aquila Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 gfwl naletine baglanmadan save filan edemiyosun oyunu, ve gfwl'e baglanmak icin windowsu bastan yazman filan gerekiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 aquila beni egit, masterím ol :) hasta oluyorum tek cumlelik cevaplarina :D iki cumle gormedim desem yeridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 cevap yazacaktım, ama şu yazılanları okuduktan sonra "elitist" takılan tiplerin profili gayet güzel bir şekilde gözümün önünde oluştu. gerek görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Kim seciyor ki elitisti :) Kendi kendilerinimi ilan ediyor millet ... bende ultralistim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 elitismle alakası falan yok, mainstream oyunlarda kalite yerin dibine vurdu. insanlar da eski klasiklerin içine sıçılınca tepki gösteriyor tabii. çok şükür kickstarter var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Namessar said: pc de tek cozum bana sorarsaniz oyunu bedava release edip oyun ici reklam slotlari acarak oradan para kazanmak. korsani engelleyemiyorsam, korsan uzerinden para kazanirim. oha, 2008 de verdigim cevaba bak. baya sacmalamisim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 screwy said: Biriniz de bi acıklasın full drm in size zararı ne? niye cezalandırıldıgını dusunuyorsun. Korsanın neden boyle onlenmeye calısıldıgını acıkladım. ya da zaten baya obvioustu madem oyle korsanla nasıl savasılabilecegine bir dusunce uretin. Hakkaten boyle bisey olabilir diyelim. Full DRM için erken bence henüz, Zarar şu, oyunlar serverside kasmasın diye limitlenmek zorunda kalıyorlar. Diablo 2, 8 kişi iken 10 sene sonra çıkan oyun 4 kişilik. Simcity malum. Ha DRM olucaksa hiç download felan olmasın direk stream şekilde çatır çatır oynayalım madem. Korsanla başa çıkmanın bir diğer yolu Kickstarter işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 aquila said: games for windows live pankreas kanseri. misal benim şu an oynadığım bioshock 2. bir kere rahatça başlayamadım lan oyunu oynamaya, hep mi sign in problemi yaşatır. retail alan kafama zıçayım, steam'den şaşmayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 steam'de de var gfwl oyunları, oyun o sistemi kullanıyorsa illa ona bağlanıyor gene. fo3, dow2, arkham vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 screwy said: biri 10 sene sonrasının problemi. digeri de ya fakirlik(boyle iste kotalı internet falan derdi, 3g ye sahip olmama derdi) ya da gizlilikle kafayı bozmus olmak(sehirlerini swastika seklinde yapıp adını auschwitz koymadıgın surece guvendesin) server problemleri yeni(relatively) bi business model oldugu icin normal. D3 te de ilk 2 hafta acı cektik sonra problem cektigimi hatırlamıyorum. abi niye sürekli buyer's remorse yada remorse'un olmasa bile kansere gönüllü olarak simcity almanı insanlara fakir diyerek kapamaya çalışıyorsun? lol he çok fakiriz bi pc oyunu alamıyoruz fakirlikten kırılıyoruz bu ne lan fakir fakir fakir. adam full drm şahane arabamda bile 3g var siz fakirsiniz diyor millette pc gaming tartışıyor bu kişiyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Büyük troll de ondan. Bıraktım ben kendi kendine yazsın diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 reampage said: screwy said: Biriniz de bi acıklasın full drm in size zararı ne? niye cezalandırıldıgını dusunuyorsun. Korsanın neden boyle onlenmeye calısıldıgını acıkladım. ya da zaten baya obvioustu madem oyle korsanla nasıl savasılabilecegine bir dusunce uretin. Hakkaten boyle bisey olabilir diyelim. Full DRM için erken bence henüz, Zarar şu, oyunlar serverside kasmasın diye limitlenmek zorunda kalıyorlar. Diablo 2, 8 kişi iken 10 sene sonra çıkan oyun 4 kişilik. Simcity malum. Ha DRM olucaksa hiç download felan olmasın direk stream şekilde çatır çatır oynayalım madem. Korsanla başa çıkmanın bir diğer yolu Kickstarter işte.o d3 olayını ben de sevmemistim ama 8 kisi oynuycak gibi de olmadık hic o yuzden cok koymamıstı. kickstarter sadece firmaların(kisilerin) oyunu yaparken batmaması icin kullandıgı ya da yapmak istedikleri bi oyuna baslangıc paraları olmadıgı icin uyguladıkları bi model korsanın %100 onune gecmiyor. Sonucta oyun release edildiginde normal yollardan satın alınabilir yapılacaktır ve bu durumda oyun kırılabilir olucak. Evet firmaların zararını azaltıyor/en azından batmasını onluyor ama %100 dusurmuyor. Zaten dedigim seye geliyor. Bu model relatively yeni oldugu icin problem cıkması dogal ama denemeden de sistemi nasıl oturtacaklar yani. o yuzden de evet kobayız ama sonucta oyun 1 ay sonra oynanabilir minimum buglı olucaksa d3teki gibi bana 100+ saatlik bi oyun oynama imkanı sunacaksa yeterli zaten.(ki buglı hali bile 50 saat oynattı kendini) bu model dısında korsanı onleyebilecek tek model suan f2p olarak sunuldu o da zaten cogunlukla "bragging rights" elde etmeye calıstıgın oyunlarda sunuldu. MMO lar Moba'lar gibi rakibine ustunluk saglıycak/rakibinden farkı olmanı saglıycak seyler(iste yeni hero almak daha degisik bi skine sahip olmak gibi). Ve mobada gunluk seni 100 kisi goruyosa sonucta simcityde sehrine 2 kisi visit atıyosa iyi yani. Kısaca "bragging rights" kısmını da eleyebiliyosun. Ayrıca bu oyun f2p olsaydı. region atıyorum en fazla 5 sehirlik olacaktı, daha fazlasını satın alacaktın falan filan. o zaman da ona aglıycaktık yani. NEDEN 5 SEHIR diye. iste ya da gw2 deki gibi canta slotu satın alır gibi sehir slotu satın alıcaktık. falan filan. Elitist kafanın beklentiler yanlıs. Oyun oynamak, sinema izlemek efendime soyleyeyim arkadaslarınla dısarda oturmak, kitap okumak falan gibi bi aktivite. Sen simdi 2 saatlik eglencen icin sinemaya 15 lira veriyosun, belki arkadasınla dısarda oturdugunda 3 4 saatte biraya 30 40 lira veriyosun. Ama 60 dolar verdigin oyun 10 yıl beni SUREKLI OYNATSIN diyosun. beklentin en fazla 100 saat olmalı bi oyunun sana verdigi. Ve ben diyorum ki buglu halinin 50 saat verdigi oyun bugsız olsa 200 300 saat verir. Ha problemli oldugu flaan icin zaten oyun en fazla 30 dolar eder dedik. Bu arada simcity i yerden yere gomenlerin cogu suan civ5 g&k i allahsız gibi oynuyo. E o da aynı seyi yapıyor sonucta(drm muhabbeti dısında) Oyun kotu cıktı. patch yapıldı olmadı bilmemne ıvır zıvır oynamadık bıraktık. Sonra expansion geldi onu satın aldık. uzerine kore dlc si aldık ancient wonders dlcsi aldık bilmemne aldık oyun guzel bi hale geldi. Fark ne biri fraxis biri ea. biri 30 dolar digeri 60. Biri drmfree(ki hala ne ise yaradıgını tam anlamadım neredeyse tum civ oyunlarımda sonucta multi idi tum simcity oyunlarım da multi/coop) digeri degil. O yuzden sevgili elitistler geciniz. Oyun oynamanıza keyfinize bakınız. 10 yıl sonra baska daha guzelleri cıkar onları oynarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Isin ilginci ayni tabaka dlc ler ilk duyuruldugunda hakli olarak oyunu kirpiyorlar sonra dlc diye kakaliyorlar diye ortaligi yikti. Hakli olabilirlerde ama su anki durum ne ? Dlc si ciksada alsam oynasam ya da oghh dlc ile su bu geldi super. Nerde boykot :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 bi de mesela keske civ5 g&k da dedicated bi server tarafından desteklenseydi de 15 dolar daha fazla verseydim. Kac kere oynamaya calısıp da yok onun ping 200 mus bilmemnenin ping bilmem kacmıs diyip desyncler yedik reloadlar attık. Aha axedice burda kaede burda sorun bakalım kac kere basımıza gelmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Sam said: steam'de de var gfwl oyunları, oyun o sistemi kullanıyorsa illa ona bağlanıyor gene. fo3, dow2, arkham vs. Sırf şu sistem yüzünden ne dow 2 oynamak istiyorum ne de batman. Kullanıcı bilgilerini hatırla, otomatik login yap diyorum. Her seferinde bütün bilgileri baştan girdirtiyor. Otomatik sign in yaparsa da oyun açıldıktan 5 dakka sonra yapıyor. Gerizekalı sürüsü sign in olmadan oyunu oynatmadığı için ana menüde boş boş bekliyorum dakikalarca. Nerede steam'in makine açılır açılmaz 2 saniyede sessizce login olması, nerde offline oynama rahatlığı, nerde savelerim uçmaz güvencesi. GFWL kadar çöp bir koruma hayatımda görmedim. 2 oyunu almış oldum. Daha başka oyun asla almam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 hayır herkes bi oyunu 30 saat oynayıp bırakmak zorunda mı senin gibi? adam 500 saat oynayacak belki keyfi ne kadar istiyorsa oynar. keyfine kalmış bir şey. aldığı sahip olduğu bir oyun. ama öyle değil işte onun keyfine değil EA'nın keyfine kalmış artık senin kaç yıl simcity oynayabileceğin. sende buna şahane diyorsun müstahak lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 korsanı öneleyecek şey steam, önlüyorda zaten. alabilen alıyor alamayan alamıyor. Bu arada screwy kıyaslamış sinemaya para verionuz buda öle bi aktivite die de sinema da o kadar fail ürün çıkmıyor. korsan aslında modern demo sistemi, artık demo yapmıolar zaten. korsanı indirip bakıosun güzelse alıosun. bide almayın şu gwfl veya diğer drm li oyunları. zaten alınca keyif almıcanız o yüzden gerek yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 bu arada su tartismaya girip steam'i DRM olarak gormeyenler buyuk hatalar icinde, bari "ya bu da drm ama goz yumuyoruz, cunku indirimler gozumuzu saglam boyuyor" diye gecistirin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 steam korsanı nasıl onluyor ya? al steam skyrim satıyor forumun %50sinden fazlası korsanlamıstır. ki ben bile korsanladım okadar orjinal oyun alan adam olarak. suan param yok dedim 60 dolar vericek. ve orjinal satın alan arkadasımla paralel oynadım okadar hızlı kırdılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 dsici said: hayır herkes bi oyunu 30 saat oynayıp bırakmak zorunda mı senin gibi? adam 500 saat oynayacak belki keyfi ne kadar istiyorsa oynar. keyfine kalmış bir şey. aldığı sahip olduğu bir oyun. ama öyle değil işte onun keyfine değil EA'nın keyfine kalmış artık senin kaç yıl simcity oynayabileceğin. sende buna şahane diyorsun müstahak lol Serverlar kapatıldığında istersen korsanıyla offline oynamaya devam edersin. Dert ettiğin şeye bak ya. edit: HellHound said: bu arada su tartismaya girip steam'i DRM olarak gormeyenler buyuk hatalar icinde, bari "ya bu da drm ama goz yumuyoruz, cunku indirimler gozumuzu saglam boyuyor" diye gecistirin Şuna da katılıyorum. Steam'in şu anki sözleşmesine göre hizmet vermeyi bıraktığı anda steam oyunlarınızı oynayamayacaksınız. EA drm'ının server problemsiz hali. Başka bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 HellHound said: bu arada su tartismaya girip steam'i DRM olarak gormeyenler buyuk hatalar icinde, bari "ya bu da drm ama goz yumuyoruz, cunku indirimler gozumuzu saglam boyuyor" diye gecistirin steam'de offline olarak oynayabiliyorsun oyunlarını internet bağlantısı gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 evet always online drm degil, ama genel olarak drm oldugu gercegini degistirmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Redeagle said: dsici said: hayır herkes bi oyunu 30 saat oynayıp bırakmak zorunda mı senin gibi? adam 500 saat oynayacak belki keyfi ne kadar istiyorsa oynar. keyfine kalmış bir şey. aldığı sahip olduğu bir oyun. ama öyle değil işte onun keyfine değil EA'nın keyfine kalmış artık senin kaç yıl simcity oynayabileceğin. sende buna şahane diyorsun müstahak lol Serverlar kapatıldığında istersen korsanıyla offline oynamaya devam edersin. Dert ettiğin şeye bak ya. korsan niye oynayayım para verip aldığım oyunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Abi steamin korsanı önlemekle ne alakası var. Alamayan korsanını oynuo çekip. Kickstarterın olayı sen yazılımcıya zarar etmiyeceği garantisini verdiğin zaman adam DRM'dı reklamdı, dağıtımcıya para kaptırmaktı gibi dertleri olmadan birde aman okullar tatil dönmine gelicek iki makyaj çakıp çıkarıyım oyunu zamanla fixlerim mantığını yok ediyor işte. Adamların tek derdi lan millet bana güvendi parayı verdi boktan bişi yapmıyımda bari yüzüm olsun bida bu işe girersem oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 HellHound said: evet always online drm degil, ama genel olarak drm oldugu gercegini degistirmiyor drm'a değil zaten always online olayına laf ediyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar