Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Extra-Terrestrial Concept (Açıkfikirli insanların bakması rica olunur)


Sovereign

Öne çıkan mesajlar

"Amerika'nın 1950'lerden Beri Sakladığı Gerçekler" adlı konunun devamını açıyorum.

Üstteki konuya hitaben: 23 sayfa sürdü ve çok sağlıklı bir tartışma ortamı vardı. Sonra bir arkadaş gelip bizi ilgi çekmeye çalışmakla suçladı. Suçlayabilir buna karşı birşeyim yok, önyargılı insanların attığı ciddi olmayan mesajlar da var tabi ve her zaman olacaktır. Bunun önüne geçilemez.

Ama Absolut isimli beyfendi gelip "23 sayfa ve ne yazık ki 22si birbirine laf sokma üzerine." diyip konuyu kapatması beni üzdü. Böyle bir tepki vermiş olması, o 23 sayfanın tek bir sayfasını bile düzgün bir şekilde okumadığını gösteriyor.

Özel mesaj attım, çok düzgün bir şekilde konuya tekrar bakmasını ve bu tartışma ortamını yanlışlıkla kapattığını göstermek istedim.

Malesef ki kendisi bir cevap verme saygısını bile gösteremedi. Aynı şeyi Lathspell yapmış ve o da bir cevap alamamış.

Neyse bu konuyu tartışmaya devam etmek istiyorum. Önyargılı veya önyargısız herkese açığız.

Söz veriyorum; komentlerinizi ve düşüncelerinizi düzgün, saygılı ve dalga geçmeyen bir tavırla yazarsanız hepinize teker teker cevap verebilirim.

Saygılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Linki ilk mesaja ekledim.

Örnek makalelerden birtanesi:

said:
Pamphlet by the Inspector General Called Objects a ‘Serious Business’


WASHINGTON, Feb. 27 (UPI)—The Air Force has sent its commands a warning to treat sightings of unidentified flying objects as “serious business” directly related to the nation’s defense, it was learned today.
An Air Force spokesman confirmed issuance of the directive after portions of it were made public by a private “flying saucer” group.
The new regulations were issued by the Air Force inspector general Dec. 24.
The regulations, revising similar ones issued in the past, outlined procedures and said that “investigations and analysis of UFO’s are directly related to the Air Force’s responsibility for the defense of the United States.”

Committee Reveals Document

Existence of the document was revealed by the National Investigations Committee on Aerial Phenomena.
The privately financed committee accused the Air Force of deception in publicly describing reports of unidentified flying objects as delusions and hoaxes while sending the private admonition to its commands.
Vice Admiral R. H. Hillenkoetter (Ret.), a committee board member and former director of the Central Intelligence Agency, said in a statement that a copy of the inspector general’s warning had been sent to the Senate Science and Astronautics Committee.
“It is time for the truth to be brought out in open Congressional hearings,” he said.”
The Air Force confirmed that the document had been issued. A spokesman said it was put out by Maj. Gen. Richard E. O’Keefe, acting inspector general at the time, to call attention to revised Air Force regulations concerning unidentified flying objects.
The statement was included in an “operations and training” pamphlet circulated at intervals to bring commands up to date.
Pentagon aides said the new regulations covering seven printed pages, made no substantive change in policy but had been rewritten as a matter of course.
The Air Force has investigated 6,132 reports of flying objects since 1947, including 183 in the last six months of 1959. The latest Air Force statement, issued a month ago said, “no physical or material evidence, not even a minute fragment of a so-called flying saucer, has ever been found.”
Admiral Hillenkoetter said that “behind the scenes, high-ranking Air Force officers are soberly concerned about the UFO’s.”
“But through official secrecy and ridicule, many citizens are led to believe the unknown flying objects are nonsense,” the retired admiral said. He charged that “to hide the facts, the Air Force has silenced its personnel” through the issuance of a regulation.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi benim merak ettiğim ufolardan ziyade.
tarihini tam olarak hatırlayamıyorum,
yeryüzüne bir cisim düşüyor ve bu cismin bir element olduğu söyleniyor.bu elementin çok değerli olduğu ve dünya da bulunmadığı söyleniyor.elementin kendine has yapısı olduğu garip bir görünüşünün olduğu söylendi.fakat her ne hikmetse ortadan kayboldu.kimyacılar tarafından araştırıldı ama sonuç bulunamadı diye biliyorum.bu olay ile ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ilgimi cekme nedeni, gerceklesen ziyaretlerin gercekligi ve kullanilan teknojinin artik degisime tanik olmasi gereken dunyaya gerekli trigger efekti olusturacagina inanmam.

Konusan insanlarin ortak noktasi "UFO'lar var!" degil. Onlar diyorlar ki insanligin artik bilinclenmesi, yetiskin bir bilince sahip olmamiz gerektigi, kullanilan enerjilerin degismesi, silahlanmanin, savaslarin, ilkel davranislarin degismesi gerektigi gibi seylerden bahsediyorlar.

Ayrica Extra-terrestrial visit'in kanitlanmasi, aciklanmasi, belgelerin ve arastirmalarin kamu oyuna aciklanmasi buyuk bir degisime neden olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Neden bu kadar ilginizi çekiyor ki? Basit bir olasılık hesab bile büyük ihtimalle bir yerlerde yaşam olduğunu söylüyor. Bu kadar bence Pek ilgilenmiyorum H.G. Wells'in senoryaları gerçekleşmediği sürece.


Bütün bu konuyu bir dağ olarak düşünürsen yukarda örnek olarak verdiğim makale o dağdaki sadece bir taş.

Neden mi bu kadar ilgimizi çekiyor? Çünkü etrafta konuşulan, söylenen, yazılan bütün bu olayların yüzde 90'ı GERÇEK.

Ha şimdi hakkaten söylenenlerin gerçek olduğunu varsayarsan Dünya üzerindeki etkileri saymakla bitmez.

Kısaca insan olmayan onlarca değişik akıllı varlıkların hakkaten varolduğu, Dünya'ya gelip gittikleri VE insanların bu varlıklarla yaşadıkları deneyimler bir insanın NASIL İLGİSİNİ ÇEKMEZ?

Nasıl çekmez biliyor musun? Önyargı sayesinde.

Doğduğunuzdan beri kafanıza sokulan ve "1+1=2" gibi doğru olduğunu kabul ettiğiniz değerlerin çoğunun büyük bir yalan olduğuna inanmak gerçekten çok zor birşey.

İnsan inanmak istemiyor, gerçek olamaz böyle birşey diyor çünkü doğduğundan beri öğrendiği herşeye karşı geliyor bu.

Ama bilimin altında yatan ve bu son yüzyılda gerçekten unuttuğumuz asıl konsept de bu.

Hiçbirşeyi olduğu gibi kabul etmemek ve sorgulamak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut beyefendiye laf sokmadan evvel kilitlenen bir konunun tekrar açılmasının sonucunun ceza almaya kadar gittiğini bildiğini varsayıyorum. 23 sayfanın son 2 sayfasındaki seviyesizlik konunun kapanması için yeterlidir.
Bu arada kilitlenen konuları sevmediğim veya kıllık olsun diye değil orda kendini kaybeden birkaç kişi anlık sinir yüzünden banlanmasın diye kilitliyorum %80. Buyrun seviyeli tartışın durduk yere kilitleyen olmaz ama gene seviye kaybolursa kilitlerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:
insanoğlu neden kendini evrende tek olacak kadar mühim görüyor ki?


Einstein'ın bilime yaptığı katkıları öğreniyorum aldığım bir derste şuanda mesela. Bu sorduğun soruyu cevaplamada o kadar yardımcı oluyor ki..

Ama şimdi bunu burda anlatamam çünkü çok komplike, anlatmaya çalışsam da anlatmayı beceremem zaten.

Kusura bakma.. bu sorunun cevabı kafamda çok net bir şekilde var ama yazıya dökecek beceri yok :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:
abi benim merak ettiğim ufolardan ziyade.
tarihini tam olarak hatırlayamıyorum,
yeryüzüne bir cisim düşüyor ve bu cismin bir element olduğu söyleniyor.bu elementin çok değerli olduğu ve dünya da bulunmadığı söyleniyor.elementin kendine has yapısı olduğu garip bir görünüşünün olduğu söylendi.fakat her ne hikmetse ortadan kayboldu.kimyacılar tarafından araştırıldı ama sonuç bulunamadı diye biliyorum.bu olay ile ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..


Bunun gibi onlarca olay var. Kilitlenen konuda insanlara takılan çipler üzerine bi video vardı, doktor 9 tane ameliyat yapmış bu konuya ilişkin. Hepsinde insanların vücudundan metalik bir cisim çıkartılıyor. Bu cisimler normalde vücuttan atılması gerekirken, vücudun cisimlerin etrafında sinirsel dokular oluşturduğu görülüyor. Cisimler analize gönderiliyor ve analizde dünyada bulunmayan elementlerin olduğu çıkıyor.

Ama bu haberi sadece bir youtube videosunda görüyoruz.

Neden acaba?

Neden senin bahsettiğin o parça veya element birden ortadan kayboldu?

İşte beni araştırmaya sürükleyen şey de bu işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:
Bu görüntüsü olanı mı diyorsun hani kesiyorlar kendini onarıyor;yapışıyor tekrar.Onun fake olduğunu söylüyorlardı.


Bu arada internette bu konuya ilişkin binlerce fake video var. Bu videoları insanların niye koyduğu üzerine binbir tane sebep düşünülebilinir ama bir o kadar da gerçek video olduğu kesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Ben yukarda büyük ihtimalle uzaylı denen şey var dedim. Ne ön yargısı diyorsun sen?

Kabul, var bunlar; ama belki geliyorlar, belki gelmiyorlar, zerre umrumda değil. Zaten başka konularda din üzerine yazdığım şeyleri de (eğer okuduysan) bir hatırla, bu tavrımın ön yargıyla bir ilgisi yok, nihilistim ben böyle. Politika konularında falan da böyleyim.

İnsanlara - özellikle gecenin bu saatinda - ön yargılısın diye bold puntolarla çıkışma, kırıcı oluyor. Büyük ihtimalle son 20 saattir uyanık olmasaydım kırıcı olmazdın ama. Lanet olsun diferansiyel denklemlerin ikinci ordırları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu sorguluyoruz işte, ama kızıyosunuz sonra =)

yani baştan söyleyeyim, uzaylıların başımın üstünde yeri var, keşke gelmiş olsalar, keşke yeni bişeyler öğrensek, teknolojimizi geliştirsek, enerji kaynaklarımızı maksimize etsek, yeni bir bilinç düzeyine, yeni iletişim yöntemlerine kavuşsak, keşke dünyevi veya ilahi dogmaları geride bıraksak..yani hiç öyle değer yargılarımla falan çelişen bişey değil uzaylı ziyareti, bu konuda da mümkün olduğunca açık fikirli olmaya çalışırım, en azından dini mevzulardan daha dişe dokunur bişey olabilir burda =)

bütün dünya buna inansa bir inansa hayat bayram olsa..

ama yok işte, elle tutulur, gözle görülür doğru dürüst bir bilimsel kanıt yok! ışıklar var, atmosfer olayları var, tanımlanamayan cisimler var..üzerine ufo muhabbetinden para veya şöhret kazanan tarikatlar, örgütler, dernekler, kafayı sıyırmış tipler var. bunlar bence olayın "kredibilitesini" epey düşürüyo. neden mi?

çünkü dünyaca, özellikle de bilim çevrelerinde kabul görmüş, "authentic" olduğu kanıtlanmış tek bir somut veri dahi yok uzaylıların bu gezegene geldiğine dair. böyle bi veri olduğunda, sizin zaten bu topiği açıp insanları ikna etmeye çalışmanıza gerek kalmayacak, çünkü herşey değişmiş olacak ve bu değişimi de kimse reddedemeyecek.

önceki topikte de söyledim, uzayda başka canlıların olması gayet olası, hatta olmaması imkansız gibi geliyo bana. ama kalkıp sonsuz büyüklükteki bir evrende seyahat edip bizi bulmaları çok ayrı bişey ve buna ikna olmam için amerikalı bikaç ex-devlet görevlisinin dışında (o devlet ekolü ki olmayan nükleer silahları bahane edip bir ülkeyi işgale girişecek düzeyde bullshit uzmanıdır), başka kaynakların da, özellikle bilimsel çevrelerin (CERN?) de bu olayı doğrulamasını beklerim, olayım budur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Absolut beyefendiye laf sokmadan evvel kilitlenen bir konunun tekrar açılmasının sonucunun ceza almaya kadar gittiğini bildiğini varsayıyorum. 23 sayfanın son 2 sayfasındaki seviyesizlik konunun kapanması için yeterlidir.
Bu arada kilitlenen konuları sevmediğim veya kıllık olsun diye değil orda kendini kaybeden birkaç kişi anlık sinir yüzünden banlanmasın diye kilitliyorum %80. Buyrun seviyeli tartışın durduk yere kilitleyen olmaz ama gene seviye kaybolursa kilitlerim.


Şimdi ben ilk mesajda Absolut beyfendi demedim "Absolut isimli beyfendi" dedim, arada büyük fark var. Amacım ne laf sokmak ne dalga geçmek. Severek takip ettiğim ve çok sevip saydığım arkadaşlarımın olduğu bir forumun tanımadığım adminine laf sokucak kadar alçak biri değilim :)

Forum kurallarına karışamam, o sizin bileceğiniz iş. Ama güzel ve zevkli devam eden bir konuya kendini bilmez insanların gelip 2-3 tane tatsız mesaj atması yüzünden kapanmasının doğruluğu tartışılır. Bu benim fikrim.

Ayrıca senin yaptığın yanlışlar da var ama arkadaşlar yeterince değindiği için o konuya hiç girmeyeceğim.

İnşallah uzun uzun ve rahat konuşabileceğimiz bir tartışma ortamı olur bu konu herkes için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evrende yalnız olmak konusunda benim düşüncelerim(hayvanlar ve diğer canlılar hariç)
yani bir çok gezegen var,sistem var.bunların hiçbirisi boşuna değil.mutlaka bir açıklaması olmalı.dünya dışı canlıların konaklama yerleri olabilir ne bilim dünya dışındaki diğer gezegenlerin neden var oldukları daima bende merak uyandırmıştır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Ben yukarda büyük ihtimalle uzaylı denen şey var dedim. Ne ön yargısı diyorsun sen?

Kabul, var bunlar; ama belki geliyorlar, belki gelmiyorlar, zerre umrumda değil. Zaten başka konularda din üzerine yazdığım şeyleri de (eğer okuduysan) bir hatırla, bu tavrımın ön yargıyla bir ilgisi yok, nihilistim ben böyle. Politika konularında falan da böyleyim.

İnsanlara - özellikle gecenin bu saatinda - ön yargılısın diye bold puntolarla çıkışma, kırıcı oluyor. Büyük ihtimalle son 20 saattir uyanık olmasaydım kırıcı olmazdın ama. Lanet olsun diferansiyel denklemlerin ikinci ordırları.


GERGE'cim yine yanlış anladın ya :) Ben sana çıkışmadım orda ÖNYARGILISIN demedim. Genel olarak bahsettim konudan. Lütfen alınma.

Böyle bir konuda insanları kırıcı yazılar yazmam yapmak istediğim en son iş yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bu arada çıkmasın bunlar ortaya. O kadar teknoloji keşfetmişlerdin, daha ben burada ikinci order ile cebelleşiyorum, bunlar başımıza super ultra mega so complex that it blows zaphod's head calculus çıkartırlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:
vivavale said:
abi benim merak ettiğim ufolardan ziyade.
tarihini tam olarak hatırlayamıyorum,
yeryüzüne bir cisim düşüyor ve bu cismin bir element olduğu söyleniyor.bu elementin çok değerli olduğu ve dünya da bulunmadığı söyleniyor.elementin kendine has yapısı olduğu garip bir görünüşünün olduğu söylendi.fakat her ne hikmetse ortadan kayboldu.kimyacılar tarafından araştırıldı ama sonuç bulunamadı diye biliyorum.bu olay ile ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..


Bunun gibi onlarca olay var. Kilitlenen konuda insanlara takılan çipler üzerine bi video vardı, doktor 9 tane ameliyat yapmış bu konuya ilişkin. Hepsinde insanların vücudundan metalik bir cisim çıkartılıyor. Bu cisimler normalde vücuttan atılması gerekirken, vücudun cisimlerin etrafında sinirsel dokular oluşturduğu görülüyor. Cisimler analize gönderiliyor ve analizde dünyada bulunmayan elementlerin olduğu çıkıyor.

Ama bu haberi sadece bir youtube videosunda görüyoruz.

Neden acaba?

Neden senin bahsettiğin o parça veya element birden ortadan kayboldu?

İşte beni araştırmaya sürükleyen şey de bu işte.


tvde izledim ben bunu, history channelda gosterdi galiba, ufo hunters mi ne bi program var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...