Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Extra-Terrestrial Concept (Açıkfikirli insanların bakması rica olunur)

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Sovereign said:

Tekrar söylüyorum, hergün binlerce insan bunları görüyor mu? Hayır.

Görülen veya görüldüğü iddia edilen şeylere bilimsel deneyler yapyıorlar mı? Yapıyorlardır heralde. Peki bunlar sonuç veriyor mu? Hayır.

Eski hükümet çalışanları, Amerika'nın nükleer silahlarını kontrol altında tutmakla görevlendirilmiş işini bilen insanlar çıkıp ben Zeus'u gördüm, yok hayalet gördüm zebani gördüm diyor mu? Hayır.

İnsanlar ben Zeus'u gördüm veya yebani/şeytan/hayalet gördüm dedikten sonra sebepsiz yere hükümet tarafından öldürülüyorlar mı? Hayır.

Böyle komik karşılaştırmalarla birşey kanıtlamaya kasmayın.

O hükümet olayı ile ilgili benim de izin vermez demek istediğim bu tarz devlet bilgilerini açıklayan insanların bir şekilde yargılanması gerektiği idi burda görünce aklıma geldi (yasal veya değil). Eğer gerçekten bu tarz açıklamalar yapan insanlara daha sonra devlet tarafından müdahele ediliyorsa beklediğim budur benim de, laylaylom dolaşmaları değil etrafta.

Amma velakin, malesef şu anki ufo meseleleri ile dinler arasında bir bağ bunu reddedemezsin. Verdiğin her örneğe analoji kurulabilir. Önemli insanlar demişsin, eskiden devletin başındaki insanların bazıları tanrıların varlığını kamusal olarak kabul eder, hatta devlet yönetme politikalarını ona göre belirlerdi daha ne olsun. Öldürülmek demişsin, zamanında İsa'nın kutsal güçlerini gördüğünü iddia eden bir çok insan öldürüldü, neden? Belki devlet başındaki insanlar da bunun gerçek olduğunu düşünüyordu ve bundan korkuyordu. Öte yandan bilimsellik konusuna gelirsek tanrı kavramına bilimsel yaklaşmaya çalışan (kuran ile kuantumun örtüşmesi falan) ve yaklaştığını düşünen kişiler var, onları ikna etmen zor bilimsel olmadığına. Bence ufo çalışmaları da gerekli bilimsellikte değil zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

habertürk bu ama yani kusura bakma tamam sizin argümanlarınız tartışmalarınız iyi de habertürkün internetten toplayıp gerçek ufo fotoğrafı diye yaptığı haber anca eğlence kaynağı olur. gerçi yeri bu konu değil ama o konuda haklısın (direk belirtmesen bile öyle bir şikayet seziyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Sovereign allahaşkına daha neler, çüş be.

1

Bu ne yani, pixelart'tan bir motif de olabilir, çini dizaynı da olabilir, mikroskoptan bir görüntü de olabilir. GERÇEK UFO FOTOĞRAFI bu mu?

2

Bu ne, cehennemin dibinde ne olduğuna dair hiçbir şey seçilemeyen, blur oğlu blur bir uzun uçan cisim. Uçak olamaz mı bu?

3

En bombası da bu. Havaya Fıratpen atıp çekmiş adamlar, UFO olmuş hemen.

Al buyur "kesin acayip incelenmiş bariz UFO'lar işte gerizekalı mısınız siz" dediğin 6 fotoğraftan üçü böyle gitti. Açık fikirliliğine hayran olmamak insanoğlunun yapacağı iş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Farkettiysen hiçbir resim üzerinde yorum yapmadım çünkü ben sana x resmi çok iyi tanıyorum üzerinde 235234 tane araştırma ve deney yapıldı gerçek olduğu ortaya çıktı desem hiçbir şey değişmeyecek.

Benim değindiğim nokta; üzerinde hakkaten böyle bir deney yapılıp yapılmadığını bilip bilmediğin resimler üzerinde yaptığınız her yorumun tek amacı entertainment/eğlence olur.

İyi hadi bakalım nedir bu resimler diye sorarsan:

1. resim hiçbir şey ifade etmiyor.
2. resim Obama'nın inauguration gününde CNN kameraları tarafından çekilmiş olan UFO'nun resmi. Topiği açıldı, 235435 kişi dalga geçti, youtubeda binbir tane videosu da var ayrıca.
3. resim de sanırsam İngiltere'de çekilen bir UFO videosunun frame'inden alıntı.

Gerçek demiyorum, incelendi mi incelenmedi mi bilmiyorum. Ama bilmeden yorumlar yapıp eğlence amaçlı dalga geçmekten öteye gidemiyorsunuz. Bu bir gerçek.
Sosyal ağlarda paylaş

1 hafta falan şehir dışına çıkmadan önce çeksem çeksem ne çeksem diyip the x-files 2. ve 3. sezonlarını çekip yola çıktım.

şimdi hangi sezon hangi bölüm bilemedim ama orda bi mevzu vardı. kısaca özetlemek gerekirse: hükümetlerin yedikleri çeşitli haltları uzaylı, zuzaylı diye çeşitli spekülasyonlarla sulandırma teorisi üzerinde duruluyordu. scully'nin bir kaçırılma olayı var idi, netice itibariyle hükümetin yürüttüğü deneyleri gizlemek için uzaylı kavramını ortaya atıp bunuıbn arkasına saklanması diye kısaca özetlenebilecek bir bölümdü.

sadece ve sadece bir görüş olarak ortaya koyuyorum, bir iddiam yom.
Sosyal ağlarda paylaş

Önce insan dönüp kendine bakmalı.Kim geyik yapıp ,cıvıtmış ilk sayfalardaki postlarına bakmalı.Ben dizilerin dizi olduğunu belirtmek istedim.
Dizi izleyip gaza gelip ne ufo var denmeli ne de ileride şayet yeterli kanıt olursa bu inkar edilmeli.
x-filesda ufo yok derken-komplo tanımlaması yapılırken. Başka bölümde uzaylılar cirit atıyor.Mulderin ufo içinde çelik çomak oynaması bunu ima ediyor zaten yanlış bi tanımlama değil adama ufo içinde değişik metal aletlerle işkence yapılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse kusura bakmasın dizi ile gerçek hayat farklıdır.Dizideki teoriler gerçek hayata uygulanamaz.Men in Black teorisine inanmadığım için bu size saçma geliyorsa zaten bi şey anlatmaya gerek yok.Stargate izleyip bunlar gerçek ulan demeye benziyor bir wormhole açıp gezegen gezegen dolaşırız o zaman.Dizideki teoriler bi yerden sallamadır bununla ilgili çok güzel stargate fillerları vardı.''Bu ufolar aslında ABD Devletinin komplosu'' demekle ''olum ufolar aslında var'' demek aynı.
Sosyal ağlarda paylaş

x files bu kadar önemli bir done olacaksa fikirlerinde, adamlar bas bas bağırıyorlar ufo, uzaylı, tanımlanamayan güçler vs diye. sadece bir bölümünde işlenen bir fikri konuyla ilgili gördüğüm için dile getirdim.

netice itibariyle, tony soprano'nun oğlunun kafasını escalade'ye gömüp "büyü artık, o bir filmdi" demesini de dile getirebilirdim hehe

off lan ağlanacak halime gülüyoruım bu arada, çok dizi oldum çıktım 1 senedir.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
x files bu kadar önemli bir done olacaksa fikirlerinde, adamlar bas bas bağırıyorlar ufo, uzaylı, tanımlanamayan güçler vs diye. sadece bir bölümünde işlenen bir fikri konuyla ilgili gördüğüm için dile getirdim.

Sonra o devlet komplosu çıkıyor ama. Devamında gerçek uzaylı geliyor mu bilmiyorum ama
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:
Slat said:
Sovereign said:

Uçan daireler bütün tarihimiz boyunca görülüyordu ve bunun kanıtı da var. Tarihi çizilmiş boya resimlerde ufolara rastlanıyor ve bu da tartışılmaz bir şekilde tarihimizin başından beri UFO'ların varlığını kanıtlıyor.

Sadece bu gerçek insanları ikna etmesi lazım aslında.

Sovereign, o zaman Quetzalcoatl da var? Yüzlerce yarı insan yarı hayvan semi god, efler, dragonlar, elementallar, şeytanlar, melekler, giantlar vs.. de var? Tarih boyunca milyonlarca insan bunları görmüş ve duvarlarda resmetmişler.

Sadece bu gerçeğin insanları ikna etmesi yetiyorsa, dolaylı yoldan bunların da varlığına inanmış oluyorsun?

Peki bu bahsettiklerinin herhangi birini günümüzde binlerce insan gördüm gördüm diye haykırıp oraya buraya çektiği videoları koyuyor mu? Koymuyor. Videodaki resimleri görüyorsun, adamlar bildiğin uçan daire çizmişler altındada parmaklarını gökyüzüne kaldırıp bunlara bakan insanlar.

Zamanında insanları onlarla kandırıyorlardı ama. Yok büyü var, cadı var şu var bu var diye insanlık karanlık dönemler geçirmedi mi? Fakat geliştikçe batıl inançlara olan korkuları ya da inançları azaldı. Öyle ya da böyle her şeye rağmen insanlar batıl inançlarla kâr elde ettiler etmeye de devam ediyorlar. Tabi günümüzde çıkıp bak bu büyücü adamı kurbağa yaptı desen inanan olmaz ama teknolojinin gelişmesi, insanlar daha yeni yeni uçaklar, uzay gemileri yaparken "Ohoo uzaylılar bunları çoktan yaptı bak gelip gidiyolar hükümeler de bunu gizlio" demek dünyanın karanlık dönemlerinde ota büyüye insanları inandırmaya çalışmak "bence". O zamanlarda bu pek değerli ülke büyükleri başta gelirdi evet öyle şeyler var biz gizledik falan filan diye.

Ayrıca konunun başına açıkfikirli insanlar baksın diye yazıp UFOların varlığına inanmayanları "önyargılı" olarak nitelendirmek ne kadar açıkfikirlilik acaba... İncelemeden araştırmadan yorum yapmayın denir, hepimizin kaynağı aynı. Sanmıyorumki burada NASA'dan bizzat "yalan olum ufo mufo yok (ya da var)" diye haber alan var.
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:
Kimse kusura bakmasın dizi ile gerçek hayat farklıdır.Dizideki teoriler gerçek hayata uygulanamaz.Men in Black teorisine inanmadığım için bu size saçma geliyorsa zaten bi şey anlatmaya gerek yok.Stargate izleyip bunlar gerçek ulan demeye benziyor bir wormhole açıp gezegen gezegen dolaşırız o zaman.Dizideki teoriler bi yerden sallamadır bununla ilgili çok güzel stargate fillerları vardı.''Bu ufolar aslında ABD Devletinin komplosu'' demekle ''olum ufolar aslında var'' demek aynı.

Diziler ve filmler gercek hayattan beslenir. X-Files, Men in Black yoktan var olmadi bu kavramlar zaten vardi hikayeye donusturulup abartilir yapimlarda.

Ama su gercek ki onca bilimkurgu yapimi bunca yildir o kadar benimsendi ki orda ki fikirlerin gercek olabilitesi insanlara gulunc geliyor, sadece filmlerde abarttiklari icin...

Olabilirde olmayabilirde, mesela yukarda huun'un yazdigi X-files bolumu olayi muhtemelen oluyordur, sonucta milyonlarca insan UFO olayina inanmiyor, bir kaos var bu konuda, bir seyi gizlemek/yalanlamak icin en kolay yontem bu konuya dahil etmek gizli deneyleri falan. Oluyordur illaki bunlar. Ama bu demek degildir ki butun ET olayi sallamasyon.

1 tane kurum yok USA'da yada baska bir ulkede. Sadece guvenlik icin bile 10'un ustunde devlet kurumu vardir Amerikada muhtemelen (gizlileri saymiyoruz bile). Birisi digeri ile baglantili olmadigi icin, military icin test yapan bir kurum olayi bulandirmak icin diger departmanin alanina paslayabilir olayi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...