Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Avengers (2012)

progamer

Öne çıkan mesajlar

Oce4n said:

bu filmi izlemeden önce neleri izlememiz gerekiyor şimdi? benim bildiklerim:

-hulk
-captain america
-iron man 1-2
-thor

varmı başka? diğer iki elemanı hiç gördüğümü hatırlamıyorum çünkü ben filmlerde (hawkeye ve seksi kız.)

ben de bunu sorcaktim, bunlar dısında var mi izlenmesi gereken bişey
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi geldim filmden, benim gibi marvel fanatiği birçok arkadaşımla beraber gittim. film öncesinde de sonrasında da güzel tartışmalar döndürdük.

bir kere gönül rahatlığıyla 90/100 veriyorum filme. çok çok başarılı olmuş.

karakter odaklı bir review yazdım, spo yapayım.

takımın toplanma bölümü son derece titizlikle ve güzel işlenmiş. her karaktere gerekli vakit ayırılmış, black widow gibi takımdaki diğer üyelere nazaran ağırlığı daha az olan bir karaktere bile yoğunlaşılmış filmde.

ilk perde de yerinde aksiyon vardı, cıngarın ikinci perde de kopacağı belliydi zaten. özellikle bruce'u oynayan aktörü, loki'yi ve tabi ki robert downey'nin performanslarını çok beğendim. loki, thor'dakinden daha iyi bir performans çıkarmış bana göre. film zaten ünlüler geçici olduğu için (robin'i bile baya gördük yani eheh) tek tek herkesi yazmayayım, iyi oyuncular gene her zamanki gibi iyi bir performans sergilemişler.

hikayenin nasıl gelişeceği belliydi zaten gerek thor'un son sahnesinden, gerek trailer'lardan. heyecanlandıran, bol bol güldüren, aksiyona fazlasıyla doyuran bir film olmuş.

hulk'ın ağırlığı çok iyi hissettirilmiş filmde. loki'sinden thor'una, captain america'ya kadar herkes hulk'ın endamından haberdar. o kadar güzel dağıtıyor ki hulk ortalığı, 5 - 10 dakika daha sırf hulk gösterseler keşke dedim. o efor sarf etmeden loki'yi dövdüğü sahne, shield'ı dağıttığı ve thor'la kapıştığı sahne, finaldeki sahneleri orgazmdı.

captain america'ya biraz daha ağırlık verilse iyi olurmuş. tam lider vasıflarını, takımı sırtlamasını yansıtamamışlar. çizgi romanlarda captain ve iron man'in ağırlığı daha bariz olur genelde. fakat gene de captain da direkt tekniğini konuşturmuş filmde.

thor takıma en son giriyor ve hafif geç dahil oluyor filme. thor'u oynayan chris hemsworth bana göre cuk oturuyor thor rolüne. oyunculuğu muhteşem değil belki ama thor rolüne çok yakıştırıyorum adamı. hulk ile kapıştıkları sahneler, finalde captain america ile combo attackları baya epic sahnelerdi filmde. gene ağırlığı çok fazla tabi thor'un da, gerek takım içinde gerekse filmin senaryosunda.

iron man bu filmin gerçek kahramanıydı. captain america'dan fedakarca bir hareket beklerken stark'ın ipleri eline alması şaşırttı açıkçası biraz beni. gerek shield'ı, gerek ny'i kurtaran iron man'in kişisel çabaları oldu. diğerlerinin payı yok demek istemiyorum ama iron man gerçek kahramandı diyebilirim. aksiyon sahnelerini de çok çok iyi yapmışlar iron man'in. mark 7 akıyor bildiğin.

black widow ve hawkeye da, oyuncuların da etkisiyle, başarılı bir portre sergilemiş ve hiç sırıtmamışlar rollerinde. düşman asgard taraflarından olunca haliyle çok iş yapamazlar herhalde, en azından black widow pistollarla nereye kadar falan diyordum ama aksiyon sahnelerinde de asıl dörtlü ile kafa kafaya gittiler.

filmin tadı damağımda kaldı gerçekten. 135 dakika bu arada film. gene giderim muhtemelen yakın bir zamanda. marvel'ın son dönemde x-men first class ile birlikte en beğendiğim filmlerinden oldu.

endings'de bu sefer çok bekletmediler, babalar gibi thanos'u dayadılar direkt. bundan sonraki düşmanın ve plot'un da üç aşağı beş yukarı ne olduğu belli oldu. thanos'u başta çıkaramadım, doom ya da red skull falan zannettim lol.

göndermeler, aksiyon sahneleri, görsel efektler, müzikler son derece iyiydi. izleyin izlettirin diyelim.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...