Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şimdi mi aklınız başınıza geldi?

calimero

Öne çıkan mesajlar

son zamanlarda malum konu türbanın üniversiteye girip girmeyeceği, bunun yaratacağı etkiler vs. sanki başka konu kalmadı, üniversiteler gerçek bilim yuvaları, özgürlükler havada uçuşuyor da türban üniversiteye girecek dendiği zaman herkes ayaklandı. ulan diye söze giricem, neredeydi bugüne kadar aklınız? bugüne kadar çeşitli üniversitelerde ideolojik halay çekmekten, okula karnını tutarak girmeye, okula gereğinden fazla simit sokmaktan, istanbul üniversitesi beyazıt kampüsünün devasa kapısını sökmeye, 1 50 lik bir kızın üç çevik kuvvet polisini darp etmesine kadar bir çok saçma sapan sebeplerden insanlar okuldan atıldı. üniversitelerde devlet eliyle faşizm kol geziyor. bunlar olurken neredeydiniz? neredeydiniz bu ülkede 80 darbesiyle solculara binbir işkence insafsızca uygulanırken, kürtlere diyarbakır cezaevinde boklar yedirilirken neredeydiniz? neredeydiniz 81 anayasasıyla zorunlu din dersleri yürürlüğe sokulurken, imam hatipler açılıp sayısı birkaç yılda binlere çıkartılırken? devlet eliyle solculuğun yerini siyasal islam yerleştirilirken neredeydiniz? üniversiteler sanki çok matah bir haldeymiş gibi şimdi geliyorsunuz türban üniversiteye girmesin. size giren çıkan ne arkadaşım? ben doğu akdeniz üniversitesinde okuyorum ve de türbanlılar derse giriyor ve tangalı kızlar da onlarla birlikte derse giriyor ve hiçbir sorunda yok. sorun bu yasada falan değil. sizin şu küçücük kemalizmle yıkanmış faşist beyinlerinizde. hanginiz asgari ücretli bir işçi açlık sınırının metrelerce altında yaşarken çıkıp bir laf söylediniz? hiçbiriniz. çünkü sizin derdiniz yaratılan suni gündemler. kimbilir hangi yasalar götümüze girdi bu türban meseleleri tartışılırken. kendinizi politize olmuş falan sanıyorsunuz ben laikim. laikliğin ne olduğunu hanginiz biliyor? asıl laiklikte devlet dinden elini tamamen çeker. din tarikatlara, tekkelere, piskoposluklara vs lere bırakılır. devletin din denen naneyle bir işi olmaz. buna da zamanında en çok hitler yaklaşmıştır. hükümranlığı devam etseydi böyle bir sisteme geçecekti kendisi. istiyor musunuz peki devletin dinden elini çekmesini? ben isterim gerçekten laik bir ülkeyi ama sizler laik olduğunuzu savunuyorsunuz ya sizler ister misiniz onu bilmem? istiyorsanız o zaman atatürk ten bir zahmet vazgeçeceksiniz. çünkü tekke ve zaviyeleri vs kapatan ta kendisidir. neyse uzun lafın kısası hariçten gazel okumayı bırakın. bir halt yediğinizi zannediyorsunuz fakat hiçbirşey yaptığınız da yapabileceğiniz de yok...
Sosyal ağlarda paylaş

Türban servestisine karşıyım ama ulusalcı kesim ile ilgili tespitlerine katılıyorum.

Ek:

said:
son zamanlarda malum konu türbanın üniversiteye girip girmeyeceği, bunun yaratacağı etkiler vs. sanki başka konu kalmadı, üniversiteler gerçek bilim yuvaları, özgürlükler havada uçuşuyor da türban üniversiteye girecek dendiği zaman herkes ayaklandı. ulan diye söze giricem, neredeydi bugüne kadar aklınız? bugüne kadar çeşitli üniversitelerde ideolojik halay çekmekten, okula karnını tutarak girmeye, okula gereğinden fazla simit sokmaktan, istanbul üniversitesi beyazıt kampüsünün devasa kapısını sökmeye, 1 50 lik bir kızın üç çevik kuvvet polisini darp etmesine kadar bir çok saçma sapan sebeplerden insanlar okuldan atıldı. üniversitelerde devlet eliyle faşizm kol geziyor. bunlar olurken neredeydiniz? neredeydiniz bu ülkede 80 darbesiyle solculara binbir işkence insafsızca uygulanırken, kürtlere diyarbakır cezaevinde boklar yedirilirken neredeydiniz? neredeydiniz 81 anayasasıyla zorunlu din dersleri yürürlüğe sokulurken, imam hatipler açılıp sayısı birkaç yılda binlere çıkartılırken? devlet eliyle solculuğun yerini siyasal islam yerleştirilirken neredeydiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle valla ben evdeydim.

hangi yasalar götümüze girdi bu türban meseleleri tartışılırken.

işte bu konuda haklısın.

devamına gelince...

kıbrıs'ta üniversite hayatı yaşayıp derste türbanla girenlerle sorunsuz eğitim alıyoruz diyorsun. kıbrıs'ta ne zaman öğrenciler ayaklanmış, eylemler yapılmış? sorarım sana.

sana yazacak çok şey var aslında ama önce yazdıklarını tekrar okuyup tekrar gözden geçir, boşu boşuna yorma beni. en doğrusu bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:
öncelikle valla ben evdeydim.
kıbrıs'ta üniversite hayatı yaşayıp derste türbanla girenlerle sorunsuz eğitim alıyoruz diyorsun. kıbrıs'ta ne zaman öğrenciler ayaklanmış, eylemler yapılmış? sorarım sana.

sana yazacak çok şey var aslında ama önce yazdıklarını tekrar okuyup tekrar gözden geçir, boşu boşuna yorma beni. en doğrusu bu.

şimdi, kıbrıs'ta okuyan biri olarak açıklama yapayım.

benim okuduğum okul international olarak geçiyor. yani uluslararası.

Bu okula sadece Türk'ler gelmiyor. Bunun İran'lısı var, Afrika'lısı (Nijerya başta olmak üzere) var, Arabı var, İngilizi var, Çinlisi var, var oğlu var.

Bütün bu insanları tek bir düzende toplaman mümkün değil.
Bu yüzden de kılık kıyafet serbestliği mevcut.
Okulda punkçısını da görürsün, afrika yerel kıyafiyle gelmişini de görürsün, türbanlısını da görürsün.

Ha bir de Türkiye'deki gibi katı kıyafet kurallarının olmamasının nedeni, Kıbrıs'ın daha rahat koşullara sahip olması.

- Aa sınıfta Zenci var, bu bana hakarettir.
- Ramazan geldi, tüm kantin ve yemekhaneleri kapatıyoruz.
- Oruç tutmayanı dövüyoruz.
- Aaa adamın saçı uzun, gidip tartaklıyalım.
- Sen bozkurt bıyığı bırakmışsın, bizden değilsin.

Gibi dayatmacı zihniyetler ve ideolojik kavgalar bulunmamakta.

Belki eskiden vardır da, şu dönemlerde bulunmuyor.

Ha, bizim okulda eylemler oluyor, ama bu tip dayatmacı ideolojiler yüzünden değil.
Daha çok parasal eylemler oluyor.

Mesela daha bir-iki yıl önce, bazı öğrenciler toplanıp okul yönetimine karşı eylem yapmıştı. Kiraların halk tarafından anlaşmalı bir şekilde paralel biçimde zamlanması, okulun sürekli zam yapması, TL bazında ödememize rağmen dolar üzerinden hesaplanma yapılması vs vs... bu tip şeyler sıralanmış ve bu duruma karşı toplu eylem yapılmıştı bizim okulda.

Bizim okulda böyle kılık kıyafet serbestliği mevcut, ancak Türkiye'de olacağını hiç sanmıyorum. Gazi Üniversitesi'nden sürekli yeni haberler çıkıyor mesela. Yıllardır orası böyle. Sonra, ramazanda oruç tutmadığınız günlerde açık yemek yenilecek bir yer bulmak neredeyse imkansız. Böyle katı bir anlayış mevcut.

Bu anlayışı kırmadan da, üniversitelerde kılık kıyafet serbestliği getirmek son derece zor.
Direk kaos'a davetiye olur.
Sosyal ağlarda paylaş

a
said:
Portakalda...

muhtemelen C vitamini olarak

b
said:
aklım başıma gelmdi benim saerhoşrum ben biliyomıuzz

c
said:
diz kapagında

türban gibi zottirikten konular olunca gaza gelen gençliğimiz based on a true story dediğimiz olaylarda a b c şeklinde tepki veriyorlar. biz de diyoruz ki ülke niye bu hale geldi. yök ü bilmeyen, evren dangozunu alkışlayan, tepkisizin tepkilisi gençlerimiz sağolsun bir 20-30 yıl daha böyle gidecek herhalde.

venezuellaya ilk uçak kaçta???
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:
a
said:
Portakalda...

muhtemelen C vitamini olarak

b
said:
aklım başıma gelmdi benim saerhoşrum ben biliyomıuzz

c
said:
diz kapagında

türban gibi zottirikten konular olunca gaza gelen gençliğimiz based on a true story dediğimiz olaylarda a b c şeklinde tepki veriyorlar. biz de diyoruz ki ülke niye bu hale geldi. yök ü bilmeyen, evren dangozunu alkışlayan, tepkisizin tepkilisi gençlerimiz sağolsun bir 20-30 yıl daha böyle gidecek herhalde.

Aynen katılıyorum. İnsanların kendi hakları yendiğinde buna ses çıkarmayıp , başkaları bir hak talep ettiğinde hayır sen o hakkı talep edemessin şeklinde tepki gösterilmesi hatta kıyamet koparılması ne acı diymi. Peki bunun sebebi ne olabilir ?

Tipi hoşuna gitmeyen insanları yakınında uzağında bile görmek istemeyip aynı havayı solumama isteğimi ? Ayrımcılıkmı ? Ben onların olduğu yerde ders almak istemiyorum o okulda okumam diyen zihniyet bizi nereye götürür ? Üniversiteler sadece belli bir kesimin tarzın okuyabilceği kurumlarmıdır ? Bu kurumlar ideolojik olarak biçimlenmedimi senelerdir ?
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Based on a true story dediğin olaylara bişey demiyorum ki, yalnız dediğin olay 80 lerde. Paticik dediğin yaş ortalaması 20-25 arası bir forum, o dediğin olaylar olurken çoğumuz ya portakalda vitamindik ya fasülyede aminoasit.

30 sene olmuş şeyler için bizi sorumlu tutup türbanı eleştirmemize girişmişsin. Ne alaka?
Zaten şu an türbanı eleştirenlerin büyük bir bölümü suni gündemlerin üstünü türbanla örttüklerinin farkında, hatta eleştirilerin çoğu bu yönde. Kızların okula girememesininin maddiyattan çalışma zorunluluğuna kadar 10larca sebebi varken, hatta eğitim sorununun yanısıra 1000lerce sorun varken türbana odaklanılması saçmalığın daniskası zaten. E ama amacın ortalığı karıştırmak olduğu bilinen bişey, o açıdan böyle birşeyle çıkmaları o kadar tuhaf karşılanmadı. Yani milleti mis gibi kutuplaştırıp kavga çıkarmak, bunlar olurken de her türlü puştluğu yapıp ülkenin altından oymak varken kim uğraşsın asgari ücretle, sürünen işçilerle di mi?

Ama olay Nasreddin Hoca fıkrasına döndü zaten. Hani hocanın eşeği çalınır da komşular hocaya yüklenir ya eşeği sağlam bağlasaydın, hiç bahçe kapısı açık bırakılır mı, vs. vs... Hoca da çıkışır: e komşular haklısınız, iyi güzel de hırsızın hiç mi suçu yok burada?

Türkiyenin o kadar sorunu varken türban diye zottirikten bi konuya abanan hükümete laf edilmiyo, laiklere laf ediliyo. O da güzelmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

@bone
Tamam türkiyede durum farklı.Dediğin gibi burada hala oruç tutmayanları dövüyorlar veya şenliklerde sarhoş yakaladıklarını parçalıyorlar fln ama bu durumu aşmanın yolu farklı grupların arasını camla kapatıp birbirlerine ulaşamamalarını sağlamak mı?Eğer doğrusu buysa tabi türban yasak olsun.Ancak bence çözüm bu değil kesinlikle
Sosyal ağlarda paylaş

türbanın serbest olduğu zamanlar da oldu.

şimdi "türban serbest olmadığı için insanların arası açılıyor" denilse de,
asıl türbanın serbest olduğu dönemlerde insanların arası açılmış, zorla türban taktırılmış, takmayanlar hor görülmüştür.
Sosyal ağlarda paylaş

bone said:
asıl türbanın serbest olduğu dönemlerde insanların arası açılmış, zorla türban taktırılmış, takmayanlar hor görülmüştür.

zorla kime türban taktırmışlar ?

hürriyet milliyette okuduğun haberlerden ibaret hepsi bone hadi .

yani kızına zorla türban taktıran tipler vardır tamam da ,ben o kadar dinci aile tanıyorum , hani şöyle diyeyim sana , yüzde 10 ları vardır baskı yapan eden.

namaz kılmak isterken ısrarla kızına mini etek alan anne de tanıyorum ben .git yaşlanınca namaz kıl lağğn diyen falan.

o böyle bunlar böyle yapıyor deyip kendinizi gruplandırırsanız , bunların nasıl sonuçlandığını gördün bone işte.

halkın buna karşı tepkisini falan.

sadece gör diye söylüyorum ben bunları da sana , düşüncelerini insanlar saysın diye toplumda .benim için bir problem yok çünkü .
Sosyal ağlarda paylaş

bodrock said:
Ancak bence çözüm yolu ,ayrılıkları farklı kaplara koyup birbirlerini görmelerini engellemek değilde birlikte yaşamayı öğretmektir

yasağı kaldırcan o zaman ,o gençlerde görsün türbanlı nasıldır , napar .nasıl yaşar , türban ya da başörtüsü neyse inancından dolayı takan var mıdır , kaçı özentidir , aralarında samimi olan kimlerdir vs
Sosyal ağlarda paylaş

Tarikatların dini meseleler dışında birşeye karışmasını engellersen ve insanları doğru düzgün eğitmeye başlarsan birşeycikler olmaz bence.Tarikat şeyhleri ne kadar saçmalarsa saçmalasın aklı başında insan ne yapacağını bilir(evet tarikat şeyhleri saçmalarlar)
He birde calimeronun birkaç cümlesine takılmaktansa genel olarak söylemeye çalıştığı şeye bakın lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...