Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lord Of The Rings Online

Ezmode

Öne çıkan mesajlar

meselem f2p olmasi degilki, muhim olan neden f2p oldugu, oyun cikti ben gittim aldim lotro yu hemen, actim 1 ay bitmeden sildim attim kenara, bu oyun eger bende bu etkiyi yapmasa ben oynayacaktim , ama ne oldu benim gibi onbinler aldi sonra birakti , ardindan f2p oldu yani oyun iyi olsa zaten gerek kalmayacakti ki, bastan f2p cikan oyunlara lafim yok zaten cussesi o, al eline kilici saldir dur, f2p oyun ile subs bazli oyun arasinda fark olmali, lotro da bu vardi potansiyel olarak ama olmadi iste.

f2p cikarsan cik, ama sonradan f2p ye donuyorsan bunun anlami basit, batiyoruz arkadaslar son caremiz budur. o oldu lotro veya diger tum major tutmayan basarisiz mmolarda, bunu bu sekilde gormek yerine daha cok kazaniyoruz o yuzden yaptik demeleri cok sacma. normali biz bu isi beceremedik, sacma sapan oyunumuza para verecek oyuncularin ilgisini cekemedik, birde f2p kitlesini deneyelim belki aralarindan oyunu seven cikar da vip e gelirler denmesi ama yemez tabii :P
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun F2P olması tamamiyle firmaya kalmış birşey ( Yapan firmadan bahsetmiyorum ). LOTRO F2P olmadan öncede para kazandıracak kadar yeterli oyuncu kitlesi zaten vardı. Zaman içinde oyun hakları Warner Bros. a geçtikten 1 ay gibi bir süre de oyunun F2P olacağı açıklandı. WB belki F2P olan diğer oyunların kazançlarından etkilenmiş yada LOTRO'nun bir süre sonra kan kaybetmeye başlayacağını düşünüp ellerini çabuk tutmuşta olabilirler.

Senin bahsettiğin "oyun tutmadı F2P yapalım" genel bir kanı zaten. SOE örneklerini ele alalım. "Pirates of the burning Sea" tutmadığı için kısa süre içinde F2P e çevirildi ancak yıllardır hala SWG ( Muhtemelen Lucas izin vermediği içindir ) boş serverlarla ayakta duruyor.

WOW dan bahsetmişin, WOW'ın neredeyse 10 milyon kullanıcısı var. Kotick hala Sub yoluyla para sağabiliyorken neden F2P yapıp ( F2P olduğunda senin,benim gibi F2P'den rahatsız olan oyuncular bıkaracak ) kendini riske atsın ki. İleri ki yıllarda WOW'da kan kaybetmeye başlayınca o da F2P e döneceği ( arada yaptıkları item şatışlarıyla ortamı yokluyorlar ) %100 belli.

İsnistanalar kaide bozmaz diye bir laf vardır. Lotro bu istisnalardan biri sadece. F2P olması onun başarısız olduğunu göstermiyor ne yazık ki...
Sosyal ağlarda paylaş

lotro oldukca basarisiz bana gore sana gorede basarili, f2p olmasinin ana sebebi de beklentilere cevap verememesidir bunu neden gormek istemiyorsun ? lotro oldukca statik, cok fena bayan, savaslari cok kotu olan, ara yuz desen baska bela, oyuncularin cogunu icine cekemeyen bir mmo bence. hayir bunu buraya yazmak icin degil oyunu alan sonra 3-5 kere geri donup deneyen expansionlarina sahip olan birisi diyor (ben :) ) , f2p olduktan sonra dahi 2 kere basladim ama oyun benim icin o kadar kotu ki boyle grafik arayuzde bir adamim sadece ne oynamak ne icine girmek istiyorum oyunun, kusma hissiyati bile olusturuyor.

kisacasi bence lotro basarisizligini f2p ile gidermeye calisan 10 uzerinden 6 lik bir oyun.

everquest 1 dahi yoluna f2p olarak devam etmezken, uo da bunu yapmazken, lotro nun devasa bir dunyayi ve lore u bu sekilde hic etmesi f2p nin sebebini zaten acikliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

ilk mmosu wow olan adam zaten bişi kıyaslamasın mümkünse hahaa

maalesef su dediginin alakasi yok, eq1 de basladim bende, hayatimdaki yegane seydi o aralar, fena tutulmustum, ama oyun eger yapiliyorsa wow gibi ilk ask milk oyun ilk sex falan hak getire, elbet bir gun bir baska mmo da gelir bu diyara bizde onun adini anar oluruz (insallah)
Sosyal ağlarda paylaş

başarılı başarısız benı alakadar etmez bılader

eve de wowa gore başarısız sayılır, ama zevk bakımından x10 falan.

anladıgım kadarıyla lotronunda guzel elit bi kitlesi var, çoluk çocukla dolup taşmamış yani.

Ha biraz geç başladım, ama deneye deneye işte. Diğer overrated mmoRPG lerden baya daha guzel gıdıor sımdılık.
sevdim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bunu anlatmaya çalışıyorum beğenen beğeniyor beğenmeyen için 100 tane başka mmo var. Kitaptaki her bölgeyi anlatıldığı gibi görüyorum oyunda questler hoşuma gidiyor Orta Dünya'da olmak hoşuma gidiyor. Ha başka evrende geçse oyun aynı şekilde olsa diğer herşey belki oynamam ama aynı şey SWTOR içinde geçerli zaten yada SWG için onlarıda sırf SW diye oynuyorduk/oynayacağız. Ben aradığım ortadünya havasını kat kat buluyorum oyunda ve düzgün oyuncularla yaşları büyük rp yaparak eğleniyorum. Eğlenmeyene WoW var, o var bu var.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese Merhaba,

Laurelin'de bailayan arkadaşlar için;

Turquoise KIN'i vardır, tamamen Türk oyunculardan oluşuyoruz. (laçka gençlik değil, herkes genelde yaşını başını almış insanlar) Oyunda bana mesaj atarsanız denk geldiğinizde KIN'e alınmanızı sağlarım sonra gerisi gelir zaten.

Nick: Afterdeep

İyi oyunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

kanuni pek bilmeden konusuyorsun. lotro'nun f2p gecisi kesinlikle kotu gidisle alakali degil. tam tersine oyun gayet iyi gidiyordu, hatta durgun felanda degildi, en stabil oldugu donemde f2p'ye gecti.

ddo'yu biliyorsun zaten. oyun kapanma noktasina geldiginde son care olarak f2p gecisi yaptilar. tutmasa zaten kapatacaklardi. acayip tutunca devam etti iste. hala da kendi capinda idare ediyor.

turbine bundan sonra f2p'yi dusundu lotro icin. adamlar oturup ddo'dan daha iyi, piyasadaki en iyi f2p modelini yaptilar. zaten her parali mmo "iyi satis > yavas yavas oyuncu azalisi > server merge > kapanma veya cakma f2p" diye giderken lotro'da hic olmadi.

adamlar iyi giden mmo'dan cok daha iyisi cikardi. 1.5m yeni kullanici ve 2 kat fazla gelir diyorlardi en son.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Iki katin basindaki rakam ne acaba ? Iki kat artti ama codemasters bile birakti avrupayi, o kadar cok para kazansa neden biraksin ?

Lol Codemasters yavaş bıraksın lotro'yu. Turbine bütün serverları kendi altında toplayacam dedi ve yaptı. En mantıklısını da yaptı hatta.
Amerikan serverlarına gelen update, Codemasters yüzünden EU serverlarında minimum 3-4 haftada geliyordu =/
Ha haklarını yemiyim, Codemasters storeda çok deli indirim yapıyordu :p %50 indirimle Moria expension'ını %75 indirimle Mirkwoodu almıştım =)

Ek olarak 2 kat değil 4 kat arttırdığı yazıyordu(Turbine'deki yetkili bir abiRise of Isengard ön incelemelerinin birinde).
Sosyal ağlarda paylaş

Beğenmek zorunda değilsin de yani çok sırf sen beğenmediğin için oyun çok kötü, oynayanlar da tatava denmez =)
F2P oyunu yeni yerlere taşımış olsa da hani Turbine cılkını çıkarmaya başladı tabi onu da söylemeden olmaz. Sadece store'dan alınabilen legendary relicler ve silahlardan relic çıkarabilmek için sadece store'dan alınabilen bir scroll'la çoğu oyuncuyu hafiften bir rahatsız etti(bende dahil). De şimdilik o kadar denge bozan şeyler satmıyorlar. Sadece store'da oyunda elde edemeyeceğiniz hiç bir şey olmayacak lafını unuttular(cosmetic ve kimi binekleri ayrı tutarsak).

Snowbourn'dayım Aunavin(65 Champ) isteyen olursa kin'e de davet edebilirim(Rangers of the Wild). Raid kin'i değil bu arada. Öyle rahat takılan insanların yardım bulabileceği bir kin. Her level aralığında adamımız mevcut da end game için doğru düzgün adam yok asdf :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...