Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Extra-Terrestrial Concept (Açıkfikirli insanların bakması rica olunur)

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Genwa said:
Ayrıca konunun başına açıkfikirli insanlar baksın diye yazıp UFOların varlığına inanmayanları "önyargılı" olarak nitelendirmek ne kadar açıkfikirlilik acaba... İncelemeden araştırmadan yorum yapmayın denir, hepimizin kaynağı aynı. Sanmıyorumki burada NASA'dan bizzat "yalan olum ufo mufo yok (ya da var)" diye haber alan var.

Benim önyargılı olarak ilan ettiğim kişiler önyargılarından dolayı önüne konan kanıtları bile görmezlikten gelip kendilerini komik duruma düşürecek kadar olasılıksız açıklamalar uyduran şahıslar.

Bunca sayfadır benim açık fikirliliğimi sorgulayacağınıza şu olabilir veya bu olabilir gibi hiçbir şeye dayanmayan komik açıklamalar uyduracağınıza temeli kanıtlara dayanan düzgün karşı argümanlar bulsaydınız ne kadar güzel bir ortam olurdu burası.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=cz4cUSn2bNE

Bazı resimler bildiğin uçan daire.. yani silik roket moket değil, bildiğiniz uçan daire çizmişler yüzyıllar önce.

Hani şeytan meytan gibi mistik resimleri de çiziyorlar demişsiniz de.. biri nasıl olduğu belli olmayan bir yaratık, diğeri bildiğin uçan bir cisim. Bulut değil, kuş falan değil.. uçan cisim. Daire çoğunlukla.

Uçan daire'leri o zamandan beri görüyorlarsa hakkaten bütün argumanlarınız sıfırlanıyor. Sadece bu bir gerçekse, ki bütün bu resimler %90 doğruluyor, bütün yok yalandı da para yapıyorlar bu işten de.. uydurduğunuz bütün komik açıklamalar sıfırlanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi farkettim..

normalde bir youtube video linki gördüğünüz zaman forumda, resim olarak videodan bir kare görürsünüz. Yukarda koyduğum videonun temsili resmindeki yağlıboya, sanırım, resimde gökyüzüne çizilen nesneleri sıralıyorum:

DEV bumerang şekli (2 tane)
uzun puro şekli
normal yuvarlak "orb" şekli bir sürü
çarpı şekli

Farklı orb renklerine de dikkatleri çekerim.

anlayan anladı...
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden goruldugu iddaa edilen seyleri yanilsama teorisi ile aciklamak gayet kolay ( yukarilarda bir yerlerde sizinti diye fetonun bir dergisinden bu algidaki yanilsamalar ile ilgili bisiler vardi)

sovereign said:

Uçan daire'leri o zamandan beri görüyorlarsa hakkaten bütün argumanlarınız sıfırlanıyor. Sadece bu bir gerçekse, ki bütün bu resimler %90 doğruluyor, bütün yok yalandı da para yapıyorlar bu işten de.. uydurduğunuz bütün komik açıklamalar sıfırlanıyor.

Bu şekilde yazdığında komik duruma düşüyorsun bence kendini, her ne kadar forumda sanal ortamda bunun pek bir önemi olmasada bil dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.paticik.com/read.php?13,3810734,3902014#msg-3902014

Açıklaması ile ilgili bir yazı vardı arka sayfalarda adres verdim, bunlar olabilir yani, kafası güzel olabilir gençlerin eski çağlardan ,gayet güzel çizilebilir üretilebilir, yani hala senin dediğin İSPAT KANIT 100% hede hödö olmuyor.

Yani 1000 yıl önce aha bakın bunları çizdiler bu teoreminizi çürüttüm nasıl bir düşüncenin ürünü onu anlamıyorum, denilmişki şu anda bundan dolayı bunlar süre gelebiliyor,günümüzde globalizmin hızlı yükselişi ile birlikte insanlar bu işlerden gelir elde edilebiliyor,bu nedenle eskiden gelen yanılsamalar veya her ne iseler bazıları tarafından kar amaçlı kullanılmaya alet ediliyor , ama sen kalkıp şu an için söylenen bir cümleyi 1000 yıl öncesinin vukuatları ile çözümsemeye çalışıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Ged.. kendini söylediklerinle çelişiyorsun..

Ne demek istiyorsun bu son dediğinden birşey anladıysam arap olim..

Şimdiye kadar bana açıklama olarak kafanızdan uydurduğunuz senaryolar:

resimler fake
videolar cgi
dokümanlar fake
milyonlarca tanık hepsi ya yalan söylüyor, ya para kazanıyor bu işten ya da halüsinasyon görüyor

Bilmem kaç yüzyıl önce de insanlar aynı şeyleri görüyordu ise bunların hepsi sıfırlanıyor. Yalan mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:
Ged.. kendini söylediklerinle çelişiyorsun..

Ne demek istiyorsun bu son dediğinden birşey anladıysam arap olim..

Şimdiye kadar bana açıklama olarak kafanızdan uydurduğunuz senaryolar:

resimler fake
videolar cgi
dokümanlar fake
milyonlarca tanık hepsi ya yalan söylüyor, ya para kazanıyor bu işten ya da halüsinasyon görüyor

Bilmem kaç yüzyıl önce de insanlar aynı şeyleri görüyordu ise bunların hepsi sıfırlanıyor. Yalan mı?

Senin dediklerini kabul etmiyor ya da sen onun ne demek istediğini anlamıyorsan o başka, dediklerinin kendiyle çelişmesi başka. Türkçe'yi düzgün kullanalım mı?

Ortada milyonlarca tanık falan yok, bütün tanıklar münferit olaylar ya da ufak tefek gruplar, ne hikmetse hepsi de dağ başında, terkedilmiş ormanda falan görüyorlar bunları eheh.

DÖKÜMAN dediğin nedir, UFO'lardan belge mi dökülmüş uçarken? Yoksa birisi ifade verip resmi belge haline getirdi diye söyledikleri direk UFO DÖKÜMANI KANIT mı oluyor?

Günümüzde fotoğraf, video editlemek ne kadar kolay hepimiz biliyoruz. Bunların doğruluğunu araştıran teknikler de nedense hepsi sapına kadar blur ve düşük çözünürlük olunca pek bir işe yaramıyor, ısrarla "olm bunlar araştırılıyor" falan diyorsun da durum bu yani. Youtube'a konarken çok sıkı incelemelerden geçip konuyor sanki o da ayrı konu.

Yine aşağılama moduna girmişsin ayrıca bakıyorum? Sen böyle FB-GS tartışan ortaokul öğrencisi gibi kendin dışında hiçbir fikrin doğruluğuna ihtimal vermediğin sürece daha çok boşa kürek çekersin. Vakit öldürmeye devam. Memlekete daha faydalı işler yapsan keşke eheh.

Artık HD kameralar falan çıktı allahtan, sizin gibi boş vakti fazlaca olan MSA'lar da artıyor gibi (Macerayı Seven Adam), yüzyıllar öncesine dayanan varsayımlar ya da dandik videolar yerine şöyle güzelce zoomlanmış HD videolar koyarsınız da belki kanıt olur o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Senin dediklerini kabul etmiyor ya da sen onun ne demek istediğini anlamıyorsan o başka, dediklerinin kendiyle çelişmesi başka. Türkçe'yi düzgün kullanalım mı?

Ne diyorsun hiçbirşey anlamadım.

Ortada milyonlarca tanık falan yok, bütün tanıklar münferit olaylar ya da ufak tefek gruplar, ne hikmetse hepsi de dağ başında, terkedilmiş ormanda falan görüyorlar bunları eheh.

Yanlış. Hatta daha yanlış olamazdın heralde. Hiçbir şey bilmiyorsun bu konuda.

DÖKÜMAN dediğin nedir, UFO'lardan belge mi dökülmüş uçarken? Yoksa birisi ifade verip resmi belge haline getirdi diye söyledikleri direk UFO DÖKÜMANI KANIT mı oluyor?

Doküman dediğim Amerikan hükümetinden "Freedom of Information Act" dediğimiz vatandaş hakkıyla declassify ettirilen dokümanlardan bahsediyorum. Bu dokümanlar adamların hakkaten tonla doküman sakladıklarını ve declassify ettikleri her dokümandaki önemli bilgilerin de üstünün siyahla çekilmesi de hala sakladıkları gerçekler olduğunu kanıtlıyor.

Daha da basite indirgemem gerekirse senin için:

Dünyanın her tarafından hükümetler yıllardan beri kendi biriktirdikleri UFO dokümanlarını halklarına açtılar bile. Amerika hükümetinin resmi fikri ise "UFO's don't exist."

Fransız silahlı birlikleri koskoca rapor hazırladı konu üzerinde, halka açtı bunlar ciddiye alınması gereken cisimler ve varlar diye. Amerika hala her UFO sightingini weather balloon/swamp gas/temperature inversion gibi komik olaylarla açıklamaya çalışıyor.

Günümüzde fotoğraf, video editlemek ne kadar kolay hepimiz biliyoruz. Bunların doğruluğunu araştıran teknikler de nedense hepsi sapına kadar blur ve düşük çözünürlük olunca pek bir işe yaramıyor, ısrarla "olm bunlar araştırılıyor" falan diyorsun da durum bu yani. Youtube'a konarken çok sıkı incelemelerden geçip konuyor sanki o da ayrı konu.

İnsanlar UFO kaydedicem diye yanlarında HD kamera taşımıyorlar tabiki. Görürlerse de kameranın zoomunun yetişemeyeceği kadar uzaklıkta oluyor. Blurry olması da hayatında kamera kullanmamış özürlülerin heycanlı bir şeklde bir obje çekmeye çalışmalarından oluyor.

Net olmayan videolar aslında fake olabilme şanslarını değil, gerçek olabilme şanslarını arttırıyor.

Ayrıca tonla belgeselde bu tür video ve resimlerin fake olup olmadıkları bilimsel deneylerle araştırılıyor ve olmayan tonla fotoğraf bulunuyor. Ondan sonra aynı fotoğrafın fake olduğunu ispat etmeye çalışan hiçbir video aynı derecede bilimsel bir deneyle kanıtı çürütemiyor. Çürütebilen bir tane video göster bana.

Yine aşağılama moduna girmişsin ayrıca bakıyorum? Sen böyle FB-GS tartışan ortaokul öğrencisi gibi kendin dışında hiçbir fikrin doğruluğuna ihtimal vermediğin sürece daha çok boşa kürek çekersin. Vakit öldürmeye devam. Memlekete daha faydalı işler yapsan keşke eheh.

Bu topikte "aşağılama modu"'nda olan herhangi biri varsa o da sensin. Topiğe mesaj atma amacın bana saldırmaktan başka birşey değil. Koyduğumuz videoları seyretmiyorsun, kanıtları okumuyorsun, 72 sayfa sonra gelip bahsettiğin dokümanlar nedir diyorsun. Koyduğum materyali düzgün bilgilerle çürütmeye çalışacağına hep bana saldırıp laf atmaktan başka birşey içermiyor mesajların.
Sosyal ağlarda paylaş

gunumuzde dijital ortamdaki iyi montajlanmış bir videonun veya imaj'ın gercek olup olmadıgını araştırmanın incelemenın bilimsel bir yolu yok.

daha makineden cıkarılmamış 35 milimetreyle cekilmemişse o kayıtın guvenilirliği yoktur.

uvenlik kameraları ditijal kayıt yapsada yaptığı her kayıt her guvenlik kamerasının farklı signature'ıyla işaretlenir. hatta bu kayıtlar bil eğer ilk elden polsi tarafından gidip alınmadıysa kay edilen yerden guvenilirliğiniyitirir.

gercek bu istediğin kadar "uzmanlar tarafından inceleniyor" desende, bu soylediğinin hic birgecerliliği yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ondan sonra aynı videonun orjinalliğini çürütmeye çalışan başka "bilimsel" test videoları çıkıyor ortaya, ve bu incelemeler videonun fake olup olmadığına ve nasıl kaydedildiğine bakmaları gerekirken videoyu çeken insanın reaksiyon ve kaydetme yeteneğine saldırınca videonun orjinalliği daha da artıyor.

Yani gerçekte fake olmayan bir videoyu fake diye göstermeye çalışan incelemeler, bu incelemeyi dinleyen insanı videonun fake olduğuna inandırmaya çalışmaktan başka birşey yapmıyor çünkü bilimsel kanıt falan göstermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Haydi yine basliyoruz. Konuyu bilmiyorsun ve konusuyorsun.
Bazi olaylarin binlerce tanigi var, Phoenix Lights gibi. Hatta 10.000'lerce diyebilirim. Bazi individual vakalarda var tabi. bu arada dagda bayirda goreceklerine sehirde gorselerdi (ki var oyle vakalar ama arastirmadim onlari) burda bunlari konusuyor olmazdik eheh.

said:

Cok esprituelsin, bilgi sahibi olmadiginin kaniti bu paragraflar ozur dilerim. Verdigimiz videolari izlemiyorsaniz buraya gelip wall of text atmayin gozunuzu seveyim, zerre ileri gitmiyorsunuz cunku.

DOKUMAN dedigimiz seyler farkli, ABD basbakanindan, CIA/FBI baskanlarina kadar cesitli mercilerin konuyla ilgili belgelenmis tamamen genuine TOP SECRET file'lar var. Bunlar DOKUMAN oluyor. Bazi gercekligi sonra ortaya cikan, yani yalan olma olasiligi %1'in altinda olan cesitli vakalar var Ingiliz hukumetinin falanda yayinladigi, bunlarda DOKUMAN oluyor.

said:

Fotograf ve Video analizi eger isten anliyorsan cok zor degil. Daha da gelismis teknikler ile derinlemesine inceleme yapabiliyorlar. Sapina kadar blur ve dusuk cozunurluk dediginin mesafelerle alakasi var bu 1. 2. olarak cogu onemli videoda eski tarihli video oldugu icin afedersin ama cok normal. Ama tabi zerre bilgi olmayinca bu ayrimi yapamiyor insan. Ben sinemaciyim, kameralarla, objektiflerle, sensorleriyle, gain'i, isosu, editing'inden anlarim. Buda giris seviyesi analiz icin yeterli.

Youtube konan videolarin cogu zaman ORJINALLERi gerekli yerlere gidiyor, ordanda teknik analize gonderiliyor. Bunu dusunmek icin bilgi sahibi olmaya bile gerek yok. Yani anlayacagin sadece youtube'a konmakla bitmiyor bunlar.

said:

Sovereign USA'nin en iyi universitelerinden birinde egitimini aliyor, bos zamanlarinda da bu konuyla ilgileniyor, memleketi gectim dunyaya bile oldukca faydali bir is oldugunu dusunuyorum. Elimde olsa bende aktif olarak research'lerde yar almak isterim, hatta yer almayida planliyorum. Cunku konu oldukca eglenceli zaten. Ama uslup konusunda sana hak veriyorum :)

said:

Artık HD kameralar falan çıktı allahtan, sizin gibi boş vakti fazlaca olan MSA'lar da artıyor gibi (Macerayı Seven Adam), yüzyıllar öncesine dayanan varsayımlar ya da dandik videolar yerine şöyle güzelce zoomlanmış HD videolar koyarsınız da belki kanıt olur o zaman.

O zamanlarda gelecek, o videolarida koyacagiz hic merak etme, ama sen yine izlemeyeceksin :). Biz MSA'yizda sen nesin SSA falan mi (Sikintiyi Seven Adam, ESPIRI YAPTIM BENDE BAK EHE). Nerene batiyor bu konuyla ilgilenen insan cok merak ediyorum. Oldukca eglenceli, zihin acici, hayal gucu zorlayici bir konu. Insanin ihtiyaci var boyle topiclere.

Yuzyillar oncesinde dayanan varsayimlar ET degil be gozunu seveyim, din denen bisey var, ET konusu din gibi soru yaratacagina daha cok bazi cevaplari veren bir konu, bilimle baglantisida buyuk oyle deli sacmasida degil. Ama okuyana/izleyene/ilgilenene tabi. Yada Indipendence Day izleyip konuya girip UZAYLI PEHH demeye benzemiyor is.
Sosyal ağlarda paylaş

Ufo huntersin bazı bölümlerini izliyorum arada denk geldikçe :), oradaki araştırmacılarda böyle şüpheli olaylar karşısında bu kesin şudur veya budur demiyorlar yani manipüle etmiyorlar izleyiciyi, sadece eldeki verilerle uzmanlara gidip açıklama yaptırıyorlar. Bazı durumlarda uzmanlar sözkonusu şeyin ne olduğunu açıklayamıyor veya daha önce böyle birşey görmedim diyorlar.

Kısaca ilginç bir program evet denk gelirse izleyin derim ama dediğim gibi ileri sürdükleri kanıtlar dünya dışı yabancıların bizi ziyaret ettiğine kesin deliller değil. Zaten kendileridi bunu söylüyor. En azından izleyip yaptıkları araştırmaların mesela havada görünen bir cismin tahmini boyutunu hesaplama gibi yöntemlerinin saçma mı değil mi olduğunu anlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

O zamanlarda gelecek, o videolarida koyacagiz hic merak etme, ama sen yine izlemeyeceksin :). Biz MSA'yizda sen nesin SSA falan mi (Sikintiyi Seven Adam, ESPIRI YAPTIM BENDE BAK EHE). Nerene batiyor bu konuyla ilgilenen insan cok merak ediyorum. Oldukca eglenceli, zihin acici, hayal gucu zorlayici bir konu. Insanin ihtiyaci var boyle topiclere.

Yuzyillar oncesinde dayanan varsayimlar ET degil be gozunu seveyim, din denen bisey var, ET konusu din gibi soru yaratacagina daha cok bazi cevaplari veren bir konu, bilimle baglantisida buyuk oyle deli sacmasida degil. Ama okuyana/izleyene/ilgilenene tabi. Yada Indipendence Day izleyip konuya girip UZAYLI PEHH demeye benzemiyor is.

Şuraya cevap vereyim dedim, benim derdim büyük ölçüde üslupla. Sen konulara objektif bakıp doğru düzgün tartışabiliyorsun, Sovereign bunu yapamıyor, hatasını da kabul etmiyor hiçbir şekilde. Eğitimin öğretimden daha önemli olduğunu kanıtlıyor madem iyi bir okulda okuyormuş :p

Açık fikirlilik talep edip de karşı fikir içeren her mesaja en azından bir sinir ve aşağılama, ilerleyen safhalarda hakaretlerle cevap veren bir insandan kimse Fizik 101 dersi bile dinlemez açıkçası.

Son bir not; MSA bir L-Manyak karikatürüdür, spontane değildi yani ehe.

MSA

http://profile.ak.facebook.com/object3/1701/61/l21822455711_4713.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...