Sam Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 ben terminator 2'yi zamanında sinemada iki kere seyrettim ve ilk geldiğinde gazetedeki film eleştirmeninin yazısını hatırlıyorum: "konusu sizi ilgilendirmiyorsa bile sırf görsel efektler için görmeniz lazım, mutlaka gidin" ve ana baba günüydü resmen, insanların o kadar sıkış tepiş olduğu başka bir sinema binası da görmedim sanırım. şişli'de sonra yanan sinemaydı. ve herkes birbirine anlatıyordu filmin efektleri öyle böyle değil diye. ikinci gittiğimde başka yerde sandalye koydular koltuk kalmamış filan. konusundan pek bahseden yoktu doğrusu, ama 19 yıl geçti ve bugün klasik olarak kabul ediyoruz. neyin ne olduğunu söylemek için acele etmek yersiz. adam "biletinin karşılığı olarak iyi eğlenmek istiyor insanlar, ben bunu onlara sağlamaya çalışıyorum" diyor ve bunu yapıyor. hayatın sırrını vaadetmiyor ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Terminatör'ün konusu da gayet etkilidir yalnız, getirdiği tek orjinallik usb girişli yaratıklar olan Avatar'la kıyaslamayın :) Koskoca konsept oldu, çizgiromanlara kitaplara taştı Terminatör. O dönem "Türkiye'de" ilgi görmemiş olabilir, çünkü bize son derece uzak bir konseptti, globalleşme falan da yoktu pek bizim kültürümüze ya da film zevkimize hitap eden bir konu değildi bu. Ama konusu gayet iyidir Terminatör'ün, kült olmasına oldu ama sadece grafikleriyle olmadı, konusuyla, konseptiyle, Arnold'uyla, cıva adamıyla, post-apocalyptic kurgusuyla kült oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Bence bu film ne gelmiş geçmiş en iyi sci-fi(yada son 5 yılın) ne de mihenk taşı olamaz, 2 sene sonra unutulcak bir film. Güzel film ama sinema sektörün de devrim yapıcak diye kandırılmışız resmen. Hiçbir zaman T2 olamaz kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Filme 2. kere gittim bugun. Ilkini izmirde cinebonus real D'de izlemistim, simdide yine Real D izledim fakat Kanyon'da kalite kat kat daha iyiydi. Goruntuyu daha parlak veriyorlar ki gozluk takinca karanlik gozukmesin diye, acaipte netti HARIKAYDI. Film kusursuz resmen, bimbir farkli zevkli temayi bir araya kusursuzca getirmis Cameron. Muhtesem film. Klasik olacaktir cunku cok kaliteli. Yani birisi geriye donup bu tarz bir film aradiginda Avatar'a bak diyeceklerdir. Ister Pacohontas olsun ister baska bisey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 he T2'nin konusu efsaneydi, bunun konusu mu calinti? robotlarin bir gun dunyayi ele gecirecegi dusuncesi mi yeni? cok ilkel islenmis zamanda yolculuk konsepti mi yeni? insan kilikli robot mu yeni? diger filmeri diyorsunuz cameron'un, titanic de ne yeni? imkansiz ask mi yeni, sevgilisi icin hayatini feda eden delikanli kosepti mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 DarKRideR said: Ayrıca Avatar'ın hayatımızı değiştirmediği ortada fakat sinema sektörünün mihenk taşlarından bir tanesi olduğunu şimdiden kabul edebiliriz. Nitekim başta Steven Spielberg ve George Lucas olmak üzere büyük yapımcıların tamamı yeni filmlerini bu teknikle çekmek istiyor. Özellikle Lucas'ın yeni bir Star Wars üçlemesi hayali kurduğu biliniyordu fakat bu teknikten sonra yeni üçlemeyi de bu tarzda çekebileceği üzerine haberler çıktı. Aynı şekilde Spielberg yeni filmlerinden bir tanesinde mutlaka bu tekniği kullanacağını söyledi. Bu film büyük ihtimalle de konusu bakımından War Horse olabilir. Ama 3D 1. Dünya Savaşı filmi pek iyi olmaz vazgeçtim sdfdsa Bunun yanında ünlü sinema yönetmenleri film hakkında olağanüstü yorumlar yapıyorlar ve hepsi ortak noktada, yaratılan gezegenden çok etkilendiklerini söylüyorlar. Spielberg bile "yılarca düşünsem böyle birşey hayal edemezdim" diye itirafta bulundu. Şuan olan gün aşırı reklam kampanyalarının sebebi de film parasını çıkardıktan sonra bütün yapımcıların medyatik hareketlerde bulunması ve tabii ki filmin dünyada gösterime girdiği her yerde ülke çapında rekorlara imza atmasından ötürü, Bu film asıl reklamı James Cameron'un önceki filmlerinde olduğu gibi reklam kampanyaları değil, insanların ağızdan ağıza anlattığı övgüler bu kadar başarılı kıldı. Adamın yaptığı da bu zaten, her filminde bir yeniliğe imza atıyor ve övgüleri toplayan adam olarak piyasada geziyor. Dergiweb'deki yazımı okumuşsanız eğer James Cameron'un Aliens hariç çektiği bütün filmlerde bir görsel efekt devrimine imza attığı ve o dönem toplumunda bunların olağanüstü bir şekilde karşılandığı görülüyor. Aynı şekilde bu Avatar'da da bunu yaptı. Bu filmlerin hiçbirinin senaryosu veya konusu aklınızda mı Terminator hariç ? Hayır değil, ama görsel efektler ve yaratıcı dünyalar tamamiyle aklımızda kaldı. İşte bu da sinemanın bir diğer yönü, James Cameron'u başarılı kılan bir diğer özellik ki onun abartsız, ama sıradışı hayal gücüdür. District-9'da da bu benim hoşuma gitmişti. Abartsız ama anlatmak istediğini yeterli seviye de anlatabilen bir hikayesi vardı. İnsanı yormuyordu, düşündürüyordu fakat kafa yormuyordu birşeyler çıkarabileceğim diye. özet geçsin biri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mum_Chamber said: he T2'nin konusu efsaneydi, bunun konusu mu calinti? robotlarin bir gun dunyayi ele gecirecegi dusuncesi mi yeni? cok ilkel islenmis zamanda yolculuk konsepti mi yeni? insan kilikli robot mu yeni? diger filmeri diyorsunuz cameron'un, titanic de ne yeni? imkansiz ask mi yeni, sevgilisi icin hayatini feda eden delikanli kosepti mi? Eğer robotların zamanda geçmişe bir suikastçi göndererek zamanı değiştirmesi ana karakterin de vahşi ve savaşçı bir anneye sahip bir velet olması ve iyi bir sayborgun da onlara yardımcı olması daha önce işlenmiş bir konuysa evet çalıntı. Yoksa avatara da "aşk hikayesi, kalbinin sesini dinleyen adam" ditye çalıntı demiyoruz. Baştan sona işlenişi ve olayların gelişimi bir hikayenin aynısı diye çalıntı diyoruz. kırk yıllık pokahontası baştan sona almışlar, biraz duygu sömürüsü bol bol makyaj, son derece başarılı reklam kampanyası ve ucuz numaralarla yutturmuşlar süper film diye insanlar da şaheser ilan ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Şaheserlik teknikte, sen şimdi bu filmin tekniğine "ucuz numaralar" mı diyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 hayır said: bol bol makyaj diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 dreagloth said: Şaheserlik teknikte, sen şimdi bu filmin tekniğine "ucuz numaralar" mı diyorsun? ucuz numaralar derken duygu sömürüsünü, aşırı reklam kampanyasını, sıradan bir hikayeyi süsleme başarısını vs diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 bırah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venaprincess Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 çook ilginç bunda bile tartışma yaratmışsınız, birkaç sayfaya baktım kişisel beğenileriniz odaklı tartışmanız epey komik geldi. kızmayın ama beğeniler tartışma konusu olmamalı ve bu kadar gergin olmak iyi değil söyliiim :) avatar için izlediğim en iyi film gelmiş geçmiş en mükemmel baş yapıt demeyeceğim ama gördüğüm en muhteşem en etkileyici görsel şölen demekten kendimi alı koyamayacağım bir filme en fazla 3 kez giden ben ki o film joe black idi, avatara toplamda 4 kez gittim ve çok güzel vakit geçirdim. yakında insanlara i see you demeye başlayacakmış gibi hissediyorum hehehe :) hala gitmeyen görmeyen varsa vakit kaybetmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 mybilet.com'dan bilet alarak izleyen var mı? bişey sormam gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Gittim bende dun, baya guzeldi, sevdim ben. Guzel yapmislar surekli akicilik var. Sikilmadan izledim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 var. my bilet kullanarak kanyona bilet almıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 rahatsiz yardımcı oldu. kanyon'a aldım ben de bilet. kendi kartımın borcu odenmediginden islem yapamamıstım, annemin kartı ile aldım sorun olur mu dedim. makinalar varmıs onlardan alıyomusuz bilet, nema problema. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 ckm afm de xpand teknolojısıyle ızledım ıyıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 toggie said: rahatsiz yardımcı oldu. kanyon'a aldım ben de bilet. kendi kartımın borcu odenmediginden islem yapamamıstım, annemin kartı ile aldım sorun olur mu dedim. makinalar varmıs onlardan alıyomusuz bilet, nema problema. Makinadan ya kartını geçiriyosun, o olmazsa numara girebiliyosun yanlış hatırlamıyorsam, problem çıkmaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 yalniz hasilati titanic i gecicek fln diyolarda, yanlis bi dgerlendirme 0 o zaman 100 tane sinama salonu varsa simdi 200 tane var. bunu hasilat / koltuk sayisi olarak hesaplamalari lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 3d sinema salonu az ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 evet muhtemelen 2D salonlarda gidenlerin sayısı çok azdır. hatta ancak 3D salonu olmayan şehirlerde filan o ekstra salonlar iş yapar. hasılat/koltuk yaparlarsa avatar fark atabilir o açıdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Insan sayisi cok fazla degismedigi surece salon sayisi cok bisey ifade etmiyor. Giden yine gidecektir. Zira sinema kulturu yeni birsey degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 titanicte ne güzel karaborsa bilet satmıştım. kalmadı artık o sıralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 sinemaya kombine bilet çıksa avrupadaki gibi keşke. iskocyada 15euro 20 doları bastın mı aylık istediğin kadar girip film izleyebiliyorsun sinemalarda mesela. gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 bizim millet açgözlü yemez öyle şeyler. belki 100 liraya falan yaparlar ki o da istanbul'da 10 filme denk geliyo ortalama. ayda 10 kez sinemaya gidecek zamanı çok fazla insan bulamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar