Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs Olayları

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

bu yolları kapatan insan aklına sıçayım demekten kendimi alamıyorum ve hatta neden geceden haber vermezler diye etmediğim küfür kalmıyor. Bebek e gitmem gerekiyordu kedimi veterinere götürmek için unkapanında bıraktı adam başınızın çaresine bakın diye. Böle sisteme tecavüz edeyim..
Sosyal ağlarda paylaş

befounder yasa dışı eylem dediğin nedirki? Bu eyleme izin verilmemsi zaten yasa dışı bir durum.

Napıcaz onuda ayrıca 2 mayısdamı protesto edicez? Tabiki taksime cıkılmaya calışıcak insanlar, cunki asıl yasadışı olan 30 sene önce olanlar, ve 30 senedir o günü anmalarına izin verilmemesi.

Meydana tek bi işçiyi eylemciyi sokammayı başaran valilik merak ediyorum nerde sokmuş pkk eylemcilerini hangi polis otobusunde hangi binanın bodrumunda saklamış...
Sosyal ağlarda paylaş

keske o soruna cevap olarak "bu ulkenin mahkemeleri var, yargisi var" diye rahat ve ictenlikle cevap verebilseydim. Mahkemelerin bu tur konularda iyi calismadigini uzulerek kabul ediyorum.

ama yine de bunun yoklugunda yapilmasi gereken taksimi zorlamak, istanbulu bole bir cileye sokmak ve onlarca masumun da zarar gormesine neden olmak olmamali.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulu bu ileye sokan eylemciler olmalıki valilik oldu.

Neden vapurlar iptaldi neden trenler metro iptaldi?

eğer dertleri taksimde eylem olmasını engellemekse sadece taksim istasyonunu kapatırlardı metronun, sadece taksime cıkan yolları tutarlardı, ama istedikelri bu değildiki

Yapmaya calıştıkları adamların kimsenin bi yere ulaşmasını istemedikleri için bütün istanbulu felc etmek oldu, olay taksim değildi yanı olay milletip toplanıp kadiköyde bile eylem yapmasını engellemekti.

Zaten ortada avrupa yakasında yaşıyanların kalkıp kadıkoye gitmesi gibi bi secenek yoktu karşıya gecilemiyoduki.

Valilik bütün istanbulde eylem olmaması için bütün bu yasakları koydu taksimde olmaması için değil. Valilik bügün yasadışı bir iş yaptı, hukuki dayanağı olmadan birsürü insana cile cektirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

tophanede otururken eylemciler birden oturduğumuz yerin oralarda koşturmaya başladılar. bi kısmı etrafımızda koltuklara oturup müşteri ayağına yattı ama polis yemedi. polis 2 çıkışda tuttu hepsini direk götürdü.

ayrıca eylemcimi değilmi anlamak için sırtları terlimi değilmi kontrolü zekice olduğu kadar güvenilirliğide tartışılır. çünkü kafenin elemanıda bütün gün çaydı közdü koşturduğu için sırtı terliydi ve onuda götürüyolardı nerdeyse.

o çocukların bi kımı benim yaşımda bi kısmıda daha küçüktü, yapılan muamele götürülmeleri falan hiç hoş değildi. çok üzüldüm açıkçası ve kesinlikle yerlerinde olmak istemezdim.

bu tarz bişeyden(polise karşı gelmek,kaçmak,saldırmak) gözaltına alınınca okuldan atılıyosun(üniversite) tarzı bişey duydum,bunun doğruluğu varmı?

çünkü bi ara ben ve kızarkadaşımda götürülcez diye tırstım baya,çünkü öyle bi eğilim vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bişiler sölemek istiyorum.

ama öncelikle fedaykin ve cüce ,cok güüsel yazmıssınız +1 diyim size :)

1) evet izinsiz gösteriydi,sanırım bu polise,toplanma alanında bulunan yüzlerce kişiyi öldüresiye dövmek,gazlarla boğmak,kafalarını,kollarını,bacaklarını kırmak hakkı veriyor,dimi?şunuda belirtiyim toplanma alanındakı kimse polise bu tür bir muamele için gerekçe vermedi,ordaki insanların yoldan geçmek veya orda bulunmak dısında bir sucları yoktu,kimse ne bi slogan attı,ne bir pankart actı,ne bir taş attı

polis baktı,"yeterince toplanmışlar" dedi,daldı.ne bir uyarı,ne bir "dağılın!" ikazı,zırhlı araclar hızla üstümüze sürmeye başladı,nooliiyi derken gaz bombaları,biber spreyleri,ohanes derken coplar,tekmeler,

olayla ilgileri varmı yokmu bilmiyorum,eylememi gelmişler yoldanmı geciyorlardı bilmiyorum,2 kızı saclarından tutmus karınlarına ve sırtlarına copları indirirken kızlara ağıza alınmaz küfürleri eden,bi yandan coplayıp,bi yandan sacından cekerek ekiparabasına cekerken,bi yandan dönüp tekme atan bir polis amiri,evet haklıydı,hak etmişti o kızlar.dimi?

yerde ağzından burnundan kan fışkırıken belkide gaz belkide şok yüzünden ağlayan kelli felli ,cocuk babası bir adamın ,zevk için coplandığını gördünüzmü?.ben gördüm.o adamda haketmişi.dimi?

kelepceliyken coplanan insanlar vardı ya.
gercekten emsalsiz bir şiddetti.
midem bulandı.

dayaktan kaçmak için bir binaya sığınan 30-40 kişiyi cıkarmak için içeri gaz bombaları,biber sipreyi sıkan, 30-40 kişiyle beraber binadaki bir düzüne adamın bayılmasına neden olup göz altına aldılar.kapalı mekanda bu silahları kullanan türk polisi, /golfclap.

işte,hak etmişler dediğiniz olay bu,bi an empati yapın,ortada bir kanun dısı olay var,peki,biz ,halk,orda o gün toplanan insanlar kanun dısı bir şey yaptık,devletin organları olan valilik,polis,o yol kapamalarla,gastecilerin taksime girmesini önlemekle,kullandığı aşırı şiddetle,adaletlimi davrandı? yaptıkları meşrumuydu? onalrın cezasını kim verecek? ordaki insanlar o muameleyi hak ettimi?

2) taksimde pkk yanlısı pankartlar,sloganlar diyen herkeze HADİE LEEEEEAAAAAAAAAAAAAYN diyorum,yok öle bişi,bu konuyu uzatmaya gerek yok,sadece şunu diiyim,yalan onlar.yalan.

üzülüyorumki,30 yıl geçmiş,aynı zihniyet.
Sosyal ağlarda paylaş

Polisle karşılıklı meydan savaşı yapanlara ve başlarına gelenlere gıdım acımıyorum. Adam gibi 1 mayıs gösterisi yapıcak olan kitle elinde sapanlar, molotoflar, yol barikatları ve bilimum aletle dolaşmaz. Eğer polise molotof atıyorsa mis gibi bibergazını da içine çekmeyi kabul etmiştir. Tabi bu istanbulun belli kesminde yaşanan olaylara ithafen yazıldı.
Polisin tekinin başına molotof atıyor bina çatısından ve adam cayır cayır yanmaya başlıyor. Bunun açıklaması yoktur benim gözümde. Ondan sonra ya aynı adam ya da arkadaşı cinnet geçirip silahını çatıya boşaltıyor ki aynısı ben de yapardım hiç düşünmeden.

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 11:19 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

abso,tabiki ,olay etki-tepki,ben şiddete başvurduysam polis olayı bitirmek için ,beni kontrol altına almak için gazda sıkar,copta vurur,bunlar normal,ama taksimde böle bişi olmadı,ne bi molotof atıldı,ne bi taş atıldı,toplanma bölgesinde toplanıldı,gaz solundu,dayak yenildi,kaçıldı,göz altına alınıldı.

bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yılmaz Özdil de belirtmiş bugun yazısında.
Dünde olayları izlerken ben aynı şeyi düşünmüştüm.
Bunlar tamamen tandoğan ve çağlayan ın rövanşı.Hazmedemediler o kadar kişiyi ancak bu yolla
yıpratmak istediler.

Metro ve Vapur seferlerinin iptal edilmesinin başka hiçbir açıklaması yok.

Kozyatağı 4 şeritli yol tek şerite indirilmiş.Herkes kontrol ediliyor.Kocaeline kadar trafik sıkışık.
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhuriyet gazetesinden alıntı:
said:
Nazım Hikmet Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu üyesi Nevzat Süs' ün beyin kaaması teşhisi konularak detavi altına alındığı bildirildi.
Sanatçı Nur Sürer de gözaltına alınanlar arasındaydı.
Çok sayıda göstericinin getirildiği Şişli Etfal ve Araştırma Hastanesi' nde bilgisayar sisteminin çöktüğü belirtildi.
Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Vedat Arık başına isabet eden taşla yaralandı.
Vatan Gazetesi muhabiri Bülent Ergün ve Radikal Gazetesi muhabiri eşi Demet Bilge Ergün polis tarafından tartaklandı

bi iç savaş çıksa yemin ederim bu polislerin topunu havaya uçururum. şerefsizler insanı vatan haini yaptıracaklar zorla.
Ulan 50 yaşına gelmiş adama işkence yapmak hangi kitapta yazar? Emniyet güçlerinin ne zaman yargılama gibi bi lüksü oldu?
Aslında tüm emniyet teşkilatı dağıtılacak, yerine askeriye bakacak. Bak bakalım oluyo mu daha böyle işkenceler. Gerçi bir görüşe göre o zaman askeriyede de bozulmalar başlayacağı varsayım.

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 03:07 tarihinde, DraculaVigorous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

kurtköy'de yolu kapatan grubun içindeydik kocaeli öğrenci kollektifleri olarak..Çok güzeldi..Asker bir 15sn falan çatışma denemesinde bulundu ancak ardından karışmadı..30dk civarı tamamen ardından bir 30dk tek şerit daha sorna 2 şerit olacak şekilde açtık yolu..yaklaşık 3500 insan vardı..Seneye taksim olacak bu engellenemeyecek çok açık bu..

Şöyle bir şey var şimdi..Yabırak taksim'i nedir ki?sen kimseye şiddet uygulamazsan emin ol kimse bişey yapmayacak ya..Provakatör denilen amcamlar kendi içimizde yediler sopayı emin olun..O bahsettiğim ufak çatışmamsı olaydan sonra yerden taş toplayanlarıon çoğu sopa yedi,bırak taksim'i dünyada 1 mayısta olay çıkan 2 ülkeden biri olmayalım,bu kadar basit..
Sosyal ağlarda paylaş

PKK bayrağı açmalarından dolayı helal olsun diyen yok Sam efendi saptırma, polisin estirdiği onca teröre rağmen oraya ulaşmayı başarmış olmalarına, azimlerine helal olsun diyoruz.

1 Mayıs'da polis kontrolüzce ortalığa salınınca, memleket polis devletine çevrilince en az PKK kadar tehlikeli olduklarını kanıtladır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...