Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Leyla Zana : Kürdistanlıyım

Passanger

Öne çıkan mesajlar

Zana, Güneydoğu'dan "Kürdistan" diye bahsetti
ANKARA Milliyet

Eski DEP milletvekili Leyla Zana, Bingöl'den bağımsız milletvekili adayı olan Nuri Özmen'i desteklemek için yaptığı konuşmada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden "Kürdistan" diye bahsederek, "Ben de Kürdistanlıyım" dedi.
Diyarbakır'da yaptığı konuşmada terörist Abdullah Öcalan'a "İmralı'daki liderimiz" dediği için hakkında Diyarbakır Cummuhiyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Zana, dün de Bingöl'de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden "Kürdistan" diye bahsetti.
PKK çizgisinde yayın yapan Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre Zana, "Biji Serok Apo" sloganı eşliğinde önce Kürtçe daha sonra Türkçe konuştu. Hiçbir milletin değersiz yaşayamayacağını belirten Zana, Kürtler'in de şerefli, namuslu ve onurlu bir millet olduğunu söyledi.
Zana, Kürtlerin simgelerinin ise 1925 Kürt ayaklanmasının lideri Şeyh Sait ile Tunceli ayaklanmasını başlatan Seyit Rıza olduğunu belirtti.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2007/07/20/index.html

bu konuda başka topiclerde tartışıyoruz işte kendi topici olmalı diye düşündüm. Hatta sürekli uplamalıyız. Türkiyeli mi Türk müyüzü anlamak için.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun adı siyaset. Seçmenine hoşgörünüyor. Yoksa kolaydı ayrı devlet kurmak. Sanada hemen izin verirler. Abilerin, hamilerin, destekçilerin, seni desteklemesinin başka nedenleri var aptallarmı sana ülke açıp başlarına yeni dert alsınlar. Amaç siyaset. Meclise sokacakları adaylara oy istemenin bundan iyi yolu olurmu? Bahçeli ip atar asamayacağını bildiği halde, zana da afkurar devlet diye alamayacağını bildiği halde.

edit: imla hatası

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 11:18 tarihinde, horten tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yazık adamlara ya... Türkiye Devleti olarak sen adamlara hiç hak verme, türk milleti olarak kürtlere karşı genel bi nefret duy, ahmet kaya tişörtüyle dolaşan adamı bıçakla, ondan sonra da adamların istenmedikleri bi ülkede, kuzu kuzu yaşamalarını bekle... Demiyorum ki kürdistan kurulsun, sadece bu kürtlere biraz daha türk vatandaşı gibi davranılsın, kürtçe yayın hakkı verilsin vesaire. 2-3 milletin bir arada yaşayabildiği tüm medeni ülkelerdeki gibi uygulamalar olsa kürtler böyle davranır mı acaba çok merak ediyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Vay be demek kürtler bukadar zor durumdalar. Vay anasını ya. Devletin gönderdiği öğretmenleri öldüren. devletin askerine polisine 10binlerce şehit verdiren yediği tasa sıçan kürtler demek bukadar ezilmişler. Hiç bir hakları yok. Zaten meclisteki onlarca kürt milletvekili onları temsil edemez çünkü onlar bölücü değil. depli olmalı onların milletvekilleri. Mecliste kürdistan haritası açmalı. Sonra tc kimliğini kullanamasınlar. Nasılsa barzani talabani kimlik dağıtıyor. Çıkarları uğruna ülkesine ihanet etmeliler. Kanada büyükelçiliğne gidip Türkler beni eziyor polis bana tecavuz etti sakladılar demeliler.

Not: Bunlar tüm kürt halkı için değildir. Pkklı olan sokaklarda biji serok o.ç apo diye dolaşanlaradır.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu tamam güzel söylüyorsun da ben daha eskiye gidiyorum. Cahil adam. Bi boktan haberi yok, bi anda çıkıp böyle yapıyorsa ortada bir durum vardır. Durduk yere insanlar galeyana gelmez, 2 sebebi olabilir, ya kötü davranıyosundur, ya da birileri dürtüyodur adamları. Bence Türkiye'de kürtlere karşı 2si de var. Ben sadece adamların kendilerince haklı davasına bu kadar nefretle yaklaşmayı anlayamıyorum... O kadar...
Sosyal ağlarda paylaş

türk olan kürtler zaten türkiye'de rahatça yaşıyor.
ancak pkk peşinde kürt milliyetçiliği heveslisi olan kürtler asıl mesele.

türkiye'de "ben kürtüm" diyene özel haklar verilmesini kimse beklemesin.
çünkü türkiye'de etnik kimlik yoktur, vatandaşlık kimliği vardır.
hiç bir karadenizli çıkıp da "ben lazım" veya hiç bir göçmen çıkıp da "ben göçmenim" diyip özel haklar talep etmez.
sosyal ve devlet hayatlarında bile kimse senin etnik kimliğini sormaz.

bunun kışkırtıcılığını yapan sadece pkk.
kürt olmak sanki türk olma gerçeğini değiştirirmiş gibi davranıyorlar.

mesela benim babam ve ailesi malatyalı.
belki geçmişi kürtlere dayanıyor.
ama "ben kürtüm" demiyor, tersine "ben türküm" diyor.
güneydoğulu birçok kişi de aynen böyle davranıyor.
çünkü dediğim gibi türkiye'de önemli olan geçmişin değil, türkiye toprakları üstünde yaşaman.

bunu bir tek pkk değiştirmeye çalışıyor. çünkü türkiye'yi bölmek.
sırf kürtleri kürt milliyetçiliğine çekmiyor. kendine türk diyen kişileri bile kendi saflarına çekmekle uğraşıyor. antakya'da gördüm ben, ailesine kızıp pkk'ya kaçan kişiler. hatta bebek ve çocuklar pkk tarafından kaçırılıp daha küçükken yetiştiriliyor.

"türkiyeli" kavramını siyasete sokan kişiler de bunların ekmeğine bal sürüyor.

kimse benden beklemesin kürtlere özel hak tanımamı.
o zaman çıkar gürcü de kendisine özel hak tanınmasını ister, laz da, rum da, bilmemkim de..
o zaman türkiye "türkiye" olmaz, "türkiye birleşmiş devletleri" felan olur.
Sosyal ağlarda paylaş

lan türkiye'de güneydoğu insanından daha fazla sosyal haklara sahip insan mı var?
bileklerinden dirseklerine kadar altın bilezikle "biz fakirik, devlet bize bakmıyo" diyen tipler. ki bunu onlarca yıl 2 kat doktor ve öğretmen yollanmasına rağmen yapıyolar, bi de üstüne kürt milliyetçiliği yapıp derste tahtalara "TÜRKLERE ÖLÜM" yazabiliyolar. üstüne şehitlerimiz malum zaten. bu kadar nankör bi topluluk dünya üzerinde var mıdır? belki 100 yıl önce ermenileri örnek gösteririm. herkes aynı şartlar altında bu ülkede, fakiri de zengini de, bunun ırk ile hiç alakası yok ama nedense bunlar ayrıcalıklı, ona rağmen üste çıkıyolar.
adamı zorla faşist yaparlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sly hiç güneydoğuya gittin mi sen? İnsanlarla konuştun mu? Bölgeyi ortamı biliyor musun? Yoksa taraflı insanların konuşmalarından mı etkileniyorsun? Hangi bilezik ya ne bileziği? İnsanların aç ve işsiz olduğunu, bi kurban bayramında mahallelerine uğrayan ete 40 kişinin talip olduğunu, hiç bi sosyal güvencelerinin olmadığını, olanın da zaten doktor bulamadığını, hala saçma hastalıklardan öldüklerini görmediysen duymadın mı?

Kürt oldukları, ana dilleri kürtçe olduğu için gittikleri illerde ilçelerde aşağılandıklarını, kendilerini ikinci sınıf vatandaş hissettiklerini, okullarda çocuklarıyla dalga geçildiğini, o eziklikle büyüyen bu çocukların dağa kaçtığını daha bir sürü şeyi hep atlıyorsunuz. Sanki herşey düzgün işliyor orda, feodal baskı altında birey olamayan insanlar da yok. Hepsi hain hepsi dönek. Kesin damarlarındaki kanla ilgilidir zaten...
Suç arıyoruz suçlu arıyoruz ama dönüpte kendimize bakmıyoruz. Belki yıllar içinde biz de bi yerlerde hata yaptık, tahtaya türklere ölüm yazan bi iki provakatörün gazına gelip dışladık bu insanları demiyoruz.

Sonra en akıllı bildiğin insanlar bile zorla faşist yaptılar beni diyor, kürtler aşağılık nankör bi ırktır propagandasına kanıyor. Biz böyle düşündükçe zaten bişeyin çözüme kavuşacağı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice, gittim gördüm evet. Onun haricinde ailemden biliyorum, 2 si de gidip orada zorunlu eğitim yapmış insanlar. + askerliğini orada yaptı babam. tabii ki işsizlik şu bu nedenlerle terörün kucağına düşen insanlar da var, tabii ki devleti adam gibi tanıtamadığımız yerler de var, ama diyorum ki olay aslında o değil, kafada başlıyor bunların bu olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

ben demiyorum ki hepsi öyle, öyle olmayıp da öyle olanların ne bileyim "dükkanları kapatın, kepenkleri indirin" emirlerine karşı koyanların işi hiç kolay değil. bu ülkenin ekmeğini yediğinin farkında olan insanlar var. oralarda yaşamanın kolay olduğunu asla söylemedim, ama ilk fırsatta dönüp devleti suçlayıp ve masum türkleri öldürmenin hiç bir açıklaması olamaz.
onlar fakir diyelim ok, son 10 20 yılda kaçı zor şartlardan şundan bundan ölmüş, kaç türk bunların teröründen ölmüş? bunlara bakmak lazım biraz da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...