Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lord Of The Rings Online

Ezmode

Öne çıkan mesajlar

Innuendo said:

abi migrate iste. server isimleri ayni kalsa ne olacak.

"the servers will be moved to our datacenter in the US."

iyi de ben onun için demedim ki, sen birleştirilecek tek server olacak demişsin ona öyle değil dedim, yani server isimleri, içerisindeki oyuncular hep aynı kalacak, "merge" değil yani sonuçta

ama sunucuların amerikada olacağını söylemişler zaten ona diyecek bir şey yok, çok fazla da ping sorunu olacağını sanmıyorum, internet altyapısı yine de nispeten daha iyi eskisine göre

bant genişliğiyle alakası olmasa da pingi iyileştirecek şeyler de yapıldığı için oynanabilirliği olumsuz yönde etkileyecek bir durum olmaz bence...
Sosyal ağlarda paylaş

aslında öyle, yani ping dediğin senin sunucuya gönderdiğin 32 baytlık bir paketin sunucuya ulaşıp sana dönme süresidir

Bakınız vikipedi

dolayısıyla bunun için bağlantının bant genişliğinin bir önemi yoktur, ama oluşan lag yani gecikme/takılmalardan bahsediyorsak o zaman işin içine yollanan ve geri dönmesi beklenen verinin boyutu da önemli olur

mesela sırf ping atarsan 56k ile 8mbit aynı sonucu verse de MMOlar gibi veri miktarının çok büyük olabildiği durumlarda lag/latency yani gecikmeye sebep olan faktörlerden biri de bant genişliği olur

EDİT: mesela şimdi okudum almanyadan biri ping atmış, farka bakarak birim Türkiyeden biraz daha fazla pingle oynayabileceğimizi tahmin edebiliriz ama çok büyük bir rahatsızlık vermez yine de;

[EU] Morthond: 45-55ms
[US] Landroval: 200-250ms

(My Location: Munich, Germany)
Sosyal ağlarda paylaş

jonq said:

Innuendo said:

"the servers will be moved to our datacenter in the US."

Bu nerede yazıyor göremedim öyle birşey hem olmaz öyle şey ben 500ping lemi oynayacağım bu oyunu...

http://forums.lotro.com/showthread.php?392614-Server-and-GM-location

bu konuda Sapience direk yazmış sunucuların amerikada olacağını, ikinci mesajda...
Sosyal ağlarda paylaş

liseli said:

abi yıl 2011 ne pinginden bahsediorsunuz ya hepinizde 8mb baglantı var 2mb baglantı var? ben 512kb ile amerikadan 150 160 ping alıorum.Ha Ttnet dandikse yapabilecek bişeyim yok :(

Bu olayın bağlantı ile direk alakası yok. Tabiki bir raide girdiğin zaman bağlantının yüksek olması seni biraz rahatlatır ancak aradaki mesafeden dolayı (KM; ABD <-> TR ) doğacak veri kayıpları bile yeterince sıkıntı yaratacaktır.

Almanya'daki birinin çok bir derdi yok. Direk Londra üzerinden Amerika'ya ulaşıyor. Biz ise Londra yada Paris'deki ana noktaya ulaşmadan önce 12345 tane noktadan geçiyoruz. ( Zaten başımızda Hollanda gibi bir dert var. İkide bir sorun yaşıyorlar! )

SWG zamanında min. 500ms ile oynuyorduk gerçi o zamanın şartlarıyla şu anki bir değil ancak şu an bile TTNET'in sağladığı en iyi şartlarda ( ki nadir bir durum ) min. 200ms in altında ping alamıyoruz USA daki herhangi bir oyunun herhangi bir serverından.

Neyse tartışmaya gerek yok gelince göreceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

bence doğru bir hareket değil yine de, sanki onu hesaba katmamışlar gibi cevaplar vemişler hep forumlarda

yani hiç olmasa yine bir miktar gecikme ekleneceği kesin, o yüzden hizmeti birleştirip en azından sunucuları avrupada tutabilirlerdi, belki de öyle bir tercih yaparlar duruma göre artık bekleyip görecez
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Snowbourn'de idik biz

Iyiki PVP tabanlı bir oyun değil yoksa 200ms çok şey ifade edebilirdi. Gerçi şu durumda bile bir debuff a clean etmek, heal atma gibi durumları 1-2 sn gecikmeli görmekte sıkıntı olabilir.
1 haziran da migrate edecekler bakalım az kaldı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
baya eğleniyorum ben pvp yetersiz gibi gelsede eğlenceli ve pve'de yapacak bi ton şey var instance questing skirmish vs. bide bölgeler çok güzel detaylı her gölge. grafikler imba. hava durumu vs güzel atmosfer.

housing zevkli. deedler ve reputationlar festivaller falan yapcak şey bitmiyor hiç detaylı oldukça. seviyorum ben :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...