Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otübüslerdeki Agresyon

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Genelde otobüse binmem,minibüsle giderim gideceğim yere. Uzun süredir de binmemiştim. Geçen gün eve dönerken bir bineyim dedim,rahatsız edici bir manzarayla karşılaştım.
Kadın/Erkek herkes otobüs "ağası" olmuş. Sürekli ukalalık etme,birilerine sataşma ihtiyacı içerisindeler,yaşlı insanlar ağırlıklı ama otuzlu yaşlarda olanlarda da var bu durum.
En büyük eğlenceleri heralde telefonla konuşan insanlar ve oturan "gençler".
Oturan birini gördüler mi eyvah bitti o. Genç o birkere,oturmaya hakkı yok. Oturmuş mu? Vay ahlaksız! Demek ki o saygısız,terbiyesiz,seviyesiz. Bu kelimeleri kullandı kadının teki(bana değil) oturan bir gence,sadece oturduğu için.
Telefon ise ayrı bir muhabbet. Cahil cühela insanlar telefon kapattırma memuru kesilmiş. Oradan buradan duymuşlar telefon sinyali fren kitliyor diye(yazı da var mı bilemiyorum) konu hakkında bilgi sahibi olmadan telefon açan insanlara saldırıyorlar toplu halde. Saldırıyorlar diyorum çünkü resmen saldırıyorlar. İkaz etmenin de bir adabı vardır. Sert çıkışlardan sonra da hiç susmuyorlar. Söylenip söylenip duruyorlar. Cevap versen bir türlü vermesen bir türlü.
Nedir bu agresyon? Birdaha binmeye niyetim yok otobüse.
Sosyal ağlarda paylaş

Otobüste uyurkene kafama vurup uyan da yer ver tarzında davranan şahıslarla da karşılaştım. Bir de favorilerim oturup "Hadi arkadaşlar gidin arkalara sıkışın kenarlara diğerleri de binsin" diyen tiplerdir. Zaten gidicek yer kalmamıştır bir de oturan biri söyleyince...
Sosyal ağlarda paylaş

otobüsler sitres yoğunluğunun bol olduğu yerler.
dediğin gibi bir çok menapoz teyzeye maruz kalabilirsin.
otobüsteki gergin ortamın aksine minibüsler çok sıcak araçlardır. motorüstünde giderken şoförle muhabbet etmek, trafikteki diğer araçlara sövmek çok zevklidir.
minivüste ineceğim yeri bizzat şoföre sölüyorum. bi iletişim var.
otobüste ise aramıza inecek düğmeleri giriyo.
((-_
Sosyal ağlarda paylaş

yer vermem bu kadar basit ya , ama bi olay oldu çok güldüm bindim otobüse neyse oturdum bi yere yanıma 40 küsür yaşlarda bi kadın oturdu şarkı dinlicem çıkardım ipodu ufak bi liste yapim dedim kadın bakıyo cins cins kafamı salladım ne oldu anlamında , "bu yeni telefonlarda etkiliyo otobüsü biliyosun dimi yavrum" dedi biliyorum da teyze bu telefon değil dedim kaldı öyle salak ahueauhea
Sosyal ağlarda paylaş

bolca belediye otobüsüne binmiş biri olarak tavsiyelerim.

- olabildiğince arkaya oturun.

- sizden yer istemye çalışan ama bunu daha yüzünüze sölememiş biriyle göz temasından kaçının.

-kulaklık, kitap okuma, uyuma iyi taktiktir.

-biri size bişey derse sakın ama sakın cevap vermeyin. ağzınızı bile açmayın. hiç umursamayın. Fiziksel bir temasa geçerlerse kavga çıkarma hakkınız mevcut :D

-konuşacaksanız az ve öz konuşun gevelemeyin. :P

-cidden oturmaya ihtiyacı olan biri varsa yer verin.

-yanınızda veya karşınızda oturan hayvan sanki tek cinsel oragana sahip olan kişi kendisiymiş gibin ayaklarını açıyorsa sizde aynı şekilde ayaklarınızı açarak onun ayaklarını itin.

- cep telefonuyla konuşuyorsanız. mümkün olduunca kısa kesin ve özür dileip konuyu kapatın. Her ne kadar mercedes firması ototbüste cep telefonu kullanımının otobüsün güvenliği ile hiç bir alakası olmadığını açıklasa da o otobüs yolcularınını 95% nin erke dönergecine inanan isanlardan oluştuğunu unutmayın.

sorusu olan varsa bir çok önerim daha mevcuttur :P
Sosyal ağlarda paylaş

cep telefonunun bozma olayı ancak uçakta olur ya, sonuçta küçük voltajlı sistemler hassas servolar falan. Otobüs dediğin hidrolik, amcam oradan bir abanıyor, hınk diye, duruyor otobüs. Cep telefonu çok düşük voltajla çalışan elektroniklerde saçmalamaya neden olur çünkü telefonun yaydığı enerji devrenin içinde elektrik sinyallerine dönüşür ama 12 voltluk bir sistemde bunun bir zararı olmaz.
Bir şeye gıcık olayım ama neye olursam olayım psikolojisi bende.
Otobüse binmiyorum zaten
Sosyal ağlarda paylaş

otobüste giderken yaşlılara filan yer vermediğim hiç olmadı henüz, kokoşları hariç tutuyorum gerçi

ama bi keresinde, sınavdan dönüyodum, hem yürümüşüm, hem sınavdan çıkmışım, bindim otobüse, yavaş yavaş arkaya ilerledik
aa sonra bi baktım bi yer boşaldı.
geçtim oturdum hemen
tam "oh be lan" dicem, arkamdan gelen 40'lı yaşlarda bi kadın gördüm, kadın da oturmaya niyetlenmiş
yani şimdi bi kadına baktım, zıplasa otobüsün tavanını delicek, öyle bi enerji
kendime baktım, bacaklarım titricek nerdeyse yorgunluktan
popomu yerleştirdim tabi bi güzel sonuç olarak
sonra hemen ayıplayan bakışlar geldi tabi ahuh.
sonra da 40+ yaşlarında bi adam "hanımefendi buyrun oturun" diye yer verdi, kadın teşekkür etti oturdu. "ama siz benden büyüksünüz" gibi bişeyler dedi adama oturduktan sonra, adam da "yok efendim, yaşla ilgili bi konu değil, benim huyum böyledir" gibisinden bişeyler dedi
önümde oturan bi teyze centilmenlikle ilgili bişeyler geveledi
onun yanındaki başka bişeyler geveledi
halbuki ben onları duymuyordum bile, kafamın içinde tek bi ses vardı, "..gööğsümüüüz tunç siiperiii.. "
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı menopoz teyzeler bik bik bik ötüyo ay evladım o kulaklıklar zararlıymış biliyomusun, ay o müzik ne öyle, evladım nerde okuyosun, kız arkadaşın varmı, ne dinliyosun bu kadar ya, vıdı vıdı bik bik bik...

Bir gün frenzy ye girip çok feci kafa atıcam bi tanesine ama ne zaman çok merak ediyorum

Bi de yer isteyenler oluyo gıcık gıcık ötüyolar, poşetleri filan varsa onu sallıyolar üstüme doğru, arada dürtmeye kalkışanlar da oluyo, onlar daha beter.
Ama bazı amcalar teyzeler oluyo böyle çok sevimli bakıyolar köpek yavrusu gibi, onlara kıyamıyorum yerimi veriyorum bazen
Sosyal ağlarda paylaş

ben otobüse binerim

ayakta durmakta zorlanan yaşlı/genç,ki belli bir yaşın üstündeki insanlarda default oluyor ayakta durmakta zorlanmak,yer veririrm.

kulaklukla müzik dinlersem sesin başklarını rahatsız etmemesini sağlarım.

telefon kapama zorunluluğu varsa kaparım.

insanlara kibar davranırım

asi gençliği bırakın,adam olun.
Sosyal ağlarda paylaş

eger otobuse sabah biniyosam, ayirt etmeden yer vermeye calişirim(40+ canım, abartmayın)
ama eger akşam okuldan cikmissam, üzerimden bi gun gecmisse ve gozlerimde "bana carpan kamyonun plakasini aldiniz mi gencler" sorusu okunuyorsa o zaman, işler değişiyor.
ayakta duramayacak yasli amca/teyzeler haric, yer vermiyorum.
istedigi kadar sovsun. "mahalle muhtari misin sen" diyin gecin, ben dedim cevap veremiyolar.

[ Mesaj 05 Eylül 2007, Çarşamba - 12:53 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bi de ana duraktan binenler var
yer istiyolar,yer verilmesini bekliyorlar fln ben buna sinirleniyorum
oturmak istiyorsan, otur durakta, bekle bi sonraki otobüsü
ana duraktan binen kimseye yer vermiyorum
normalde de dory'nin dediği gibi okul dönüşü fln pestil gibi olduğumdan mümkün olduğunca vermiyorum=)
sabahları veririm ama
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...