack yüklemekle zaman kaybetme bile. direk multiplayera dal oyunu gameplay yüzünden oynuyorsun zaten. star wars modu dışında tavsiye edebileceğim mod yok bir de multiplayer için plug-in yüklemen gerekiyor bir de işte.

normal warband için the last days of the third age diye bir mod vardı harika ötesi birşeydi yanlız. ama warbande yok sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
ya oyunu zamanında indirimde aldım 2-3 defa multiplayer bakmıştım sonra single denediğimde texturelara takılıp kenara koymuştum (bir sürü oyun vardı elimin altında oynamak istediğim).

şimdi öyle bir esinti geldi, bakınayım dedim bildiğin 2 gündür esir aldı oyun işi bitirsem de 2 dk oynasam modundayım. fakat oyunda bir türlü bir düzen oturtamadım. şuursuz bir şekilde savruluyorum sürekli. female olaraka başlattığım için sanırım oyuna biraz daha yavaş giriştim. renown 200'e yaklaştı, nord'ların banner'ını aldım savaş falan güzeldi adamlar peace yaptı kaldım öyle saçma sapan. kalede 50 kişi var, saldırıp ele geçiremiyorum kaleyi kıl oldum. görevleri falan alıyorum fakat saçma sapan sıkıcı görevler hep. yok cattle getir, yok onunla şunu konuş falan içimi bayıyor. görev olmayında da caravan, köy lootla, ufak tefek countlarla falan kapış. uzun lafın kısası bir yere bağlanmıyor.

ilk oyunum olduğu için bütün jarl'larla zaten rep'i çöp ettim. 2 tanesi dışında hepsi -20. toprak almayı falan yeni buldum ama rep'den dolayı kimse toprak vermiyor. ayrıca kombatla ilgili anlamadığım şeyler var. 6 kişi melee'ye girdi mi bildiğin linç ediyorlar. bunu engellemenin bir yolu yok mu, sürekli üzerine koşuyorlar parry'i bıraktığında perma knockback yiyosun. at üzerinde ok olayını baya kaptım ama melee de baya pertim hem onfeet hem mounted.

yeni oyun başlayım diyorum. skiller konusunda, karakter build konusunda, oynanış olarak tavsiyede bulunabilecekler var mı? şunu dene, şu şekilde ilerle gibisinden.
Sosyal ağlarda paylaş

evet yeni karakter aç artık toparlaman çok zor.sevdiğin lordlardan görevler alarak ve "... arazisini hangi lorda verelim" tarzı oylamalarda sevdiğin lordu tutarak yada sevdiğin lordun kızıyla evlenerek dostluğunu arttır.

lordlarla aranın iyi olması hem toprak elde etmen açısından önemli hem de oyunda ilerleyip kendi ülkeni kurduğun zaman sana bağlılık yemini edip senin yanında savaşabiliyorlar

sevdiğin lordlar derken sadece kendi ülkende olanlar değil.işte düşmanla savaşacaksındır o açılan konuşma penceresinde"şimdi işini bitireceğim köpek!" tarzı bir şey derse bil ki o adam hıyardır;döv,esir al.ancak "benim adım... bana isminizi söyler misiniz kiminle savaştığımı bileyim yada savaşmaktan kaçınmanın bir yolu yok mu lordum <3" tarzı şeyler söyleyenler iyi adamlar.onları savaşta yensen bile esir alma,onların köylerini yağmalama

kendi skillerinde grup yeteneklerine hiç puan verme,yanında gezdirdiğin yoldaşlarının grup yeteneklerini arttır.
geriye zaten hp arttıran,belirli bir silahın etkisini arttıran,hızlı koşmanı sağlayan,at binmeni sağlayan ve liderlik yetenekleri kalıyor.onları da istediğin karaktere göre düzenle

bu arada yoldaş alırken de birbirleriyle uyumlu olacak tipleri seçmeye çalış.bazı yoldaşlar yağmalama yapmanıza ve köylüleri öldürmenize karşı oluyorlar,bazıları tam tersi,bazıları ise zengin züppe diyeceğimiz tipler oluyorlar.internetten birbirleriyle iyi geçinen adamları bulabilirsin

ordunda değişik ülkelerin askerleri olsun.mesela ben hep karma orduyla gezerim.kale ve şehirlerime savunmaları için rodok mızrakçısı,arbaletçisi,nord okçusu vs. koyarken.benimle birlikte gezen birliğimde sadece kergit süvarileri(hem atlı okçu hem kargıcı),svadya şovalyeleri ve saraddin memlükleri olur
Sosyal ağlarda paylaş

1- Yeterince kuvvetlendiğinde kendi baglı oldugun kraldan ayrılıp kendi krallıgını kurabilirsin. ancak renown yetmez o iş için. right to rule un yuksek degilse dakikasına en az 2 krallık çöker uzerine. noble olarak bile baslasan bannerini tanımadıkları icin cok yuksek rule ile baslanmıyor. o yüzden en az komsusu olan 2 krallıkla savasta olan ve bu savasların bitmesi pek muhtemel olmayan bir tanesine dalman gerekiyor. ancak bunun icin baya deneyimli asker ve baya iyi gear lazım bir de bolca para biriktirmiş olmalısın. (savas durumu sordugunda hem durumu hem de yakında bitip bitmeyeceğini ustu kapalı soylerler, faction kısmında da yazıyor olması lazım)

2- fief ve castle almakta ana stat kralla aranın nasıl iyi olduğu. ancak kadın oldugun icin sana fief vermekte zaten kralın cekiniyor. kadın oyunun hard mode u zaten, otomatik diplomasi penalty leri yiyor. cunku ortacag duzeninde kadın hor gorulur. ustune sen bir de kendi krallıgından olan noble larla arayı iyi tutmadıysan kralla aran iyi ise bile denge diplomasisi tarzi bir yapı oldugundan noblelardan cok penalty yememek icin sana fief vermeyebiliyor. bir yeri fethettiğinde sen bizzat fethettiğin icin kral tüm fetih bonuslarına ragmen gene de castle ya da fief i sana baslarda kesinlikle vermeyecektir. zamanla once ufak fiefler, sonra daha buyuklerini verecek. kadın oldugundn bu sure daha da uzayacak. ama bu sureyi kısaltmak icin kendi factionın icinden lordlarla arayı iyi tutmalısın. her lord digerini sevmiyor ve karakterleri farklı. kimi soylu olmayanı kucuk gorur, kimi diktator ruhlu, kimi fazla iyi niyetli, kimi kafayı honor ile bozmus vs. sana uygun olanla ittifak yapman lazım.

3- sadece hızmet ettigin faction dan ordu kurma. kiminin infantry iyidir, kiminin okcusu, kiminin lancerı, kiminin cavalry si. ve zırh dereceleri farklıdır, bu da stratejileri degistirir. o nedenle bir strateji belirleyerek o stratejiye uygun birimlerden karma bir ordu yapman lazım. ancak unutma, savasta oldugun faction in recruitleri morale penalty yer. o nedenle birden bire cok askerin olan bir faction a dalmaya karar verirse senin faction, cok cesitli yemekler vs ile gonullerini hos tutman lazım. yoksa terkederler ordunu.

4- taktik yap. f1-f5 arası grupları dogru secerek dogru emirler ver. hold ları, fire at will, hold fire, chargeları vs leri cok aktif kullan. tepelerde durmaya calıs, sana dogru tırmanan infantry agırlıklı orduları once okcularla erit. butun birimlerin oyun bası default frontal attack saldırırsa, iyi bir surgeon ın da yoksa, cok cok kayıp verirsin. kazanma sansın ise cok duser.

5- kusatmalar meydan savasından daha zordur. saldıran taraf cok kayıp verir, ozellikle at ustundeki birimin coksa. orasını cozmussundur zaten.

6- diğer factionların soyluları ile didismek kısa vadede sorun yaratmaz. ancak kendi krallığını kurdugunda sana nefret duyarlarsa, hatırı sayılır bir basarı elde ettiginde senin tarafına switch etmezler.

7- bir sure palazlandıktan sonra bir claimer ı tahta gecirmeye yardımcı olmak iyi bir istir. kendi krallığını kurmadan once bir sure oyalar. ancak bu kendi krallığını kurmak kadar zor oldugundan iyice palazlanman lazım.

8- village pillaging yapma. karavan kovalama. rakibin ticaret damarlarını ve ekonomisini cokertmek cok iyi bir taktik olmasına karsın gelecek hedeflerin varsa kotu sohret baya dert oluyor.

9- honor ı yuksek tut.

10- kendi krallığını kurarsan soylu olmayan companion ı lord yapmak penalty e sebebiyet verir, haberin olsun.

11- companionları ozellestir. iyi bir cerrah ve doktorun, ticaret yapıyorsan iyi bir trader ın, cok savasıyorsan iyi bir trainer ve iyi bir spotter ın olmalı. grup skillerine bu adamlara aban. hepsini bir seyde ozellestir.

12- ozellikle kusatmalarda askerleri hangi sıra ile gonderdigin cok onemlidir. tas kagıt makas olayı dolayısı ile kusatma performansı dusuk bir birimi onden gonderirsen kıtır kıtır dograrlar. butun birimler aynı nda girmiyor savasa, cap var. o yuzden sırayı dengeli ve savasın son kısmına da aynı kuvvette dagılacak sekilde yapman lazım. sırayı party ekranından ayarlayabilirsin. yukarıda yer alan savasa onde girer.

13- companionlara at, ok vs verirsen sınıf tiplerini de cavalry, archer vs olarak duzelt. yoksa emirleri dinlemezler ve sınıfının favorite silahlarına oncelik verirler. cok iyi bir okcu karakteri kılıc sallarken gorursun.

14- oyuna yeni baslayanlara onerim at ustunde 1h-kalkan ikilisidir. yoksa 2h ile parry manyagı yaparlar seni. ayrıca at ustunde okuculuk gene yeni baslayana onermem. kucuk bir crossbow acılıs icin yeterlidir, combatta agırlıgı at ile charge ettikten sonra speed bonusu ile kenarlardan vs den adamı tek atısta kesip bicerek oynamaya vermeni oneririm. at ile genis daireler ciz, birini gozune kestir, hızlan, dal, kes bic, aynı hızla çık. bir baskasını gozune kestir gene yap. zamanla tek bir dalmada 2-3 adam kesip bicmeye baslayacaksın. hafif zırlı atlar hızlıdır, guzel speed bonus vardır ama okculuga daha uygundurlar. agır zırhlılar yuksek hızda kalabalıga daldıgında knock back yapar ve daha cok dayanırlar.
asla kalabalıgın icine dusme. ve tavsiyem acilen at ustunde melee combata alıs.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bir yerden sonra diğer skillerin önemi azalıyor ve en önemli skill liderlik oluyor.

bu arada yoldaşlarını da farklı farklı yapılandır.bir doktor,bir mimar,bir elçi,bir izci,bir de ticaret işlerinden anlayan yoldaşın olsun.bu adamların sadece o özelliklerini geliştir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...