Bone Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Hatırlıyorum da, XP ilk çıktığı zaman çok eleştirilmişti, "XP çok buglı, iğrenç bir sistem, biz kullanmıyoruz, 98 tercih ediyoruz" gibisinden yorumlar vardı. Aynı şey Vista için de yaşandı, "Vista çok buglı, iğrenç bir sistem, biz kullanmıyoruz, XP tercih ediyoruz" gibi yorumlar yapılmaya başlandı. XP'ye karşı çıkanlar bir anda XP'ci haline geldi. XP'nin SP2'ye kadar çok problemli olduğunu biliyorum da, Vista hakkında "Yeni ME" denecek kadar abartı şeyler bana saçma geliyor. Bence Vista XP SP2 kadar başarılıdır, SP2'li XP ne kadar problem çıkartıyorsa, SP'siz Vista da bana o kadar problem çıkartıyor. Acaba Vista'ya karşı olan bu önyargı, bilgisayar dergilerinin Alpha/Beta kullanımı sırasında yaşadığı sorunları büyük bir şekilde yansıtmaları yüzünden yaşanmış olabilir mi? Vista daha satışa başlamadan insanlar Vista-düşmanı haline gelmişti. Şimdi ise çok ilginç, Windows 7 de tam tersine aynı dergiler tarafından göklere çıkartılıyor, övgüler diziliyor. Vista'da getirdikleri yenilikleri 7'de biraz daha geliştirmişler, ama Vista'dayken burun kıvırdıkları bu yeniliklere, 7'de öpüp başlarının üstüne koyuyorlar. Bana biraz tuhaf geliyor açıkçası bu durum. Önyargılar mıdır bunu yapan, yoksa bu tip dergiler hangi taraf daha fazla para veriyorsa ona mı çalışıyorlar - Vista'da Microsoft az para verip 7'de parayı mı arttırdı? Windows 7'nin geliştirilmiş Windows Vista gibi olduğunu düşünüyorum. Ancak Windows Vista'da "bunun bunun tasarımını/yerini değiştirmişler, çok fena olmuş çok fena" denilmesine karşın, Windows 7'de nerdeyse herşeyin altını üstüne getirmişler. Buna karşın Windows 7 övülüyor. Buna pek anlam veremedim. Onun dışında videolardan gördüğüm kadarıyla, yeni Windows tasarımı gözümü korkuttu. Windows 95-98-Me-Vista arasında tasarım arasında çok uçuk farklar yoktu, ancak Windows 7 herşeyi değiştirmiş gibi geldi bana. Daha faydalı olacaktır belki yeni tasarım bilmiyorum ama, 15 senedir alıştığım şekli terketmek biraz zor olcak gibi geldi bana. Ayrıca Klasik Windows Başlat menüsünü kaldırmış olmaları da üzdü beni açıkçası. Merak ettiğim şu, acaba Windows 7 gerçekten övüldüğü kadar überötesi bir işletim sistemi olarak mı geliyor? Windows 7'nin yanında Windows Vista gerçekten ME kadar kötü mü kalıcak? Yoksa sadece dergilerin gazlamasından (hype) ibarettir? 98 SE kullanırken XP çıkınca "98 daha iyi", XP SP2 kullanırken Vista çıkınca "XP daha iyi" deniliyordu, acaba aynı durum Vista SP2 kullanırken 7 çıkınca da yaşanıcak mı? Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 98 XP'den iyi miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 wot gelmiş yine :D ki evet yani 98 xp'den iyiydi demek de biraz abuk olmuş. 7'nin betası bugüne kadar kullandığım en stabil işletim sistemi. ki ben ilk çıkan 7000'i kullanıyorum, ona rağmen... RC eminim çok daha iyidir. vakit bulabilirsem format atıcam bu gece RC için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Vistayla 7 arasında fark görsel pek fark yok. said: 98 SE kullanırken XP çıkınca "98 daha iyi", XP SP2 kullanırken Vista çıkınca "XP daha iyi" deniliyordu, acaba aynı durum Vista SP2 kullanırken 7 çıkınca da yaşanıcak mı? Uzay zamanı büken bi soru olmuş bu ne cevap vericem bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 xp>98, vista>xp ve büyük ihtimal 7>vista Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Windows 7 fena bir sistem değil. Öyle olması da lazım zaten, Unix cephesine çok fazla kullanıcı kaybetmeye başlamıştı gerçi kaybetmeye devam edecek ne kadar iyi olursa olsun, pazarda çok fazla payı var (ve PC oyunculuğu da konsollara kullanıcı kaybediyor), şu anda kaybı azaltmaya çalışıyor sadece. Bana sorarsan şu ana kadar çıkmış en iyi Windows bu ama yine de Linux'den vazgeçitecek kadar iyi değil, özellikle artık sadece konsol oyunu oynadığımı düşünürsem. Şu anki durumda MacOS X de Ubuntu da, Vista'dan ve XP'den daha iyi işletim sistemleri. Microsoft pazar payını bilgisayarına kurulu gelen sistemi silmeyenler ve oyun oynayanlarla koruyor. Sadece Windows'da çalışan pro programlar var ama bir o kadar da sadece Mac'de ve Linux'de çalışan pro programlar var (mesela pro müzik işindeysen Mac kullanmaktan başka şansın yok), onlar pazar payını pek etkilemez kullanıcıları çok az olduğu için masaüstü kullanıcılarının yanında ki Mac kullanıcısı pro çok daha fazla Windows'dan. Microsoft'un artık bir işletim sistemi çıkartması lazım. İşletim sistemi donanım ve yazılım arasında iletişim kurar ve yazılımlar için sunucu işlevi görür. Mac ya da Linux gibi işletim sistemleri bunu Windows'dan daha iyi yapıyor. XP ve Vista çok öne çıkıyorlar, sunucu olmaktansa tüm sistemi kurmaya çalışıyorlar bu da her ne kadar şimdiye kadar hep işe yaramışsa dahi artık yaramaz. Cloud gibi, ya da son kullanıcıya hazır Linux'ler gibi şeyler çıktıkça ortaya Microsoft'un bu tavrı saldırgan ve geri kalmış bulunmaya başlıyor ve yeni başlayan masaüstü kullanıcıları bile bunun farkında. Üst paragraftaki (teknik olarak yeni bir paragraf açmamam lazım ama okuması daha kolay olur dedim) eleştirilerin haklı olduğunu gören Microsoft, 7 ile kullanıcın yoluna çıkmayan, tek bir program çökünce kernel panic vermeyen, kullanıcının kullandığı servislerin yarısı cloud'da öteki yarısı da Linux'de de olan Firefox gibi açık kaynak programlarda yatsa bile çekici gelebilecek bir sistem kurmaya çalışıyor. Büyük oranda yaptı da. Ama hala Unix kadar değil işte, çünkü Unix baştan beri böyleydi. Doğru yolda ilerliyorlar bence diyebilirim yine de. Güvenlik sorununun ya da kapalı kaynak olması nedeniyle daima geriden izlemesinin önüne geçemedi ama bu sürümle. Geçemeyecekte. Nasıl geriden izliyor demeyim Unix'in u'sunu bilmeden, Windows 7'nin yeniliklerinin neredeyse hepsi Unix'de yıllardır var. Ve lütfen GUI'den bahsetmeyin, Windows'sun GUI ne kadar iyiyse KDE de o kadar iyi, çünkü tamamen farklı çalışıyorlar ve birinde olan özellik ötekinde olmayabiliyor. Windows 7'nin GUI epey KDE'ye benziyor bu arada. Windows'un hala Gnome ya da Openbox tarzı kullanıcı arayüzlerini sevenlere birşey sunamaması zayıf bir yani. KDE ile aynı sınıfta ama öteki sınıflardan bi'haber hala. Eğer böyle gelişmeye devam ederse pazar işletim sistemlerinin alacağı hala aşağıdaki resmimiz özetliyor: http://www.anomalousanomaly.com/images/9mac_windows_linux.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 98 vs. XP tartismasinin XP vs. Vista kadar oldugunu sanmiyorum. Zaten arayuz bakimindan XP'de 98'e benzer bir secenek vardi. XP vs. Vista'daysa sorun daha temeldeydi. Arayuz olarak yine XP gibi bir sey kullanmak mumkun olsa da, cok basit islemler, cok uzun suruyordu, yapisal sorunlardan dolayi. Elestirilerin temeli de buna dayaniyordu. Windows 7'de boyle bir sorun olmaz cunku Vista az cok Win7 oncesi deneme surumu oldu. Ayni ME gibi. Zaten bu nedenle Vista, ME'ye benzetiliyor. LTS olamadi, MS olmayacagini duyurdu. Obur taraftan XP support devam ediyor. Win7 de elestirilecek. Onemli olan adamlarin performansi artirmis olmasi ki bu nedenle tutacagini dusunuyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Vista bence daha iyi ve kesinlikle çok daha stable bir işletim sistemi. Eleştirilerin büyük bir kısmı SP1 öncesi ve yetersiz bilgisayar / aşırı eski donanım ile kullanıp ahkam kesmelerden kaynaklanıyor benim çevremde gördüğüm kadarıyla. Windows 7 konusunda da şunu diyim; ilk betasını denemiştim, Vista'nın daha gelişmişi ve sorunları çözülmüşü gibiydi, baya memnun kaldım. Sonra aktivasyon crack, bazı çalışmayan programların yerine alternatif bulmak vs. çok zor geldi Vista'ya döndüm de, adam gibi çıktığı zaman direk geçerim sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 98se (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Şu an Windows 7 RC kurulu, daha öncesinde Vista vardı ve gerçekten çok daha iyi olmuş diyebilirim. Tek tek, özellik özellik sayamam ama kullanınca hissediyosunuz bunu. Bizzat test ettiim bi durum var. 7'yi kurmadan önce Vista'dakileri başka bi yere yedekliyodum. 6800 dosya içeren 1.8GB'lik bi dizini bi hard diskten öbürüne kopyalamam yaklaşık 6-7 dakika sürdü. Hem Vista'da dosya aktarım hızının genel olarak düşük olmasından, hem de çok fazla dosya olmasından ötürü normal karşılaşdım. 7'yi kurunca, yanlışlıkla kopyalayacağıma taşıdım dosyaları. Toplam 1.5-2 dakika falan sürdü. Taşıdıım için böyle olmuştur belki dedim. Yedeklemelerin arasında da dursun istediim için tekrar kopyaladım. Yine 1.5-2 dakika falan sürdü. Yani gerçekten çok hızlı. Tabii sorunlar var, ki olması çok doğal. RC sürümü sonuçta. Tamam beta diil, ama retail da diil. Uyumluluk sorunları yaşıyorum şu an ama bunlar işletim sisteminin 64bit, toplam RAM'in de 4GB olmasından kaynaklı. Yavaş yavaş yazılım geliştiriciler de 64 bit sürümleri çıkarmaya başladılar. 32-64 bit geçişi tamamen başlamadı ama, yavaştan geliyo. Windows 95'ten 98'e geçiş gibi bi geçiş olur heralde 2 sene içerisinde falan. O zaman Windows 7'nin kullanımı artar. Yalnız Windows XP modu ve yeni Virtual PC olayı biraz can sıkıcı. İşlemcim desteklemiyomuş virtual CPU'yu, bu yüzden kullanamıyorum bunları. Üstelik Virtual PC 2007'yi indirip kurayım dedim, Windows 7'ye kuramazsın dedi. Ayıp lan :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Bone, Start yine var win 7 de. Ayrıca yeni gelen şeyler de çok uber şeyler değil bottom bar a kısa yolları stack etmişler, kısa yolların üzerinde yine kaç tane o program dan açılmışsa onlar stack olmuş. MacOsX in görselliğinin yanına yaklaşamaz hala ama hızlı çalışıyor vistaya göre çok net. Yine MacOsX Leop da bulunan (ve birçok ubuntu sürümlerinde) mouse gestures biraz daha işe yarar hale getirilmiş. Pratik anlamda devrimsel değişiklikler yok alışmanı zorlaştıracak, alışkanlıklarını yıpratacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Çoğu CPU virtualisation'u bios'tan kapalı olarak geliyor. Mesala Intel Core işlemcilerde falan sık sık kapalı oluyor. Bİos'a bak bir, belki Virtual PC çalışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 98 xp sp2 ye kadar gerçekten daha iyiydi sp2 ye akdar çok sorun vardı güvenlik açığı vardı ki ben xp sp1 li kullanıp memnun kalmayan kesimdenim ehe (xp de mavi ekran gördüm lan ben) şimdi şöyle de bir gerçek var vista win7 ile xparasında bir ara model durumunda tıpkı winME gibi, me de 98 den xp ye geçiş için çıktı zaten çok uzun bir süre yaşamadı kısa sürede xp geldi kaqldı ki bugün aldığınız vistalı makğinadan win7 ye bedava yükseltim yapma hakkınız var, sırf bu bile pazarlama açısından vistanın xp-win7 arasındaki bir geçiş modülü olduğunu söyleyebiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 GERGE said: Çoğu CPU virtualisation'u bios'tan kapalı olarak geliyor. Mesala Intel Core işlemcilerde falan sık sık kapalı oluyor. Bİos'a bak bir, belki Virtual PC çalışır. Önerin için saol, Intel'in sitesinden bakmıştım destekliyo mu diye, desteklemiyomuş (işlemcim E7200). Önerine uyup bi de BIOS'tan baktım, öyle bi ayar yoktu menülerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 vista kullanmadım hiç. beğenmedim pek, pardus-xp ikilisiyle gayet mutluyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2009 kazım>xp>all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 yoksa siz hala 98se kullanmıyor musunuz??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2009 vista bilgisayarın kaynaklarını deli gibi tüketiyordu. "yetersiz bilgisayar" burada saçmna bir argüman oluyor, çünkü işletim sisteminin çalışması için über ghz ve gblarca ram'e ihtiyacının olmaması gerekli. yok grafiklerden böyle vs, diye açıklamak da pek mantıklı değil zira çok da büyük bir grafik kastırıcı olayı yok vistanın da. ama bunun en güzel örneğini 7 de görüyorsunuz. vistaya göre fark yok fazla, xpye görey görsel bi devrim var. bi sistem hiç kasmıyor. o yüzden 7 için, "xp kadar hızlı, vista kadar güzel" deniyor. bence de öyle. hatırlamıyorum ama baya uzun zamandır(6 aya yakın) 7 kullanıyorum. bi driver(entegre webcam) haricinde hiç problem yaşamadım. hiçbir şikayetim yok, herşey gayet stabil. ayrıca beya kullanıyorum hala, rc'ye geçmek için silmem falan gerekiyor, gerek duymadım. memnunum şu halinden. sözün özü, 7 güzeldir. retail hala çok daha iyi olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 3.1 den beri ne var ne yok kullandım, ilk mesajdaki sekilde gittim aslında uzun sure 98 kullandıktan sonra Xp ye bayaa gec gectim. Sp 2 ile stabil SP 3 le top yaptı ve Xp dende gayet memnundum, Vista yı hic kullanmadım, kullanmayı dusunmedim bile ama Windows 7 ciddi ciddi cooookkk farklı ... Hic bir MS OS u için mükemmel diyecegimi zannetmezdim ama yaklasık 2 aydır windows 7, mayısın basından beride windows 7 RC kullanıyorum ozellikle RC ile son hali cok cok iyi. fena sayılmayacak (2.5 ghz quad + 4 gb ram + 9800 ekran kartı vs.. genelde fiyat/perf makinası) bir configle anormal iyi bir performans aldım, multi tasking calısıyor sonunda aynı anda yaptıgın 3-4 iş duzgun bir sekilde calısıyor, not responding bi olay gormedim, Driver vs tarafında bir sorun yok, gecmise yonelik hemen hemen butun proglar calısıyor, vista tabanlı olanlar sorgusuz sualsiz calısıyor gibi gibi ... oyle OS un herseyini dibine kadar kullanan bir insan degilim ama (netwrok media sharing servisi haric (disable edin mutlaka)) bayaa iyi olmus, en azından ucretsiz RC yi indirin bakın derim, sanki MS cıkartmamıs kadar iyi ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 XP'ye çok geç geçenlerden sayılırım ama Vista'ya direk adım attım çünkü düzgün ayarlar yapıldığında Xp'den şuanda daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Bone said: Windows 7'nin geliştirilmiş Windows Vista gibi olduğunu düşünüyorum. Ancak Windows Vista'da "bunun bunun tasarımını/yerini değiştirmişler, çok fena olmuş çok fena" denilmesine karşın, Windows 7'de nerdeyse herşeyin altını üstüne getirmişler. Buna karşın Windows 7 övülüyor. Buna pek anlam veremedim. Gibi değil. Teknik olarak da Vista'nın devamı zaten. Arayüz değişiklerinden pek haberim yok ama istersen eski Vista temasını da kullanabiliyorsun okuduklarıma göre. 98 temasını kaldırmışlar galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2009 ben hala xp deyim, muhtemelen 7ye direk geçiş yaparım şimdiki sistemimle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar